Βουτιά στα άδυτα του Think Tank των μελών!

Συγκριτικα, ο Τζιντζερ Μπεηκερ παιζει διαβολικα γρηγορα ντραμς, δεν μου εχει διαρκεσει ομως κανενα αλμπουμ των Κρημ σε αντιδιαστολη με το μονοτονο παιξιμο της Μωρην Τακερ στο What Goes On (live/1969). Τα λεμε.

Απάντηση: Re: Βουτιά στα άδυτα του Think Tank των μελών!

Ειδικά εγώ, δεν έχω ούτε τον Χ ούτε τον Ψ. Αν πιάσουμε την αλφάβητο, έχω ίσως μόνο το Α και το Ω. Τα δικά μου Α και Ω όμως.
Και πιστεύω ότι η μουσική είναι κυρίως προσωπική υπόθεση. Και όχι κοστούμι one size fits all.
Δεν είναι βιβλιοθήκη που την κοσμούν σπάνιες αλλά αδιάβαστες εκδόσεις ή πολυτελή ταξιδιωτικά λευκώματα με ωραίες εικόνες.
Θέλει να ακούσεις 100 και να αγοράσεις 5, αν δεν μπορείς βέβαια να αγοράσεις και τους 100 και απλά να τους ακούσεις και να επιλέξεις τους 5-6 καλύτερους.
Είναι πολύ σωστή η απόφασή σου να μεγαλώσεις τη δισκοθήκη σου για να έχουν λόγο ύπαρξης τα μηχανήματα, αλλά στηρίζεται πάνω σε σαθρές -IMHO πάντοτε _ βάσεις και κριτήρια....´
Οι δίσκοι πρέπει να υπάρχουν για να ακούγονται και όχι γιατί είναι Must Have κάποιοι από αυτούς.
Με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια αυτό το τελευταίο, γιατί στο λέει κάποια που της αρέσει Κλασσική, κι εκεί θα διαβάσεις συχνά: 'αν έπρεπε να έχεις μόνο ένα, αυτό θα ήταν..." -bye-

Ασχολούμαι με τον χώρο αυτό της μουσικής περί τα 15 χρόνια και κοντεύω κοντά στο 1ΤΒ από τραγούδια μόνο αυτών των ειδών. Έχω αποκρυσταλλώσει κάποια πράγματα και ξέρω πάνω κάτω πού κινούμαι αλλά δεν θα ήταν κακό να είχα και 2~3 γνώμες παραπάνω από ανθρώπους που ασχολούνται παραπάνω από μένα. Ίσως να μου έχει "ξεφύγει" κάτι και να το έχουν πιάσει αυτοί...

Εξάλου οι γνώμες ποτέ δεν έβλαψαν κάποιον, ούτε κρίνουμε ποιός ακούει τί.

Συνεπώς εσύ τί προτείνεις;;;;;-bye-

Thanks!!! Πολύ trash βλέπω!! :grinning-smiley-043

Όποτε έχεις χρόνο γράψε ότι νομίζεις...

Thrash δεν θα το έλεγα....πάντως μην πας να αγοράσεις κάποια από αυτά που σου προτείνω χωρίς να δειγματίσεις...μπορεί να κλαις τα λεφτά σου και δεν θέλω κάτι τέτοιο....οι συγκεκριμένοι δίσκοι είναι must have για τα δικά μου αυτιά και έχουν περάσει από διάφορες προσωπικές "διαδικασίες''...είναι κάτι που συμβαίνει στον καθένα μας...
Ένα απλό παράδειγμα....για την πλειοψηφία των θαυμαστών των Metallica ο καλύτερος τους δίσκος ειναι το Master Of Puppets....για μένα είναι το ..Justice For All....
Με λίγα λόγια εάν δεν ανακινήσεις δισκογραφίες και δεν "πετάξεις" λεφτά δεν κάνεις τίποτα....
Όπως αναφέρθηκε και πριν,,στο index του club υπάρχουν δίσκοι σπάνιας ομορφιάς ,όπου τα μέλη έχουν "σπαταλήσει" αρκετό χρόνο να γράψουν δυο κουβέντες (που λέει ο λόγος)....μπορείς να αρχίσεις από εκεί και πίστεψέ με ,δεν θα χάσεις.....

Καλο κουραγιο-bye-

άντε να βάλω και ένα μέταλ και γω : Sepultura : Roots

Ωχ! Εκδηλώθηκε! :flipout:

Θα πρότεινα επίσης και κανέναν δίσκο Blue Man Group...
Μπορεί να μην είναι τόσο Rock αλλά σίγουρα αρέσουν στους Rockάδες... -bye-

Ωχ! Εκδηλώθηκε! :flipout:

Θα πρότεινα επίσης και κανέναν δίσκο Blue Man Group...
Μπορεί να μην είναι τόσο Rock αλλά σίγουρα αρέσουν στους Rockάδες... -bye-

Υπήρξαμε και ημείς αχαλίνωτοι νεανίες, αγαπητέ ...

Νικο, ο Ντυλαν αλλαξε τη μουσικη. Ο Miles Davis αλλαξε τη μουσικη. Ο Στοκχαουζεν αλλαξε τη μουσικη. Τωρα σε τεχνικο επιπεδο τι εκαναν οι Μεταλλικα λιγο ενδιαφερει, εκτος απ'το Hall of Fame και ενδεχομενως οποιον μαθαινει κιθαρα.

Δεν υπάρχει μόνο ο Dylan, ο Davis, ο Mozart και οι Stones. Υπάρχουν και μπάντες που είναι κάποια σκαλιά πιο κάτω αλλά είναι ηδη πολύ μεγάλες. Και το ότι επιδικνύει μία μπάντα την τεχνική δε σημαίνει ότι δεν έχει κι άλλα από πίσω. Τις έκανα και γω αυτές τις σκέψεις κάποτε και καταλαβαίνω πως το λές. Αν ήσουν μέσα στις 24 Ιουνίου θα καταλάβαινες κι εσύ...

Ένα απλό παράδειγμα....για την πλειοψηφία των θαυμαστών των Metallica ο καλύτερος τους δίσκος ειναι το Master Of Puppets....για μένα είναι το ..Justice For All....

Πιο τρανταχτό παράδειγμα δε θα μπορούσες να βρείς Σπύρο. Για μένα δεν είναι ο καλύτερος πάντως. Είναι σίγουρα ο πιο κοντινός στο στυλ μου. Και αυτός με τον οποίο έχω συνδεθεί περισσότερο για πολλούς λόγους. Αλλά μόνο και ότι μπορείς και ξεχωρίζεις ένα καλύτερο τους, είναι πολύ ωραίο.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ :offtopic::blush:

Last edited:
Απάντηση: Re: Βουτιά στα άδυτα του Think Tank των μελών!

Δεν υπάρχει μόνο ο Dylan, ο Davis, ο Mozart και οι Stones. Υπάρχουν και μπάντες που είναι κάποια σκαλιά πιο κάτω αλλά είναι ηδη πολύ μεγάλες. Και το ότι επιδικνύει μία μπάντα την τεχνική δε σημαίνει ότι δεν έχει κι άλλα από πίσω. Τις έκανα και γω αυτές τις σκέψεις κάποτε και καταλαβαίνω πως το λές. Αν ήσουν μέσα στις 24 Ιουνίου θα καταλάβαινες κι εσύ...

Νικ η προδιάθεση κάνει σπουδαία πράγματα. Η "όρεξη" επίσης το ίδιο.
Αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου: Η τεχνική είναι ένα κομμάτι απ το σύνολο. Και ναι, οι King Krimson είναι σπουδαίοι,έγραψαν τραγουδάρες και είπαν και όμορφα κλισέ, αλλά το riff είναι και πρέπει να είναι RIFF.

Στα του τόπικ: Υπάρχουν δίσκοι (και μπάντες) που δεν θα μάθαινα ποτέ αν δεν μου τους έλεγαν φίλοι και γνωστοί και τους καραγουστάρω. Επίσης υπάρχουν δίσκοι και μπάντες που οι ίδιοι οι φίλοι και γνωστοί μου πρότειναν και όχι απλά κλαίω τα λεφτά μου, αλλά λυπάμαι που δεν σπατάλησα την ώρα μου ακούγοντας Άντζελα ή έστω Σαμπρίνα και Κουταλίδου τέρμα στην Συγγρού.

Συμπέρασμα: Άκου προτάσεις (πχ Maiden μέχρι το 7th son IMO) και επέλεξε μόνος σου.
Ο Spyros A. προτείνει το Justice από Metallica, ο Νίκος το Muster. E, εγώ θα σου πρότεινα το Black.

Re: Απάντηση: Re: Βουτιά στα άδυτα του Think Tank των μελών!

Στα του τόπικ: Υπάρχουν δίσκοι (και μπάντες) που δεν θα μάθαινα ποτέ αν δεν μου τους έλεγαν φίλοι και γνωστοί και τους καραγουστάρω. Επίσης υπάρχουν δίσκοι και μπάντες που οι ίδιοι οι φίλοι και γνωστοί μου πρότειναν και όχι απλά κλαίω τα λεφτά μου, αλλά λυπάμαι που δεν σπατάλησα την ώρα μου ακούγοντας Άντζελα ή έστω Σαμπρίνα και Κουταλίδου τέρμα στην Συγγρού.

Αυτό είναι βασικά ο στόχος. Να μάθω και άλλα συγκροτήματα που δεν τα ξέρω έτσι ώστε να πειραματιστώ λίγο παραπάνω.

Iron Maiden & Metallica υπάρχει δισκογραφία μέχρι το Virtual XI για τους πρώτους και Garage Inc για τους δεύτερους. Τουλάχιστον αυτούς τους μετά από 15 χρόνια που ακούμε μεταλλική μουσική έπρεπε να τους έχουμε....

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να λέμε "Αν δεν έχεις αυτούς τους δίσκους δεν έχεις ολοκληρωμένη δισκοθήκη"...
Π.χ. εμένα δε μου αρέσουν καθόλου οι Stones, οι Beatles, οι Aerosmith...

Αντιθέτως θα έλεγα να ψαχτείς με Lizzy Borden (Love you to pieces π.χ.), Warlord, Bathory (Twilight of the gods) κλπ...

BTW δε βλέπω να έχετε προτείνει στον άνθρωπο AC/DC και Accept... Πως και έτσι; :p

Υπήρξαμε και ημείς αχαλίνωτοι νεανίες, αγαπητέ ...

Back to the roots! :award:

Πιο τρανταχτό παράδειγμα δε θα μπορούσες να βρείς Σπύρο. Για μένα δεν είναι ο καλύτερος πάντως. Είναι σίγουρα ο πιο κοντινός στο στυλ μου. Και αυτός με τον οποίο έχω συνδεθεί περισσότερο για πολλούς λόγους. Αλλά μόνο και ότι μπορείς και ξεχωρίζεις ένα καλύτερο τους, είναι πολύ ωραίο.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ :offtopic::blush:

Μπορώ επειδή δεν τους θαυμάζω κατά βάθος,αλλά επιφανειακά...μην με παρεξηγήσεις αλλά ποτέ μου δεν βρήκα κάτι για να εμβαθύνω στην μουσική τους.... στα ρηχά μου κάτι γίνεται...αλλά στα ενδότερα υπερισχύουν άλλα πράγματα....και για να σε τσαντίσω λίγο,φίλος που πήγε στην συναυλία τους πρόσφατα (ξέρω,ήσουν και εσύ) μου είπε πως ήταν επιεικώς απαράδεκτοι... Ειδικά εκείνος ο Ulrich (μου είπε) ούτε ένα "γέμισμα" της προκοπής δεν έκανε..:drummer:

Ειδικά εγώ, δεν έχω ούτε τον Χ ούτε τον Ψ. Αν πιάσουμε την αλφάβητο, έχω ίσως μόνο το Α και το Ω. Τα δικά μου Α και Ω όμως.
Και πιστεύω ότι η μουσική είναι κυρίως προσωπική υπόθεση. Και όχι κοστούμι one size fits all.
Δεν είναι βιβλιοθήκη που την κοσμούν σπάνιες αλλά αδιάβαστες εκδόσεις ή πολυτελή ταξιδιωτικά λευκώματα με ωραίες εικόνες.
Θέλει να ακούσεις 100 και να αγοράσεις 5, αν δεν μπορείς βέβαια να αγοράσεις και τους 100 και απλά να τους ακούσεις και να επιλέξεις τους 5-6 καλύτερους.
Είναι πολύ σωστή η απόφασή σου να μεγαλώσεις τη δισκοθήκη σου για να έχουν λόγο ύπαρξης τα μηχανήματα, αλλά στηρίζεται πάνω σε σαθρές -IMHO πάντοτε _ βάσεις και κριτήρια....´
Οι δίσκοι πρέπει να υπάρχουν για να ακούγονται και όχι γιατί είναι Must Have κάποιοι από αυτούς.
Με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια αυτό το τελευταίο, γιατί στο λέει κάποια που της αρέσει Κλασσική, κι εκεί θα διαβάσεις συχνά: 'αν έπρεπε να έχεις μόνο ένα, αυτό θα ήταν..." -bye-

Πολυ σωστη τοποθετηση! (ειδικα τα bold)

Νικο, ο Ντυλαν αλλαξε τη μουσικη. Ο Miles Davis αλλαξε τη μουσικη. Ο Στοκχαουζεν αλλαξε τη μουσικη. Τωρα σε τεχνικο επιπεδο τι εκαναν οι Μεταλλικα λιγο ενδιαφερει, εκτος απ'το Hall of Fame και ενδεχομενως οποιον μαθαινει κιθαρα.

Ετσι ακριβως ειναι, δεν θα αλλαζα ουτε λεξη my friend.

οκ,

ας σου πω 10 που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις για αρχή :

Jefferson Airplane : Surrealistic Pillow

Love : Forever Changes

Camel : Snowggose

Caravan : In the Land of grey and Pink

Van Der Graaf Generator : H to He

Tim Buckley : Goodbye and hello

The Sound : From the Lions mouth

Tindersticks : II

The Smiths : Hatfull of hollow

άντε να βάλω και ένα μέταλ και γω : Sepultura : Roots

Χρειάζεσαι βέβαια και κάποιες καλές συλλογές Stones (πχ forty licks) Kinks, Animals, κλπ. .... και μετά βλέπουμε ...

Και να προσθεσω και εγω μερικα

Cream - Disraeli Gears

Electric Prunes - Underground

Jimi Hendrix - Are you experienced

Jimi Hendrix - Axis: Bold as love

Eloy - Floating

Bob Dylan - The times they are a changin'

Bob Dylan - Desire

Creedence Clearwater Revival - Creedence Clearwater Revival

WAR - Eric Burdon Declares "War"

Neil Young - Harvest

Patti Smith - Land (ψιλο best αλλα δεν πειραζει)

Αλλα υπετρονιζω αυτο που ειπαν και αρκετοι προλαλησαντες, ο ορος rock (αδοκιμος για μενα) ειναι πολυ πλατυς.

Επικεντρωσου σε πιο συγκεκριμμενα πραγματα και σιγα σιγα "απλωσου" και σε αλλες "ανεξερευνητες περιοχες". Διαφορετικα πολυ φοβαμαι οτι θα χασεις το τοπι.

Ασε που ετσι θα σε παει η ιδια η μουσικη εκει που πρεπει να πας, ενω κατεβαζοντας απλα τραγουδια, εντελως διαφορετικα και αγνωστα σε εσενα, πιστευω οτι απλα θα σε μπερδεψει.

Φιλικα Στελιος.

Μπορώ επειδή δεν τους θαυμάζω κατά βάθος,αλλά επιφανειακά...μην με παρεξηγήσεις αλλά ποτέ μου δεν βρήκα κάτι για να εμβαθύνω στην μουσική τους.... στα ρηχά μου κάτι γίνεται...αλλά στα ενδότερα υπερισχύουν άλλα πράγματα....και για να σε τσαντίσω λίγο,φίλος που πήγε στην συναυλία τους πρόσφατα (ξέρω,ήσουν και εσύ) μου είπε πως ήταν επιεικώς απαράδεκτοι... Ειδικά εκείνος ο Ulrich (μου είπε) ούτε ένα "γέμισμα" της προκοπής δεν έκανε..:drummer:

Μα ο φίλος σου σου είπε τη μισή αλήθεια. Γιατί ο Ulrich, ναι, έκανε τόσο εκτος τόπου και χρόνου χτυπήματα, που μετα απ το 9ο τραγούδι, πήγε backstage να πάρει κι άλλη κόκα. Δε σου πε όμως για τους άλλους τρεις - και ειδικά για τον Hammett.Εγω πάντως μίλησα με όλους όσους λέγανε ότι πήγανε για τους Slayer μόνο και είπαν ότι οι Metallica σε αυτή τους την εμφάνιση ήταν καλύτεροι ακόμα και απ ότι σ αυτή του '93, αν αυτό σου λέει κάτι.

Ένα άτομο μόνο μου είπε ότι δε του άρεσαν αλλά παραδέχτηκε ότι ήταν οι καλύτεροι απ όλους και ότι ποτέ δεν ήταν fan τους(τους έχει όπως εσύ περίπου). ΙΜΟ για να δεις αν ήταν καλή η συναυλία τους, πρέπει να δεις. Θα σου στείλω πμ.

Κατα τα άλλα περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν μπορείτε να με τσαντίσετε τόσο εύκολα γιατί σας συμπαθώ όλους πολύ:2thumb22sup:

Μετά απο σιγή ολίγον ημερών και ψαξίματος τελικά δώθηκε το πρώτο μέρος της παραγγελίας με τα ακόλουθα albums :
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Hell For Sale"
Heaven's Gate; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "In Rock: 25th Anniversary Edition"
Deep Purple; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Transcendence"
Crimson Glory; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Rising"
Rainbow; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Dehumanizer"
Black Sabbath; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "... And Justice For All"
Metallica; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Floating"
Eloy; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Secret Treaties: Remastered"
Blue Oyster Cult; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "The Magician's Birthday"
Uriah Heep; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Planets [German Import]"
Eloy; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "India"
Xandria; Audio CD; [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Maniacal Renderings"
Jon Oliva's Pain; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "The Divine Conspiracy"
Epica; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "New Shores"
Lunatica; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Hybrid"
Venturia; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Dark Hours"
Lion's Share; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Follow the Blind: Remastered/Special Edition"
Blind Guardian; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Gather The Faithful"
Cain's Offering; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Nightfall in Middle Earth: Remastered"
Blind Guardian; Audio CD [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Night Castle"
Trans-Siberian Orchestra; [/SIZE][/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Silent Scream"
Elysion; Audio CD[/SIZE][/FONT]

[FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT] [FONT=verdana,arial,helvetica][SIZE=-1] "Poetry For The Poisoned"
Kamelot; Audio CD
[/SIZE][/FONT]

Οποιο album νομίζεται ότι ταιριάζει με τα παραπάνω pls feel free to suggest.

Για την ώρα ξεκινάμε τους υποψηφίους της δεύτερης παραγγελίας!

:a0210:

Re: Απάντηση: Βουτιά στα άδυτα του Think Tank των μελών!

Skyclad - Prince Of the poverty line

Skyclad - Jona's Ark

Trouble - Manic Frustration

Manowar - Hail To England

Bathory - Twilight Of the Gods

:a0210:

Αλλά τα τρία πρώτα δεν υπάρχουν σε κανένα amazon.... Να δούμε αν θα τα βρω εδώ

Τα δυο τελευταία ατα έχω ήδη...