Βουβάλια μέρος 3ο

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

δείτε τα ρεύματά σας.
Είναι μπόλικα?

Τα ρεύματα είναι 50mA παραπάνω από το extreme σενάριο του αχλάδα. Ητοι 600

Το δικό μου αυτή τη στιγμή όπως το έχω χύμα στον πάγκο με προσωρινό τροφοδοτικό (7805) θέλει μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να σταθεροποιηθεί.

Τι σήματα δίνετε στην είσοδο; 44.1/16 ή πιο ζόρικα; δώστε στοιχεία.. τα πάντα..

Ζόρια καθόλου. 16/44.1 του δίναμε only. Μια από το player μια από το laptop.

Αυτό (το στιγμιαίο ξεκλείδωμα) το είχα συναντήσει παλιότερα σε άλλες συσκευές. Συνήθως είναι λόγω EMI/RFI στις συγκεκριμένες (ηλεκτρολογικά) συνθήκες του σπιτιού σου. Δεν νομίζω να μπορεί να διορθωθεί εύκολα. Προτείνω χρήση οπτικής ίνας αντί coaxial.

Βρε είτε οπτική είτε coaxial μύδια πέρναμε. Μέχρι που πέρασε η ώρα και σταθεροποιήθηκε το πράγμα. και δεν έκανε ξανά διακοπές. Σήμερα που θα το βάλω στην πρίζα το βράδυ πάλι θα σας πώ αν συνεχίζει να κάνει τα κουλά του και ποση ώρα θέλει μέχρι να ηρεμίσει....

Χαρας την υπομονη σας φιλοι μου. Δηλαδη αν θελεις να ανοιξεις το συστημα για να ακουσεις ενα κομματι κ να το κλεισεις για να πας για υπνο, ειναι δυνατον να μην μπορεις? Ελπιζω να ειναι θεμα ωρων λειτουργιας και στρωσιματος, για να φτασουν τα υλικα του κυκλωματος να δουλεψουν κοντα στα χαρακτηριστικα λειτουργιας τους. Απλα στου Φραγκ το φαινομενο επιδεινωθηκε μετα την προσθηκη των εξτρα εισοδων, δεν ξερω αν αυτο ειναι τυχαιο ή μηπως το θεμα γειωσης εχει να κανει με τις εισοδους και τις εξοδους.

Re: Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

Δύο ώρες!
Τόσο δεν κάνει ούτε ένας ενισχυτής σε τάξη Α που έχω και σταθεροποιείται πλήρως μεταξύ 50 λεπτών έως μία ώρα.
Dac είναι, δεν είναι ενισχυτής σε τάξη Α?
Κάτι άλλο πρέπει να παίζει....και αυτό το φουλ ζέσταμα στην αρχή και μετά ηρεμία, ούτε αυτό το βλέπω ως φυσιολογικό. Τι μπορείνα συμβαίνει στην αρχή που να τραβά τόσο ρεύμα και να γίνεται φούρνος και μετά να μειώνεται και να έρχεται στα ίσια του.
Βρε μπας και σας ταλαντώνει και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι!

Ηταν γύρω στο δίωρο για να πούμε ότι παίζει απροβλημάτιστα. Ο αχλάδας λέει ότι οι πλακέτες έχουν αρνητικό heat coeficient. Ητοι στην αρχή τραβά πολύ ρεύμα και όσο ζεστένεται το πράγμα το ρεύμα που απαιτείται μειώνεται. Και όμως ναι, το dac λειτουργεί σε τάξη Α αν διαβάσεις τα manuals. αμα ταλαντώνει δεν θα έπαιζε το Σαββάτο σωστά....

Να τη μικρύνετε άμεσα. Να μην είναι πάνω από 5cm σε μήκος. Όλα τα προβλήματα μπορεί να δικαιολογούνται λόγω αυτής.

Δλδ να χεριάσουμε το dac πάλι? Τώρα που το πήρα? Ούτε καν.....Το dac θα ανοιχτεί ξανά μόνο για να μπεί XMOS...:Banane0:

Αν στην Χαλκίδα παίξει απροβλημάτιστα........

Το προβλημα με το ξεκλειδωμα σε μενα λυθηκε οριστικα με τη χρηση belden +wbt[0110cu] .Oπως εχω ξαναγραψει το αρκετα ακριβο synergistic research ξεκλειδωνει ,το belden oχι

Εννοεί σε τάξη Α στο αναλογικό στάδιο, τα περισσότερα dac το αναλογικό στάδιο τους σε τάξη Α το υλοποιούν, αλλά οι απαιτήσεις ρεύματος είναι ελάχιστες, για αυτό και δεν έχουν μεγάλες αποβολές θερμοκρασίας.
Δεν ξέρω τι να σας προτείνω, εάν πιστεύεται ότι παίζει σωστά (πάντα σε σύγκριση με ένα ίδιο αναφοράς) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Οι ψύκτρες που έχετε χρησιμοποιήσει είναι επαρκείς;

Αν είναι στα 600mA τότε είναι 150mA πάνω από το extreme σενάριο του αχλάδα. Όχι ότι αυτό σημαίνει απαραίτητα κάτι.. 150mA είναι καλό shunt current για Salas, ίσως είναι πολύ για τα Placid.

Δηλαδή αν του δώσετε τίποτα ζόρικο, θα κάνει μια μέρα να κλειδώσει; Κάτι δεν πηγαίνει καλά.. Εγώ χρειάστηκε να "χαλαρώσω" λίγο την DPLL ρύθμιση μόνο για σήμα 192/24. Οτιδήποτε άλλο κλείδωνε αμέσως με τις πιο αυστηρές ρυθμίσεις.

Ξαναλέω: Μικρύνετε την καλωδιοταινία.

Εννοεί σε τάξη Α στο αναλογικό στάδιο, τα περισσότερα dac το αναλογικό στάδιο τους σε τάξη Α το υλοποιούν, αλλά οι απαιτήσεις ρεύματος είναι ελάχιστες, για αυτό και δεν έχουν μεγάλες αποβολές θερμοκρασίας.
Δεν ξέρω τι να σας προτείνω, εάν πιστεύεται ότι παίζει σωστά (πάντα σε σύγκριση με ένα ίδιο αναφοράς) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Οι ψύκτρες που έχετε χρησιμοποιήσει είναι επαρκείς;

Οι ψύκτρες είναι επαρκείς. Από τα 600mA και πάνω θέλεις αλλαγή. Μου το είπε ο αχλάδας αυτό. Επίσης τα shunt regulators σε τάξη Α δουλεύουν, δεν είναι μόνο το αναλογικό στάδιο. Anyway κοντός ψαλμός αλληλούια. Το βράδυ που θα το βάλω στην πρίζα θα σας πώ. Βέβαια θα πάω σπίτι κατα της 11 και κανα δίωρο να στρώσει θα μας πάρει καλές μια το πρωί μεχρι να ακούσουμε χαχαχα!! Ελπίζω να μην κοιμάστε !

Χαρας την υπομονη σας φιλοι μου. Δηλαδη αν θελεις να ανοιξεις το συστημα για να ακουσεις ενα κομματι κ να το κλεισεις για να πας για υπνο, ειναι δυνατον να μην μπορεις? Ελπιζω να ειναι θεμα ωρων λειτουργιας και στρωσιματος, για να φτασουν τα υλικα του κυκλωματος να δουλεψουν κοντα στα χαρακτηριστικα λειτουργιας τους. Απλα στου Φραγκ το φαινομενο επιδεινωθηκε μετα την προσθηκη των εξτρα εισοδων, δεν ξερω αν αυτο ειναι τυχαιο ή μηπως το θεμα γειωσης εχει να κανει με τις εισοδους και τις εξοδους.

Το σενάριο του Φρανκ δεν παίζει. Κάτι δεν πηγαίνει καλά από τεχνικής άποψης. Δεν είναι νορμάλ αυτή η συμπεριφορά.

Αν είναι στα 600mA τότε είναι 150mA πάνω από το extreme σενάριο του αχλάδα. Όχι ότι αυτό σημαίνει απαραίτητα κάτι.. 150mA είναι καλό shunt current για Salas, ίσως είναι πολύ για τα Placid.

Δηλαδή αν του δώσετε τίποτα ζόρικο, θα κάνει μια μέρα να κλειδώσει; Κάτι δεν πηγαίνει καλά.. Εγώ χρειάστηκε να "χαλαρώσω" λίγο την DPLL ρύθμιση μόνο για σήμα 192/24. Οτιδήποτε άλλο κλείδωνε αμέσως με τις πιο αυστηρές ρυθμίσεις.

Ξαναλέω: Μικρύνετε την καλωδιοταινία.

Ο αχλάδας θέλει 550mA αν τα βάλεις όλα επάνω. Στο σπίτι (όταν το είχα) από το mac δεν μου έκανε τέτοια κομπιάσματα και κλείδωνε στα 24/192 από το hiface απροβλημάτιστα. Για να δούμε σήμερα..... Τώρα για την καλωδιοταινία τί να σου πώ. Αν μου κάνει τσαλίμια πάλι σήμερα θα γίνει και αυτό.

Χαρας την υπομονη σας φιλοι μου. Δηλαδη αν θελεις να ανοιξεις το συστημα για να ακουσεις ενα κομματι κ να το κλεισεις για να πας για υπνο, ειναι δυνατον να μην μπορεις?

Όχι βρε.
Έτσι παίζει ο σφιχτοκώλης, απλά δεν τους το είπαμε για να μη στεναχωρηθούν.
Στο δίωρο συνηθίζεις στο τσίκι τσίκι και νομίζεις ότι έστρωσε.

Βρε είτε οπτική είτε coaxial μύδια πέρναμε. Μέχρι που πέρασε η ώρα και σταθεροποιήθηκε το πράγμα. και δεν έκανε ξανά διακοπές. Σήμερα που θα το βάλω στην πρίζα το βράδυ πάλι θα σας πώ αν συνεχίζει να κάνει τα κουλά του και ποση ώρα θέλει μέχρι να ηρεμίσει....

500 θέλει. Αντε κάτι ακόμα.
600 μου βγαίνει πολύ.

Δλδ να χεριάσουμε το dac πάλι? Τώρα που το πήρα? Ούτε καν.....Το dac θα ανοιχτεί ξανά μόνο για να μπεί XMOS...:Banane0:

Αν στην Χαλκίδα παίξει απροβλημάτιστα........

Αν η καλωδιοταινία σου είναι ακόμα όπως την είδαμε στη φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο Βασίλης, επιβάλλεται να το σφάξετε άμεσα. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για Hi End όταν το σήμα που βλέπει στη είσοδο λόγω της καλωδιοταινίας είναι για τα μπάζα (δεν υπερβάλλω).

Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα.
Σε 2 δλ παίζει.
Και σε 15 δλ (σε μένα που έχω λάμπα) ανοίγει το ρελαί της.

Για τους πολύ υποψιασμένους σε 5 λεπτά ήδη απολαμβάνεις.

Ο αχλάδας θέλει 550mA αν τα βάλεις όλα επάνω. Στο σπίτι (όταν το είχα) από το mac δεν μου έκανε τέτοια κομπιάσματα και κλείδωνε στα 24/192 από το hiface απροβλημάτιστα. Για να δούμε σήμερα..... Τώρα για την καλωδιοταινία τί να σου πώ. Αν μου κάνει τσαλίμια πάλι σήμερα θα γίνει και αυτό.

Για να μετρήσατε 550mA μάλλον τροφοδοτείτε και άλλα πράγματα από το Placid, έτσι; Γιατί εγώ με σήματα 44.1/16 δεν έχω δει ποτέ πάνω από 450mA.

Η καλωδιοταινία πρέπει να κοντύνει, τελεία και παύλα. Μη διαπραγματεύσιμο. Τέλος. Πάει. Επόμενο. Δεν το ξαναγράφω.

Στα διάλα όλοι σας..

:flipout: :flipout: :flipout:

Αν η καλωδιοταινία σου είναι ακόμα όπως την είδαμε στη φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο Βασίλης, επιβάλλεται να το σφάξετε άμεσα. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για Hi End όταν το σήμα που βλέπει στη είσοδο λόγω της καλωδιοταινίας είναι για τα μπάζα (δεν υπερβάλλω).

Καλά καλά μην φωνασκείς. Θα την κόψουμε την ρημάδα. Οπως την είδατε αρχικά είναι η καλωδιοταινία.....

Και γιατί δεν τα λέγατε από την αρχή βρε φυντάνια και περιμένατε μέχρι σήμερα; Πάλι δρομολόγια με βάζετε να κάνω??? Θα σας χρεώσω τις βενζίνες!

Πόση ώρα χρειάζεται να γίνει αυτό? Γιατί θέλω να ανέβω Χαλκίδα σήμερα αν είναι να γίνει σήμερα διότι διαφορετικά την επόμενη φορά που θα κατέβει το ζωντανό κάτω....

δλδ το Σκ έπαιζε κανονικά και μετά έκανε κόμπλες ?

μήπως μέσα στο αμάξι κουνήθηκε - χτυήθηκε και κουνήθηκαν τίποτα επαφές ??
αλλά και πάλι δεν θα άλλαζε κάτι μετά από 2 ώρες, εκτός αν όπως είπε και ο Tzimisce συνηθίζεις το τσίκι τσίκι ...

Για να μετρήσατε 550mA μάλλον τροφοδοτείτε και άλλα πράγματα από το Placid, έτσι; Γιατί εγώ με σήματα 44.1/16 δεν έχω δει ποτέ πάνω από 450mA.

Η καλωδιοταινία πρέπει να κοντύνει, τελεία και παύλα. Μη διαπραγματεύσιμο. Τέλος. Πάει. Επόμενο. Δεν το ξαναγράφω.

Στα διάλα όλοι σας..

:flipout: :flipout: :flipout:

Τo placid τροφοδοτεί μόνο την ψηφιακή πλακέτα. Βέβαια εμείς παίζουμε 24/96 μέσω MAC/Pure, τί να μας πούν τα κόκκινα βιβλία :Banane0:

δλδ το Σκ έπαιζε κανονικά και μετά έκανε κόμπλες ?

μήπως μέσα στο αμάξι κουνήθηκε - χτυήθηκε και κουνήθηκαν τίποτα επαφές ??
αλλά και πάλι δεν θα άλλαζε κάτι μετά από 2 ώρες, εκτός αν όπως είπε και ο Tzimisce συνηθίζεις το τσίκι τσίκι ...

Δεν νομίζω να κουνήθηκε τίποτα. Το βράδυ που θα το βάλω πάλι στην πρίζα θα σας πώ....

Και ένα άλλο θέμα που παρατήρησα είναι ότι στη αλλαγή των κομματιών τρώει δέκατα του δευτερολέπτου στο ξεκίνημα...
Επίσης δοκίμασα να περάσω swifer μετά 3-4 ώρες λειτουργίας (που είχε σταματήσει το ξελοκάρισμα) και ο στατικός πάλι το ξελοκάρισε.
Επίσης βγάζοντας το καλώδιο usb εξωτερικού δίσκου συνδεδεμένου πάνω στο oppo (που συνέχιζε την αναπαραγωγή απο την άλλη usb... και πάλι ξελοκάρισμα!

Δεν ξέρω αν βοηθούν όλα αυτά...

Το "στρώσιμο" το κάνω με transport το oppo93 [usb μανταλάκι με wav 44 και flac 44 αλλά και 96 υλικό] και σύνδεση coaxial rca με καλώδιο το oehlbach NF13 MKII με τις καλύτερες συστάσεις απο τον Σταματάκο. Το είχα... το κράτησα... θα έχω σύντομα και bnc με rg59 για δοκιμή...

Η καλωδιοταινία στο δικό μου είναι κοντή και τα placid είναι σχεδόν κολλημένα στο ivy και το dac.

Προσωπικά το μυαλό μου πάει είτε σε αστοχία -υπερευαισθησία του κυκλώματος από τον αχλάδα (το θεωρώ δύσκολο γιατί θα το διαβάζαμε στο forum της twisted), είτε σε κάποια όχι και τόσο καλή κόλληση στη πλακέτα που ζεσταίνεται-διαστέλλεται και δουλεύει (θα δοκιμάσω να το αφήσω ανοιχτό, χωρίς όμως σήμα για να τσεκάρω σε πόση ώρα παίζει σωστά...), είτε τέλος στα βύσματα που χρησιμοποίησα...

@dimdim
Ήθελα να κάνω δοκιμή από την optical ή έστω να την έχω συνδεμένη σε συσκευή για τη γείωση αλλά είναι αρσενικό το βύσμα (???!)
Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα σε συσκευή! Υπάρχει καλώδιο optical female/male???

ΔημΔημ πρόσεχα καλά κακομοίρη μου.....Αν με το κόψιμο της καλωδιοταινίας γλυτώσω τα ξελοκαρίσματα και ακούω και καλύτερα, να χέσω τα προτόκολά σας μέσα....Θα μας βάλετε να βάλουμε επίχρυσα βύσματα στους SATA σκληρούς μας! !