Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην

Με τη λογική αυτή κάποιος θα σου πει απόδειξε ότι είμαστε μόνοι.
Δηλαδή εξερεύνησε και το τελευταίο πετραδάκι του σύμπαντος και μετά όλων των άλλων συμπάντων... αν δεν βρεις κάτι σε πιστεύω.

H δική μου λογική, υποδεικνύει την απάντηση "δεν ξέρω". Δεν θα είναι και το πρώτο που δεν ξέρουμε άλλωστε. έτσι δεν είναι?

Σοφιστεία είναι αυτό που λες αρχικά Νίκο, αλλά, θα προσπαθήσω να απαντήσω. Καταρχάς, όχι μόνο δεν ξέρω που είναι το τελευταίο πετραδάκι του σύμπαντος, αλλά, ούτε τα 100 πρώτα. Επομένως, τι κάνω? Σηκώνω το πρώτο----είμαι μόνος, σηκώνω το δεύτερο----είμαι μόνος----σηκώνω το τρίτο-----είμαι μόνος. Μέχρι να σηκώσω αυτό που δεν θα είμαι, θα εξακολουθώ να δηλώνω ότι είμαι μόνος. Δεν σου αρκεί αυτή η απόδειξη?

Φυσικά και υπάρχουν άπειρα που δεν ξέρουμε. Από αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής, πάντως, το συμπέρασμα που βγαίνει μέχρι αποδείξεως του εναντίου είναι αυτό. Ποιος ακριβώς είναι ο παραλογισμός σε αυτή τη δήλωση?

Οτι ειναι πολυ στενο το δειγμα σου.
Η γεωγραφικη εμβελεια του.

Πως αλλιως να στο πω ...

Μπουκαρω στο Harlem και συμπεραινω οτι ολοι κατοικοι του πλανητη Γη ειναι εγκληματιες και απατεωνες !
Ειναι ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην

Κάποτε για παράδειγμα κάποιο ιερατείο τους πιπίλιζε με την μετεμψύχωση.
Είδες κανέναν να πηδάει απο τα παράθυρα μόλις του είπαν ότι τελικά δεν υπάρχει.

Λίγο of topic :D

Το τι συμβαίνει μετά τον θάνατο,κανείς δεν μπορεί να το ξέρει!
Και όσοι ζήσανε την υποτιθέμενη μεταθανάτια εμπειρία,κάνουν λάθος.Δεν είναι νεκροί τελείως,ο εγκέφαλος λειτουργεί,κ μπορεί να παίζει παιχνίδια!

Τέλος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην

Ιστορικά αν το δεις δεν ισχύει αυτό.
Κάποτε για παράδειγμα κάποιο ιερατείο τους πιπίλιζε με την μετεμψύχωση.
Είδες κανέναν να πηδάει απο τα παράθυρα μόλις του είπαν ότι τελικά δεν υπάρχει.

Οι θρησκόληπτοι γενικώς δεν πολυσκεφτονται, αμφιβάλλω αν κάποιος έχει εμβαθύνει στα φιλοσοφικά θέματα των θρησκειών.
με το αντίδορο της κυριακής είναι ευτυχείς κάτοχοι εισητηρίου για τον παράδεισο.
Ο παράδεισος είναι μεγάλος και ο θεός μεγάλος... χωράει και εξωγήινους. ήταν ένα μικρό λαθάκι γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το θεό. συγνώμη λάθος... και πάμε παρακάτω... το κεράκι ένα ευρώ το μνημόσυνο 30 και οι αλλόθρησκοι πρέπει να πεθάνουν... δεν μου κάνει καμία διαφορά...

ΝΑΙ ... το σιγοψηνουν αυτο. Ιδιως στο Βατικανο.
Ομως θα φανε μια παπατζα ... οτι και να σιγοψησουν !

Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Οτι ειναι πολυ στενο το δειγμα σου.
Η γεωγραφικη εμεβελεια του.

Πως αλλιως να στο πω ...

Και? Υπάρχει απόδειξη μέσω πιθανότητας? Υπάρχουν λογικά πράγματα και συμπεράσματα επιστημονικά ασφαλή μέσω υπονοιών? Το δείγμα μου είναι απόδειξη. Τα υπόλοιπα πετραδάκια που περιμένουν να σηκωθούν είναι terra incognita, όπως έγραψα και πριν, η οποία δεν δημιουργεί συμπεράσματα, απλά, πιθανότητες.

Αν μπορέσεις, Μάνο, και μου αποδείξεις πως η πιθανολόγηση μπορεί να σταθεί λογικά για την παραδοχή συμπερασμάτων πέρα από κάθε αμφιβολία, θα με έχεις κάνει τον πιο ευτυχισμένο νομικό του κόσμου, μιας και δεν θα υπάρχει υπόθεση για να χάσω!!:D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων σ

Υπάρχει και η πρόταση του Fredric Brown (όχι του Werner von). Να στέλνουμε ένα διαστημόπλοιο με ταχύτητα φωτός ή κάπου εκεί κοντά σε άλλο πλανήτη και μετά καθώς επιστρέφει να γυρίζει και πίσω στο χρόνο.

Δεν τον ξερω τον κυριο ... αλλα θα γκουγκλαρω δεοντως -bye-
Οτιδηποτε μεσα απο ενα ακαμπυλωτο χωροχρονικο συνεχες χρειαζεται απαγορευτικα ποσα ενεργειας
για να αγγιξει το 99% της ταχυτητας του C. Εχει περισσοτερο νοημα να ψαξουμε σε ενα καμπυλωμενο
συνεχες. Θα ελεγα ... ενα "τρυπημενο" συνεχες. Ισως βγει οικονομικοτερο (ενεργειακα) ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγή

Λίγο of topic :D

Το τι συμβαίνει μετά τον θάνατο,κανείς δεν μπορεί να το ξέρει!
Και όσοι ζήσανε την υποτιθέμενη μεταθανάτια εμπειρία,κάνουν λάθος.Δεν είναι νεκροί τελείως,ο εγκέφαλος λειτουργεί,κ μπορεί να παίζει παιχνίδια!

Τέλος.

Να ξέρεις...ξεκινήσαμε από Θεούς, σύμπαντα, εξωγήινους, στατιστικές, πολιτισμούς, μετεμψυχώσεις.......στον βάζελο θα καταλήξουμε στο τέλος!!!:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Και? Υπάρχει απόδειξη μέσω πιθανότητας? Υπάρχουν λογικά πράγματα και συμπεράσματα επιστημονικά ασφαλή μέσω υπονοιών? Το δείγμα μου είναι απόδειξη. Τα υπόλοιπα πετραδάκια που περιμένουν να σηκωθούν είναι terra incognita, όπως έγραψα και πριν, η οποία δεν δημιουργεί συμπεράσματα, απλά, πιθανότητες.

Αν μπορέσεις, Μάνο, και μου αποδείξεις πως η πιθανολόγηση μπορεί να σταθεί λογικά για την παραδοχή συμπερασμάτων πέρα από κάθε αμφιβολία, θα με έχεις κάνει τον πιο ευτυχισμένο νομικό του κόσμου, μιας και δεν θα υπάρχει υπόθεση για να χάσω!!:D

Οχι, δεν μπορω να το κανω αυτο !
Απουσια ευρυτερου στατιστικου δειγματος ΟΛΟΙ εχουν δικαιωμα να υποθετουν οτι θελουν.
ΚΑΙ οτι δεν υπαρχει εξωγηινη ζωη ΚΑΙ οτι υπαρχει. 50-50 ....

(δεν καταλαβαινω γιατι συνδιαλεγομαστε με μια καποια ενταση εμεις οι δυο ... Τρεκας εσυ
Γουκας εγω ... δεν εχουμε και πολλα να χωρισουμε ... νομιζω, δηλαδη !)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

(δεν καταλαβαινω γιατι συνδιαλεγομαστε με μια καποια ενταση εμεις οι δυο ... Τρεκας εσυ

Γιατι του εβαλες φωτο με την seven να τρωει ξυλιες σε διπλανο νημα.

Γιατι συνεχεια μας χλευαζουν και μας λοιδωρουν και μας αποπαιρνουν .... οι φιλοι μας οι Τρεκαδες.
Ολο τον \__ο__/ τους βλεπουμε ... και μαλιστα με το κυαλι ....

stsw-590x329.jpg

Επειδή δεν παρακολούθησα όλη την συζήτηση δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί η εξίσωση του Drake...

http://www.astronomia.gr/wiki/index.php?title=Εξίσωση_Drake
http://en.wikipedia.org/wiki/Drake_equation

Τα αποτελέσματα που δίνει είναι από μονοψήφιοι αριθμοί στην χειρότερη των περιπτώσεων μέχρι μερικές χιλιάδες στην καλύτερη.

Βέβαια υπάρχουν κάποιες αρνητικές προβλέψεις για την περίπτωση επαφής...

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_26/04/2010_334496

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων σ

Δεν τον ξερω τον κυριο ... αλλα θα γκουγκλαρω δεοντως -bye-
.

Είναι διάσημος μεταξύ άλλων για το πιό σύντομο διήγημα επιστημονικής φαντασίας και τρόμου το οποίο είναι το εξής:

"The last man on Earth sat alone in a room There was a knock on the
door..."

Επειδή δεν παρακολούθησα όλη την συζήτηση δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί η εξίσωση του Drake...

Τα αποτελέσματα που δίνει είναι από μονοψήφιοι αριθμοί στην χειρότερη των περιπτώσεων μέχρι μερικές χιλιάδες στην καλύτερη.

Για το φιλμάκι του Hawking υπήρχε παλιότερα νήμα στο κλαμπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

(flame mode on)

Θα είχαμε να χωρίσουμε μερικούς γαλαξίες αν ήξερα πως σε λένε και που μένεις!!!:flipout::devil-smiley-029:

(flame mode off)

Δεν θυμαμαι να χει αναφερθει. Καλα κανεις και την ποσταρεις.
Γιατι ειπαμε τοσα πολλα και τοσο χειμαρωδως που καταντησε συνοικιακο προπατζιδικο το νημα :p

Δεν με απασχολει αν υπαρχουν ή αν δεν υπάρχουν εξωγηινοι, αλλα εχω ενα σχετικο ενδιαφερον με ποιο τροπο θα μπορουσαμε να προσεγγισουμε σαν πολιτισμος ενα τετοιο προβλημα.
Κατ' αρχην μπορει "αυτοι" να υπηρξαν καποτε στην αιωνιότητα, να τα καταφεραν ή να την πατησαν.
Άφησαν πισω τους αραγε σημαδια?
Σιγουρα παντως δεν ψαχνουμε κατι με ανθρωπομορφικα/ζωομορφικα στοιχεια (γιγαντιαιες κατσαριδες, χταποδια και τετοιες σαι φαι περσονες).

Παντως επειδη διαβασα καπου για ευφυιες στους αιωνες υπαρχουν μελετες που φαινεται οτι "χαζευουμε" οσο περναει ο καιρος, ασχετως τεχνολογικης προοδου.
Δεν παμε καλα δηλαδη (σε βαθος χιλιετιων λεμε τωρα).
Χρειαζομαστε μαλλον ενα ριζικο breakthrough στη φυσιολογια μας για να τη βγαλουμε καθαρη σαν πολιτισμος ή αν καταφερουμε να κανουμε καμμια μεταμοσχευση συνειδησης σε μηχανες ισως αναλαβουν αυτες

Η ευφυια δεν ειναι υποθεση του ενος.
Η συνειδηση ... ΕΙΝΑΙ !

Μην φοβασαι τοσο.
Μας εχουν πιπιλησει το κεφαλι οτι νωθρευουμε ... αλλα αυτο δεν σημαινει οτι χαζευουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγή

Σοφιστεία είναι αυτό που λες αρχικά Νίκο, αλλά, θα προσπαθήσω να απαντήσω. Καταρχάς, όχι μόνο δεν ξέρω που είναι το τελευταίο πετραδάκι του σύμπαντος, αλλά, ούτε τα 100 πρώτα. Επομένως, τι κάνω? Σηκώνω το πρώτο----είμαι μόνος, σηκώνω το δεύτερο----είμαι μόνος----σηκώνω το τρίτο-----είμαι μόνος. Μέχρι να σηκώσω αυτό που δεν θα είμαι, θα εξακολουθώ να δηλώνω ότι είμαι μόνος. Δεν σου αρκεί αυτή η απόδειξη?

Φυσικά και υπάρχουν άπειρα που δεν ξέρουμε. Από αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής, πάντως, το συμπέρασμα που βγαίνει μέχρι αποδείξεως του εναντίου είναι αυτό. Ποιος ακριβώς είναι ο παραλογισμός σε αυτή τη δήλωση?

όσο σοφιστεία είναι το δεν το βλέπω αρα δεν υπάρχει Γιάννη.
γι αυτό άλλωστε το αναφέρω. θεωρητική είναι πάντα η συζήτηση.

ο "παραλογισμός" έγκειται στο ότι λές "δεν υπάρχει κάτι" χωρίς να μπορείς να το αποδείξεις, όταν μάλιστα αυτό επιστημονικά δεν μπορεί να αποκλειστεί.
τον ίδιο "παραλογισμό" βέβαια επιδεικνύουν όσοι δεν τους είδαν, δεν τους άκουσαν κτλ και λέν ότι "δεν μπορεί... υπάρχουν"

όπως προείπα προσωπικά το "δεν ξέρω" με καλύπτει καλύτερα...
νοιώθω μια χαρά με αυτό δε, απο τη στιγμή που τα δεδομένα λένε ότι οι πιθανότητες να μάθω μέσα στα πλαίσια της ζωής μου είναι πρακτικά ανύπαρκτες... δεν πρόκειται να πάρω επιστημονική (τεκμηριωμένη) απάντηση δηλαδή...
Άλλο ένα παράδοξο.
Να δεχόμαστε τη στατιστική στο να υπάρχουν και να μην την δεχόμαστε στον να είναι παντελώς ανούσια η αναζήτησή τους... χεχε...

Να ξέρεις...ξεκινήσαμε από Θεούς, σύμπαντα, εξωγήινους, στατιστικές, πολιτισμούς, μετεμψυχώσεις.......στον βάζελο θα καταλήξουμε στο τέλος!!!:Banane0:

Τα σύμπαντα κτλ που αναφέρεις αναφέρονται ως μέσα επιχειρηματολογίας... δεν άλλαξε κανείς το θέμα νομίζω.
Παρ´όλα αυτά θα έπρεπε βέβαια... γιατί η ζέλα θα είναι εξωγήινη φέτος....:flipout:

όσο σοφιστεία είναι το δεν το βλέπω αρα δεν υπάρχει Γιάννη.
γι αυτό άλλωστε το αναφέρω. θεωρητική είναι πάντα η συζήτηση.

Έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο, Νίκο? Αν ναι, που?

Εκτός, αν μιλάς γενικά, οπότε αποσύρω την ερώτηση.

Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Γιατι συνεχεια μας χλευαζουν και μας λοιδωρουν και μας αποπαιρνουν .... οι φιλοι μας οι Τρεκαδες.
Ολο τον \__ο__/ τους βλεπουμε ... και μαλιστα με το κυαλι ....

stsw-590x329.jpg

Yeeeea! you got that right! :Banane0: