Λοιπόν στο ψητό...
Προσωπικά άκουσα
- το βουβάλι του Φραγκούλη (με IVY III, ΗD Placid και 2 HD Placid Bipolar (ανα κανάλι) – κατασκευή του Βασίλη
- το βουβάλι του Γιώργου (back) (με 6 salas (1 στο dac, 2 στο legato / ανα κανάλι και τρία στη θέση των tridents) και αλλαγμένους πυκνωτές.....
- την Αντιλόπη του Λάκη (νομίζω το πρώτο μοντέλο, ας μας πει ο Λάκης) + τροφοδοτικό diy του Πετραλιά.
- το ad1865 του Νίκου (bull) (με λαμπάτη έξοδο) κατασκευή Βασίλη και αυτό, με πινελιές του bull και
- το δικό μου βουβάλι (ivyΙΙΙ με τροφοδοσία αχλάδα) για λίγο μιας και δεν έχει τελειώσει/στρωθεί ακόμα - κατασκευή Βασίλη
Το σύστημα/χώρο της ακρόασης καλύτερα να το περιγράψει ο bull
Συγκριτικά και όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά, θα έλεγα ότι η αντιλόπη, το Φραγκ σαυροdac και το ad1865 βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με ξεχωριστές χάρες το καθένα.
Το σαυροdac με τα salas κατά τη γνώμη μου ήταν πιο πίσω.
Ενώ ήταν γλυκόηχο, ήσυχο, με καλή ροή, μεσουψηλά μου έδωσε την εντύπωση ότι αλλοίωνε τα δρώμενα. Σαφώς πιο λεπτόηχο με αδύνατα σώματα, σα να έπαιζε λάθος πληροφορία. Δεν ξέρω. Δεν είμαι ειδικός για να το ερμηνεύσω ας το κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά και κυρίως ας μας πει ο back απο την εμπειρία του στο σύστημά του.
Η Αντιλόπη και του Φραγκ σαυροdac ξεχώρισαν για την μουσικότητά τους και το πολύ καλό επίπεδο πληροφορίας. Θαρρώ ότι είναι dacs που θα ταιριάξουν σε πολλά συστήματα και θα αναπαράγουν όμορφα ακόμα και μέτριες ηχογραφήσεις, πράγμα πολύ σημαντικό για μένα. Έχουν άποψη και την βγάζουν απο τη πρώτη νότα, για μένα είναι σαφές αυτό αλλά και αποδεκτό για όσους επιθυμούν την συγκεκριμένη άποψη (πχ εμένα με έκανε να επιλέξω το buffalo)
Για τα γούστα μου, θα ήθελα το συγκεκριμένο σαυροdac λίγο πιο ανοιχτό στη σκηνή και αρκετά πιο ζωντανό στα παιξίματα. Έδειχνε λίγο κρατημένο στα τελειώματα των οργάνων.
Η αντιλόπη μου φάνηκε λιγότερο ισορροπημένη τονικά, θα την προτιμούσα πιο σεμνή στις υψηλές, αλλά μιλάμε για λεπτομέρειες που δεν ενοχλούν και κυρίως μπορεί να αποβούν θετικές σε κάποια συστήματα.
Το ad1865 το αναφέρω ξεχωριστά γιατί είναι εκ διαμέτρου αντίθετης φιλοσοφίας.
Η σκηνή που στήνει είναι τεράστια, η πληροφορία που παίρνεις σε παραπέμπει σε αναπαραγωγή ζωντανής μουσικής, είναι πραγματικά εξαιρετικό.
Έχουν μάλιστα διορθωθεί (λυθεί θα έλεγα) κάποια θεματάκια από την πρώτη φορά που το άκουσα (ασάφεια στη στερεοφωνική εικόνα και περισσότερα db στο αριστερό κανάλι) δίνοντάς του πληρότητα σε όλα τα σημεία.
Δυστυχώς είναι αδάμαστο... εννοώ ότι θα σου πετάξει στη μούρη τα πάντα.
Βρώμα, θόρυβο... τα πάντα... Προσωπικά δεν θα μπορούσα να συμβιώσω μαζί του, ειδικά με συγκεκριμένα είδη μουσικής και κυρίως ποιότητας ηχογραφήσεων.
Αυτά για αρχή.
+++
Ευχαριστούμε πολύ τον Νίκο για την φιλοξενία και την παραχώρηση των συστημάτων του. Προσωπικά μετά από τέτοιες συναντήσεις/ακροάσεις νοιώθω ότι έχω πάρει εμπειρίες που μόνος μου θα αποκτούσα μετά απο πολύ κόπο και χρόνο.
Δεν θα σταματήσω να λέω ότι τα references είναι το νούμερα ένα στοιχείο για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας αρέσει και κυρίως ποιο είναι τελικά αυτό που θα πάρει θέση στο ρακ μας...
ΥΓ.1 Ο Θ. μιλούσε όλη την ώρα για τα Β&W και μας έβαλε χέρι για τα δείγματα των ακροάσεων... όταν το πήρε απόφαση ότι δεν θa ακούσουμε satan metal έκανε φασαρία για να σαμποτάρει την εκδήλωση (κρρρρτ ρε....)
ΥΓ.2 Την καλημέρα μου στο Θανάση και το ωραιότατο dacάκι που μας έφερε. Βραβείο vfm χαλαρά και δεν έπαιξε το 1/10 από τα υπόλοιπα σίγουρα.
ΥΓ.3 Πάρτε προβολέα... Ακούγεται καλύτερα!