Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική

Ακριβώς!! Άφηνε το πνεύμα του αδέσμευτο και έγραψε αυτά που έγραψε. Δεν τον βοήθησε σε τίποτα ούτε τον εμπόδισε κάπου η στατιστική, ούτε του υπαγόρευσε πόσους πολιτισμούς να αναφέρει και με τι χαρακτηριστικά. Μπορεί να είμαι λίγο χοντροκέφαλος, αλλά, αδυνατώ να καταλάβω πως η στατιστική μας βοηθάει να μπουσουλάμε σε terra incognita.

200-400 δις αστρα στον γαλαξια και 300-400 δις γαλαξιες στο Συμπαν ... και ειμαστε οι ΜΟΝΟΙ ???
Δηλαδη, ποια ειναι η στατιστικη παραδοξοτητα που επιτρεπει ΜΟΝΟ εδω, 20 αμινοξεα να σχηματισουν σκαλες RNA/DNA ???

Last edited:
Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Σωστό!!!
αλλά δυστηχώς εδω γίνονται 3-4 συζητησεις ταυτόχρονα:flipout:
Να οργανωθούμε, να οργανωθούμε!!!

Μού ήρθε στο μυαλό το γνωστό ανέκδοτο.
Ανάφτε τα φώτα να οργανωθούμε γιατί.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην

200-400 δις αστρα στον γαλαξια και 300-400 δις γαλαξιες στο Συμπαν ... και ειμαστε οι ΜΟΝΟΙ ???
Δηλαδη, ποια ειναι η στατιστικη που επιτρεπει ΜΟΝΟ εδω, 20 αμινοξεα να σχηματισουν σκαλες RNA/DNA ???

Δεν σε εννοώ όσο και να προσπαθώ........ΝΑΙ είμαστε μόνοι μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν είμαστε. Τι ακριβώς υποστηρίζει η στατιστική για την παραπάνω δήλωση?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην

Δηλαδη, ποια ειναι η στατιστικη παραδοξοτητα που επιτρεπει ΜΟΝΟ εδω, 20 αμινοξεα να σχηματισουν σκαλες RNA/DNA ???

Μάνο μη ξεχνάς ότι ο τρόπος που ορίσαμε τη ζωή, είναι υποκειμενικός και επηρεασμένος απο την περιορισμένη αντίληψή μας για το τι συμβαίνει στο κόσμο που ζούμε (αν ζούμε, σύμφωνα με τους εξωγήινους).............

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων σ

Δεν σε εννοώ όσο και να προσπαθώ........ΝΑΙ είμαστε μόνοι μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν είμαστε. Τι ακριβώς υποστηρίζει η στατιστική για την παραπάνω δήλωση?

Mηπως οτι ...
η "γεωγραφικη" εμβελεια του στατιστικου δειγματος μας (γηινη εμβια ζωη) ειναι τοσο ελεεινα ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ και ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ
ωστε να ΜΗΝ δικαιουμαστε να εξαγουμε ΣΟΒΑΡΑ συμπερασματα για πιθανοτητα ζωης αλλου ?????

Ας βρουμε τροπο να εκτεινουμε την εμβελεια ... και μετα ... καθε κατεργαρης στον παγκο του.
ΑΛΛΑ ... ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Aν συμβει μια Επαφη, ΔΕΝ θα τορπιλιστει η πιστη καποιων συνειδησεων σε μια (οποιαδηποτε) Κοσμικη Προνοια,
αλλα το αρμεγμα εκατομμυριων φοβικων συνειδησεων απο θρησκοληψιες που τις κρατουσαν σε επωφελη αγωνια.
"Θα κανεις αυτο, αν θες να τρως πιλαφια και να πηδας μανουρακια ... μετα τον οργανικο σου θανατο".

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΡΠΙΛΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ ΝΑ ΣΚΑΕΙ ... !!!

Δεν πρόκειται να σκάσει τίποτα...

Τα ιερατία κατευθύνουν απόλυτα τους θρησκόληπτους. Οι υπόλοιποι θρησκευόμενοι είναι ανεξάρτητοι (αιρετικοί κατα τα ιερατία) και δεν ακολουθούν ήδη τη γραμμή των ιερατίων, να είσαι σίγουρος γι αυτό.
Μπορώ να στο αποδείξω με χίλια ιστορικά γεγονότα αυτό από την μετεμψύχωση μέχρι την νηστεία.... Αλλά δεν είναι το αυτό το θέμα μας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων σ

Τα ίδια που μου έλεγε και ο δάσκαλός μου στην ΣΤ Δημοτικού. Ότι υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί στο Γαλαξία μας, αλλά (εδώ συνεχίζουμε με Φυσική) οι τεράστιες αποστάσεις και οι γιγαντιαίοι αριθμοί των πιθανών υποψήφιων άστρων μηδενίζουν τις πιθανότητες να έρθουμε ποτέ σε επαφή με κάποιον από αυτούς. Ειδικά αυτό το καταραμένο όριο της ταχύτητας του φωτός είναι μεγάλο εμπόδιο.

Μάνο μη ξεχνάς ότι ο τρόπος που ορίσαμε τη ζωή, είναι υποκειμενικός και επηρεασμένος απο την περιορισμένη αντίληψή μας για το τι συμβαίνει στο κόσμο που ζούμε (αν ζούμε, σύμφωνα με τους εξωγήινους).............

Συμφωνω απολυτα .... στο θεμα της ζωης ειμαστε ολοι καθετοι.
ΜΟΝΟ η εμβια (σε ανθρακα) ζωη μπορει να δωσει την ευφυια που ΕΜΕΙΣ γνωριζουμε.

Κουνια που μας κουναγε ! (αλλα θα σου παρουν το σκαλπ οι Βιολογοι που εφαγαν 30 χρονια
στα θρανια για την ζωη πανω σε ανθρακα .... και δεν μας εμαθαν και λιγα !)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική

Απλώς 1 σκέψη.....Δεν είναι απαραίτητο (εάν υπάρχουν) να ζούν σε συνθήκες ίδιες με τις δικές μας! Εμείς το έχουμε συνδυάσει σώνει και καλά,να υπάρχει ολόιδιος πλανήτης με την γή,για να δημιουργηθεί πολιτισμός.Μπορεί οι συνθήκες που μπορεί να ζούν και να έχουν εξελιχθεί,να είναι απαγορευτικές για τον άνθρωπο.Μπορεί (το πιο πιθανό) η συστασή τους να είναι διαφορετική απο την δικιά μας.(Μπορεί να έχουν ύψος 1 μέτρο,μπορεί 3,κλπ κλπ)

Με τη λογική αυτή κάποιος θα σου πει απόδειξε ότι είμαστε μόνοι.
Δηλαδή εξερεύνησε και το τελευταίο πετραδάκι του σύμπαντος και μετά όλων των άλλων συμπάντων... αν δεν βρεις κάτι σε πιστεύω.

H δική μου λογική, υποδεικνύει την απάντηση "δεν ξέρω". Δεν θα είναι και το πρώτο που δεν ξέρουμε άλλωστε. έτσι δεν είναι?

Ε, φυσικά!! Ορίζουμε τον κόσμο βάσει ερεθισμάτων, εμπειριών, γνώσεων, τεχνολογίας, επιστήμης χωρίς φυσικά να υποστηρίζουμε ότι είμαστε το Α και το Ω και ότι έξω από εμάς δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετικού είδους νοημοσύνη. Μέχρι να υπάρξει, όμως, προχωράμε με αυτά που γνωρίζουμε. Δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό. Μάλιστα θα πρέπει να τα γνωρίζουμε καλά και εις βάθος για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε σαν είδος....(τι να κάνω...πάλι στον Ροντενμπέρρυ κατέληξα!!:D Κάθαρμα κοντέ τι μου 'χεις κάνει...)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Δεν πρόκειται να σκάσει τίποτα...

Τα ιερατία κατευθύνουν απόλυτα τους θρησκόληπτους. Οι υπόλοιποι θρησκευόμενοι είναι ανεξάρτητοι (αιρετικοί κατα τα ιερατία) και δεν ακολουθούν ήδη τη γραμμή των ιερατίων, να είσαι σίγουρος γι αυτό.
Μπορώ να στο αποδείξω με χίλια ιστορικά γεγονότα αυτό από την μετεμψύχωση μέχρι την νηστεία.... Αλλά δεν είναι το αυτό το θέμα μας.

Ας σκασει μυτη "καποιος" που θα ρωτηθει αν θεωρει οτι υπαρχει Θεος και ας απαντησει ...
"εμεις, ενα εκατομμυριο χρονια τωρα, δεν βρηκαμε κατι σχετικο" και ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ
τι κοσμακης θα πηδαει απο τα παραθυρα ..... !!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης ε

Mηπως οτι ...
η "γεωγραφικη" εμβελεια του στατιστικου δειγματος μας (γηινη εμβια ζωη) ειναι τοσο ελεεινα ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ και ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ
ωστε να ΜΗΝ δικαιουμαστε να εξαγουμε ΣΟΒΑΡΑ συμπερασματα για πιθανοτητα ζωης αλλου ?????

Ας βρουμε τροπο να εκτεινουμε την εμβελεια ... και μετα ... καθε κατεργαρης στον παγκο του.
ΑΛΛΑ ... ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ !

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΠΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ. ΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΛΕΕΙΝΟΤΑΤΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.

Απορία:

Γιατί γράφουμε κεφαλαία??:flipout:

Ας σκασει μυτη "καποιος" που θα ρωτηθει αν θεωρει οτι υπαρχει Θεος και ας απαντησει ...
"εμεις, ενα εκατομμυριο χρονια τωρα, δεν βρηκαμε κατι σχετικο" και ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ
τι κοσμακης θα πηδαει απο τα παραθυρα ..... !!!!

Μπορεί. Πιθανολογώ πάντως πως τα ιερατεία είναι ήδη προετοιμασμένα και θα κατευθύνουν τους θρησκόληπτους ανάλογα.

Για μένα το σημαντικότερο σημείο στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής είναι η ανακάλυψη που θα μας ωθήσει μακριά απο τα βάσανά μας.
οκ ρηχό και μπαναλ...

νομίζω όμως ότι κατα βάθος αυτό μας ωθεί να πιστεύουμε (φυσικά πιστεύω και εγώ, αλλά είμαι και υπέρ της απαισιόδοξης άποψης του Κώστα Ζαγκ. πολύς χώρος, πολύς χρόνος, ελάχιστα εργαλεία)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Τα ιερατία κατευθύνουν απόλυτα τους θρησκόληπτους.

Αρκεί να μην τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου,ότι ο άνθρωπος είναι μόνος του στο σύμπαν.
Αυτό εννοώ εγώ,και βάζω μέσα και αυτούς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης ε

Τα ίδια που μου έλεγε και ο δάσκαλός μου στην ΣΤ Δημοτικού. Ότι υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί στο Γαλαξία μας, αλλά (εδώ συνεχίζουμε με Φυσική) οι τεράστιες αποστάσεις και οι γιγαντιαίοι αριθμοί των πιθανών υποψήφιων άστρων μηδενίζουν τις πιθανότητες να έρθουμε ποτέ σε επαφή με κάποιον από αυτούς. Ειδικά αυτό το καταραμένο όριο της ταχύτητας του φωτός είναι μεγάλο εμπόδιο.

Είπαμε, είμαι παλιογερόντι, αλλά, όχι και τόσο!! Δεν ήμουν δάσκαλός σου στην ΣΤ Δημοτικού, αλλά, μια χαρά τα έλεγε ο άνθρωπος!!:D

Αυτο (οι χαωδεις αποστασεις) ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σημειο που θα συμφωνησω.
ΟΝΤΩΣ μπορει κανενας πολιτισμος με καμια τεχνογνωσια, να μην καλυψε τις θεορατες αποστασεις
μεχρι το πλησιεστερο αστρο του. Ομως .... δεν νιωθεις μια ηθελημενη μυωπια σε αυτο το σημειο ?
Στον μεσαιωνα ξερεις τι ελεγαν ? "Μονο αγγελοι και διαβολοι δικαιουνται να πετουν" ... και εκαψαν
το Jordano Brunni που οραματιζοταν ενα τετοιο μελλον ...

Αρα ... αν καποιος ΔΕΝ περπατησει την αποσταση μεχρι την Σεληνη ... ειναι διαολος η αγγελος !
Ειμαστε διαολοι ... αλλα ... για ΑΛΛΑ πολυ πιο σοβαρα θεματα. ΤΩΡΑ , το ξερουμε αυτο.
Τοτε, δεν το ξεραμε. Ακουγαμε ιερατεια και πεφωτισμενες ερμηνειες των γραφων.

Και δεν προκειται να καταρριφθει κανενας Eistein για να τρεξουμε γρηγοροτερα απο το φως.
ΔΕΝ θα τρεξουμε γρηγοροτερα απο το φως ... θα διπλωσουμε την αποσταση (σαν να μην
εγραψα καποιο αλλο νημα βρε παιδια ... εντυπωση μου κανει !)

Και δεν προκειται να καταρριφθει κανενας Eistein για να τρεξουμε γρηγοροτερα απο το φως.
ΔΕΝ θα τρεξουμε γρηγοροτερα απο το φως ... θα διπλωσουμε την αποσταση (σαν να μην
εγραψα καποιο αλλο νημα βρε παιδια ... εντυπωση μου κανει !)

Υπάρχει και η πρόταση του Fredric Brown (όχι του Werner von). Να στέλνουμε ένα διαστημόπλοιο με ταχύτητα φωτός ή κάπου εκεί κοντά σε άλλο πλανήτη και μετά καθώς επιστρέφει να γυρίζει και πίσω στο χρόνο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Αντα

Αρκεί να μην τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου,ότι ο άνθρωπος είναι μόνος του στο σύμπαν.
Αυτό εννοώ εγώ,και βάζω μέσα και αυτούς.

Ιστορικά αν το δεις δεν ισχύει αυτό.
Κάποτε για παράδειγμα κάποιο ιερατείο τους πιπίλιζε με την μετεμψύχωση.
Είδες κανέναν να πηδάει απο τα παράθυρα μόλις του είπαν ότι τελικά δεν υπάρχει.

Οι θρησκόληπτοι γενικώς δεν πολυσκεφτονται, αμφιβάλλω αν κάποιος έχει εμβαθύνει στα φιλοσοφικά θέματα των θρησκειών.
με το αντίδορο της κυριακής είναι ευτυχείς κάτοχοι εισητηρίου για τον παράδεισο.
Ο παράδεισος είναι μεγάλος και ο θεός μεγάλος... χωράει και εξωγήινους. ήταν ένα μικρό λαθάκι γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το θεό. συγνώμη λάθος... και πάμε παρακάτω... το κεράκι ένα ευρώ το μνημόσυνο 30 και οι αλλόθρησκοι πρέπει να πεθάνουν... δεν μου κάνει καμία διαφορά...

Last edited: