Βουβάλια μέρος 3ο

Μια χαρά και απο μένα.

Το πλατινένιο αυτί (γνωστή χαιφιντελίστρια) μου κάνει νερά και μπορεί να έρθω σόλο.

(Εντάξει μπορεί να του κόψω και την καλημέρα αν μας γράψει.... :Banane0:)

ps Από μάσα τι κανονίσατε να κάνουμε τα κουμάντα μας?

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

ps Από μάσα τι κανονίσατε να κάνουμε τα κουμάντα μας?

φέρε μια γίγαντες, μια λακέρδα και μια μελιτζάνες ιμάμ....

Δε παίρνεις κανα τρένο τσιφ να συνακροαστούμε... προλαβαίνεις άνετα. Σε φιλοξενώ εγώ αμα γουστάρεις... να μου δώσει και τα φώτα σου.

οι οικογενειακές υποχρεώσεις ξεπερνάνε κάθε προσδοκία Νικο.

Ανοιχτε μετα ενα νημα με τιτλο βουβαλοακροαση να διαβασουμε κι εμεις,εχει ενδιαφερον.Μακαρι να ερχομουν αλλα δεν εχω ζωντανο στην στανη.

Χθες παρευρέθηκα και γω στην συνάντηση για την ακρόαση διαφόρων dac στο σπίτι του Νίκου.
Κατ’ αρχήν ένα μεγάλο συγνώμη στα παιδιά που παρευρέθηκαν μιας και πέφτοντας με τα μούτρα στην ακρόαση, αφού δεν είχα πολύ χρόνο στην διάθεση μου, δεν πρόλαβα να τα γνωρίσω όπως θα έπρεπε..
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον οικοδεσπότη, ο οποίος πραγματικά έκανε ότι μπορούσε για να μας ευχαριστήσει.
Όσο χρόνο έμεινα πρόλαβα και άκουσα πέντε dac.
Το πρώτο που άκουσα, τα παιδιά το ονόμαζαν Αντιλόπη. Μετά ακούσαμε ένα βουβάλι στο οποίο δεν είχε γίνει καμιά μετατροπή και εξωτερικά ήταν πανέμορφο.
Μεταξύ των δυο, το βουβάλι ακούσθηκε πιο μουσικό αλλά και πιο ήσυχο χωρίς να λέω ότι το πρώτο δεν έπαιζε καλά.
Μετά άκουσα ένα βουβάλι που κατά τη γνώμη μου είχαν μπει πάρα πολλές σταθεροποιήσεις (Salas). Αυτό είχε ρυθμιστεί έτσι ώστε προφανώς να ταιριάζει στο σύστημα του κατόχου του και είχε λιγότερο κέρδος, αλλά σε ένα περιβάλλον θορυβώδες όπως ήταν χθες(από τον πολύ κόσμο) δεν φώναζε αρκετά ώστε να φανεί κάποια διαφορά από το προηγούμενο το οποίο είχε μεγαλύτερο κέρδος και κέρδιζε τις εντυπώσεις.
Μετά ακούσαμε ένα κιτ με AD1865 αρκετά τροποποιημένο, το οποίο αν και στο πρώτο κομμάτι δεν με εντυπωσίασε αρκετά στο δεύτερο με κέρδισε. Από το λίγο που άκουσα μου φάνηκε ότι πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση.
Μετά ακούσαμε ένα μικρό κουτάκι της project το οποίο μπρος στα αλλά βέβαια έχανε αρκετά, αλλά αν ακούγαμε μόνο αυτό, χωρίς να υπάρχει σύγκριση, δεν έπαιζε και άσχημα.
Το μεγάλο σοκ βέβαια ήταν όταν ανέβηκα επάνω και άκουσα το μεγάλο σύστημα του Νίκου που πραγματικά είναι σε άλλο επίπεδο.
Πάντως για να μην έχει γράψει ακόμα κάποιος φαίνεται ότι πήγε αργά η υπόθεση.

Ευχαριστώ Στελιο!!!
....ετσι κάνει πάντα ο κινέζος στο πρωτο κομμάτι :-))
Το πάνω συστημα αδικήθηκε από τη πηγή, την επόμενη φορά θα το ακούσουμε με το 1865...εκει θα δεις ποσο μεγάλη ειναι η διαφορά του από τα ζωακια
με τις υγείες μας!!!

καλημερα παιδια περασατε καλα μαλλον ε;

το δικο μου βουβαλι υποθετω εννοεις επαιζε σιγα.

και να σκεφτης οτι με τους μεγαλους μου ενισχυτες 2k πρεπη να

το χαμηλωσω κι αλλο γιατι παιζη πολυ δυνατα.:operator:

Λοιπόν στο ψητό...

Προσωπικά άκουσα
- το βουβάλι του Φραγκούλη (με IVY III, ΗD Placid και 2 HD Placid Bipolar (ανα κανάλι) – κατασκευή του Βασίλη
- το βουβάλι του Γιώργου (back) (με 6 salas (1 στο dac, 2 στο legato / ανα κανάλι και τρία στη θέση των tridents) και αλλαγμένους πυκνωτές.....
- την Αντιλόπη του Λάκη (νομίζω το πρώτο μοντέλο, ας μας πει ο Λάκης) + τροφοδοτικό diy του Πετραλιά.
- το ad1865 του Νίκου (bull) (με λαμπάτη έξοδο) κατασκευή Βασίλη και αυτό, με πινελιές του bull και
- το δικό μου βουβάλι (ivyΙΙΙ με τροφοδοσία αχλάδα) για λίγο μιας και δεν έχει τελειώσει/στρωθεί ακόμα - κατασκευή Βασίλη
Το σύστημα/χώρο της ακρόασης καλύτερα να το περιγράψει ο bull

Συγκριτικά και όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά, θα έλεγα ότι η αντιλόπη, το Φραγκ σαυροdac και το ad1865 βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με ξεχωριστές χάρες το καθένα.

Το σαυροdac με τα salas κατά τη γνώμη μου ήταν πιο πίσω.
Ενώ ήταν γλυκόηχο, ήσυχο, με καλή ροή, μεσουψηλά μου έδωσε την εντύπωση ότι αλλοίωνε τα δρώμενα. Σαφώς πιο λεπτόηχο με αδύνατα σώματα, σα να έπαιζε λάθος πληροφορία. Δεν ξέρω. Δεν είμαι ειδικός για να το ερμηνεύσω ας το κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά και κυρίως ας μας πει ο back απο την εμπειρία του στο σύστημά του.

Η Αντιλόπη και του Φραγκ σαυροdac ξεχώρισαν για την μουσικότητά τους και το πολύ καλό επίπεδο πληροφορίας. Θαρρώ ότι είναι dacs που θα ταιριάξουν σε πολλά συστήματα και θα αναπαράγουν όμορφα ακόμα και μέτριες ηχογραφήσεις, πράγμα πολύ σημαντικό για μένα. Έχουν άποψη και την βγάζουν απο τη πρώτη νότα, για μένα είναι σαφές αυτό αλλά και αποδεκτό για όσους επιθυμούν την συγκεκριμένη άποψη (πχ εμένα με έκανε να επιλέξω το buffalo)

Για τα γούστα μου, θα ήθελα το συγκεκριμένο σαυροdac λίγο πιο ανοιχτό στη σκηνή και αρκετά πιο ζωντανό στα παιξίματα. Έδειχνε λίγο κρατημένο στα τελειώματα των οργάνων.
Η αντιλόπη μου φάνηκε λιγότερο ισορροπημένη τονικά, θα την προτιμούσα πιο σεμνή στις υψηλές, αλλά μιλάμε για λεπτομέρειες που δεν ενοχλούν και κυρίως μπορεί να αποβούν θετικές σε κάποια συστήματα.

Το ad1865 το αναφέρω ξεχωριστά γιατί είναι εκ διαμέτρου αντίθετης φιλοσοφίας.
Η σκηνή που στήνει είναι τεράστια, η πληροφορία που παίρνεις σε παραπέμπει σε αναπαραγωγή ζωντανής μουσικής, είναι πραγματικά εξαιρετικό.
Έχουν μάλιστα διορθωθεί (λυθεί θα έλεγα) κάποια θεματάκια από την πρώτη φορά που το άκουσα (ασάφεια στη στερεοφωνική εικόνα και περισσότερα db στο αριστερό κανάλι) δίνοντάς του πληρότητα σε όλα τα σημεία.
Δυστυχώς είναι αδάμαστο... εννοώ ότι θα σου πετάξει στη μούρη τα πάντα.
Βρώμα, θόρυβο... τα πάντα... Προσωπικά δεν θα μπορούσα να συμβιώσω μαζί του, ειδικά με συγκεκριμένα είδη μουσικής και κυρίως ποιότητας ηχογραφήσεων.

Αυτά για αρχή.

+++
Ευχαριστούμε πολύ τον Νίκο για την φιλοξενία και την παραχώρηση των συστημάτων του. Προσωπικά μετά από τέτοιες συναντήσεις/ακροάσεις νοιώθω ότι έχω πάρει εμπειρίες που μόνος μου θα αποκτούσα μετά απο πολύ κόπο και χρόνο.
Δεν θα σταματήσω να λέω ότι τα references είναι το νούμερα ένα στοιχείο για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας αρέσει και κυρίως ποιο είναι τελικά αυτό που θα πάρει θέση στο ρακ μας...

ΥΓ.1 Ο Θ. μιλούσε όλη την ώρα για τα Β&W και μας έβαλε χέρι για τα δείγματα των ακροάσεων... όταν το πήρε απόφαση ότι δεν θa ακούσουμε satan metal έκανε φασαρία για να σαμποτάρει την εκδήλωση (κρρρρτ ρε....)
ΥΓ.2 Την καλημέρα μου στο Θανάση και το ωραιότατο dacάκι που μας έφερε. Βραβείο vfm χαλαρά και δεν έπαιξε το 1/10 από τα υπόλοιπα σίγουρα.
ΥΓ.3 Πάρτε προβολέα... Ακούγεται καλύτερα!

Last edited: