Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγή

Sorry για την επαναφορά.

Έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο, Νίκο? Αν ναι, που?

Εκτός, αν μιλάς γενικά, οπότε αποσύρω την ερώτηση.

Σοφιστεία είναι αυτό που λες αρχικά Νίκο, αλλά, θα προσπαθήσω να απαντήσω. Καταρχάς, όχι μόνο δεν ξέρω που είναι το τελευταίο πετραδάκι του σύμπαντος, αλλά, ούτε τα 100 πρώτα. Επομένως, τι κάνω? Σηκώνω το πρώτο----είμαι μόνος, σηκώνω το δεύτερο----είμαι μόνος----σηκώνω το τρίτο-----είμαι μόνος. Μέχρι να σηκώσω αυτό που δεν θα είμαι, θα εξακολουθώ να δηλώνω ότι είμαι μόνος. Δεν σου αρκεί αυτή η απόδειξη?

Φυσικά και υπάρχουν άπειρα που δεν ξέρουμε. Από αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής, πάντως, το συμπέρασμα που βγαίνει μέχρι αποδείξεως του εναντίου είναι αυτό. Ποιος ακριβώς είναι ο παραλογισμός σε αυτή τη δήλωση?

στα παραπάνω bold είναι σαφές.

ότι δεν βλέπεις δεν το δέχεσαι ότι υπάρχει.

εκτός αν εννοείς κάτι άλλο Γιάννη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγή

Sorry για την επαναφορά.

στα παραπάνω bold είναι σαφές.

ότι δεν βλέπεις δεν το δέχεσαι ότι υπάρχει.

εκτός αν εννοείς κάτι άλλο Γιάννη.

Ό,τι δεν βλέπω (αποδεικνύω και όχι βλέπω με τα μάτια μου), δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει εφόσον δεν το έχω συναντήσει ακόμα. Τι θα λέω? Υπάρχει σίγουρα αλλά εγώ δεν το έχω συναντήσει ακόμα? Αυτή και αν δεν είναι επιστημονική άποψη.

Πάλι τα ίδια γράφω μου φαίνεται...

Και κάτι άλλο για το σαφές που λες, Νίκο:

''το δεν το βλέπω αρα δεν υπάρχει''

με το

''το δεν το βλέπω αρα δεν υπάρχει ακόμα μέχρις ότου (αν και εφόσον) το βρω''

έχει διαφορά από δω μέχρι την Κίνα.

Last edited:
Λοιπον ....
εσεις οι δυο να παρουσιαστειτε στην νηπιαγωγο σας .... ΑΜΕΣΩΣ .... :icon15:

startrek%20spock.jpg

Ταραξιες ..... :laugh::laugh::laugh:

Μου φαίνεται πιο σωστό να πείς "ίσως να υπάρχει, ίσως και όχι... δεν έχει αποδειχθεί πάντως πως υπάρχει."
Και απο εκεί και πέρα αρχίζουν οι εκτιμήσεις και τα πιστεύω. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Δεν έχει αποδειχθεί ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Βέβαιο αυτή είναι η γνώμη μου.
Όπως προείπα (και δεν κατάλαβε ο συνονόματος) και τα δύο είναι σοφίσματα.
Και το "κάτι που δεν βλέπω/αποδεικνύω, δεν υπάρχει" και το "αν δεν υπάρχει απόδειξη ότι δεν υπάρχει τότε υπάρχει".

Επίσης έχω την αμυδρά εντύπωση ότι η επιστήμες είναι κάτι πιο σύνθετο από αυτό που αναφέρει ο Νίκος... αλλά τεσπα... θα βγούμε off topic πάλι.

Μου φαίνεται πιο σωστό να πείς "ίσως να υπάρχει, ίσως και όχι... δεν έχει αποδειχθεί πάντως πως υπάρχει."
Και απο εκεί και πέρα αρχίζουν οι εκτιμήσεις και τα πιστεύω. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Δεν έχει αποδειχθεί ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, το πρόβλημα είναι όλο στη σύνταξη? Οκ...πες ότι δεν το εξηγώ καλά και είμαστε για παρακάτω.

Όχι δεν είναι στη σύνταξη. και είναι απλή συζήτηση όχι πρόβλημα, ρε συ. Προς θεού.

Σου λέω κάτι πολύ απλό. Όταν δεν γνωρίζεις, λές δεν ξέρω. Δεν λές υπάρχει / δεν υπάρχει Τόσο απλό.
Μετά πιθανολογείς, εκφράζεις τα πιστεύω σου, τις εκτιμήσεις, τη διαίσθησή του και ότι άλλο.

Το ξαναλέω αλίμονο. Δεν είναι θέμα έκφρασης. Είναι θέμα λογικής προσέγγισης. Μπορεί να κάνω εγώ λάθος, καθόλου απίθανο.
Τη γνώμη μου λέω.

Επειδή σήμερα του δώσαμε να καταλάβει,θα ποστάρω κάτι.....δεν ξέρω εάν ήρθα τελευταίος,απλώς επειδή έψαχνα κάτι,έπεσα σε αυτό http://www.defencenet.gr/defence/o/50335
Τώρα,είναι αλήθεια,όντως το σήμα ήταν απο άλλον πολιτισμό;Είναι κάτι άλλο;...

Έτσι καλύτερα. χεχε

Δεν έχουμε τα στοιχεία στο σύνολό τους. δεν ξέρω... γιατί όχι.

(καλού κακού όποιος έχει όρεξη ας μετρήσει το χρόνο που χρειάζεται να ταξιδέψει ένα ραδιοσήμα απο γειτονικό γαλαξία. Ίσως να είναι το πιο εύκολο στοιχείο για έλεγχο.

Τα καλύτερα χάνω ρε γμτ,αυτές οι κοινωνικές υποχρεώσεις.........Χαίρομαι πολύ που το νήμα έχει πάρει φωτιά,μου αρέσουν αυτά που διαβάζω!!Κατα τα λοιπά θα αναγκαστώ τα ταχθώ με τον αγαπητό Γιάννη Χατζηγεωργίου όσο και αν δε μου αρέσει..Με μιά μικρή διαφωνία..Γιάννη μου η Στατιστική είναι απίστευτο εργαλείο στα σωστά χέρια,η μάλλον στα σωστά μυαλά που θα ερμηνεύσουν όπως πρέπει τα δεδομένα και τις προβλέψεις που παρέχει..
Να βάλω και εγώ ένα μικρό Κβαντικό flame;;
κάτι υπάρχει μόνο εφ'όσον παρατηρείται!

Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Τα καλύτερα χάνω ρε γμτ,αυτές οι κοινωνικές υποχρεώσεις.........Χαίρομαι πολύ που το νήμα έχει πάρει φωτιά,μου αρέσουν αυτά που διαβάζω!!Κατα τα λοιπά θα αναγκαστώ τα ταχθώ με τον αγαπητό Γιάννη Χατζηγεωργίου όσο και αν δε μου αρέσει..Με μιά μικρή διαφωνία..Γιάννη μου η Στατιστική είναι απίστευτο εργαλείο στα σωστά χέρια,η μάλλον στα σωστά μυαλά που θα ερμηνεύσουν όπως πρέπει τα δεδομένα και τις προβλέψεις που παρέχει..
Να βάλω και εγώ ένα μικρό Κβαντικό flame;;

Νικόλαε, καμμία αντίρρηση!! Σε καμμιά περίπτωση δεν απαξίωσα το εργαλείο (στατιστική), απλά, είπα ότι μια τσάπα π.χ. δεν κάνει για να βιδώνεις και βίδες στον τοίχο!! Με λίγα λόγια, πολύ χρήσιμα τα στοιχεία που δίνει, όμως, δεν είναι δια πάσαν νόσον και σε καμμιά περίπτωση δεν αντικαθιστά την πρακτική εφαρμογή και έρευνα με τεράστιες διασταλτικές ερμηνείες υποθετικών δεδομένων. Άλλωστε, τα στοιχεία που έχει σαν υλικό για ανάλυση, ερμηνεία, πρόβλεψη προέρχονται από το χώρο του πειράματος και των δοκιμών. Ως εκ τούτου, τουλάχιστον για μένα, είναι λιγάκι αντιφατικό να λέμε ότι στα μισά η στατιστική βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και στα άλλα μισά σε υποθέσεις βάσει τύπων και για ένα λόγο παραπάνω. Είναι τόσο άγνωστα τα πράγματα εκεί επάνω, ώστε πιθανότατα (να 'μαι και 'γω με τη στατιστική-πιθανολόγηση...:D) να κάνει λάθος χωρίς πρακτικά στοιχεία για ανάλυση.:smile:

Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Εχμ ... μαλλον !

(δεν νομιζω να τσιμπησω καμια περιεργη αρμοδιοτητα ...
σας λατρευω ολους, δεν παντρευομαι κανεναν -bye-)

Ξέρεις τι μου θύμισες?

Εφοσον λοιπον ο χιμπατζης δεν παρατηρει κυματισμους στην ηλεκτρομαγνητικη μπαντα
ΔΕΝ υπαρχει τηλεοραση, ραδιοφωνο, κινητη τηλεφωνια, ασυρματο internet .... κλπ κλπ.
Οταν τα εξιχνιασει (3μισυ εκατομμυρια χρονια μετα ???) ... τοτε υπαρχουν.
Moνο που ΤΟΤΕ, ο προηγουμενος χρηστης εχει μετοικησει (και πλανητη
και τεχνολογικο υποβαθρο ....). Ψαξτον βρεστον ... -bye-

Οταν δεν μπορεις να αποδειξεις οτι κατι υφισταται ΔΕΝ σημαινει οτι δεν υφισταται.
50% να μην υφισταται , 50% να υφισταται (παλι στα ιδια γυρισαμε, γμτ .... :icon15:)