Βουβάλια μέρος 3ο

Re: Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

Κάθε transport οδηγεί διαφορετικά.
Είναι και ακουστό αυτό.

Ίσως βοηθήσει να δοκιμάσετε κάποιο άλλο οδηγό,
σε'μένα κάποιο ξελόκαρε συστηματικά

σαφως και ειναι ακουστο, το ακουσαμε και χτες οσον αφορα την ποιοτητα. Εδω το θεμα ειναι αν το τρανσπορτ δημιουργει προβλημα στο κλειδωμα και ο Νικος με το Oppo εχει ακριβως το ιδιο προβλημα. Γιαυτο δεν νομιζω να ναι το τρνασπορτ.

Την βρήκα την παπαριά .. μάλλον .. είναι η αντίσταση τερματισμου στο 4.1 πλακετάκι .. μερικά spidf πλακετάκια θέλανε 75 ωμ .. τα φρέσκα θέλουν 10κ . και κάτι παθαίνει κοκομπλόκο ... εφόσον η τελευταία αλλαγή στον φραγκ ήταν η προσθήκη της οπτικής ,,, το πιάσαμε το ψάρι .. ..

Βασίλη αυτό σκεφτόμουν και έγραψα προηγουμένως ("τι άλλαξες frag μετά τον Bull?")

Ταιριάζει επίσης αυτό που λες, γιατί το δικό μου είχε την optical από την αρχή. Μακάρι! :worshippy:

Για δες που μπορεί το κάθε εμπόδιο για καλό να επαληθευτεί... αν δεν ήταν ελαττωματική η πρώτη optical του frag θα έπρεπε να ψάχνουμε στα τυφλά!

Last edited:
Την βρήκα την παπαριά .. μάλλον .. είναι η αντίσταση τερματισμου στο 4.1 πλακετάκι .. μερικά spidf πλακετάκια θέλανε 75 ωμ .. τα φρέσκα θέλουν 10κ . και κάτι παθαίνει κοκομπλόκο ... εφόσον η τελευταία αλλαγή στον φραγκ ήταν η προσθήκη της οπτικής ,,, το πιάσαμε το ψάρι .. ..

Οπότε ξεβίδωμα της οπτικής από την πλακέτα και τελειώσαμε;;; Τελικά αυτές οι πλακετίτσες της οπτικής είναι φάουλ. Δυο μου ήρθαν και οι δύο θα είναι off......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

σαφως και ειναι ακουστο, το ακουσαμε και χτες οσον αφορα την ποιοτητα. Εδω το θεμα ειναι αν το τρανσπορτ δημιουργει προβλημα στο κλειδωμα και ο Νικος με το Oppo εχει ακριβως το ιδιο προβλημα. Γιαυτο δεν νομιζω να ναι το τρνασπορτ.

Θα μπορούσε... αλλά δεν είναι θέμα transport. Δοκίμασα με ακόμα δύο τρανσπορτ! τα ίδια κάνει ακριβώς.:a0210:

χμμμμμμ ..... οπότε μέχρι να το σαξουμε ..... η βγάλτε την οπτική απο την πλακέτα ... η βάλτε παρέα και την οπτική απλά στο τρανσπορτ εάν υπάρχει .. και θα στανιάρει ..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

Θα μπορούσε... αλλά δεν είναι θέμα transport. Δοκίμασα με ακόμα δύο τρανσπορτ! τα ίδια κάνει ακριβώς.:a0210:

Σαφως, πριν μπει χερι προχτες, του Φραγκ ειχε παιξει με το δικο μου, με ενα Esoteric και με του Bull και δεν ειχε συμπτωματα λοξυγγα, γιαυτο δεν μου κανε απ την αρχη για transport το προβλημα κ γιαυτο εγραψα για τις εισοδους.

Και γενικά βάλετε χέρι
Τη δύσκολη αρχική δουλεία τη γλιτώσατε αλλά με προσοχή με πολύ προσοχή ξεκινάτε να χουφτώνετε.

Ωραία. Ξεβιδώνουμε την οπτική και είμαστε κομπλέ. Για την καλωδιοταινία όμως;;; Τί θα βελτιωθεί αν την μικρύνω στην ηχητική ταυτότητα του dac?

Κατσε ρε να ειναι αυτο που λεει ο Βασιλης, να το διορθωσει και να παιξει, κ μετα βλεπεις για βελτιωσεις...

Και γενικά βάλετε χέρι
Τη δύσκολη αρχική δουλεία τη γλιτώσατε αλλά με προσοχή με πολύ προσοχή ξεκινάτε να χουφτώνετε.

Και θα γλυτώσουμε και την υπόλοιπη... δεν είμαστε diyούηδες! ;)

Ή μάλλον δεν είμαι... για τον Φραγκ δεν ξέρω.

Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

Για την καλωδιοταινία όμως;;; Τί θα βελτιωθεί αν την μικρύνω στην ηχητική ταυτότητα του dac?

Συγνώμη αλλά μιας και δε παρακολουθώ ξένα φορά για το βουβάλι εδώ και καιρό έχω χάσει επεισόδια με όλα αυτά τα πλακετάκια και δε ξέρω καν ποια καλωδιοταινία λέτε. Αλλά για να λέει ο dimdim ότι είναι γνωστό πρόβλημα καλό είναι να το δοκιμάσετε ή και να διαβάσετε τις αντίστοιχες αναφορές σε προβλήματα. Πάνω κάτω από όσο καταλαβαίνω συζητάμε για ttl σημα

Το μέγιστο μήκος της καλ/νίας είναι γνωστό (στο forum της TPA) best practice. Όλοι όσοι δυσκολεύονται να κλειδώνουν το ίδιο πρόβλημα έχουν και παίρνουν την ίδια απάντηση. Και εγώ έτσι το έμαθα όταν ζοριζόμουν να κλειδώσω στις αρχές. Βέβαια, είχα βάλει ολόκληρη την καλ/νία του κιτ. :p

Το κατά πόσο είναι εύκολο να κοντύνει εξαρτάται από το τοπογραφικό του κουτιού σου. Πρέπει να μπορεί η κύρια πλακέτα να τοποθετηθεί ακριβώς πίσω από το 4-input board. Δεν θυμάμαι πως είναι μέσα το δικό σου..

Το πιο πιθανό είναι να τα γλιτώσεις, αλλά δεν θα σημαίνει τίποτα για τα βύσματα των SATA.. ;)

Εντελώς άλλα πράγματα. Η καλωδιοταινία του βουβαλιού μεταφέρει σήμα s/pdif σε TTL στάθμη. Όχι δεδομένα όπως νοούνται στο SATA (και όλα τα σχετικά κομπιουτερίστικα).

Και θα γλυτώσουμε και την υπόλοιπη... δεν είμαστε diyούηδες! ;)

Ή μάλλον δεν είμαι... για τον Φραγκ δεν ξέρω.

Το βουβάλι ΙΜΗΟ είναι για χούφτωμα. Αν δε χουφτώσεις είναι μισή χαρά… και λιγότερη να μη σου πω.
Είναι δύσκολο για πρώτη κατασκευή δε διαφωνώ. Το έχουν πει και άλλοι με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα. Και εγώ αρχάριος είμαι ειδικά σε τόσο σύνθετες κατασκευές.
Αλλά αν δε θες να χουφτώσεις τότε δε θέλω παράπονα και γκρίνιες για την όποια ταλαιπωρία και μετακινήσεις :D

Το βουβάλι ΙΜΗΟ είναι για χούφτωμα. Αν δε χουφτώσεις είναι μισή χαρά… και λιγότερη να μη σου πω.
Είναι δύσκολο για πρώτη κατασκευή δε διαφωνώ. Το έχουν πει και άλλοι με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα. Και εγώ αρχάριος είμαι ειδικά σε τόσο σύνθετες κατασκευές.
Αλλά αν δε θες να χουφτώσεις τότε δε θέλω παράπονα και γκρίνιες για την όποια ταλαιπωρία και μετακινήσεις :D

Από τη μεριά σου έχεις δίκιο σε όλα Τάσο.

Όμως προσωπικά, το έχω πει και γράψει... το θέλω γιατί μου άρεσε όπως έπαιζε και πίστεψα ότι θα ωφελούσε το σύστημά μου (σε σχέση με άλλα αντίστοιχης αξίας)

Αν δεν παίξει καλά θα φάει σουτ... χωρίς πολλά πολλά...

Δεν ψάχνω τη χαρά της δημιουργίας, αλλά αυτή της ακρόασης.

Επίσης παράπονα από μένα δεν θα υπάρξουν. Ποτέ και κανένα!
Έχω επίγνωση που "μπλέκω" και τα έχω συζητήσει και με το Βασίλη αυτά από την πρώτη στιγμή.
Έχω αποδεχτεί και το ρίσκο του diyούικου καθώς και τα κοκομπλόκα....:flipout:

Δεν ξέρω... ειλικρινά...
Αν ενοχλεί αυτή η λογική να μου το πείτε (γενικώς το λέω φυσικά. όχι προς τον Τάσο ή όποιον άλλον)

Το καλό είναι ότι έμαθα και δύο πράγματα (εντελώς εισαγωγικά) για τροφοδοτικά, κυκλώματα ψηφιακά και αναλογικά) αν μάθω επαρκώς και πως επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα θα είμαι ευτυχής. Βασικό είναι να ταιριάξει το βουβαλάκι με το σύστημα πάντως.

:ernaehrung004:

Παίδες εαν είναι για χαιεντισμους και πιούριστικα πράγματα πρέπει να βγούν οι μτ εισόδου και το τσιπάκι ... γενικά όλο το πλακετάκι με τις εισόδους και να μπει μαξεράκι σπέσιαλ αλλά μετά δεν έχεις κοντρόλ απο την κύρια πλακετα //// .. κτλ κτλ ... δεν έχει νόημα ...

Τελειώστε εσείς με τα xmos και σας έχω μετά νέο task για χέριασμα μπούχαχαχα!!!!!

Είμαι πολύ στραβάδι φιλέ ακόμα … θέλει πολλά κιλά διάβασμα
Μια βδομάδα διαβάζω κάθε βράδυ… υπνοπαιδία
Έτοιμες λύσεις υπάρχουν
Πάντως μην ανησυχείς κάποια θέματα hardware όπως digital ground μήκη καλωδίων κ.ο.κ. τις ίδιες δυσκολίες έχουν και σε i2s και σε i2c και γενικά άρχουν αρκετοί που τα καταλαβαίνουν καλύτερα από εμένα. Το μονό σίγουρο είναι ότι θέλει και χέρι / πείραμα / χούφτωμα / για να μαζέψεις και λίγη εμπειρία.

Παίδες εαν είναι για χαιεντισμους και πιούριστικα πράγματα πρέπει να βγούν οι μτ εισόδου και το τσιπάκι ... γενικά όλο το πλακετάκι με τις εισόδους και να μπει μαξεράκι σπέσιαλ αλλά μετά δεν έχεις κοντρόλ απο την κύρια πλακετα //// .. κτλ κτλ ... δεν έχει νόημα ...

Το μαξεράκι / μιξεράκι αυτό δε παίρνει i2c ?
Εμένα λίγο με πειράζει ο τηλεχειρισμός … να μη πω καθόλου…
Δεν έχω δουλέψει τις νέες πλακέτες του TP αλλά δεν είναι και ότι χειρότερο έχω δει…

Βασικό είναι να ταιριάξει το βουβαλάκι με το σύστημα πάντως.

Να σου πω για το ταίριασμα …
Άμα δε χουφτώσεις πως θα ταιριάξετε ?
:D

Όπως ταιριάζουν και τα consumer...

Θα βάλω τα ώτα (references) και θα χουφτώσει ο Μάστορας!

Με προξενιό θα πλαγιάσουμε Τάσο :ADFADF1:

αναγκαστικά...
αφού ούτε επαγγελματική σχέση έχω με το άθλημα, ούτε ιδιαίτερη όρεξη δημιουργίας, ούτε λεφτά για πειράματα... :bigcry:
Άσε που τα καινούρια ninjago lego έχουν αυξήσει το βαθμό δυσκολίας και ο ταλιμπάν τα θέλει με την άφιξη του κουτιού...:HTEHETH63: