Γιωργος Δανοχρηστος
Senior Member
Συγκριτικα, ο Τζιντζερ Μπεηκερ παιζει διαβολικα γρηγορα ντραμς, δεν μου εχει διαρκεσει ομως κανενα αλμπουμ των Κρημ σε αντιδιαστολη με το μονοτονο παιξιμο της Μωρην Τακερ στο What Goes On (live/1969). Τα λεμε.
Ειδικά εγώ, δεν έχω ούτε τον Χ ούτε τον Ψ. Αν πιάσουμε την αλφάβητο, έχω ίσως μόνο το Α και το Ω. Τα δικά μου Α και Ω όμως.
Και πιστεύω ότι η μουσική είναι κυρίως προσωπική υπόθεση. Και όχι κοστούμι one size fits all.
Δεν είναι βιβλιοθήκη που την κοσμούν σπάνιες αλλά αδιάβαστες εκδόσεις ή πολυτελή ταξιδιωτικά λευκώματα με ωραίες εικόνες.
Θέλει να ακούσεις 100 και να αγοράσεις 5, αν δεν μπορείς βέβαια να αγοράσεις και τους 100 και απλά να τους ακούσεις και να επιλέξεις τους 5-6 καλύτερους.
Είναι πολύ σωστή η απόφασή σου να μεγαλώσεις τη δισκοθήκη σου για να έχουν λόγο ύπαρξης τα μηχανήματα, αλλά στηρίζεται πάνω σε σαθρές -IMHO πάντοτε _ βάσεις και κριτήρια....´
Οι δίσκοι πρέπει να υπάρχουν για να ακούγονται και όχι γιατί είναι Must Have κάποιοι από αυτούς.
Με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια αυτό το τελευταίο, γιατί στο λέει κάποια που της αρέσει Κλασσική, κι εκεί θα διαβάσεις συχνά: 'αν έπρεπε να έχεις μόνο ένα, αυτό θα ήταν..."![]()
Thanks!!! Πολύ trash βλέπω!!
Όποτε έχεις χρόνο γράψε ότι νομίζεις...
άντε να βάλω και ένα μέταλ και γω : Sepultura : Roots
Ωχ! Εκδηλώθηκε!
Θα πρότεινα επίσης και κανέναν δίσκο Blue Man Group...
Μπορεί να μην είναι τόσο Rock αλλά σίγουρα αρέσουν στους Rockάδες...![]()
Νικο, ο Ντυλαν αλλαξε τη μουσικη. Ο Miles Davis αλλαξε τη μουσικη. Ο Στοκχαουζεν αλλαξε τη μουσικη. Τωρα σε τεχνικο επιπεδο τι εκαναν οι Μεταλλικα λιγο ενδιαφερει, εκτος απ'το Hall of Fame και ενδεχομενως οποιον μαθαινει κιθαρα.
Ένα απλό παράδειγμα....για την πλειοψηφία των θαυμαστών των Metallica ο καλύτερος τους δίσκος ειναι το Master Of Puppets....για μένα είναι το ..Justice For All....
Δεν υπάρχει μόνο ο Dylan, ο Davis, ο Mozart και οι Stones. Υπάρχουν και μπάντες που είναι κάποια σκαλιά πιο κάτω αλλά είναι ηδη πολύ μεγάλες. Και το ότι επιδικνύει μία μπάντα την τεχνική δε σημαίνει ότι δεν έχει κι άλλα από πίσω. Τις έκανα και γω αυτές τις σκέψεις κάποτε και καταλαβαίνω πως το λές. Αν ήσουν μέσα στις 24 Ιουνίου θα καταλάβαινες κι εσύ...
Στα του τόπικ: Υπάρχουν δίσκοι (και μπάντες) που δεν θα μάθαινα ποτέ αν δεν μου τους έλεγαν φίλοι και γνωστοί και τους καραγουστάρω. Επίσης υπάρχουν δίσκοι και μπάντες που οι ίδιοι οι φίλοι και γνωστοί μου πρότειναν και όχι απλά κλαίω τα λεφτά μου, αλλά λυπάμαι που δεν σπατάλησα την ώρα μου ακούγοντας Άντζελα ή έστω Σαμπρίνα και Κουταλίδου τέρμα στην Συγγρού.
Υπήρξαμε και ημείς αχαλίνωτοι νεανίες, αγαπητέ ...
Πιο τρανταχτό παράδειγμα δε θα μπορούσες να βρείς Σπύρο. Για μένα δεν είναι ο καλύτερος πάντως. Είναι σίγουρα ο πιο κοντινός στο στυλ μου. Και αυτός με τον οποίο έχω συνδεθεί περισσότερο για πολλούς λόγους. Αλλά μόνο και ότι μπορείς και ξεχωρίζεις ένα καλύτερο τους, είναι πολύ ωραίο.
ΤΕΛΟΣ ΤΑfftopic::blush:
Ειδικά εγώ, δεν έχω ούτε τον Χ ούτε τον Ψ. Αν πιάσουμε την αλφάβητο, έχω ίσως μόνο το Α και το Ω. Τα δικά μου Α και Ω όμως.
Και πιστεύω ότι η μουσική είναι κυρίως προσωπική υπόθεση. Και όχι κοστούμι one size fits all.
Δεν είναι βιβλιοθήκη που την κοσμούν σπάνιες αλλά αδιάβαστες εκδόσεις ή πολυτελή ταξιδιωτικά λευκώματα με ωραίες εικόνες.
Θέλει να ακούσεις 100 και να αγοράσεις 5, αν δεν μπορείς βέβαια να αγοράσεις και τους 100 και απλά να τους ακούσεις και να επιλέξεις τους 5-6 καλύτερους.
Είναι πολύ σωστή η απόφασή σου να μεγαλώσεις τη δισκοθήκη σου για να έχουν λόγο ύπαρξης τα μηχανήματα, αλλά στηρίζεται πάνω σε σαθρές -IMHO πάντοτε _ βάσεις και κριτήρια....´
Οι δίσκοι πρέπει να υπάρχουν για να ακούγονται και όχι γιατί είναι Must Have κάποιοι από αυτούς.
Με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια αυτό το τελευταίο, γιατί στο λέει κάποια που της αρέσει Κλασσική, κι εκεί θα διαβάσεις συχνά: 'αν έπρεπε να έχεις μόνο ένα, αυτό θα ήταν..."![]()
Νικο, ο Ντυλαν αλλαξε τη μουσικη. Ο Miles Davis αλλαξε τη μουσικη. Ο Στοκχαουζεν αλλαξε τη μουσικη. Τωρα σε τεχνικο επιπεδο τι εκαναν οι Μεταλλικα λιγο ενδιαφερει, εκτος απ'το Hall of Fame και ενδεχομενως οποιον μαθαινει κιθαρα.
οκ,
ας σου πω 10 που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις για αρχή :
Jefferson Airplane : Surrealistic Pillow
Love : Forever Changes
Camel : Snowggose
Caravan : In the Land of grey and Pink
Van Der Graaf Generator : H to He
Tim Buckley : Goodbye and hello
The Sound : From the Lions mouth
Tindersticks : II
The Smiths : Hatfull of hollow
άντε να βάλω και ένα μέταλ και γω : Sepultura : Roots
Χρειάζεσαι βέβαια και κάποιες καλές συλλογές Stones (πχ forty licks) Kinks, Animals, κλπ. .... και μετά βλέπουμε ...
Μπορώ επειδή δεν τους θαυμάζω κατά βάθος,αλλά επιφανειακά...μην με παρεξηγήσεις αλλά ποτέ μου δεν βρήκα κάτι για να εμβαθύνω στην μουσική τους.... στα ρηχά μου κάτι γίνεται...αλλά στα ενδότερα υπερισχύουν άλλα πράγματα....και για να σε τσαντίσω λίγο,φίλος που πήγε στην συναυλία τους πρόσφατα (ξέρω,ήσουν και εσύ) μου είπε πως ήταν επιεικώς απαράδεκτοι... Ειδικά εκείνος ο Ulrich (μου είπε) ούτε ένα "γέμισμα" της προκοπής δεν έκανε..:drummer:
Skyclad - Prince Of the poverty line
Skyclad - Jona's Ark
Trouble - Manic Frustration
Manowar - Hail To England
Bathory - Twilight Of the Gods
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.