Βουβάλια και τάξη Δ...

exp4nder

Banned
18 January 2009
1,390
Αθήνα
Το πρώτο μου ντιούικο project...και γιατί να το κρύψω, είμαι πολύ χαρούμενος, ειδικά αφού όλα παίξαν με τη μία! Δεν έχω τελειώσει ακόμα, ο ενισχυτής δεν έχει μπει στο κουτί του, ούτε το βουβάλι αφού δεν το έχω ολοκληρώσει με το αναλογικό του στάδιο (legato) και το έχω και παίζει κατευθείαν από τις δικές του εξόδους. Δεν έχω κάνει ακόμα τρύπες στα κουτιά, τα οποία είναι από τον γνωστό Ιταλό. Σημασία έχει όμως πως κι έτσι παίζει πολύ καλά, όπως λένε μερικοί, ίσως και καλύτερα. Στα δικά μου αυτιά πάντως, παίζει πολύ καλά αν και άστρωτο ακόμα, όπως και ο ενισχυτής.

Ιδού μερικές φωτογραφίες, τα έχω όλα μαζί έτσι πρόχειρα προς το παρόν, αλλά αφού παίζουν είπα να τα παρουσιάσω από τώρα και φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλες φωτό όταν ολοκληρωθούν και μπουν στα κουτιά τους, με λίγες λεπτομέρεις από τη κατασκευή, αφού ο supersonic το έχει καλύψει το θέμα ενδελεχώς!

Σημείωση: Ο ενισχυτής είναι του Αμερικανού classdaudio και πριν τον τσιμπήσω τον είχα ακούσει σε φίλο από το διπλανό φόρουμ και παιδιά...παίζει πολύ καλά, αν και η τροφοδοσία του σηκώνει βελτίωση (θα γίνει αργότερα).

Σημείωση 2: Να ευχαριστήσω (όσον αφορά το βουβάλι) κυρίως τον crazycamber, καθώς και τον supersonic και τον back που λύσαν αρκετές απορίες μου και όσον αφορά τον ενισχυτή, φυσικά τον Μάνο.

Attachments

• buffalo.jpg
    buffalo.jpg
    51.9 KB · Views: 103
  • placid.jpg
    placid.jpg
    50.3 KB · Views: 83
  • buf-placid.jpg
    buf-placid.jpg
    67.9 KB · Views: 83
  • enisxyths.jpg
    enisxyths.jpg
    66.4 KB · Views: 102
  • ola mazi.jpg
    ola mazi.jpg
    62.8 KB · Views: 92
Last edited:
Να ρωτήξω...ακουμπάω τις ψύκτρες του placid αφού έπαιζε κάποια ώρα το βουβάλι και του ενός τρανζίστορ είναι αισθητά πιο ζεστή από του άλλου. Ξανακάνω λοιπόν τις ρυθμίσεις από το μανουαλ του placid μπας και δεν είχα κάνει καλά, αλλά πάλι το ίδιο γίνεται...
Σημαντικό στοιχείο, πως όταν δεν έχει φορτίο (βουβάλι) συνδεδεμένο, ζεσταίνονται το ίδιο και μόνον όταν του συνδέω το βουβάλι παρατηρείται αυτό που λέω.
Τί μπορεί να είναι?

Θερμά συγχαρητήρια γιά την πρώτη του πρωτάρη !
Επίσης θερμά συγχαρητήρια γιά την μεθοδικότητα και την οργάνωση που φάνηκε από την υπομονή και την διαδοχική σειρά των ερωτήσεων και την πιστή εφαρμογή.

Γιά το πλάσιντ.
Ισχύει σαφώς το πρώτο....ίσως και το δεύτερο - δεν το θυμαμαι ειλικρινά

αύριο με το καλό λέω να μοντάρω το δικό μου και θα δω τα περί ζέστης...

κατά τα άλλα συγχαρητήρια !!!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, πάντως για καλό και για κακό το ξεσύνδεσα και περιμένω να μου πει και ο Brian τη γνώμη του, αν και αν είναι κι εσένα έτσι supersonic τόσο καιρό και δεν έχει πάθει τίποτα, μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχώ, φυσιολογικό θα είναι...απλά φοβήθηκα μη :FSGSFGS4:

Ναι δεν με προβληματίζει η θερμοκρασία, αλλά η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της μιας και της άλλης ψύκτρας! Για να δούμε...

Πρώτα από όλα καλοάκουστα.
Τώρα για τη θερμοκρασία που λες αν οι σταθεροποιήσεις είναι shunt και τραβάνε
το ίδιο ρεύμα και οι δύο αλλά στη μία από αυτές η κατανάλωση από τη τροφοδοτούμενη
συσκευή είναι μικρότερη από την άλλη, τότε είναι λογικό το τρανζίστορ αυτής
της περίπτωσης (με τη μικρότερη κατανάλωση) να ζεσταίνεται περισσότερο.

Tώρα φτιάχνω τα 2 BP Placid για το legato, αλλά αν σας πω που έχω κολλήσει θα γελάσετε. Λοιπόν, το 1 το έχω μοντάρει αλλά οι μετασχηματιστές της amplimo που έχω, έχουν και τα 2 πρωτεύοντα λευκά! Και δεν ξέρω ποιό να συνδέσω στο live του ΙΕC και φοβάμαι μη γίνει καμιά μαλακία. Υπάρχει κάποιος τρόπος ρε παιδιά να το μάθω? Έχουν ένα σχήμα αλλά είναι στο περίπου...τους μαμάκες, χάθηκε να βάλουν ένα άλλο χρώμα....
θα γίνει καμιά ζημιά αν δοκιμάσω και με τους 2 τρόπους τα πρωτεύοντα αν με τη πρώτη κάνω λάθος?

Tώρα φτιάχνω τα 2 BP Placid για το legato, αλλά αν σας πω που έχω κολλήσει θα γελάσετε. Λοιπόν, το 1 το έχω μοντάρει αλλά οι μετασχηματιστές της amplimo που έχω, έχουν και τα 2 πρωτεύοντα λευκά! Και δεν ξέρω ποιό να συνδέσω στο live του ΙΕC και φοβάμαι μη γίνει καμιά μαλακία. Υπάρχει κάποιος τρόπος ρε παιδιά να το μάθω? Έχουν ένα σχήμα αλλά είναι στο περίπου...τους μαμάκες, χάθηκε να βάλουν ένα άλλο χρώμα....
θα γίνει καμιά ζημιά αν δοκιμάσω και με τους 2 τρόπους τα πρωτεύοντα αν με τη πρώτη κάνω λάθος?

Φανταζομαι οτι ο μετασχηματιστης εχει και πρωτευον για συνδεση στα 110v.
Μετρα με το ωμομετρο και τα 2 και αυτο με την μεγαλυτερη αντισταση, ειναι το 230v.
Mην δοκιμασεις στην τυχη!
MΑΛΛΛΟΝ Θα κανεις ζημια!

Φανταζομαι οτι ο μετασχηματιστης εχει και πρωτευον για συνδεση στα 110v.
Μετρα με το ωμομετρο και τα 2 και αυτο με την μεγαλυτερη αντισταση, ειναι το 230v.
Mην δοκιμασεις στην τυχη!
MΑΛΛΛΟΝ Θα κανεις ζημια!

Αν ειναι 2 μονο τα καλωδια του πρωτευοντος, μπορεις να βρεις ποιο παει στο live ως εξης:
Δες πρωτα που σου αναβει το δικιμαστικο.
Mε αποσυνδεδεμενη την γειωση απο το κουτι, μετρα μεταξυ του ενος καλωδιου του πρωτευοντος και της γειωσης της πριζας, και μεταξυ του αλλου καλωδιου του πρωτευοντος και της γειωσης της πριζας.
Εκει που θα παρεις την μικροτερη μετρηση ειναι εκει που θα συνδεσεις το live.
Δες και εδω, περιγραφεται αναλυτικα:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=15336

Όχι έχει μόνο ένα ζευγάρι πρωτεύοντα για 230V, αλλά εντάξει παιδιά, την βρήκα τη λύση και είναι έτοιμο και το BP Placid, μου έχει μείνει μόνο η ρύθμιση για τα mA. Βασικά ούτε στα φόρουμ τους το πολυεξηγούν το θέμα με τo buffer. Δηλαδή, πρέπει να το βάλω ή όχι?
Θεοδόση δηλαδή χωρίς buffer πρέπει να ρυθμίσω τα CCS pots (VR1/VR2) μέχρι η τάση στα R1 και R2 ~ 0.20V για να δίνει 200mA, σωστά? Ή να δώσω λίγο παραπάνω αφού είναι shunted PSU?

Last edited:
Όχι έχει μόνο ένα ζευγάρι πρωτεύοντα για 230V, αλλά εντάξει παιδιά, την βρήκα τη λύση και είναι έτοιμο και το BP Placid, μου έχει μείνει μόνο η ρύθμιση για τα mA. Βασικά ούτε στα φόρουμ τους το πολυεξηγούν το θέμα με τo buffer. Δηλαδή, πρέπει να το βάλω ή όχι?
Θεοδόση δηλαδή χωρίς buffer πρέπει να ρυθμίσω τα CCS pots (VR1/VR2) μέχρι η τάση στα R1 και R2 ~ 0.20V για να δίνει 200mA, σωστά? Ή να δώσω λίγο παραπάνω αφού είναι shunted PSU?

Να μην βαλεις το buffer.

Να δώσεις λίγο παραπάνω. Να ρυθμισεις το placid bp ακριβως οπως λεει το manual. Δηλαδη για 250 ma