Βουβάλια μέρος 3ο

:drummer::drummer::drummer:

Ερχονται έρχονται τα μέρη ! Το πρώτο πακέτο από τα τρία είναι απο το πρωί στο γραφείο. Πλήρωσα 3Ε τελωνείο. Είναι οι πλακέτες τροφοδοσίας. Οι μεγάλες είναι οι Placid bipolar και η μικρή είναι Placid HD. Και μερικές φωτό επισυναπτόμενες.......

Αντε να έρθουν και τα υπόλοιπα!

Πάντως μια τάξη μεγέθους για το κουτί πήραμε......

IMAG0075.jpgIMAG0076.jpgIMAG0077.jpg

Για να δούμε λοιπόν τι έχουμε..

Πρώτο σετ: Το βουβάλι

Τα περιεχόμενα του kit:

Buffalo_01.JPG

Η βασική πλακέτα. Έρχεται ουσιαστικά μονταρισμένη, το μόνο που χρειάζεται είναι να κολληθούν κάποιοι ακροδέκτες και κάποια jumpers (βλέπε manual..).

Buffalo_02.JPG

Η "καρδιά" του βουβαλιού. ESS Sabre 9018 Reference.

Buffalo_03.JPG

Ο ταλαντωτής του ρολογιού ακριβείας. Είναι ο ultra-low phase noise oscillator της Crystek. Τρέχει στα 100MHz.

Buffalo_04.JPG

Ο μικροελεγκτής που ελέγχει το Sabre. Είναι ένας ATtiny85 της Atmel.

Buffalo_05.JPG

Μιας και ο ATtiny είναι όνομα και πράμα, και εμείς θέλουμε να μπορούμε να αλλάζουμε παραμέτρους του Sabre μέσω DIP switches (πράγμα που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε πολλές γραμμές I/O), χρειαζόμαστε έναν I/O extender. Ο MCP23018 είναι ότι πρέπει. Μιλάει με τον ATtiny μέσω I2C.

Buffalo_06.JPG

Η κάτω μεριά της πλακέτας. Εδώ υπάρχουν κάποια jumpers που πρέπει να κολλήσουμε αν σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε το DAC σε stereo mode (βλέπε manual).

Buffalo_07.JPG

Τα Trident τροφοδοτικά. Πολύ όμορφα οργανωμένα.

Buffalo_08.JPG

..και τα λοιπά παρελκόμενα του DAC. Έχουμε και λέμε:

- Βίδες και αποστάτες
- ακροδέκτες
- SMD jumpers
- δυο LED (ως ενδείξεις για LOCK & MUTE)
- μια καλωδιοταινία με την οποία θα συνδεθούμε με την πλακέτα εισόδων, μαζί με τα παρελκόμενά της
- ένα ποτ για τη ρύθμιση της έντασης με τα παρελκόμενά του

Buffalo_09.JPG

(to be continued..)

Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

...
Πάντως μια τάξη μεγέθους για το κουτί πήραμε......
Καλώς τα δέχεστε τα καλούδια,
αλλά
γιά το κουτί μήν βιάζεστε.
Μετά την υλοποίησή του, κρατίστε το σε χαρτοκούτι γιά βδομάδες
μέχρι να κατασταλάξετε από τις ακροάσεις.
Πολύ πιθανό να χρειαστεί κάποιος τροποποιήσεις που απαιτούν
παραπάνω χώρο.
Ή, μπορεί να ακούσετε μία παραλλαγή φίλου σας
και να ξαναεπέμβετε

:ernaehrung004:

Σειρά έχει η πλακέτα με τις εισόδους.

Τα περιεχόμενα του kit:

B3_SPDIF_4_01.JPG

Επιπλέον της κύριας πλακέτας, έχουμε και την μικρή πλακέτα με τον επιλογέα εισόδων.

B3_SPDIF_4_04.JPG

Εδώ μιλάμε όντως για kit, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται μοντάρισμα. Η πλακέτα έρχεται με το SMD ολοκληρωμένο ήδη κολλημένο, οπότε η κατασκευή είναι αρκετά εύκολη.

B3_SPDIF_4_02.JPG

Το συγκεκριμένο ολοκληρωμένο είναι ένας Maxim MAX9201 comparator, ο οποίος αναλαμβάνει να μετατρέπει τα διάφορα είδη s/pdif που μπορεί να δεχθεί η πλακέτα στην είσοδό της σε σήμα στάθμης TTL που μπορεί να καταλάβει το βουβάλι.

B3_SPDIF_4_03.JPG

Η κατασκευή ξεκινάει κλασικά με τα πιο χαμηλά εξαρτήματα, δηλαδή τις αντιστάσεις. Είναι σημαντικό να έχουμε αποφασίσει από πριν τι σήματα θα δώσουμε στις εισόδους, ώστε να κολλήσουμε τις κατάλληλες αντιστάσεις και jumpers.

B3_SPDIF_4_05.JPG

Στη συνέχεια σειρά έχουν οι μετασχηματιστές απομόνωσης και ο κονέκτορας.

B3_SPDIF_4_06.JPG

Τέλος έχουμε τους πυκνωτές. Θα παρατηρήσετε ότι δεν έχω κολλήσει τα terminal blocks για τις εισόδους. Τα έχω αφήσει επίτηδες, γιατί σκοπεύω να κολλήσω τα καλώδια απευθείας πάνω στην πλακέτα.

B3_SPDIF_4_07.JPG

(συνεχίζεται..)

Για το τέλος άφησα το IVY III.

Επίσης μιλάμε για kit, με προ-κολλημένους τους τελεστικούς, καθότι είναι SMD.

IVY_III_01.JPG

IVY_III_02.JPG

Το στάδιο I/V υλοποιείται με OPA1632D

IVY_III_03.JPG

..και η μετατροπή από balanced σε single ended με LM4562.

IVY_III_04.JPG

Δεν πρόλαβα να το τελειώσω χτες.. Είναι πολλά τα εξαρτήματα. Προσοχή θέλει και πάλι ώστε να τοποθετηθούν οι σωστές αντιστάσεις, ανάλογα με το DAC που έχουμε και τη στάθμη εξόδου που θέλουμε (βλέπε manual, όπως πάντα..).

IVY_III_06.JPG

και να φανταστείς πριν από 2 χρόνια λέγατε εμένα πολυλογά....

Ο ΔημΔημ μπροστά όπως πάντα! :award:

Εγώ μόλις παραλάβω και τα τρία κουτιά τότε θα ξεκινήσω να οχλώ για τις μόντες....Πολύ ενδιαφέροντες οι φωτογραφίες καθώς και τα βήματα κάθε φορά.

ΔημΔημ αν χρειαστείς επιπρόσθετα αναλώσιμα γράψε τα για να ξέρουμε και εμείς έτσι ώστε να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή ! :Banane0:

βασικά κοίτα να το φτιάξεις πρώτα και άσε τις μόντες κατα μέρος...

Υπενθύμιση:
το Power buy για salas shunt έχει ξεκινήσει τις πληρωμές με paypal.
Οσοι παρήγγειλαν να τα στάξουν....
λήξις 15/1

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Για input selection νομίζω ότι η λύση είναι κάπου εδώ http://hifiduino.wordpress.com/sabre32/

Ρε γαμώτο, το είχα διαβάσει αυτό.. για κάποιο λόγο μου είχε κολλήσει ότι ανέφερε όλους τους registers εκτός από αυτόν που έψαχνα.. :p

Οπότε, πάμε δαγκωτό για I2C control!!! :D

(πάλι καλά που έχω παραγγείλει ήδη ούτως ή άλλως όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα.. :p)

ΔημΔημ σε παρακαλώ πολύ ΜΗΝ αναλίσκεσαι σε δευτερεύουσες δραστηριότητες με ορολογίες που δεν καταλαβαίνουμε... Τελείωσε με τις συνδέσεις πρώτα και μετά τα άλλα....:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

για όλους υπάρχει πάντα, κάπου μια παντόφλα....
(έστω παντοφλίτσα...)