«Βροχή» τα πρόστιμα από την Τροχαία

Εγώ παντως χθες, έπεσα πάνω σε 2 αστυνομικούς (αυτούς που κυκλοφορούνε με κάτι μηχανάκια "ξερά") οι οποίοι έγραφαν έναν πιτσιρικά με αυτόματο μισοδιαλυμένο 50ρακι για κράνος ενώ δεξιά-αριστερά-πάνω- κατω ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε όλες τις πιθανές και απίθανες γωνίες, πεζοδρόμια, κάδους, διαβάσεις, διπλοπαρκαρισμένα (εντάξει, είχαν αλαρμ!!) κτλ. κτλ.

Μόλις τελείωσαν το "καθήκον" τους και συνέτισαν τον πιτσιρικά.... έφυγαν.

Επίσης πολύ συχνό φαινόμενο τελευταία, μετά τη δημιουργία ιδιωτικού παρκινγκ, οι γύρω κεντρικοί δρόμοι υφίστανται "επιδρομή" κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα ενώ οι παρακείμενοι (στενότεροι αρα και έχοντες μεγαλύτερο πρόβλημα) μαλον αγνοούνται ως δύσβατοι.

Σημασία έχουν οι προτεραιότητες (φυσικά κράνος, ζώνη, επικίνδυνη οδήγηση είναι στις προτεραιότητες) και η συνολική προσπάθεια βελτίωσης της κυκλοφοριακής συνείδησης και όχι η αποσπασματική -για λόγους εντυπώσεων- αντιμετώπιση με πρόστιμα.

Πείτε μου ενα σοβαρό σχεδιασμό της "Πολιτείας" για το συγκεκριμένο θέμα πέρα από τη συνεχή αύξηση των προστίμων?

Αλλά περιμένει κανείς σοβαρή αντιμετώπιση σοβαρού θεματος από.... Λιάπηδες, Πολύδωρες και λοιπούς που κάνουν... αγγαρεία?

Πάντως η εγνατία ανέβασε στα 130.
Το είδα προχτές και δεν το πίστευα...
είναι μιά χαρά
πας με 140 δηλαδή 150 στο κοντέρ γιά ψυχολογικούς λόγους και είσαι ΟΚ

τα μέτρα είναι εισπρακτικά καθαρά.
Αντί να ανεβάσουν τα πρόστιμα, έπρεπε να κάνουν συχνότερους ελέγχους.
Αντί για αυτό ανέβασαν τα πρόστιμα, οι έλεγχοι παρέμειναν οι ίδιοι που σημαίνει οτι στηρίζεσαι πάλι στο ίδιο νόμο των πιθανοτήτων να φας κλήση, που είναι μικρός, όπως ήταν δηλαδή.
Καταλάβατε?
Ούτε έγιναν τίποτα υποδομές σε οτιδήποτε για να πουν ανεβάζουμε και τα πρόστιμα γιατί τι στο διάολο καλούς δρόμους έχετε, αν κάνετε παράβαση φάτε ένα ωραίο πρόστιμο κτλ.
Πιπιλίζεται συνέχεια η καραμέλα, να σωθούν ζωές...

Ο λεφτάς (που είναι αρκετοί στην Ελλάδα), δεν τον νοιάζει αν θα πληρώσει 300 ευρώ για κόκκινο (σε λιγότερο από 10 μέρες πληρώνεις το μισό), άρα θα περάσει με βαθύ ..κόκκινο.(θα απαλλαγεί κι απ' τα ψιλά του).
Έτσι δεν γίνεται δουλειά.

Από αλλού ξεκινάνε όλα αλλά επίτηδες το κράτος δεν κάνει τίποτα για να τα παίρνει...

Πιστεύω ότι αρκετά από τα νέα μέτρα είναι σωστά και μάλιστα
Κατά την ταπεινή μου άποψη θα μπορούσε να ήταν και αυστηρότερα.
Π.χ παραβίαση ερυθρού σηματοδότη , παραβίαση STOP , οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κ.λ.π γιατί θέτεις σε κίνδυνο εκτός από την ζωή σου και την ζωή άλλων συνανθρώπων μας.
Υπάρχουν όμως και αυτά που είναι καθαρά για εισπρακτικούς λόγους π.χ ζώνη , κράνος κ.λ.π και μην μου πείτε ότι τους έπιασε «κόψιμο» για την ζωή μας γιατί θα πέσει γέλιο. Εγώ προσωπικά έχω φίλο αστυνομικό και αυτό που μου είπε είναι ότι
Τώρα με τα νέα μέτρα τους έχουν βάλει «πλαφον» για τις κλίσεις με έμφαση ζώνες , κράνος , και επικίνδυνη οδήγηση .Τώρα για τους καραγκιόζηδες που κλείνουν
Θέσεις σταθμεύσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες , καθώς και αυτούς που
διπλό παρκάρουν και εμποδίζουν την κυκλοφορία η αυτούς που παρκάρουν στα πεζοδρομία η στις στόφες (ζω στην Αργυρούπολη και το φαινόμενο είναι έντονο )
δεν λένε κουβέντα .Ένα σκηνικό που είδα τις προάλλες είναι στην κεντρική πλατεία τις Αργυρούπολης ήταν δυο «στρουμφακια» και γράφανε μηχανάκια για κράνος ενώ στα 10 μετρά δίπλα τους διπλό πάρκαραν για να μπουν σε καφετερία και εμπόδιζαν την ομαλή κίνηση στον δρόμο. ( Σας παραθέτω και φωτο από τον google earth με την τοποθεσία ) .Εδώ μου γεννήθηκε η εξής απορία …μήπως τα παίρνουν από τα μαγαζιά ???? έλα ντε. για να κλείσω μια τελευταία ερώτηση, που πηγαίνουν όλα τα χρήματα από τις παραβάσεις ????

Attachments

• STROYMF_002.jpg
    STROYMF_002.jpg
    69.7 KB · Views: 25
Προσπαθούν να συγχρονίσουνε την Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαικές χώρες αλλα δεν κοιτάνε όμως τις προδιαγραφές τους.Είναι ντροπή στην Ελλάδα να σκοτώνονται με μετωπική στην εθνική οδό!!Είναι ντροπή να υπάρχει εθνική οδό με μια λωρίδα και να μην προστατεύεσαι απο την αντίθετη πλευρά.Ύστερα απο ένα τρίωρο μποτιλιάρισμα πως να μην τρέξουν απο την αγανακτησή τους.Τόσο καιρό τώρα ξεκινήσανε και κάνουνε κάτι που τόσο καιρό δεν κάνανε κάτι για λόγους συμφερόντων!!!Και αφού ανήκουμε στην Ευρωπαική Ένωση γιατί να μην μπορώ να φέρω αμάξι απ'έξω χωρίς να φορολογούμαι?Στις 14 Απριλίου έγινε δικαστήριο για αυτο το θέμα και ακόμη τίποτα...

Τα καλά και συμφέροντα φίλε μου.
Το αυτοκίνητο και οι μοτοσικλέτες είναι η «χρυσή αγελάδα» για τα έσοδα του κράτους. Μπορεί να λένε ότι γίναμε ευρωπαίοι αλλά αυτοί το γραφούνε
με «ε και η»…....

αν ειμαστε συνεπεις απεναντι στους νομους να δουμε απο που θα τα παρουνε ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΔΗΓΗΣΗΣ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ δεν ειναι οι αλλοι πλουσιοι εμεις τους κανουμε για δεν ειναι ετσι?
τελικα μας τα παιρνουνε η τους τα δινουμε με τον τροπο μας ?

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ- ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
H μας αρεσει να ειμαστε παραβατες χωρις προστιμα,η οταν οι αλλοι κανουν παρανομιες ειναι αυτοι οι κακοι ,και οταν εμεις κανουμε παρανομιες ενταξει μωρε εμεις εχουμε καρτα απεριοριστων παραβιασεων
νομιζω το μυαλο μας το εχει επιρεασει το φωτοχημικο νεφος που δεν ξερουμε τι λεμε

Για το πρόστιμο περί ζώνης και κράνους υπάρχει η εξής εξήγηση:

Ας πούμε ότι γίνεται ένα ατύχημα και (χτύπα ξύλο) αυτός που προκάλεσε το ατύχημα σκοτώνεται, επειδή δε φόραγε ζώνη. Ο άλλος που δεν ήταν ο υπαίτιος, αλλά επειδή σκοτώθηκε ο πρώτος θα έχει τύψεις για όλη του τη ζωή, τι φταίει;

Δεν είναι αποκλειστικά δική μας πρωτοβουλία το αν θα φορέσουμε ζώνη/κράνος ή όχι.

ναι γιαυτο σκοτωνομαστε σαν τα γατια που πανε να περασουν το δρομο στη μεση το μετανοιωνουν ερχεται το αμαξι και γατα ο δικος σου ρε δικε μου μονο που η γατα ειναι πλεον νεκρη

Για το πρόστιμο περί ζώνης και κράνους υπάρχει η εξής εξήγηση:

Ας πούμε ότι γίνεται ένα ατύχημα και (χτύπα ξύλο) αυτός που προκάλεσε το ατύχημα σκοτώνεται, επειδή δε φόραγε ζώνη. Ο άλλος που δεν ήταν ο υπαίτιος, αλλά επειδή σκοτώθηκε ο πρώτος θα έχει τύψεις για όλη του τη ζωή, τι φταίει;

Δεν είναι αποκλειστικά δική μας πρωτοβουλία το αν θα φορέσουμε ζώνη/κράνος ή όχι.

350 ευρώ πρόστιμο για τις μεταφυσικές ανησυχίες όποιου εμπλακεί σε ατύχημα μαζί μας?

Ειλικρινά, μέχρι τώρα πίστευα ότι το κράτος μας δεν διακατέχεται από τέτοιες ευαισθησίες! -bye-

Να επισημάνω ότι σύμφωνα με το άρθρο αυτό (άρθρο 12 § 5), παρανόμως μεταφέρω με ταξί τον 5χρονο γιο μου, τώρα που επισκευάζεται το όχημά μου. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ θα έπρεπε να νοικιάσω άλλο αυτοκίνητο και να αγοράσω παιδικό κάθισμα, που δεν έχω (το Volvo διαθέτει ενσωματωμένα). Γελοιότητες.

Όντως, από αυτή τη σκοπιά δείχνει γελοίο.

Εντάξει, να υπάρχει ένα πρόστιμο για τη ζώνη και το κράνος, αλλά συμβολικό, όχι εξωφρενικό...

Υ.Γ. argi, τι εννοείς;
Δε σε πολυκατάλαβα.

ναι στα εξοντωτικά πρόστιμα που σχετίζονται με αντικοινωνική συμπεριφορά ( παραβίαση STOP , ερυθρού σηματοδότου , διπλής διαχωριστικής γραμμής , οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος , παράνομο παρκάρισμα , οδήγηση με το ανήλικο στο μπροστινό κάθισμα χωρίς καν ζώνη κ.ο.κ. )

οχι στα πρόστιμα που αφορούν την αυτοδιάθεση ( χρήση ζώνης από τον οδηγό )

Re: Απάντηση: «Βροχή» τα πρόστιμα από την Τροχαία

οχι στα πρόστιμα που αφορούν την αυτοδιάθεση ( χρήση ζώνης από τον οδηγό )

Προφανως το κρατος δεν θεωρει αυτοδιαθεση αυτην την επιλογη μας .....

απο τη μια χανει φορολογουμενους και απο την αλλη φορτωνεται με αναπηρους που πρεπει να τους περιθαλπτει ......

εχει γεμισει η ελλαδα παραπληγικους ειτε επισημους ειτε ανεπισημους
περισοτερη φροντιδα θελει αυτος που χτυπησε η αυτος που τρεχει να χτυπησει τους αλλους ,για τον εαυτο του δεν το συζηταμε ειναι βαρια χτυπημενος
τρεχτε τωρα που μπορειτε
βαλτε ζαντολατιχα αεροτομες στερεακια να σας βλεπουνε οτι ερχεστε
οπως στην αμερικη οι μεξικανοι κανουν μπαμ με τα φτιαγμενα τους ετσι και εμεις ,και χειροτερα .εχω bmw κανε στην ακρη ωρε

Re: Απάντηση: «Βροχή» τα πρόστιμα από την Τροχαία

εχει γεμισει η ελλαδα παραπληγικους ειτε επισημους ειτε ανεπισημους
περισοτερη φροντιδα θελει αυτος που χτυπησε η αυτος που τρεχει να χτυπησει τους αλλους ,για τον εαυτο του δεν το συζηταμε ειναι βαρια χτυπημενος
τρεχτε τωρα που μπορειτε
βαλτε ζαντολατιχα αεροτομες στερεακια να σας βλεπουνε οτι ερχεστε
οπως στην αμερικη οι μεξικανοι κανουν μπαμ με τα φτιαγμενα τους ετσι και εμεις ,και χειροτερα .εχω bmw κανε στην ακρη ωρε

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Θα συμφωνούσα, ΕΑΝ με την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ λογική το κράτος χρέωνε στους τύπους που πηγαίνουν και αποκλείονται με κακοκαιρία σε κάτι χαράδρες στα κορφοβούνια ή στους ψαράδες και βαρκάρηδες που αγνοούν κάθε απαγορευτικό και βγαίνουν ή παραμένουν έξω με το μπουρίνι να έρχεται, όλα τα έξοδα διάσωσης. Πόσο κόστισε η επιχείρηση διάσωσης στο ποταμό τώρα πρόσφατα, γνωρίζει κανείς?

dear send οπως ξερεις σε αυτη τη χωρα υπαρχουν νομοι ,για τους βαρκαρηδες δυστηχως οχι,αλλα οσοι ειχαν εμπλακει με το ποταμι πλην το ατυχων στρατιωτων ολοι οι αλλοι πληρωνωνται για αυτο που εκαναν ,ποσο κοστισαν μην σε νοιαζει το κρατος τα παιρνει διπλα και τριδιπλα απο αλλου, αν παλι θελεις να φεσωσεις λιγο το φεσωμενο κρατος δοκιμασε και συ την τυχη σου ,που ξερεις μπορει εσυ να μην πνιγεις.Και να πας απο το ξυλο κανενος εξαγριωμενου λοκατζη η αν σου αρεσουν τα water spotrs δοκιμασε να ψαρεψεις στον αλιμο που επιτρεπεται ,αλλα προσεχε γιατι ο συμαθητης μου που του ειχε παρει το ποδι η προπελα πριν 5 χρονια ακομα να πληρωθει
ποταμι η θαλλασα η επιλογη ειναι δικη σου

γιατί, οι γιατροί που περιθάλπουν τους τραυματίες από τροχαία που δεν φορούσαν κράνος/ζώνη, δεν πληρώνονται; Το θέμα είναι ότι αυτή η αυτοδιακινδύνευση καταλήγει να επιβαρύνει το κρατικό ταμείο, δηλαδή όλους. Και λέω ωραία, αλλά με την ίδια ακριβώς λογική πρέπει να κόβουμε πρόστιμο σε κάθε αυτοδιακινδύνευση. Μη μου πεις ότι οι διασωθέντες του ποταμού θα πληρώσουν για τα έξοδα διάσωσής τους; Στο κάτω-κάτω ούτε τον γάιδαρό τους έχασαν ούτε τους είπε κανείς να πάνε στο ποτάμι, επιλογή τους ήταν σε τελική ανάλυση. Γιατί αυτός που δεν φοράει ζώνη να πληρώνει για την δυνητική και μόνο επιβάρυνση του δημοσίου και αυτός που αποδεδειγμένα λόγω αυτοδιακινδύνευσης έχει ήδη επιβαρύνει το δημόσιο με έξοδα, να την βγάζει καθαρή;