Bridgestone, Michelin ή Pirelli?

Μαλλον θα πρεπει να μπεις στο yarisclub....εχω και γω yaris και ψαχνομαι για γενικης χρησης μιας και το παιρνει και η συζυγος....
κατι για continental μου ειπαν...

η μεγάλη ιπποδύναμη πάντως ζορίζει κινητήρια λάστιχα και μπροστινά.
Αγοράσαμε με γνωστό με διαφορά 6 μήνες. Το δικό μου 4κίνητο αγοράστηκε πρώτο. Το δικό του μετά από 6 μήνες, πετρέλαιο ίδια άλογα 150. Στους 6 μήνες (1χρόνο εγώ) τα είχε λιώσει τα μπροστινά. Εγώ τα πήγα 3.5 χρόνια. (με αλλαγές χειμωνιάτικα)

και premium contact 2, είναι 3 τελείως διαφορετικά λάστιχα όντως... το ενα είναι σπορ, το άλλο οικονομικό και το 3ο γενικής χρήσης...
Με παραξενεύει το κορσάκι... Λόγω, eco θα έπρεπε να έχει λιγότερες φθορές, άρα περισσότερα χιλιόμετρα... Βέβαια παίζουν πάλι πολλοί λόγοι - οδηγός, τρόπος και τόπος οδήγησης κλπ..μέχρι κι αν τα χτυπάει ο ήλιος για μεγάλο χρονικό διάστημα στην στάθμευση...

Γραψε λαθος.
Πηγα μολις και τα τσεκαρα. Ολιγον ξεφτισμα στον μπροστα αριστερο (εβρισκε στον θολο ο οποιος κρεμασε απο ενα τρακαρισματακι που ειχα προ ολιγων ημερων) με εκανε να πω οτι δεν βγαζουν τον χειμωνα... Μια χαρα οπτικα ειναι, στην οδηγηση δεν εχει αλλαξει η ζευμπεριφορα τους.

μου λένε ότι γίνονται παράλληλες παραγγελίες.
Φύλαξη εννοώ το αμάξι στο τελωνείο.
Μπορεί να είναι μήνες στην ίδια θέση στον ήλιο...πριν το παραλάβεις.
Φίλος μου πήρε vectra με σχεδόν καμμένα πλαινά στα Pirelli.

Ενταξει, η περιπτωση αυτη δεν νομιζω οτι ειναι η κλασσικη. Δεν μου εχει τυχει ποτε

(DOT 4611 και οχι 4602 που εγραψα πριν)

4793034-new-cars-parked.jpg
Ενταξει, η περιπτωση αυτη δεν νομιζω οτι ειναι η κλασσικη. Δεν μου εχει τυχει ποτε

(DOT 4611 και οχι 4602 που εγραψα πριν)

Εχω κατεβει πολλες φορες στον Αϊ Γιωργη στην ΔΕΗ εδω στον Πειραια οπου ερχονται τα PCC.
Δεν μενουν τοσο πολυ τα αυτοκινητα στην προβλητα. Χωρια που απο την φωτο, μονο καποια απο τα ακριανα των ακριανων μπορει να εχουν θεματακι αμε τα λαστιχα :D

Εχω κατεβει πολλες φορες στον Αϊ Γιωργη στην ΔΕΗ εδω στον Πειραια οπου ερχονται τα PCC.
Δεν μενουν τοσο πολυ τα αυτοκινητα στην προβλητα. Χωρια που απο την φωτο, μονο καποια απο τα ακριανα των ακριανων μπορει να εχουν θεματακι αμε τα λαστιχα :D

δεν βρήκα τοπική....εικόνα

Mακρια απο Βridgestone Potenza - τα φοραω βεβαια σε ιδιοτροπη διασταση (245/45/18) και πανακριβη, αλλα αν δεν ηταν η εφορια και το μνημονιο θα ειχαν φυγει! Απο Μισελεν που φορουσα ολα τα χρονια, ημουν ευχαριστημενος τι γινεται τωρα δεν ξερω...

Στο ένα έχω 225/45/17 Michelin Pilot sport.....

Bridgestone (Potenza 205/55/16) είχα τα τελευταία 3 χρόνια στο Astra που χρησιμοποιώ εντός πόλης, και πριν 15 ημέρες που τα άλλαξα πάλι Bridgestone έβαλα.

Eυχαριστημένος και απ' τα δύο......

Απάντηση: Re: Bridgestone, Michelin ή Pirelli?

185/60/15 είχε "μαμά" αλλά λόγω υψηλού προφίλ δεν μου κρατάγανε καλά και μετά την δεύτερη αλλαγή αποφάσισα να αλλάξω διάσταση και τώρα είμαι ΟΚ!

Eγώ έσιαξα το αντίθετο σε φιεστα 16άρι.
Έβγαλα τις 15αρες με 195/50 και έβαλα 14άρες με 175/65.
Πολύ γκαπα-γκούπα + πως ότι λακούβα ανοίγει δεν την κλείνουν εδώ πάνω...
Αγανάκτησα.

Πλέον μόνο Nokian αγοράζω...

Σε avensis 18άρι παλιά είχα michelin pilot μια χαρά ήταν αλλά είχαν θέμα σε διάρκεια φαγώθηκαν σχετικά γρήγορα. Οι δύο τελευταίες παρτίδες ήταν bridgestone sp sportcontact στο κλασικό 205/55/16 και έχουν πολύ καλό κράτημα και μεγαλύτερη αντοχή από τα michelin.

Πολύ καλά και τίμια γιά τα λεφτά τους είναι και τα Falken. Γιαπωνέζικη εταιρία και θυγατρική της Dunlop. Το 75% της Dunlop ανήκει στην Goodyear (και το 25% στην Sumitomo).
Τα Falken τα φόρεσαν δύο χιλοιμετροφάγοι φίλοι και έμειναν ευχαριστημένοι. Τα είχαν αγοράσει από την διαδικτυακή Camskill η οποία γιά την ώρα έπαψε να στέλνει στην Ελλάδα. Πολύ κρίμα γιατί την δική σου διάσταση από εκεί την έπαιρνες με €47.85/τεμ., ενώ από εδώ €74,78/τεμ.
Δέν γνωρίζω πότε θα αρχίσουν να ξαναστέλνουν εδώ, αλλά έχετέ την υπ'όψη.

Θεωρώ ότι γενικά οι συζητήσεις περί ελαστικών, είναι λίγο πολύ άκυρες, ιδιαίτερα όπως εξελίσσονται εδώ σε τούτο το thread, διότι πρέπει να υπάρχουν κοινά σημεία αναφοράς, όπως τύπος οχήματος/ανάρτησης, οδηγική συμπεριφορά και συνθήκες οδήγησης, αλλά και προσωπικό γούστο.

Δεν έχω καμιά εμπειρία από Yaris, αλλά στο Yaris Club υπάρχουν αρκετά άτομα που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα ελαστικών, υπάρχει και ο γιατρός (νομίζω που είναι moderator εκεί) που πάντοτε έκανε πολύ καλούς χρόνους στο GTCC με το Yaris του...

Επειδή το αμάξι αυτό δεν έχει πολύ ιπποδύναμη, και απ ότι αντιλαμβάνομαι πηγαίνει στην ευχή του Θεού με μέτριες ταχύτητες και εντός κώδικα, εγώ απλά θα έλεγα οποιοδήποτε από τα προαναφερόμενα καλά θα είναι.

Έχω δοκιμάσει πολλά από τα ελαστικά που αναφέρθηκαν σε διαφορετικά οχήματα και δεν βρήκα κανένα να είναι χάλια.

Αυτή την στιγμή φοράω κάτι παλαιά ξερά ελαστικά που είχα φυλάξει από καινούργια μετά από μια αγοραπωλησία ζαντών... παρότι είναι παλαιά και θεόξερα, αλλά όταν τα έβαλα ήταν απάτητα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, σε συνθήκες οδήγησης εντός ΚΟΚ.

Πολλές φορές ακούω διάφοροι να αναφέρουν τον όρο "κράτημα"... ενώ δε έχουν ιδέα για τα όρια πρόσφυσης του οχήματος, τους σε συγκεκριμένες συνθήκες και πόσο λίγο επηρεάζεται αυτό αν χρησιμοποιούν ελαστικά της ίδιας κατηγορίας όταν αυτά είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας... για να το κάνω λιανά... πολύ μικρές διαφορές που εγώ είναι δύσκολο να καταλάβω και πολλές φορές και οι "ραλίστες"/ριβιούερς δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο με τηλεμετρία.

Αναφέρθηκε αλλαγή προφίλ και φάρδους, ελπίζω να τηρήθηκαν οι υπολογισμοί βήματος... αυτό είναι πολύ σημαντικό στην συμπεριφορά του οχήματος.

ΥΓ. Δυστυχώς τέλος από το Camskill έχω αγοράσει πάνω από 5 τετράδες από κει... κρίμα. +1 για τα Falken.

Απάντηση: Re: Bridgestone, Michelin ή Pirelli?

Θεωρώ ότι γενικά οι συζητήσεις περί ελαστικών, είναι λίγο πολύ άκυρες, ιδιαίτερα όπως εξελίσσονται εδώ σε τούτο το thread, διότι πρέπει να υπάρχουν κοινά σημεία αναφοράς, όπως τύπος οχήματος/ανάρτησης, οδηγική συμπεριφορά και συνθήκες οδήγησης, αλλά και προσωπικό γούστο.

Δεν έχω καμιά εμπειρία από Yaris, αλλά στο Yaris Club υπάρχουν αρκετά άτομα που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα ελαστικών, υπάρχει και ο γιατρός (νομίζω που είναι moderator εκεί) που πάντοτε έκανε πολύ καλούς χρόνους στο GTCC με το Yaris του...

Επειδή το αμάξι αυτό δεν έχει πολύ ιπποδύναμη, και απ ότι αντιλαμβάνομαι πηγαίνει στην ευχή του Θεού με μέτριες ταχύτητες και εντός κώδικα, εγώ απλά θα έλεγα οποιοδήποτε από τα προαναφερόμενα καλά θα είναι.

Έχω δοκιμάσει πολλά από τα ελαστικά που αναφέρθηκαν σε διαφορετικά οχήματα και δεν βρήκα κανένα να είναι χάλια.

Αυτή την στιγμή φοράω κάτι παλαιά ξερά ελαστικά που είχα φυλάξει από καινούργια μετά από μια αγοραπωλησία ζαντών... παρότι είναι παλαιά και θεόξερα, αλλά όταν τα έβαλα ήταν απάτητα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, σε συνθήκες οδήγησης εντός ΚΟΚ.

Πολλές φορές ακούω διάφοροι να αναφέρουν τον όρο "κράτημα"... ενώ δε έχουν ιδέα για τα όρια πρόσφυσης του οχήματος, τους σε συγκεκριμένες συνθήκες και πόσο λίγο επηρεάζεται αυτό αν χρησιμοποιούν ελαστικά της ίδιας κατηγορίας όταν αυτά είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας... για να το κάνω λιανά... πολύ μικρές διαφορές που εγώ είναι δύσκολο να καταλάβω και πολλές φορές και οι "ραλίστες"/ριβιούερς δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο με τηλεμετρία.

Αναφέρθηκε αλλαγή προφίλ και φάρδους, ελπίζω να τηρήθηκαν οι υπολογισμοί βήματος... αυτό είναι πολύ σημαντικό στην συμπεριφορά του οχήματος.

ΥΓ. Δυστυχώς τέλος από το Camskill έχω αγοράσει πάνω από 5 τετράδες από κει... κρίμα. +1 για τα Falken.

Είναι ανάγκη να είσαι τόσο επιθετικός κι απο καθ' έδρας;
Αν σου απαντήσουν σε ανάλογο ύφος τι θα γίνει;

Εμεις Διονυση κανουμε μια κουβεντα στο χαλαρο, προσπαθωντας να ανταλλαξουμε εμπειριες...

Αποψε το βραδυ βεβαια, εχουμε δωσει ραντευου με τον fragouli στα λιμανακια να μετρησουμε / μελετησουμε / αξιολογησουμε και εν τελη να κοντραρουμε το yaris του με την κορσαρα μου, προκειμενου να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα αναφορικα τουλαχιστον με το κρατημα της καθε σκατοκουβαριστρας μας.

Παρουσες στην παραπανω δοκιμη, θα ειναι η κυριες πιρελι, μισλεν και κοντινενταλ, οι οποιες θα μας διαθεσουν πληθωρα ελαστικων για τις δοκιμες μας.
Τη την μυρωδια του καμμενου λαστιχου στα λιμανακια, θα διαδεχτει η μυρωδια του καμμενου κρεατος σε καποια ερημικη τοποθεσια της παραλιακης Αθηνων Σουνιου.

Την Δευτερα θα ενημερωσουμε ποια ειναι τα καταλληλα ελαστικα για τα λιμανακια, για βραδυ Σεπτεμβρη, με υγρασια 76%, φεγγαρι στο 82%, θερμοκρασια 22,4 βαθμων κελσιου, και ασφαλτος με πισσα απο το Ιραν, χαλικι απο την Μηλο.

Συγκεκριμενα πραγματα δλδ, μην λεμε μπαρουφες

Φοράω εδώ και 4 χρόνια κοντα τα exalto σε Passat Turbo 1.8 και είμαι υπερ του δέοντος ευχαριστημένος.
Αν θα ξαναβάλω,κατα 90% θα τα επιλέξω πάλι.
Αλλά ακούω και πολύ καλά λόγια για το continental premium contact.
Aλλά θα σου πρότεινα επιδή τα χαρακτηριστικά αυτών των σειρών σε Michelen και Continental ,απευθύνονται σε πιο σπόρ οδήγηση,να επιλέξεις καποιο απο χαμηλότερη σειρά,οπου θα σου ρθει και πιο οικονομικό.

Ανεφερα πιο πριν οτι εχω τα exalto και οτι θα τα αλλαξω .
Να συμπληρωσω οτι τα εχω βαλει 2 φορες συνεχομενα και θα τα ξανα εβαζα αν εβγαιναν σε προφιλ 60 , γιατι το 55 το φοκους ακι μου δεν το παλευει λογω γηρατειων πλεον.

Λογω μαλακης γομας με αφησαν ικανοποιημενο, αλλα επειδη το αμαξι μου βρισκεται συνεχως σε κλειστο παρκινγκ, δεν ξερω αν η συνεχης εκθεση στον ηλιο (ειδικα τα καλοκαιρια) θα τα κατεστρεφε ισως πιο γρηγορα.

Ο γαμπρος μου φορα επισης conti premium contact για 2 συνεχομενες φορες και τον ειχαν αφησει ικανοποιημενο απο κρατηματα. Φυσικα λογω μαλακης γομας τρωγονται γρηγορα και αυτα.

Σε συνθηκες πολης, θα ελεγα να προτιμησεις λαστχο μαλακης γομας και σωστο δεικτη ταχυτητας για τη σωστη θερμοκρασια του ελαστικου.
Το τι λαστιχο θα βαλεις λοιπον εχει να κανει (εκτος των αλλων) και απο το ποσο κινεις το αμαξι στην πολη και για λιγα χιλιομετρα ή για συχνα ταξιδια στην εθνικη.

Προσωπικα προτιμω μαλακη γομα κι ας τρωγεται γρηγορα επειδη η κινηση μου ειναι συχνες μικρες αποστασεις μεσα στην πολη. Θελω το λαστιχο να θεμαινεται γρηγορα και να πιανει καλα για να αποφευγω δυσαρεστες καταστασεις.

Λενε (δεν εχω αποψη περι αυτου) οτι αν τα λαστιχα εκτεθουν για 2 καλοκαιρια στην ζεστη του ηλιου/ασφαλτου, υστερα χανουν ενα μερος της προσφυσης τους, ακομα κι αν δεν εχουν φαγωθει στο πελμα. (χαλαει η γομα. ???)
Ισχυει αυτο ή ειναι μυθος. ?

Re: Απάντηση: Re: Bridgestone, Michelin ή Pirelli?

Είναι ανάγκη να είσαι τόσο επιθετικός κι απο καθ' έδρας;
Αν σου απαντήσουν σε ανάλογο ύφος τι θα γίνει;

Λυπάμαι λάθος κατάλαβες, δεν είμαι επιθετικός.

Δεν αντιλαμμβάνομαι τι σημαίνει καθέδρας? έχω ασχοληθεί πολύ με το αυτοκίνητο και ανέφερα κάποια πράγματα για βοήθεια.

Και πάλι λέω δεν ήταν πρόθεση μου η επιθετικότητα.

Είπα κάτι λάθος? αν είπα ας το συζητήσουμε.