Bridgestone, Michelin ή Pirelli?

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Καλημερίζω!

Είμαι σε αλλαγή ελαστικών και θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το τί να διαλέξω.

είμαι κάτοχος ενός toyota yaris μοντελο 2008 1.3lt 87HP και αυτή την στιγμή φοράω Bridgestone Potenza E330 σε 195/50/15.

από μια μικρή έρευνα που έκανα έχω καταλήξει στα εξής :

1) Bridgestone Potenza RE92
2) Bridgestone Potenza RE11
3)Michelin energy saver
4) michelin Pilot Exallto
5) Pirelli Cinturato P1 (με βαριά καρδιά αυτό γιατί δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τα μαμά Pirelli που φόραγε τοπ αυτοκίνητο.)

Ποιο από τα παραπάνω θα επιλέγατε και γιατί ? Εχει κανείς εμπειρία από τα προαναφερόμενα ελαστικά;

Ευχαριστώ!!!!

Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα Michelin energy saver στο Getz. Δεν τα έχω "περπατήσει" πολύ ακόμα. Το μόνο που παρατήρησα είναι οτι κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο απο τα Toyo που είχα πριν.

Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα Michelin energy saver στο Getz. Δεν τα έχω "περπατήσει" πολύ ακόμα. Το μόνο που παρατήρησα είναι οτι κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο απο τα Toyo που είχα πριν.

Τιμή αν επιτρέπεται;;;

250 ( 230 με απόσυρση των παλιών) για 175/65

thanks!

Το cinturato το εχω σε 205 στο δικο μου αυτοκινητο, δεν ειμαι τοσο ικανοποιημενος, θα ελεγα να μας καλυτερα σε michelin.

Οπως το φανταζόμουν...Αν και πίστευα ότι με την νέα γόμα θα βελτιώνονταν κάπως τα πράγματα....

Τα 195/50/15 γιατί μου φαίνονται λίγο φαρδιά για Yaris; Τέτοιο νούμερο φοράει;

185/60/15 είχε "μαμά" αλλά λόγω υψηλού προφίλ δεν μου κρατάγανε καλά και μετά την δεύτερη αλλαγή αποφάσισα να αλλάξω διάσταση και τώρα είμαι ΟΚ!

185/60/15 είχε "μαμά" αλλά λόγω υψηλού προφίλ δεν μου κρατάγανε καλά και μετά την δεύτερη αλλαγή αποφάσισα να αλλάξω διάσταση και τώρα είμαι ΟΚ!

Είχες διαφορά στην κατανάλωση όταν άλλαξες διαστάσεις; Εγώ τελικά έβαλα 180/60 (δεν είχε στην αποθήκη 175/65 και μου τα άφησε στην ίδια τιμή)

Είχες διαφορά στην κατανάλωση όταν άλλαξες διαστάσεις; Εγώ τελικά έβαλα 180/60 (δεν είχε στην αποθήκη 175/65 και μου τα άφησε στην ίδια τιμή)

Οχι δεν είδα ΑΛΛΑ δεν είμαι και ο καλύτερος να ρωτήσεις διότι κάνω το 90% των χιλιομέτρων σε εθνική. Να φανταστείς έχω μέση κατανάλωση/100 χλμ 4.8ltr! ενώ κανόνικά δεν θα έπρεπε να πέσω κάτω από τα 5.0

Μα στην εθνική γίνονται οι καλύτερες μετρήσεις! ;)

Τέλος πάντων, να μη σου χαλάσω παραπάνω το θέμα. Ευχαριστώ. :smile:

Μα στην εθνική γίνονται οι καλύτερες μετρήσεις! ;)

Τέλος πάντων, να μη σου χαλάσω παραπάνω το θέμα. Ευχαριστώ. :smile:

χεχε! Με την κατανάλωση δεν έχω παρατηρίσει κάτι σημαντικό. Αυτό που έχω παρατηρίσει είναι ότι στην στιγμιαία κατανάλωση (στην έξοδο της στροφής πχ όταν πατάς γκάζι) οι τιμές είναι ελαφρώς μεγαλύτερες. Αλλά στο γενικό μέσο όρο δεν έχω παρατηρίσει κάτι. Επίσης στο βρεγμένο έχει καλύτερη συμπεριφορά

Michelin energy saver δεν ξαναβάζω να με πληρώνουν!
Δεν ξέρω πόσες φορές έπαθα λάστιχο με την συγκεκριμένη τετράδα..μέχρι που τα έλιωσα, τα άλλαξα και ησύχασα!
Τον νου σου...

Φίλε Frag θα σου πω πως αρχικά οι επιλογές σου μου φαίνονται λίγο... μπερδεμένες. Εννοώ πως πχ τα energy saver με τα potenza δεν πολυκολλάνε... πρέπει να ξέρεις τι θες από το λάστιχο, οικονομία, άνεση, επιδόσεις...?
Τέλος πάντων θα πω τη γνώμη μου και μόνο γι αυτά που ξέρω:-

-energy saver: τα φοράω στο μικρό... ψάχνω αφορμή να τα πετάξω...
-potenza: τα φοράω πολλά χρόνια σε άλλα αυτοκίνητα... είναι σκληρά και θορυβώδη και αργούν να ζεσταθούν
(όταν βέβαια ζεσταθούν κρατάνε) αν πας σε bridgestone θα έλεγα καλύτερα turanza είναι πιο ήσυχα και άνετα...

Τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω. -bye-

Για τα Bridgestone ηξερα οτι γενικα αργουν να ζεσταθουν στα λιγα χιλιομετρα μεσα στην πολη. Στα παραπανω να ισχυει αυτο. ?
Τα exalto τα φοραω σε ενα focus (195/55/15) Καλο κρατημα για την Ελληνικη (υπεροχη) ασφαλτο, αλλα δεν θα τα ξαναβαλω για 2 λογους. α) θελω να ξαναπαω σε προφιλ 60, (δεν βγαινουν σε 60) για λιγοτερα κοπανηματα, β) πολυ ευαισθητα πλαινα.

Ετοιμαζομουν για energy, και ο γαμπρος μου (που συνεχιζει να διαβαζει fora κλπ περι συζητησεων ελαστικων) μου ειπε οτι λενε οτι τωρα τελευταια η michelin παρουσιαζει προβληματα. (δεν ξερω τι ακριβως, γομα, κλπ) Ισχυει αυτο, ή απλα ειναι ραδιο αρβυλα. ? Ξερει καποιος. ?

Cinturato δεν εχω αποψη, δεν τα ξερω καθολου.

Τώρα μου κάνατε την καρδιά, περιβόλι (αν και κρίνοντας απο το avatar του Petran, μάλλον τα ζορίζει τα λάστιχα του :p )

Δεν ρωτούσα κι εγώ ο βλάκας πριν αγοράσω τα Michelin ...

Το λάστιχο είναι ιδιαίτερη φάση... Δεν ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις, και υπάρχουν δεκάδες λόγοι επιλογής μιας μάρκας ή ενός τύπου απο έναν άλλο... Υπάρχουν και παγίδες, ΠΧ, τα τύπου energy saver... Στα λάστιχα, τα πάντα είναι μαθηματικά και φυσική... κέρδος σε ενέργεια (λιγότερη κατανάλωση) = λιγότερες τριβές = χειρότερο κράτημα. Aπο την άλλη, εταιρίες που βγάζουν διαμάντα για μικρά αυτοκίνητα, παρουσιάζονται μάπα για μεγαλύτερα και αντιστρόφως. Η Pirelli (την συμπαθώ ιδιαίτερα), έχει το χαρακτηριστικό οτι είναι ίσως η μόνη εταιρία που βγάζει ακόμα λάστιχα με "μάγουλο" γα μικρά αυτοκίνητα - αν μένει κανείς σε αστικό κέντρο και πρέπει να παρκάρει ξυστά στο πεζοδρόμιο για να μη του φάνε τον καθρέφτη, φαίνεται μονόδρομος (τα Michelin ούτε σαν σκέψη)... Ουσιαστικά πρέπει να ξέρεις τις πραγματικές ανάγκες και να κάνεις μια μελλονρική πρόβλεψη πριν προχωρήσεις σε επιλογή...