βραδυμεταφορές!

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Έστειλα με αντικαταβολή ένα δέμα στις 3/7/08 και σήμερα που πέρασα να παραλάβω τα χρήματα μετά από 26 μέρες μου είπαν οτι δεν ήρθαν ακόμα!
Όταν όμως παρέδωσα το δέμα και τους ρώτησα ποτε θα πάρω τα χρήματά μου τότε μου είχαν πει σε 10 το πολύ 15 μέρες.(και αυτό λογικά είναι μεγάλο διάστημα)
Δεν θα το ανέφερα καθόλου αν αυτό συνέβαινε για πρώτη φορά.
Και πριν δυο χρόνια είχε γίνει το ίδιο ακριβώς με την ίδια εταιρία.
Πως γίνεται ένα τεράστιο δέμα να φτάνει στον προορισμό του την επόμενη μέρα και τα χρήματα για την ίδια διαδρομή να μην μπορούν να φτάσουν ούτε σε 26 μέρες.........................

το κανουν πολλε εταιρειες...για πιο λογο δεν ξερω

Αν τα χρήματα είναι μετρητά τα χρησιμοποιούν για λίγο διάστημα για άλλες δουλειές τους.
Οι μεγάλες εταιρίες μεταφορών μαζεύουν τεράστια ποσά από τις αντικαταβολές.
Παλιά που τα επιτόκια ήταν πιο ζωηρά, τα τόκιζαν και κέρδιζαν κάποια λεφτά.
Σήμερα δεν υπάρχουν μεγάλα επιτόκια. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να τα τοκίζουν.

παρακληση να μην αναφερεστε σε ονοματα εταιρειων αν υπαρχει κατι να βοηθηθεί ο φιλος ευχαριστως να το κουβεντιασουμε

Αναφέρθηκε το όνομα καθώς ακριβώς από την ίδια περίπτωση είχα καεί και εγώ στο παρελθόν
Το προιόν που έστειλα παραδόθηκε την αμέσως επόμενη (20 ευρώ μεταφορικά παρακαλώ) , και τα χρήματά μου τα πήρα μετά από μήνα και βάλε , καθώς όλο και κάποια πρόφαση βρίσκανε να μην μου επιδώσουν το ποσό το οποίο και ήταν δικαιωματικά δικό μου
Μαγκιές και βιτρίνα με τα λεφτά άλλων δεν μπορούν να κάνουν
Αν αντιτίθεται η αναφορά του ονόματος με κάποιον από τους κανόνες του φόρουμ ας σβηστεί
Κάθε άλλο παρά συκοφαντική δυσφήμιση είναι πάντως , εμπειρία ενός αγανακτισμένου καταναλωτή είναι
Τώρα αν χτυπά άσχημα στο μάτι , δεν ευθύνεται κανείς άλλος παρά η κακή ποιότητα υπηρεσιών της κάθε εταιρίας , όπως και αν λέγεται αυτή

Εάν πρόκειται για κοινή πρακτική των εταιριών ταχυμεταφορών, δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα η αναφορά ενός ονόματος, ίσα-ίσα που φαίνεται σαν επιλεκτική σπίλωση. Υπάρχουν κανόνες του φόρουμ σχετικά με τις επώνυμες καταγγελίες, τις οποίες στηρίζει η σελίδα με ανοικτές διαδικασίες, αλλά εν προκειμένω δεν υπάρχει "καταγγελία" με την πραγματική έννοια του όρου.

να παμε κια στην αλλη μερια να κλαψουμε ολοι μαζι?

Μοντρεαλ Ιουνιος 2008 περιμενω φακελο απο Αθηνα στις 12 το μεσημερι

δεν περασε ο μεταφορεας....

παιρνω τηλεφωνο και παω ο ιδιος 40 χιλιομετρα στο κεντρο διαλογης τους

κανω και αιτημα κακης εκτελεσης αποστολης και στελνω και φαξ στα κεντρικα

χτες ελαβα επιστολη συγνωμης και μια επιταγη ισοποση του κοστους τις αποστολης

Απάντηση: Re: βραδυμεταφορές!

παρακληση να μην αναφερεστε σε ονοματα εταιρειων αν υπαρχει κατι να βοηθηθεί ο φιλος ευχαριστως να το κουβεντιασουμε

Δεν καταλάβατε.
Εγώ δεν ζητάω τίποτα από το φόρουμ ούτε από κανέναν.
Ούτε ανησυχώ μήπως δεν πάρω τα χρήματά μου.
Δεν το συζήτησα καν εκεί με τους υπαλλήλους γιατί κατάλαβα τι ακριβώς παίζει.
Αν όμως εδώ μέσα συνομιλούμε χιλιάδες άνθρωποι και αλλάζουμε απόψεις τί νόημα έχει αυτό αν δεν μπορούμε να ενημερώσουμε οτι εδώ γίνεται μια απάτη. Πρόσεχε.
Όταν τους ρωτάς, πότε θα έχω τα χρήματα; Και σου λένε σε 10 μέρες ενώ ξέρουν οτι θα είναι πολύ περισσότερο δεν είναι αυτό κοροϊδία;

Για όσους το διαβάζουν θα ήθελα να αναφέρω οτι έγραψα και το όνομα της εταιρίας αλλά σβήστηκε.
Επίσης αν κάποιος νομίζει οτι πρέπει να έχει τα στοιχεία μου μπορώ άνετα να του τα δώσω.
Επίσης να πω οτι δεν τίθεται θέμα καταγγελίας απλά η ενημέρωση είναι το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση.

Πολύ καλά κάνεις και ενημερώνεις. Τα φόρουμ έχουν δύναμη.

Δεν προσέξατε ότι και το Ηιτech μόλις ανέβασε την τιμή του περιοδικού στα 15 , με πρόφαση την προσφορά του ακριβού bluray και έφαγαν το κράξιμο της αρκούδας από όλους μας εδώ (κι εκεί), μετά το κατέβασαν στα 12 . Κάτι είναι κι αυτό.

Θωμα γραψε το ονομα σου επιθετο και στοιχεια αποστολης της εταιρειας και ανεβασε το

κανενα προβλημα κανε κανονικη καταγγελια και επωνυμη και θα προσυπογραψω και εγω

Aπορω πως π.χ. μπορουμε να αναφερουμε το χαι τεκ και αλλες εταιριες με παραπονα οπως π.χ. τιμες onkyo Ελλαδος και δεν μπορουμε να αναφερουμε το ονομα εταιριας ταχυμεταφορων απο την οποια εχω και εγω αναλογο παραπονο μπορει καποιος να το εξηγησει;

θαναση και εγω το ιδιο θα εκανα...η αγανακτηση δεν εχει ορια και ωρες ωρες με πολλα στραβα στραβωνω ασχημα....

παντως ειλικρινα αν θελει ο Θωμας να κανει επισημη καταγγελια ευχαριστως να την στηριξω παραυτα

θα την κανω και sticky

Οι εταιρειες ταχυμεταφορων,σχεδον ολες,λειτουργουν κατ αυτον τον τροπο.Δυστυχως δεν υπαρχει κανενας,απ οτι ξερω,κανονισμος του αρμοδιου υπουργειου που να τους επιβαλλει καποιο χρονικο περιθωριο.Τωρα αν θελετε να μαθετε τι συμβαινει με τις εταιρειες μεταφορων,εκει πεφτει πολυ πονος.Το χρονικο διαστημα παραλαβης αντικαταβολων κυμαινεται απο 1-3 μηνες,ενιοτε και περισσοτερο,και αυτο δεν αφορα μονο τα μετρητα ,αλλα και τις επιταγες,τις οποιες παραλαμβανεις αφου εχουν ληξει.Υπαρχει τεραστιο χαος στον τομεα των μεταφορικων εταιρειων εν γενει,και δυστυχως ουδεις ασχολειται

ρε συ Πετρο τα θυμαμαι και εγω απο παλια και μιλαμε ειναι κανονας.....σε σημειο που ειχα απορησει με την γενικη αυτη πολιτικη

Επειδή τυγχάνει να έχω δουλέψει σε 2 από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο μάθετε τα εξής:

Τα χρήματα τα παραλαμβάνει για λογαριασμό σας ο courier του καταστήματος που παραδίδει. Όμως δεν τα καταθέτει στην τράπεζα στον λογαριασμό του καταστήματος που πήγατε εσείς για να στείλετε την αποστολή με αποτέλεσμα το κατάστημα που έπρεπε να σας έχει φέρει τα χρήματα πολύ απλά δεν έχει χρήματα να σας φέρει.

Οφείλω να ομολογήσω πως οι διοικήσεις των εταιρειών κάνουν όλες τις προσπάθειες που πρέπει να γίνονται ώστε δίνονται τα χρήματα στην ώρα τους, επίσης έχουν απομακρυνθεί αρκετοί πράκτορες από τα δίκτυα των εταιρειών για αυτό ακριβώς τον λόγο. Βέβαια λίγο πολύ όλοι το κάνουν αυτή την καθυστέρηση γιατί όταν δεν έχουν χρήματα διαθέσιμα σου λέει γιατί να πάρω δάνειο και να πληρώνω τόκο ? Ας δώσω από τα χρήματα των αντικαταβολών !!!!

Πριν από 2-3 χρόνια είχε γίνει μεγάλο πανηγύρι με τις αντικαταβολές γιατί πολύ απλά έγινε διάσπαση μιας μεγάλης εταιρείας courier σε 2 και έγινε λίγο χαμός. Έχουν καλυτερέψει τα πράγματα αλλά δεν έχουν εξαληφθεί τα προβλήματα.

Αν κανουμε καποιους υπολογισμους που αφορουν τα ποσα των αντικαταβολων ,επι 15 -20 ημερες,που τα παραδιδουν,βαλτε και το ελαχιστο επιτοκιο που δινουν οι τραπεζες θα δειτε ενα οχι ευκαταφρονητο ποσο που μαζευεται.Τα ποσα ειτε μεγαλα ειτε μικρα ,ειναι πολλα και αθροιζομενα κανουν αξιοσεβαστα ποσα.Μια μικρη εταιρια ταχυμεταφορων με 10 αυτοκινητα,μπορει να εχει απο 10000-70000 εισπραξη ημερησιως,που θα τα αποδοσει μετα 15-20 μερες,καντε ενα απλο υπολογισμο σε ετησια βαση,αυτα μπαινουν στην τσεπη τους,χωρις να μπορει να τους πει κανενας τιποτε

Ενα αλλο κακο ειναι οτι υπαρχουν εταιρειες <φαντασματα> κατ ουσιαν,κανουν απλως πρακτορευσεις χωρις να εχουν αυτοκινητα δικα τους η αν εχουν ,εχουν ελαχιστα και βγαζουν λεφτα ,εχοντας ενα γραφειο-μαντρα,οπου αποθηκευονται τα δεματα για λιγες ωρες.Υπαρχουν βεβαια και καποιες πολυ μεγαλες εταιρειες που κανουν οτι θελουν απο τιμολογιακης πλευρας,ζητουν 280 ευρω μεταφορικα για μια παλετιτσα 35 κιλων,απο Γερμανια,και οταν αρνεισαι να πληρωσειςτο ποσο,το κατεβαζουν στα μισα ακριβως,ενας χαμος Εκεινο παντως που μου κανει εντυπωση,ειναι οι χαμηλες τιμες για τις αερομεταφορες απο την Ολυμπιακη

Last edited: