Παναγιώτης Μελάς
AVClub Addicted Member
Κάποιες διευκρινήσεις
Νομίζω ότι την απάντηση την έδωσε αμέσως παρακάτω ο φίλος ο tigergreg. Πέραν όμως αυτής της γενικής αλήθειας, υπάρχει και η ιδιαιτερότητα του σχετικά μεγάλου βάθους στη συγκεκριμένη περιοχή, που πρέπει να είναι κοντά στα 50 με 60 μέτρα αν όχι περισσότερο. Σε τέτοιο βάθος, η έρευνα δεν μπορεί να γίνει (τουλάχιστον όχι εύκολα) με αυτόνομο καταδυτικό εξοπλισμό, απαιτεί μάλλον βαθυσκάφος και φυσικά χρήμα.
Φίλε Κώστα, είσαι σαφώς πιο ενημερωμένος από μένα σχετικά με το θέμα αυτό. Το όνομα του Φαλ(λ)μεράϋερ (J. Ph. Fallmerayer - Αυστριακός τελικά και όχι Γερμανός, εξ ού και το ερωτηματικό μου) το άκουγα από ντόπιους, τόσο Θιακούς όσο και Λευκαδίτες, και μάλιστα σε συζητήσεις με έντονους διαξιφισμούς περί αυτού, γι αυτό και το ανέφερα. Αντιλαμβάνομαι ότι προφανώς επρόκειτο περί συζητήσεων χωρίς βάση. Τώρα, όσον αφορά στην αθλιότητα του εν λόγω κυρίου μάλλον δεν έχω λόγους να διαφωνήσω.
-
Να κάνω μια ερώτηση; Αν είναι τόσο εύκολο να φανούν κάποια αντικείμενα στο βυθό με καλό καιρό (έστω και αμφισβητούμενα) τότε πώς και δεν έχει γίνει κάποια αρχαιολογική έρευνα στο υποθαλάσσιο αυτό χώρο;
Νομίζω ότι την απάντηση την έδωσε αμέσως παρακάτω ο φίλος ο tigergreg. Πέραν όμως αυτής της γενικής αλήθειας, υπάρχει και η ιδιαιτερότητα του σχετικά μεγάλου βάθους στη συγκεκριμένη περιοχή, που πρέπει να είναι κοντά στα 50 με 60 μέτρα αν όχι περισσότερο. Σε τέτοιο βάθος, η έρευνα δεν μπορεί να γίνει (τουλάχιστον όχι εύκολα) με αυτόνομο καταδυτικό εξοπλισμό, απαιτεί μάλλον βαθυσκάφος και φυσικά χρήμα.
Μιά μικρή διόρθωση στο κατά τα άλλα εξαιρετικά ενημερωτικό ποστ σου:Ο Γερμανός αυτός δεν ήταν ο Φαλμεράυερ-ο οποίος ήταν ένας άθλιος τύπος που θεωρούσε ότι οι αρχαίοι έλληνες εξολοθρεύτηκαν κατά τον πρώιμο μεσαίωνα και οι Νεοέλληνες είναι ένα σλαβικό φύλο- αλλά ο μεγάλος φιλέλληνας αρχαιολόγος Wilhelm Dörpfeld (Ντερπφελντ), μεταξύ άλλων επιστημονικός συνεργάτης του Σλήμαν, σπουδαίος μελετητής του ρωμαϊκού πορτρέτου, ανασκαφέας τηςΟλυμπίας και της Λευκάδας. Τα αποτελέσματα των ερευνών του στην τελευταία δημοσίευσε υπό τον τίτλο Alt-Ithaka (Αρχαία Ιθάκη). Ο τάφος του είναι σύμφωνα με την επιθυμία του στη Λευκάδα, απέναντι από το Νιδρί, όπου έκανε τις πρώτες ανακαλύψεις του στο νησί.
Φίλε Κώστα, είσαι σαφώς πιο ενημερωμένος από μένα σχετικά με το θέμα αυτό. Το όνομα του Φαλ(λ)μεράϋερ (J. Ph. Fallmerayer - Αυστριακός τελικά και όχι Γερμανός, εξ ού και το ερωτηματικό μου) το άκουγα από ντόπιους, τόσο Θιακούς όσο και Λευκαδίτες, και μάλιστα σε συζητήσεις με έντονους διαξιφισμούς περί αυτού, γι αυτό και το ανέφερα. Αντιλαμβάνομαι ότι προφανώς επρόκειτο περί συζητήσεων χωρίς βάση. Τώρα, όσον αφορά στην αθλιότητα του εν λόγω κυρίου μάλλον δεν έχω λόγους να διαφωνήσω.
-