Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Και επειδή πρέπει να φύγω και το θέμα κατάντησε βαρετό, να κλείσω από τη πλευρά μου λέγοντας ότι όποιος πιστεύει ότι "απόδειξε ότι τα φαντάσματα δεν υπάρχουν", ας σκεφτεί λίγο να εξηγήσει πρώτα τι είναι φάντασμα. Γιατί προφανώς δεν μπορούμε να αποδεικνύουμε ότι κάτι υπάρχει ή δεν υπάρχει χωρίς να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε, σωστά; Από τη μια, αν δεν ξέρει τι είναι φάντασμα, πως γίνεται να αποδείξει ότι δεν υπάρχει; Αν πάλι ξέρει τι είναι φάντασμα, τότε πως είναι σίγουρος ότι το ξέρει αφού φάντασμα δεν υπάρχει; :BDGBDGB53:

(Λύση: Η απόδειξη πέφτει πάντα σε αυτόν που υποστηρίζει την *ύπαρξη* ενός πράγματος.)

Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Εννοούσα πως δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι υπάρχουν , ή δεν υπάρχουν εξωγήινοι, (οποιασδήποτε μορφής), από τη στιγμή που είναι αδύνατη η εξερεύνηση και
όλοι κάνουμε υποθέσεις.

Ούτε τους ωκεανούς έχουμε εξερευνήσει ολόκληρους καλά-καλά. Σου φαίνεται αυθαίρετη η δήλωση ότι στην θάλασσα κατοικούν ψάρια, διότι υπάρχει η πιθανότητα στο μέλλον με τις νέες γνώσεις και τεχνικές να ανακαλύψουμε ότι κατοικούν και άνθρωποι?

Γιατί βρε παιδιά σας ακούγεται τόσο αιρετικό? Δεν υπάρχουν εξωγήινοι, μέχρι σήμερα 30/8/2013, σε όσα μέρη έχουμε κοιτάξει. Συνεχίζουμε το ψάξιμο. Μέχρι να τους βρούμε, για εμάς δεν υπάρχουν!!

Έχω καταντήσει κουραστικός (το έχω επαναλάβει πολλές φορές) και αποσύρομαι ησύχως. Προφανώς, δεν σας φαίνεται λογική μια τέτοια παραδοχή. Αμήν...και πάμε παρακάτω.

Και επειδή πρέπει να φύγω και το θέμα κατάντησε βαρετό.........

Όντως. Την επόμενη φορά, λοιπόν, διάλεγε καλύτερα παραδείγματα!

ΥΓ

Χαιρετίσματα.

Ο από κάτω.

Γιατί βρε παιδιά σας ακούγεται τόσο αιρετικό? Δεν υπάρχουν εξωγήινοι, μέχρι σήμερα 30/8/2013, σε όσα μέρη έχουμε κοιτάξει. Συνεχίζουμε το ψάξιμο.

Μέχρι να τους βρούμε, για εμάς δεν υπάρχουν!! (στα μερη που εχουμε κοιταξει)

Επιτρεψε μου να συμπληρωσω με bold μια παρενθεση πιο πανω τη φραση σου. Ετσι ακουγεται πιο λογικη.!

Και να φανταστει κανεις οτι εισαι καψουρης με εξωγηινη.! :smash:

Last edited:

Επιτρεψε μου να συμπληρωσω με bold μια παρενθεση πιο πανω τη φραση σου. Ετσι ακουγεται πιο λογικη.!

Και να φανταστει κανεις οτι εισαι καψουρης με εξωγηινη.! :smash:

Καλώστονα και ας άργησε!!!

Αν σου παραθέσω τα προηγούμενα 3.999.543 ποστ που λέω ακριβώς το ίδιο, θα αφήσεις τη γυναίκα μου ήσυχη??:Banane0:

ΥΓ

Η 7 δεν είναι εξωγήινη!! Είναι σεξογήινη!!

Από τις ειδήσεις που πέρασαν στα ψιλά και είναι σχετικές με το νήμα.

Δομές παρόμοιες με άλγη ανακαλύφθηκαν μέσα σε έναν μετεωρίτη στη Σρι Λάνκα.

Πρόκειται για μια είδηση , που θα έπρεπε να έχει προκαλέσει σάλο, αφού ενδεχομένως έχουμε να κάνουμε με απτή απόδειξη εξωγήινης ζωής.
Η ανακάλυψη ενισχύει , αν δεν αποδεικνύει τη θεωρία της πανσπερμίας. Σύμφωνα με την panspermia (για άλλη μια φορά μια Ελληνική λέξη περιγράφει κάτι με ακρίβεια), το σύμπαν σφύζει από ζωή, η οποία «μεταδίδεται» μέσω των αστεροειδών και των μετεωριτών, από πλανήτη και πλανήτη. Όπου και όταν βρει πρόσφορο έδαφος, εξελίσσεται και ανθεί.
Στις 29 Δεκεμβρίου 2012, κομμάτια μετεωρίτη έπεσαν στην επαρχία Πολονναρούα της Σρι Λάνκα. Σημαντικός αριθμός εξ αυτών περισυλλέχθηκε και εστάλη στο Ιατρικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Υγείας στην πόλη Κολόμπο, προς εξέταση από τους επιστήμονες. Αυτοί παρατήρησαν ότι κάτι δεν «πήγαινε καλά» και αποφάσισαν να στείλουν τμήματα του μετεωρίτη σε ομάδα αστροβιολόγων του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία.
Οι Ουαλοί επιστήμονες, μετά από έρευνες, ανακάλυψαν ότι τα πετρώματα περιείχαν απολιθωμένες βιολογικές δομές! Το ενδεχόμενο επίγειας μόλυνσης των δειγμάτων αποκλείστηκε μετά από πολλαπλά τεστ.

Οι δομές εντός των πετρωμάτων, που απεικονίστηκαν σε μικροσκόπιο ηλεκτρονίων, αποκάλυψαν αυτό που πολλοί επιστήμονες ονειρευόντουσαν.
Μία από τις εικόνες φανερώνει ένα σύνθετο μικροαπολίθωμα πλούσιο σε άνθρακα, το οποίο έχει μήκος περίπου 100 μm. Το απολίθωμα παρουσιάζει ομοιότητες με μία ομάδα θαλάσσιων δινομαστιγωτών φυκών που τώρα πια έχει εξαφανιστεί από τη Γη.
Μία άλλη εικόνα έδειξε έναν μικροοργανισμό διαμέτρου 2 μm και μήκους 100 μm.
Οι πιο δύσπιστοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ίσως τα πετρώματα να είναι υπολείμματα παλαιότερης σύγκρουσης αστεροειδούς με τη Γη, που έγινε πριν από εκατομμύρια χρόνια και εκτόξευσε δισεκατομμύρια τόνους ύλης στο διάστημα. Μετά από εκατομμύρια χρόνια περιπλάνησης στο διάστημα, επέστρεψαν στη γη, κατά τη γνώμη τους.

Γεγονός είναι ότι όποιος ανακαλύπτει κάτι που δεν θα "έπρεπε" να υπάρχει, αντιμετωπίζεται σαν να ισχυρίστηκε ότι "η γη γυρίζει"...

αμα δεν υπήρχαν οι μπουρδοταινίες του Χόλλυγουντ, ούτε φαντάσματα, ούτε εξωγήινοι θα υπήρχαν. Εγώ αυτό ξέρω.:flipout:

Αυτο που κανει καποιους διστακτικους με αυτα τα "σκουληκακια" (γιατι δεν ειδα φωτο ακομα)
ειναι το πολυ μικρο (για τα γηινα δεδομενα) μεγεθος τους : εκατομμυριοστο του μετρου ?????

Το ιδιο που εγινε και με τον ALH 840001 που βρεθηκε το 84 στην Ανταρκτικη (αχ, αυτη η Ανταρκτικη !)

alh840001_micrograph_small.gif

Οι συνειρμοι και η φαντασια οργιαζει. Ομως πρεπει να ειμαστε σκεπτικοι οταν η Φυση "σχεδιαζει".
Καθε αρχετυπο για εμας ΔΕΝ ειναι μονοδρομος για την Φυση (καλλιστα μπορει να ειναι συμπτωση).

Last edited:
Να βρε Μάνο, κοίτα τους εξωγήινους από τη Σρι Λάνκα, είναι πιο ωραίοι από τους δικούς σου.
Δηλαδή το μέγεθος μετράει και στους εξωγήινους; Και τι περιμένουν να βρεθεί σε μετεωρίτη, κανένας κεφάλας, ή να πεταχτεί το alien;

fossil-in-sri-lankan-meteorite-2012.jpg

%C2%A3%C2%A3%C2%A3A%20leading%20Welsh%20scientist%20%28Prof%20Chandra%20Wickramasinghe,%20of%20Cardiff%20University%29%20has%20found

Last edited:
Oπως εγραψε και ο εκτακτως αποχωρησας :
"Η απόδειξη πέφτει πάντα σε αυτόν που υποστηρίζει την *ύπαρξη* ενός πράγματος."

Eγω, Γιαννη αδερφε ... ειναι γνωστο στους παροικουντες την Ιερουσαλημ ... τι κομιζω ως θεση !
Ανοιχτα τα μυαλα και διαρκως ελεγχομενα τα δογματα !

Last edited:
Φίλε Μάνο, ρίξε πάλι μια ματιά στην κατάταξη των εξωγήινων πολιτισμών (που δεν είπαμε οτι ντε και καλά υπάρχουν, αλλά ότι μπορεί να υπήρξαν, να υπάρχουν, ή να υπάρξουν) και σκέψου την τελευταία περίπτωση:
"Να δημιουργούν σύμπαντα"
Ακόμα και σαν απλή σκέψη μοιάζει αδιανόητο, εντελώς τρελό, αλλά δεν είναι. Ξέρω πως θα το φιλοσοφήσεις, οπότε καλή πτήση supreme member!

Και κάτι ακόμα, που δεν ξέρω αν μέσα σε όλα εντόπισες. Έκανα μια αναφορά στον Πλάτωνα. Μου είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι αποκαθήλωνε τους θεούς, ως θεούς με τη σημερινή έννοια
και τους παρουσιάζε ως δημιούργημα της μονάδας, του Ενός (της Ολότητας; ) Αυτοί (οι θεοί) έφτιαξαν τους ανθρώπους. Μερικές φορές είναι ασύλληπτο, το πώς δένουν οι απόψεις μεγάλων μυαλών.
Από τη μια οι επιστήμονες που μιλούν για την αποθέωση του τεχνολογικού πολιτισμού, που φτάνει να δημιουργεί τα δικά του σύμπαντα και από την άλλη ο αρχαίος φιλόσοφος που λέει ότι ξέρτε κάτι;
Οι θεοί δεν είναι θεοί, αλλά κάποιοι που έφτιαξαν εμάς. Prometheus...

...
Γιατί βρε παιδιά σας ακούγεται τόσο αιρετικό? Δεν υπάρχουν εξωγήινοι, μέχρι σήμερα 30/8/2013, σε όσα μέρη έχουμε κοιτάξει. Συνεχίζουμε το ψάξιμο. Μέχρι να τους βρούμε, για εμάς δεν υπάρχουν!!

Έχω καταντήσει κουραστικός (το έχω επαναλάβει πολλές φορές) και αποσύρομαι ησύχως. Προφανώς, δεν σας φαίνεται λογική μια τέτοια παραδοχή. Αμήν...και πάμε παρακάτω.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βλέπεις το παράδοξο στη λογική που χρησιμοποιείς...
Υπάρχει λογική στο να πούμε πχ. οτι στον κήπο μου δεν υπάρχει πετρέλαιο, αλλά συνεχίζουμε το σκάψιμο και μεχρι να βρούμε. Μεχρι να βούμε πετρέλαιο, εμείς θεωρούμε οτι δεν υπάρχει.
Μα τότε γιατί σκάβουμε? Δεν έχει νόημα αυτού του είδους η λογική...
Η σωστή φράση πιστεύω οτι θα ήταν "Πιθανόν υπάρχει εξωγήινη ζωή. Συνεχίζουμε το ψάξιμο. Μέχρι τώρα δεν τους έχουμε συναντήσει."

Κατα την γνώμη μου, το πιθανότερο είναι να υπάρχει εξωγήινη ζωή - πρωτόγονη ή εξελιγμένη. Και αν ποτέ βρούμε - ή μας βρει - κάποιον άλλο πολιτισμό, τότε το πιθανότερο θα είναι να υπάρχουν χιλιάδες ή εκατομμύρια άλλοι πολιτισμοί λιγότερο ή περισσότεροι εξελιγμένοι, λιγότερο ή περισσότερο ειρηνικοί ή επιθετικοί.
Δηλαδή, ή ένας μόνο (εμείς) ή αμέτρητοι. Δεν βλέπω κάποιο νόημα πίσω απο το 3 ή 4 πολιτισμοί σε όλο το σύμπαν.

Last edited:
Ρε σεις...μέχρι και τα φαντάσματα ήρθαν!!!!
ξου ξου ξου

και όλα αυτά γιατι τα παιδιά είπαν οτι η λίμνη έχει να έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα ~50εκ χρόνια,
πριν είχε μπόλικη ζωή όχι μόνο από βακτήρια αλλά από κανονικά ζώα, ψάρια, δεινοσαυράκια κτλ

50εκ
πάμε πάλι
50εκ
ο άνθρωπος στην τελική του μορφή υπολογίζεται μετά απο 49εκ 900χιλιάδες χρόνια από τότε που απομονώθηκε η λίμνη.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε εκεί μέσα δεν μπορούμε να φανταστούμε τι υπάρχει
μπορεί να υπάρχει από το τζουράσικ παρκ μέχρι το τίποτα!

Το πιο σημαντικό είναι οτι παρόμοιες συνθήκες υπάρχουν σε δορυφόρο του Δια, ακόμα και στον Άρη

Ένας Ρώσος είπε οτι είναι μια καλή πρόβα πριν πάμε στα αντίστοιχα του διαστήματος και έχει απόλυτο δίκιο!
Μπορεί να είναι και επικίνδυνο αν δεν πάρεις κάποια μέτρα π.χ. που αν είσαι εκει και δεν έχεις προετοιμαστεί....δεν είναι ηλεκτρονικό με ζωές!

Το ότι μεταφέρθηκε σαν εξωγήινη ζωή στην ανταρκτική είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είπαν.

Last edited:
Ο Sagan νομιζω ηταν o πιο μετριοπαθης απο ολους. Μιλησε για Ν = 10 (10 πολιτισμους, ΜΟΝΟ εντος του γαλαξια,
που μπορουν να επικοινωνουν με ραδιοκυματα, οχι τιποτα περισσοτερο, μονο αυτο). Ο Drake ηταν υπερ του δεοντως
αισιοδοξος. Τουλαχιστον πισω στο 1961. Υπολογισε το Ν απο 1000 μεχρι 100.000.000 πολιτισμους (ειπαμε, τι ειδους).
Και οι δυο, και ο Drake και ο Sagan αλλαξαν τις εκτιμησεις τους πολυ αργοτερα. Νομιζω ο Drake τους κατεβασε στους
7 ενω ο Sagan τους ανεβασε σε 1000 - προσθετωντας την νιοφερτη αποψη οτι υπαρχουν περισσοτερες απο τεσσερεις
διαστασεις. Ακομα και ο πιο αδαης αντιλαμβανεται οτι η εξισωση Drake ΔΕΝ ειναι exact science. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
Οι παραμετροι αλλαζουν και εμπλουτιζονται.

ΓΙΑΤΙ ?

Γιατι παντα θα αλλαζει η εποπτεια του κοσμου γυρω μας !!! Και μοιραια αυτο θα συμπαρασυρει και την εξισωση.
ΔΕΝ υπαρχει καμια περιπτωση αυτη η εξισωσουλα να ισορροπησει στο ιδιο πληθος παραμετρων και μια σταθερη
εκτιμηση για αυτους. Απο τις εφτα (αρχικες) παραμετρους ΙΣΩΣ να ειμαστε κατα 50% σιγουροι για τον ρυθμο
δημιουργιας αστερων > περιπου 6 καθε χρονο !!! http://www.space.com/1917-dozen-stars-born-milky-year.html
Για τις υπολοιπες παραμετρους ... ΧΑΟΣ το ΑΠΡΟΣΜΕΤΡΗΤΟΝ :laugh:

Drake-Equation.jpg

Oπως βλεπετε οι επομενες 6 παραμετροι ειναι ... και ΑΓΡΙΩΣ και ΓΕΛΟΙΩΔΩΣ υποκειμενικες !
Ποιος μπορει να υπολογισει εστω και στο 50% τι ποσοστο πλανητων θα κυοφορησει ζωη ...
η τι ποσοστο μικροβιων θα εξελιχθει σε Ferrengi και Klingon ... τρελλα πραγματα !!!!

Σαν να μην εφταναν ολα αυτα εχει κυκλοφορησει και εμπλουτισμος της εξισωσης !!!!
Mε την αυθαιρετη προυποθεση οτι θα υπαρξουν πολιτισμοι που θα προλαβουν να εξαπλωθουν
σε δευτερο πλανητη, ΠΡΙΝ την αυτοκαταστροφη τους (τα αυγα σε περισσοτερα καλαθια, δηλαδη)
εχουμε νεες παραμετρους οπως :
Fx = Ποσοστο πολιτισμων που γινονται εξερευνητικοι (οχι απλοι παρατηρησιακοι)
Νvx = Πληθος πλανητικων συστηματων που εχουν επισκεφθει αυτοι οι πολιτισμοι
Νmx = Πληθος αστρων που παρακολουθουνται απο τετοιους πολιτισμους ΤΑΚΤΙΚΑ (??!!??)

Oλα αυτα τα κατεβασε η κουτρα μου ? .... ΟΧΙ !!!!
Ριξτε μια ματια σε αυτο το λινκ :

http://frombob.to/drake.html

(που εχει και σκριπτακι υπολογισμου για τρελλο παιχνιδι και εικασια ... ορεξη να χετε -bye-)

Εdit :
O Κυριος NBullamatsis προσπαθει ορθοτατα να μας επαναφερει στην αρχικη θεματολογογια του νηματος
αλλα το τσουναμι που συνεβη σημερα .... εχει ξεβρασει επιπλα, πορτες, παραθυρα, αυτοκινητα και σκουπιδια
σε κορυφες παρακειμενων λοφων. Θα μας συγχωρησει αν μας παρει καμια βδομαδα να τα κατεβασουμε ολα
στην παρακτια ζωνη ...

Last edited: