Βουβάλια μέρος 3ο

1 βουβάλι, 2 λεγκάτο και 3 trident ?
τώρα που είναι 5 ποιό είναι ορφανό?

δημητρη καλα τα λες αλλα το ενα trident το 1.2volt θελη κατι περιεργα τρανζιστορ και ειχε μεινη ορφανο.

εγω νομιζα οτι δεν υπαρχη salas για 1.2volt αλλα τελικα μου ειπε ο ιδιος ο salas τι να αλλαξω.

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Πυραμίδες σαλας (3+3) γίνεται για να έχουν περισσότερο free air?

Οι έξτρα πυκνωτές είναι στα λεγκάτα? Μέγεθος (dim και uF?)

Mε το τσιγκέλι βρε στα βγάζουμε... πες λεπτομέρειες... απόδοση (συγκριτικά)?

τα εχω 2+2+2 οι obbligato ειναι στο legato ναι 3.3uf.

με το τσιγκελι;

οταν φωναζα πριν 4 χρονια με κοιταγανε με μισο ματι.

τωρα ειναι ο supersonic στο ποδι μου.

τι να συγκρινω δεν υπαρχη κατι εδω να το συγκρινω.

απο αυτα που μου λεει ο bullamatsis για το δικο του(απο μενα το πηρε)

και απο τη διαφορα που εχουν αυτα τα δυο θα επεφτε πολυ κλαμα

αν ημουν εκει.

Το άκουσα του bull και ήταν αποδεκτό. Δεν το κρίνω παραπάνω γιατί δεν έγινε συγκριτικό με άλλο βουβάλι και δεν ήξερα το σύστημα που άκουγα.

Αυτό που προσωπικά θα ήθελα να μάθω απο την εξέλιξη των βουβαλιών σας (όχι μόνο των δικών σου) είναι πως άλλαξαν τον ήχο τα λεγκάτο, πως οι obbligato ή οι ρωσίδες και οι μουντορφ, πως τα salas κτλ...

Tου τύπου "παίζει παπάδες", "μεγάλη διαφορά" ή "θα έπεφτε πολύ κλάμα" δε λένε τίποτα, έτσι δεν είναι?

Ο υπέρηχας έχει τουλάχιστον δύο εντελώς διαφορετικές υλοποιήσεις δίπλα του και δεν μας έχει πει ακόμα ποιές είναι οι διαφορές. λαμπάτο, salas/legato και σκέτο με ρωσίδες και δεν έχουμε πάρει μυρωδιά γιατί και πως.

Πιθανόν να έχουν ειπωθεί παλαιότερα και να μην τα έχω εντοπίσει βέβαια, οπότε πάσο και συγνώμη!

Αν όχι βγάλτε προς τα έξω τις εμπειρίες και εντυπώσεις βρε παιδιά... αλλιώς δεν πρόκειται να αποκτήσουμε τα references που χρειάζονται στον αιώνα τον άπαντα.

Αν απο την άλλη πρόκειται για την χαρά της δημιουργίας και μόνο, απορώ γιατί βουβάλι? και γιατί όλα αυτά τα πολύ ακριβότερα απο άλλα αξιοπρεπέστατα dac project δηλαδής...

:ernaehrung004:

Last edited:
Συγνώμη βρε Νίκο, αλλά εάν εσύ είχες δίπλα σου όλα αυτά μαζί με Ρωσίδες, θα καθόσουν να περιγράψεις το πως ήταν με τις Ρωσίδες;
Σκέτο όργιο!
Ακόμη να συνέλθει ο υπέρηχας ή ακόμη συνεχίζει να τεστάρει...τις Ρωσίδες!

Δεν παίζεστε με τα βουβαλοντάκ σας!

Έχει ψωμί το πράγμα βρε...

...όχι ότι είναι άσχημα τα όργια με τις ρωσίδες αλλά λέμε τώρα :ADFADF1:

Συγνώμη βρε Νίκο, αλλά εάν εσύ είχες δίπλα σου όλα αυτά μαζί με Ρωσίδες, θα καθόσουν να περιγράψεις το πως ήταν με τις Ρωσίδες;
Σκέτο όργιο!
Ακόμη να συνέλθει ο υπέρηχας ή ακόμη συνεχίζει να τεστάρει...τις Ρωσίδες!

Δεν παίζεστε με τα βουβαλοντάκ σας!

Ηρεμείστε ρε....
εγώ δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο.
Απλά έχω το βουβάλι μου να παίζει με τρεις τρόπους.
1. Με το legato μαμά με το ενσωματωμένο balsie
2. Από τις balanced με αντάπτορα σε rca
3. Με το universal tube stage του diyhifi supply, αλλά χρησιμοποιώντας το σε voltage mode με το i/v να το κάνει το legato.

την 1. την έχω σχεδόν εγκαταλείψει
η 2. δίνει λίγο πιό αεράτα πρίμα αλλά υστερεί σε οδήγηση και χαμηλό. Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που ξεχνάς τα αεράτα πρίμα και μένεις με τη λάμπα.
Τα Σαλας μου δεν ήρθαν ακόμα. Μη με ρωτάτε.
Όταν μάθω θα σας πω λεπτομέρειες.

Πάντως για την ώρα είμαι σε φάση eq κάργα.
Ακούω σχεδόν μόνιμα με το deq2496 και ένα συνδυασμό parametric/dynamic eq....και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος...

Προσπαθείς να διορθώσεις το χώρο με παραμετρικό/δυναμικό ισοσταθμιστή έτσι;
Είναι αυτό που λένε οι γνώστες, τι το θες το εργαλειάκι εάν ο χώρος δεν το αναδεικνύει και έχουν τελικά δίκιο!

Ευτυχισμένοι αυτοί που έχουν ένα ωραίο σύστημα - και όχι απαραίτητα ακριβό - αλλά έχουν αποκλειστικό χώρο ακρόασης, όμορφα ζυγισμένο και ρυθμισμένο!

Thanx super!

Μια (ακόμα) ερώτηση (και προς όλους φυσικά)

Με τη λάμπα, νοιώθεις ότι υπερτερεί κάπως και σε ζωντάνια? Ότι είναι κάπως πιο ανοιχτός ο ήχος... με το legatο υπάρχει η υποψία κουρτίνας, ένα πράγμα σε σχέση με τη λαμπα?

ps. Για το behri κάποια στιγμή θα ζητήσω πληροφορίες...... κυρίως όσον αφορά τη χρήση του σε room correction.......

Προσπαθείς να διορθώσεις το χώρο με παραμετρικό/δυναμικό ισοσταθμιστή έτσι;
Είναι αυτό που λένε οι γνώστες, τι το θες το εργαλειάκι εάν ο χώρος δεν το αναδεικνύει και έχουν τελικά δίκιο!

Ευτυχισμένοι αυτοί που έχουν ένα ωραίο σύστημα - και όχι απαραίτητα ακριβό - αλλά έχουν αποκλειστικό χώρο ακρόασης, όμορφα ζυγισμένο και ρυθμισμένο!

δεν προσπαθώ τίποτα από αυτά.
Ο χώρος μου είναι απόλυτα συμμετρικός και ιδανικός (όλως τυχαίως) κατα Cardas.
Απλά άλλαξα την θέση ακρόασης και έχασα την εστίαση. Ετσι έδωσα λίγη καθυστέρηση στο ένα κανάλι και είμαι τζετ. Επίσης για άσχετους λόγους γουστάρω ξαφνικά ισοστάθμιση + δυναμική επεξεργασία (limiter expander). Θεωρώ ότι έχανα αρκετά πράγματα από κάποιες μουσικές με την προσήλωση στο αυστηρό φλατ.

(με την έννοια ότι δεν υπάρχει λόγος να ακούω την άποψη του ηχολήπτη. Εχω και εγώ άποψη ....γιατί όχι?)
Ετσι έβαλα το βουβάλι στην άκρη και το ακούω μόνο σε συγκεκριμένες ηχογραφήσεις.

Thanx super!

Μια (ακόμα) ερώτηση (και προς όλους φυσικά)

Με τη λάμπα, νοιώθεις ότι υπερτερεί κάπως και σε ζωντάνια? Ότι είναι κάπως πιο ανοιχτός ο ήχος... με το legatο υπάρχει η υποψία κουρτίνας, ένα πράγμα σε σχέση με τη λαμπα?

ps. Για το behri κάποια στιγμή θα ζητήσω πληροφορίες...... κυρίως όσον αφορά τη χρήση του σε room correction.......

ναι υπερτερεί.
Σε σχέση με τα μαμα λεγκάτο και τους ηλεκτρολυτικούς που διαλέγει ο Russ.
Εξ άλλου την αγόρασα τη λάμπα, δεν θα την πετάξω. Αλλωστε παίζεις και με αλλαγή λάμπας.
Το λεγκάτο, δεν θα έλεγα κουρτίνα, απλά ένα κλικ πιό ζωντανό από χωρίς στάδιο εξόδου.
Αλλά αυτά όπως έλεγα για ακρόαση με ακουστικά.
Όταν μπαίνει ο χώρος στη μέση, όσο συμμετρικός να είναι οι διαφορές από καλά ακουστικά είναι χαώδεις, ιδίως σε χαμηλές ή πολύ υψηλές εντάσεις.
Κάτι που με τα ακουστικά ισχύει σε ό,τι ένταση να είσαι.
Οι χαμηλές εντάσεις είναι απαραίτητες στα ηχεία μετα τις 12 και χωρίς δυναμικό ή παραμετρικό eq είσαι χαμένος.
Τελικά η ισοστάθμιση είναι μεγάλη υπόθεση, εκτός αν ζεις σε ανηχοικό θάλαμο.
Και το μπέρι είναι αποκάλυψη. Δεν είναι βουβάλι, αλλά έχει πολύ βαρβάτη οδήγηση και το ΑΚΜ δεν υστερεί.
Πιό πρόχειρες ηχογραφήσεις τις αναδειικνύει σε χαμηλές εντάσεις ενώ με το βουβάλι και ηχεία θες απλώς να προσπεράσεις.

Kαι πάλι ευχαριστώ πολύ.
Θεωρώ τη μοναδική αδυναμία του buffalo την έλλειψη ζωντάνιας (ίσως να διαφωνούμε σε αυτό, δεν ξέρω), τουλάχιστον σε κάποια ακούσματα... γι αυτό θεώρησα ότι πιθανόν να έχεις πάρει κάτι σε αυτό το σημείο από τη λάμπα.

ps. Θα βγω off topic αν σου εξηγήσω πόσο μέσα έπεσες στη περιγραφή για αυτά που ψάχνω απο το behri... θα τα πούμε μιαν άλλη φορά όταν τελειώσει το σύστημα και δούμε που βρισκόμαστε. Είναι νωρίς ακόμα.

Kαι πάλι ευχαριστώ πολύ.
Θεωρώ τη μοναδική αδυναμία του buffalo την έλλειψη ζωντάνιας (ίσως να διαφωνούμε σε αυτό, δεν ξέρω), τουλάχιστον σε κάποια ακούσματα... γι αυτό θεώρησα ότι πιθανόν να έχεις πάρει κάτι σε αυτό το σημείο από τη λάμπα.

ps. Θα βγω off topic αν σου εξηγήσω πόσο μέσα έπεσες στη περιγραφή για αυτά που ψάχνω απο το behri... θα τα πούμε μιαν άλλη φορά όταν τελειώσει το σύστημα και δούμε που βρισκόμαστε. Είναι νωρίς ακόμα.

εγώ δεν θα χαρακτήριζα ποτέ το βουβάλι με έλλειψη ζωντάνιας.
Όμως με τη λάμπα είναι πιό ζωντανό, πιό φουσκωτό με την καλή έννοια, πιό άμεσο.
Εχει όμως λίγη βαρβατίλα και λίγο πιό ακατέργαστα πρίμα.
Όμως η απώλεια αυτή για μένα αντισταθμίζεται με το παραπάνω.

Γιά το μπερι τί να πω...
Το έχω ξαναερωτευτεί.
Ευτυχώς που δεν το πούλησα.

Kαι πάλι ευχαριστώ πολύ.

δεν επαιξα ποτε με ρωσιδες ουτε με τους μαμα ηλεκτρολυτικους.

κατευθειαν με Obbligato το εφτιαξα αλλα θα σου πη ο πετρος πιστευω.

με τα salas ανεβαινη δυο κατηγοριες μη σου πω τρεις.

αμα θες παραπανω ζωντανια αντι για legato βαλε IVYIII.

Tωρα μιλάμε...ζωγραφίζοντας
Μπακ κανε ενα κόπο να το βάλεις στο καράβι τωρα που το εχεις σε ακινησία να μαζευτούμε για να εχουμε κοινο παρανομαστη
Μέχρι 4 είναι... ακρόαση
αν ειμαστε παραπάνω θα χωριστούμε
απλά πειτε μου σε τι συστημα θελετε να παιξει
Μετά σου στέλνω το 1865 και καντε το ιδιο κάτω
ολα τα αλλα είναι ζωγραφική

Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

αμα θες παραπανω ζωντανια αντι για legato βαλε IVYIII.

ΙVY III έβαλα μετά από διάβασμα και πρήξιμο μερικών από εσάς για εντυπώσεις.
Ήταν αδύνατο οικονομικά να έχω references με άλλο τρόπο.
Δεν ξέρω αν τα κατάλαβα καλά, δεν είναι και εύκολο με τις γνώσεις που διαθέτω αλλά θα δείξει.

Κάντε αυτό που λέει ο bull πάντως, θα έχει ενδιαφέρον και αν μη τι άλλο θα βγούν πιο συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Από την μεριά του Αθηναϊκού μετώπου πάντως δρομολογούμε συγκριτικά με IVY III (δύο ΗD Placid έναντι ενός) αλλά και με legato II / salas... να δούμε πως θα γίνει και με αυτό που έστειλες στον Νίκο.
Πιθανόν να αργήσουμε λίγο αλλά κάποια στιγμή θα γράψουμε εντυπώσεις.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

ΙVY III έβαλα μετά από διάβασμα και πρήξιμο μερικών από εσάς για εντυπώσεις.
Ήταν αδύνατο οικονομικά να έχω references με άλλο τρόπο.
Δεν ξέρω αν τα κατάλαβα καλά, δεν είναι και εύκολο με τις γνώσεις που διαθέτω αλλά θα δείξει.

Κάντε αυτό που λέει ο bull πάντως, θα έχει ενδιαφέρον και αν μη τι άλλο θα βγούν πιο συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Από την μεριά του Αθηναϊκού μετώπου πάντως δρομολογούμε συγκριτικά με IVY III (δύο ΗD Placid έναντι ενός) αλλά και με legato II / salas... να δούμε πως θα γίνει και με αυτό που έστειλες στον Νίκο.
Πιθανόν να αργήσουμε λίγο αλλά κάποια στιγμή θα γράψουμε εντυπώσεις.

:award:

Αυτά είναι ωραία πράγματα ! Αντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά ! Για μένα θα έχει ενδιαφέρον οι διαφορές του μαμα designer με τις εδώ παραλαγές

Ε τα ήξερες... δεν τα ήξερες? Τα δύο placid είναι το δικό σου βρε!

Legato II-Salas μόλις τελειώσει ο Αλέξανδρος. Αυτός παραδοσιακά φτιάχνει το καλύτερο (ο κωλόφαρδος! :silly:)

Θα κάνουμε και Α-Β κάποιο/α άλλα αξιόλογα dac της κατηγορίας τιμής...

...ε όλο και κάποια παραλλαγή θα επέλθει και στα δικά μας μετά τις ακροάσεις... αναλόγως γούστων και συστήματος πάντα!

Ε τα ήξερες... δεν τα ήξερες? Τα δύο placid είναι το δικό σου βρε!

Legato II-Salas μόλις τελειώσει ο Αλέξανδρος. Αυτός παραδοσιακά φτιάχνει το καλύτερο (ο κωλόφαρδος! :silly:)

Θα κάνουμε και Α-Β κάποιο/α άλλα αξιόλογα dac της κατηγορίας τιμής...

...ε όλο και κάποια παραλλαγή θα επέλθει και στα δικά μας μετά τις ακροάσεις... αναλόγως γούστων και συστήματος πάντα!

Ηδη έχω στο σχεδιαστήριο κάποιες βελτιώσεις.............:slapface:

Ε δεν ξεκινάς και εσύ σιγά σιγά τις εντυπώσεις?

Τι θες να αλλάξεις-βελτιώσεις και γιατί?