Βουβάλια μέρος 3ο

Λοιπόν στο ψητό...

Το σαυροdac με τα salas κατά τη γνώμη μου ήταν πιο πίσω.
Ενώ ήταν γλυκόηχο, ήσυχο, με καλή ροή, μεσουψηλά μου έδωσε την εντύπωση ότι αλλοίωνε τα δρώμενα. Σαφώς πιο λεπτόηχο με αδύνατα σώματα, σα να έπαιζε λάθος πληροφορία. Δεν ξέρω. Δεν είμαι ειδικός για να το ερμηνεύσω ας το κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά και κυρίως ας μας πει ο back απο την εμπειρία του στο σύστημά του.

δεν εχω προενισχυτη και τελικους 2kw καρφωμενο απευθειας.

μπορεις να φανταστεις τi σωματα εχω;

αν του ανεβασω κι αλλο την εξοδο δεν θα μπορω να ακουσω.

ωστοσο βλεπω οτι στον κινεζο υπαρχη ομοφωνια.

για να δουμε γιατι οσο παη η περιεργεια μου

αρχιζη να μεγαλωνη.

Εγώ πάλι δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα για το βουβάλι του Γιώργου, δεν το άκουσα αρκετά και σε στάθμη που να καταλαβαίνω τι κάνει. Αν θυμάστε καλά συζητήσαμε το γεγονός ότι ο Γιώργος ακούει με 2kw σπίτι του και πως προφανώς έτσι έχει ρυθμίσει το ντακ για να ταιριάζει. Συνεπώς, θεωρώ πως το συγκεκριμένο ντακ θα έπρεπε να το έχουμε ακούσει λίγο πιο δυνατά...
Πέρα από αυτό, το νέο βουβάλι (του φραγκ) νομίζω είναι πάρα πολύ καλό και συνεχίζει τη παράδοση με τον καλό, γνώριμο ήχο του βουβαλιού! Η αντιλόπη εμένα πάντα μου άρεσε, όπως κι εχθές, πολύ, άνετα την έβαζα σπίτι μου (με το σουπερ-ντούπερ τροφοδοτικό της βέβαια). Βγάζει μια "χαιεντίλα" που τα άλλα δεν είχαν σε τέτοιο βαθμό. Το ad για μένα ήταν έκπληξη όσον αφορά στην φυσικότητα και την ζωντάνια, βγάζει τη σκηνή μπροστά κι έξω και σε εντυπωσιάζει, ειδικά αν είσαι αυτής της φιλοσοφίας. Εμένα μου αρέσει αυτό. Το βουβάλι είναι πιο πίσω και πιο μαζεμένο μεσοχαμηλά, όμως στα αυτιά μου είναι πιο αναλυτικό και λεπτομερές. Όπως είπε και ο Νίκος λοιπόν, και τα 2 έχουν τα ιδιαίτερα στοιχεία τους, μια διαφορετική προσέγγιση στην αναπαραγωγή, και τα 2 είναι καλά, με πιο εύκολο στη συμβίωση ίσως το βουβάλι.
Τέλος, να πω πως πέρασα πολύ ωραία, χάρηκα που γνώρισα και όσους δεν ήξερα από κοντά και για τον Μπουλ τί να πω, ότι και να πω είναι λίγο...:grinning-smiley-043:ernaehrung004:

Last edited:
Με τη σειρα μου να ευχαριστησω τα τον Νικο τον οποιο ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενος που τον γνωρισα απο κοντα. Η βραδυα ηταν απιστευτη με φοβερη παρεα και πολυ γελιο μεχρι αργα. Χαρηκα που γνωρισα απο κοντα και συμφορουμιτες που δεν ηξερα οπως ο farflung.

Σε γενικες γραμμες να πω οτι δεν εχω εμπλακει σε κατασεκευες βουβαλιων και θα μιλησω απλα αγια την γενικη εικονα που αποκομισα ακουγοντας τα μηχανηματα αυτα. Καταρχας προκειται για μουσικα μηχανηματα, του Φραγκουλη ακουστηκε λιγο πιο επιπεδο κ ισορροπημενο το δευτερο dac ειχε λιγο πιο προβολικα τα μεσαια κ μεσουψηλα οποτε και τα δυο εχουν τη θεση τους σε διαφορετικης τονικοτητας συστηματα. Αυτο που δεν μου αρεσει στα βουβαλια γενικως ειναι η αρκετα περιορισμενη σκηνη. Στη νοτα μιας χορδης πιανου, κιθαρας, ή ενα ride πιατινι, δεν ακουγονται με ολες τους τις αρμονικες, δεν ξερω αν το λεω σωστα.. Εννοω οτι το μηχανημα σαν να σβηνει τη νοτα, να κανει roll off γρηγορα κ να μην ακουγεται πχ το πιατινι μεχρι να σβησει. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να ακουγεται "κρατημενο", σε μια πιο safe φιλοσοφια προσεγγισης της μουσικης παρουσιασης που κανει το βουβαλι συμβατο με πολλα συστηματα στα οποια θα μπει κ δεν θα "ενοχλησει".
Αυτο το χαρακτηριστικο της μικρης σκηνης το επιβεβαιωσε η Αντιλοπη η οποια οταν μπηκε, ανοιξε αμεσως η στερεοφωνικη εικονα, οι νοτες ακουστηκαν πιο καθαρες με την αντηχηση τους στο χωρο κ το στρογγυλεμα ειχε εξαφανιστει και ο αερας μεταξυ των οργανων μεγαλυτερος. Το χαμηλο με πολυ καλυτερη ατακα απο τα buffalo κ χωρις να πλατιαζει και να αφηνει ουρες, και μια γενικοτερη εικονα ανοιχτοσυνης κ ενεργειας την οποια περιμενεις απο τα dac οσο ανεβαινεις κατηγοριες τιμης. Καποιοι θα πουν οτι το αποτελεσμα ακουστηκε αρκετα λαμπρο αλλα αυτο συνεβη στο συστημα του Νικου με την συγκεκριμμενη τονικοτητα το οποιο κανενας μας δεν ειχε κανει πιο εκτεταμμενη ακροαση για να γνωριζει το χαρακτηρα του. Γιαυτο απο την αρχη προσπαθουσα να ακουσω οχι το συστημα, αλλα τις αλλαγες που επιφερει καθε dac στην εικονα του συστηματος. Οπως ακουσα την Αντιλοπη θεωρω οτι αν μπει σε ενα αρκετα ουδετερο συστημα, ή ενα γλυκοηχο συστημα, θα το απογειωσει.
Το AD ηταν επισης μια αποκαλυψη γιατι με το που κουμπωνει πανω στο συστημα , σου βγαζει συναισθημα. Εχει κι αυτο αποψη για το μουσικο δρωμενο, αυτο που με εντυπωσιασε επιασε το χαμηλο του στερνου της φωνης στο Sound of Silent με τροπο που δεν εκανε κανενα αλλο.
Το μικρο project ειναι αποκαλυψη στα 100 ευρω του, οχι γιατι θα συγκριθει με τα θηρια, αλλα γιατι ειναι καθαρο κ το μονο που υστερει ειναι το χαμηλο, ειναι ομως ιδανικος παρτενερ σε συστημα γραφειου με HY και ενα ζευγαρι καλα ενεργα. Value for money.

Περα απο τα μηχανηματα που σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι η αφορμη κ οχι ο αυτοσκοπος, χτες περασα υπεροχα, συντονιστηκαμε ολοι σε ενα mood και η χημεια λειτουργησε βγαζοντας απιστευτο γελιο. Οταν λεμε απιστευτο , απιστευτο. Κριμα οσοι φυγατε μεχρι τις 7-8... Nbull ευχαριστω για την ωραια εμπειρια και την τιμη που μου εκανες να δω απο κοντα τη δουλεια σου, τα ειπαμε κ κατ ιδιαν, ευχομαι οτι καλυτερο μεσα απ την καρδια μου. :ernaehrung004:

Last edited:
Το σύστημα/χώρο της ακρόασης καλύτερα να το περιγράψει ο bull

Σωστά πρεπει να αναφερθεί γιατι οι απόψεις εχουν να κάνουν και με τις συνθήκες
Ο χωρος είναι 30τμ μακρόστενος, εχει 2 +1 μετρο ανοιγμα με ακόμα 13τμ
Εκει που είναι στημμένο το συστημα η αντηχηση του χώρου είναι 0,5-0,4ms απο τους 250 κυκλους μέχρι τα 2κ
125Hz ~0,8ms
χαμηλότερα λίγο πάνω από 1ms
και πάνω απο 2κ είναι κάτω από 0,05
Ενισχυτικά της Jeff Rowland Capri & 102
Ηχεία είχαμε αρχικά διδρομα με ενα ηρωικό 6,5'' , οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γενικός μας διαχειριστης
να κατεβαίνει μέχρι 35 κύκλους
Στη συνέχεια ακουσαμε ενα τριδρομο με 10'', 6,5'' 1,2'' το οποίο είναι σε εξέλιξη και για να ξεδιπλωθεί χρειαζεται ~20 τετραγωνικά ακόμα...
καλώδια χαλκοί 6Ν μεταξύ παντου και coax van den hul
Τα δυο καλύτερα ντακ ανεβηκαν πάνω για τον τελικό οπου κερδισε....η εικόνα!!!!

Υ.Γ. Νικόλα βλέπω τον πατέρα μου....να επισκεπτεται συχνά τον ζαχαροπλάστη σου
10 στα 10
Συγχαρητηρια!!!

Μπάβο παιδιά, έτσι να σας ακούω ότι περάσατε καλά.
Σίγουρα από ότι διάβασα μέχρι τώρα, υπάρχουν σημεία σύγκλισης αλλά και σημεία απόκλισης εξαιτίας διαφορετικών γούστων. Στην ουσία φάνηκε ότι όλα ήταν καλές υλοποιήσεις, τόσο για την Αντιλόπη (γνώριμη και καλή σε όλες τις ακροάσεις), όσο και στις διάφορες παραλλαγές του βουβαλιού το οποίο ακούγεται μια χαρά (γιατί η βασική σχεδίαση είναι καλή) και απλά τιουνάρεται από τους γνώστες αναλόγως το σύστημα. Επίσης και το AD είναι αποκάλυψη και διαβάζοντας περιγραφές, μερικούς θα τους απογείωνε μουσικά, ειδικά όσους γουστάρουν το άμεσο!
Αυτό που δεν κατάλαβα και διαφωτίστε με οι παρόντες, είναι γιατί ακούστηκε σε πιο χαμηλή στάθμη το dac του Φραγκούλη!
Σαφώς θα έχει χαμηλότερη έξοδο (διάβασα ότι στο σύστημά του δεν μεσολαβεί προ) αλλά δεν τα ρυθμίσατε όλα εξ' αρχής στην ίδια στάθμη;

Προσωπικά, θα ευχόμουν να τα είχα καταφέρει και να ήμουν αναμεσά σας.

Μετέπειτα προσθήκη = ώπα λάθος το dac που είχε χαμηλότερη έξοδο, ήταν του backousis.

Last edited:
Μάνο όχι του Φραγκούλη. Του back είχε χαμηλότερη έξοδο προφανώς έτσι το έχει ρυθμίσει με τα κτήνη που παίζει.

Δεν ρυθμίσαμε εξαρχής την στάθμη γιατί κάναμε ακρόαση και όχι συγκριτικό καθεαυτού.
Χαλαρά ακούσαμε, απλά για να δούμε το χαρακτήρα και τα τερτίπια του κάθε dac.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου... ένα πράγμα. Με το τερπνόν να είναι η αιτία!

Περάσαμε τσίφτικά ... βγάλαμε πολλά συμπεράσματα ακουγωντας τόσα μαζεμένα ντακάκια που είναι σπάνιο να το κάνεις μονοκοπάνια ..
ζαλισα ελαφρως τους όρχεις στα παιδιά με τα τεχνικά κάποιες στιγμές ... αλλά τους αποζημίωσα με τον χορό μετά ... :ADFADF1:

Ναι Νίκο, το είχατε αναφέρει εξ' αρχής ότι πάτε για μια ακρόαση και όχι για σύγκριση με σκοπό να ακούσετε και να περάσετε καλά. Και καλά κάνατε.
Απλά πάντα, όταν διαβάζει κάποιος τα γραφόμενα και τις ακουστικές παρατηρήσεις...συνειρμικά κάνει τη σύγκριση!

Το στούξατε βλέπω στο τέλος, αυτό θα πει ακρόαση!

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Περάσαμε τσίφτικά ... βγάλαμε πολλά συμπεράσματα ακουγωντας τόσα μαζεμένα ντακάκια που είναι σπάνιο να το κάνεις μονοκοπάνια ..
ζαλισα ελαφρως τους όρχεις στα παιδιά με τα τεχνικά κάποιες στιγμές ... αλλά τους αποζημίωσα με τον χορό μετά ... :ADFADF1:

Μπροστα στο live να μας πουν τα μικροτσιπ? :worshippy: :D Βασιλη πολυ σε χαρηκα χτες φιλε :ernaehrung004:

Εγω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολα τα παιδια και ιδιαιτερως στον Νικο για την φιλοξενια.
Αυτο που εντυπωσιασε εμενα ηταν πρωτιστως τα απιστευτα ηχεια με τις φοβερες ξυλοκατασκευες του Νικου ενα μεγαλο μπραβο.
Τωρα τα ντακ ηταν οπως τα ειπαν λιγο πολυ και οι προλαλισαντες,τα βουβαλια αναλυτικα οι αντιλοπες με πιο πολυ highendila και το ad ηταν η εκπληξη με τρομερα ιδιαιτερο ηχο που ξεφευγει εντελως απο τα δεδομενα των αλλων,
ενω εχανε σε αναλυση ισως γιατι υπερισχυαν οι πιο χαμηλες συχνοτητες,ειχε μια λαμπατη αισθηση ξεκουραστης ακροασης και στρογγυλεμενης,θα μπορουσε καποιος να ακουει ωρες χωρις να κουραζεται,με λιγο παραπανω αναλυση νομιζω θα εσκιζε στους λατρεις του ειδους.
Γενικα ολα παιξαν καλα οπως και το περιμενα,και η παρεα souper.:ADFADF1:

Να ευχαριστήσω και εγώ τον Νίκο που μας κάλεσε σπίτι του και μας ανέχτηκε με όλα μας τα κουσούρια. Ετρεχε παντού, απαντούσε σε όλες μας τις πορίες και φυσικά γνωρίζοντας το σύστημά του η κριση του ήταν η συρραφή όλων μας. Μπ´ραβο Νίκο και εύχομαι ότι καλύτερο....

Στα ζωντανά τώρα : Εστω ότι σηκωνόμαστε την Δευτέρα να πάμε στο γραφείο.
- Αυτός που θα προτιμήσει να πάμε με αγωνιστικό αυτοκίνητο θα προτιμήσει το AD. Δεν χαρίζται πουθενά, είναι υπερβολικά άμεσο. Εχει θέμα με την ποιότητα των ηχογραφήσεων.
- Αυτός που θα προτιμήσει να πάει με το πάσο του θα πάει με Bufallo. Χαλαρά, χωρίς άγχος.
- Αυτός που θα προτιμήσει να παέι με ελικόπετρο θα πάει στην Αντιλόπη. Κάνει την διαφορά και για μένα έπαιξε καλύτερα. Βέβαια κοστίζει σχεδόν το διπλάσιο από το αμέσως ακριβότερο dac αλλά παίζει καλύτερα κατ εμέ.

Δεν υπάρχει καλύτερος ή χειρότερος διότι όπως πολύ σωστά υπόθηκε η αναπαραγωγή έχει άποψη. Το απόλυτο του συγκριτικού είναι η Αντιλόπη κατ εμέ και για πολύωρες ακροάσεις. All rounder τα βουβάλια. Για extreme καταστάσεις το AD.

Περάσαμε πολύ όμορφα! Ο Βασίλης τα σπάει ! Ο άνθρωπας έχει πολύ καημό και τρελό λαρύγγι λέμε!

ΥΓ : Χρωστάμε δυο γλάστρες στον Νίκο από το λουλουδικό και ένα προβόλι στον Βασίλη ! ΝΑ μην ξεχνιόμαστε κύριοι!!!!!!!

είστε ένα τυπικό δείγμα....
έχετε τον μέσο όρο, τυπική απόκλιση και ακρότατα στα δυό άκρα....

παρολο που δεν ημουν μαζι σας να πω για τον νικο επειδη εχει κατεβη καμποσες φορες εδω οτι τετοια παιδια ειναι σπανια.

του χρωταω μια επισκεψη που με εχει φαη να παω και ολο το αναβαλω.

Συγχαρητηρια τοσο στον οικοδεσποτη ,οσο και σε οσους συμμετειχαν και μας βοηθησαν ακομη περισσοτερο με την καταθεση των εντυπωσεων τους

ευχαριστουμε Νικ,ηταν μια πολυ ωραια εμπειρια,ολα τα συναγωνιζομενα ντακ ηταν πολυ καλα,αλλο ηταν καλο καπου αλλο καπου αλλου,το σιγουρο ειναι οτι εγω ανετα θα ζουσα με ολα,ακομα και το πιτσιρικι του Τζιμισκι.
Παντα τετοια παιδια.

Υ.Γ ολα τα τα λεφτα τα ηχεια του Νικου:worshippy:

Παιδιά φχαρστω
μην λέτε για τα υχία μου γιατι με κάνετε και ντρέπομαι
Ολοι μαθαμε πολλά χθες
την επόμενη να ειχει μπει η ανοιξη να εχουμε προμήθειες από τον κήπο...μονο δύο πανεράκια για τον Μπιλ....δεν ειναι σωστό
φιλε είσαι για άλλα κολπα:worshippy::music-smiley-005:
Να ανέβει και ο Μπακ!!!

Last edited:
Παιδιά φχαρστω
μην λέτε για τα υχία μου γιατι με κάνετε και ντρέπομαι
Ολοι μαθαμε πολλά χθες
την επόμενη να ειχει μπει η ανοιξη να εχουμε προμήθειες από τον κήπο...μονο δύο πανεράκια για τον Μπιλ....δεν ειναι σωστό
φιλε είσαι για άλλα κολπα:worshippy::music-smiley-005:
Να ανέβει και ο Μπακ!!!

ασε φιλε εχω καμια 20αρια μερες ακομα διακοπες.

μετα του χρονου παλι.

να δω πως θα ακουσω το κινεζο τωρα ακου 15volt εξοδο.

αν εχει ο μπιλ καμια ιδεα αλλιως να φερουν τα παιδια προενισχυτη.

ΙΜΗΟ το καλύτερο ήταν το συροπιαστό με το φυστίκι Αιγίνης... :p

Και γιατί;
Τα πράγματα απλά. Όλα τα DAC αξιόλογα, για όλα τα DAC που ακούσαμε υπάρχουν αγοραστές. Αυτό γιατί κανένα δεν ήταν σαφώς καλύτερο από κάποιο άλλο.

Αν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τα DAC γενικά θα έλεγα ότι το Buffalo είναι η εργασία, το AD η χαρά και η αντιλοπίτσα... εργασία και χαρά. :D

Από όσα άκουσα η αντιλοπίτσα με τράβηξε περισσότερο. Ένα DAC που παίρνει τα σήμα, το κανει αναλογικό, αλλά του βάζει και sauce για να γλυστράει...

Τα βουβαλάκια, ακούστηκαν πιο μαζεμένα... Δεν ξέρω... Σαν φοβισμένα, και μου έβγαλαν το συναίσθημα "κλάνω με προσοχή μη λερώσω το σώβρακο"... Μάλλον και πιο στεγνά από τα υπόλοιπα. They stick to the point.

Στην άλλη όχθη, το AD. Φεύγεις με τις μπάντες, σε ακούει όλη η γειτονιά, γουστάρεις πως παίρνει τις στροφές αλλά το να δεις τον τοίχο να περνάει από το παρμπριζ είναι θέμα χρόνου.

Α... το DACάκι των 140 ευρώ το πήρα μαζί μου για τον χαβαλέ...
Φυσικά δεν πήγε εκεί για να κοντραριστεί με κανένα. Τέτοια DAC τα αγοράζεις για συγκεκριμένο σκοπό. Π.χ. αναβαθμίζει άνετα ένα φτηνό DVD, ή δίνει μία έξοδο καλύτερη από την ενσωματωμένη κάρτα ήχου του Η/Υ.
Όχι ότι δεν είδα κάποια μάτια να το κοιτάνε με αγωνία πριν μπει στη πρίζα... :rofl: