Λοιπόν επειδή βαρέθηκα να ακούω την γνωστή πιπίλα περί εισπρακτικών μέσων, θα ήθελα να πω και εγώ την γνώμη μου για τα νέα πρόστιμα.
Καταρχήν θα ήθελα να σας πω ότι οδηγώ μηχανή 13 χρόνια και έχω κάνει πάνω από 200.000 χμ. Στα 18 μου δουλεύοντας σαν delivery τράκαρα με ένα αυτοκίνητο όταν ξαφνικά ένας οδηγός αυτοκινήτου αποφάσισε να παρκάρει απροειδοποίητα και έσκασα πάνω του. Προσγειώθηκα με το πρόσωπο στην γωνία του πεζοδρομίου (φυσικά μη φορώντας εγώ ο «
ΜΑΓΚΑΣ» κράνος) και για 7-8 εκατοστά την γλίτωσα μόνο με γρατσουνιές.
Μυαλό δεν έβαλα και συνέχισα τον ίδιο χαβά. Δεν φορούσα κράνος και ας έτρωγα τις κλήσεις με το κιλό. Φυσικά τότε ήταν φθηνές και δεν με έτσουζε.... είχα βρει και μια άκρη και τις έσβηνα σχεδόν όλες ..... και να σου και τα κόκκινα κ.ο.κ ο «
ΜΑΓΚΑΣ».
Στα 22 μου (πάλι χωρίς κράνος ο γνωστός «
ΜΑΓΚΑΣ») δουλεύοντας ως courier τράκαρα στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου όταν πηγαίνοντας με 80-90 χμ ξεπάρκαρε ένας τύπος και έπεσα πάνω του αφρενάριστος. Εάν βλέπατε το Fiat Uno του τύπου αλλά και το παπί μου δεν θα το πιστεύατε ότι έζησα. Μετά την σύγκρουση το παπί έσκασε στο διάζωμα και έκανε σάλτο μορτάλε μέχρι το απέναντι ρεύμα. Εγώ έκανα κωλοτούμπες καμιά δεκαριά μέτρα, έσκασα με τον ώμο στο διάζωμα και σταμάτησε το κεφάλι μου χωρίς καθόλου υπερβολή 20 πόντος από την κολώνα για τα φώτα. Την γλίτωσα και πάλι με γρατσουνιές σε ΟΛΟ μου το σώμα και με μια βαριά κάκωση στον ώμο.
Θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι και στις 2 περιπτώσεις δεν είχα ευθύνη για το ατύχημα., αλλά δεν έχει και πολύ σημασία γιατί θα μπορούσα κάλλιστα να ήμουν μακαρίτης
Ομολογώ ότι από τότε το κράνος δεν ξεκολλάει από το κεφάλι μου ακόμα και εάν είναι να πάω μέχρι την πλατεία.
Τα τελευταία 3 χρόνια ταξιδεύω κάθε καλοκαίρι στο εξωτερικό με την μηχανή μου και σας διαβεβαιώνω ότι κανένας μοτοσικλετιστής δεν κυκλοφορεί χωρίς κράνος. Μου έτυχε περιστατικό στη Φλωρεντία που κάποιος κυκλοφορούσε χωρίς κράνος και στο φανάρι πήγε δίπλα του άλλος μοτοσικλετιστής (πολίτης) και του την είπε στα ίσα.
Τα 300 Euro που βάλανε στην Ελλάδα το πρόστιμο είναι πολύ λίγα και μακάρι να το πάνε 1000.
Ο μοτοσικλετιστής που αγαπάει την ζωή του αλλά και σέβεται αυτούς που τον αγαπάνε και τον νοιάζονται φοράει ΠΑΝΤΑ κράνος.
Τέλος .............. τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.
ΥΓ. Όπου αναφέρω την λέξη
ΜΑΓΚΑΣ, βάλτε ότι κοσμητικό επίθετο θέλετε.
Πάρτε και μια φωτό από το κράνος μου, που τράβηξα στην Φινλανδία μετά από αρκετές ώρες οδήγησης. Φανταστείτε να το φόραγα και όλα αυτά τα ζωύφια να τα έτρωγα στην μάπα....