Βουβάλια μέρος 3ο

εμένα πάντως το cl μου αναπαύεται υπομονετικά δίπλα στο ζώο και μιά στις τόσες το αντικαθιστά επάξια θα έλεγα...

Ελπίζω αυτό που θα πετάξεις μετά να είναι το CL. -bye-

To CL δεν πετιέται ποτέ.. είναι πια μέρος του προενισχυτή μου..

Αλλά η άμεση σύγκριση θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον.. :smile:

:violent-smiley-030:Ξεκινάμε τα κουσούρια...... Κουσούρι νο1. Το dac για να παίξει θέλει χρόνο...........χρόνο για να ζεσταθεί! Είναι χειρότερο και απο λαμπάτο ενισχυτή :slapface: και εξηγούμαι : Το είχα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου από την Τρίτη βράδυ μέχρι Τετάρτη βράδυ. Την Τετάρτη το βάλαμε στην πρίζα για να παίξει αφού περιμέναμε κανα τέταρτο να ζεσταθεί.

Αμ δε που έπαιξε........... :furious3: τσίκι τσίκι, κομπιάσματα, ξεκλειδώματα.:rifle:

Το τί καντήλι έπεσε δεν φαντάζεστε.......:argue: Αφου στην αρχή ζεστάθηκε σαν σόμπα στην συνέχεια το πράγμα έστρωσε και τελικά έπαιξε απροβλημάτιστα. Πότε έγινε αυτό???? Μετά από δύο ώρες ! ! !:tdown:

Ο αχλάδας λέει ότι το dac θέλει τον χρόνο του μέχρι να ζεσταθεί και να έρθουν τα ρεύματα εντός ορίων αλλά αυτό παραπάει......:bang:

ΥΓ : Εσείς δεν θέλατε "αναλογικό ήχο" ? ? Αυτό είναι το dac που ψάχνετε!!!:laugh:

Ερωτήσεις:

1) Το "ζέσταμα" αφορά τα τροφοδοτικά, την κύρια πλακέτα ή και τα δυο;
2) Τα dip switches πως τα έχετε βάλει (κυρίως για το DPLL);
3) Το κάνει με όλες τις πηγές;
4) Την καλωδιοταινία την μικρύνατε;

Όποιος ξέρει (εσύ ή ο Βασίλης) ας απαντήσει για να βγάλουμε άκρη.

Eμένα πάντως 1,5 χρόνο τώρα, άντε στα πρώτα 10 λεπτά να μου κάνει κάνα 2-3 στιγμιαίες διακοπες και μετά παίζει απροβλημάτιστα...υπερβολικό μου φαίνεται τόσο πολύ....μήπως κάτι δεν πάει καλά?

Kαι το δικό μου στο τρίωρο έρχεται ο λογαριασμός, αλλά υπάρχουν ανοιχτά θέματα με το κουτί και τα βύσματα.

Δείχνει πάντως πρόβλημα γείωσης αφού ανοιγοκλείνοντας συγκεκριμένο διακόπτη (φως) επίσης ξεκλειδώνει!

+++
Φραγκ τα ξεκλειδώματα δεν υπήρχαν στον bull. Μήπως έχετε κάνει κάποια αλλαγή απο τότε?

Ερωτήσεις:

1) Το "ζέσταμα" αφορά τα τροφοδοτικά, την κύρια πλακέτα ή και τα δυο;
2) Τα dip switches πως τα έχετε βάλει (κυρίως για το DPLL);
3) Το κάνει με όλες τις πηγές;
4) Την καλωδιοταινία την μικρύνατε;

Όποιος ξέρει (εσύ ή ο Βασίλης) ας απαντήσει για να βγάλουμε άκρη.

1) O αχλάδας που το ξαναδιάβασα το manual δεν το συγκεκριμενοποιεί, αν και αν διαβάσεις προσεκτικά αναφέρεται στα ρεύματα του ψηφιακού σταδίου
2) Οπως είναι by default. Δεν έχει πειραχτεί τίποτα
3) Εχτές ναι. ΑΛΛΑ το Σάββατο στο συγκριτικό έπαιξε απροβλημάτιστα από το πρώτο λεπτό.
4) Οχι

Eμένα πάντως 1,5 χρόνο τώρα, άντε στα πρώτα 10 λεπτά να μου κάνει κάνα 2-3 στιγμιαίες διακοπες και μετά παίζει απροβλημάτιστα...υπερβολικό μου φαίνεται τόσο πολύ....μήπως κάτι δεν πάει καλά?

Ξέρω γω τί να πώ....Μήπως ξεφορτίστηκαν πλήρως οι πυκνωτές σε δυο μέρες; Anyway από σήμερα που θα είναι συνέχεια στην πρίζα (ναι, θα πάει Χαλκίδα επιτέλους ! Ακόμα δεν το πίστεύω χαχα!) θα επανέλθω.

Νίκο η μόνη αλλαγή που έγινε είναι προσθήκη οπτικής εισόδου και BNC.

Το τί καντήλι έπεσε δεν φαντάζεστε.......:argue: Αφου στην αρχή ζεστάθηκε σαν σόμπα στην συνέχεια το πράγμα έστρωσε και τελικά έπαιξε απροβλημάτιστα. Πότε έγινε αυτό???? Μετά από δύο ώρες ! ! !:tdown:

Ο αχλάδας λέει ότι το dac θέλει τον χρόνο του μέχρι να ζεσταθεί και να έρθουν τα ρεύματα εντός ορίων αλλά αυτό παραπάει......:bang:

ΥΓ : Εσείς δεν θέλατε "αναλογικό ήχο" ? ? Αυτό είναι το dac που ψάχνετε!!!:laugh:

να έπαιρνες το ΙΙ...:Banane0:

Το δικό μου αυτή τη στιγμή όπως το έχω χύμα στον πάγκο με προσωρινό τροφοδοτικό (7805) θέλει μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να σταθεροποιηθεί.

Τι σήματα δίνετε στην είσοδο; 44.1/16 ή πιο ζόρικα; δώστε στοιχεία.. τα πάντα..

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Kαι το δικό μου στο τρίωρο έρχεται ο λογαριασμός, αλλά υπάρχουν ανοιχτά θέματα με το κουτί και τα βύσματα.

Δείχνει πάντως πρόβλημα γείωσης αφού ανοιγοκλείνοντας συγκεκριμένο διακόπτη (φως) επίσης ξεκλειδώνει!

Αυτό (το στιγμιαίο ξεκλείδωμα) το είχα συναντήσει παλιότερα σε άλλες συσκευές. Συνήθως είναι λόγω EMI/RFI στις συγκεκριμένες (ηλεκτρολογικά) συνθήκες του σπιτιού σου. Δεν νομίζω να μπορεί να διορθωθεί εύκολα. Προτείνω χρήση οπτικής ίνας αντί coaxial.

1) O αχλάδας που το ξαναδιάβασα το manual δεν το συγκεκριμενοποιεί, αν και αν διαβάσεις προσεκτικά αναφέρεται στα ρεύματα του ψηφιακού σταδίου

Ναι, αλλά αν θυμάμαι καλά μιλάει για λίγα λεπτά(?) προθέρμανσης. Όχι για ώρες..

2) Οπως είναι by default. Δεν έχει πειραχτεί τίποτα

Ψιλοαποκλείεται. Δεν θα δούλευε αν δεν έχετε ρυθμίσει τα DIP switches. Συνήθως για νορμάλ setups απλά τα γυρίζουν όλα στην αντίθετη θέση από αυτή που έρχονται από το εργοστάσιο.

4) Οχι

Να τη μικρύνετε άμεσα. Να μην είναι πάνω από 5cm σε μήκος. Όλα τα προβλήματα μπορεί να δικαιολογούνται λόγω αυτής.

Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

:violent-smiley-030:Ξεκινάμε τα κουσούρια...... Κουσούρι νο1. Το dac για να παίξει θέλει χρόνο...........χρόνο για να ζεσταθεί! Είναι χειρότερο και απο λαμπάτο ενισχυτή :slapface: και εξηγούμαι : Το είχα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου από την Τρίτη βράδυ μέχρι Τετάρτη βράδυ. Την Τετάρτη το βάλαμε στην πρίζα για να παίξει αφού περιμέναμε κανα τέταρτο να ζεσταθεί.

Αμ δε που έπαιξε........... :furious3: τσίκι τσίκι, κομπιάσματα, ξεκλειδώματα.:rifle:

Δύο ώρες!
Τόσο δεν κάνει ούτε ένας ενισχυτής σε τάξη Α που έχω και σταθεροποιείται πλήρως μεταξύ 50 λεπτών έως μία ώρα.
Dac είναι, δεν είναι ενισχυτής σε τάξη Α?
Κάτι άλλο πρέπει να παίζει....και αυτό το φουλ ζέσταμα στην αρχή και μετά ηρεμία, ούτε αυτό το βλέπω ως φυσιολογικό. Τι μπορείνα συμβαίνει στην αρχή που να τραβά τόσο ρεύμα και να γίνεται φούρνος και μετά να μειώνεται και να έρχεται στα ίσια του.
Βρε μπας και σας ταλαντώνει και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι!