budget 50" + PC gaming + movies

Να πω κάτι με όλο το θάρρος της γνώμης;

Καταντάει γελοίο κάθε φορά που προτείνετε για αγορά μία οθόνη πλάσμα, ακόμα και αν είναι το ιδανικό για τις ανάγκες αυτού που ρωτάει, να εμφανίζεται και να ανακύπτει το θέμα του burn in.
Φανταστείτε κάθε νήμα για LCD τηλεόραση να μετατρέπεται σε πεδίο συζήτησης του clouding και του backlight bleeding.

Εγγενή μειονεκτήματα υπάρχουν σε όλες τις τεχνολογίες. Αλλά μην τρομοκρατείτε τον κόσμο πια γιατί θα φτάσουμε τα όρια της εμπάθειας σε συζήτηση για.... τηλεοράσεις, και αυτό θα ήταν γελοίο.

Καταρχην νομιζω οτι εμεσα απαντησε ο φιλος παρακατω.

Oχι δεν ήταν IR .Είναι burn in ,πιστοποιήθηκε και απο το service της εταρίας,και μιλάμε πάντα για tv 2 εβδομάδων.Μάλλον θα αντικατασταθεί η θα επισκευασθεί;;;;!!!πάντως η συγκεκριμένη,γιατί και η ίδια η εταιρία δεν μπόρεσε να το δικαιολογήσει.

Βαζω βεβαια στοιχημα οτι ηταν LG η Samsung. Οι Panasonic και οι Pioneer ειναι πιο ανθεκτικες.

Παντως οπως εγραψα και παραπανω....

Yperion said:
Παντως για να ειμαστε ειλικρινεις ειναι σπανια τα φαινομενα burn in γιατι καποιος πρεπει να προσπαθησει αρκετα για να το καταφερει.

Γιάννη, επειδή είμαστε και στο Ίντερνετ, photo or it isnt true. Και ακόμα και με φώτο κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι πράγματι αυτό έγινε μετά από μόλις δύο ώρες. Πόσο μάλλον όταν δεν αναφέρεται καν το μοντέλο της tv...

Και, επικουρικά, ακόμα και αν συνέβη, δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από ελαττωματικό κομμάτι και μάλιστα πολύ σπάνια περίπτωση, καθώς δεν έχει ξανααναφερθεί κάτι τέτοιο πλην της προηγούμενης γενιάς Σάμσουνγκ του etien, η οποία έχει γίνει.... παντιέρα για κάποιους και η οποία έμεινε για πολλές ώρες να δείχνει το άσπρο σήμα του mega...

Είπαμε, υπαρκτό φαινόμενο.... αλλά μην το κουράζουμε και φοβίζουμε τον κόσμο...όποιος νέος αγοραστής μπαίνει να ρωτήσει τρομοκρατείται πρώτα με αυτό και πιθανότατα χάνει μία από τις καλύτερες επιλογές αγοράς. Ειδικά όταν στόχος είναι η χρήση home cinema.

Μηπως εχεις να μας δειξεις καποιο απτο παραδειγμα? Δηλαδη καπου που να εχουν μετρησει το πραγματικο contrast?

Μερικες μετρησεις που εχω δει εγω δεν δικαιολογουν αυτα που λες...

Panasonic 50PZ85 Contrast Ratio: Full-On/Full-Off 3,390:1

http://hometheatermag.com/plasmadisplays/1008panapz85u/index4.html

Sony XBR4 Contrast Ratio: Full On/Full Off 4,463:1

http://hometheatermag.com/lcds/608sonykdl52/index2.html

Αν παμε σε LED LCD μονο με Kuro μπορουν να συγκριθουν.

Γιάννη στον σύνδεσμο που έδωσες η αντίθεση της Sony είναι δυναμική (η συγκεκριμένη Sony έριχνε την φωτεινότητα όταν πρόβαλλε μαύρη οθόνη).

Πάντως ακόμα και η πραγματική τιμή (περίπου 1400:1 με έναν πρόχειρο υπολογισμό) είναι μεγαλύτερη από αρκετές πλάσμα των LG, Samsung.

Edit: Και το πραγματική μάλλον μέσα σε εισαγωγικά θα έπρεπε να το βάλω. Οι μετρήσεις Full On/Off δεν είναι και τόσο χαρακτηριστικές για την αντίθεση που μπορούν να αποδώσουν οι πλάσμα, γιατί το Full On (λευκό) που θα μετρηθεί είναι λιγότερο φωτεινό από το λευκό που θα πάρεις στις περισσότερες σκηνές μιας ταινίας.

Last edited:
Απάντηση: Re: budget 50" + PC gaming + movies

.Γιατί δεν το παθαίνουν και οι lcd?????
Δυστυχως, εχει παρουσιαστει και σε lcd,αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι ολες οι lcd μπορει να παρουσιασουν αυτο το φαινομενο,το αντιθετο μαλιστα, για μενα ειναι απο τις σπανιες περιπτωσεις που εχω διαβαση κατι τετοιο.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=29478

Re: Απάντηση: Re: budget 50" + PC gaming + movies

Στις LCD υπαρχει το image persistance που ειναι αντιστοιχο του burn in αλλα πρεπει καποιος να βλεπει με μαυρες μπαρες η να προβαλει στατικες εικονες επι πολυ μακρυ διαστημα (εβδομαδες η ακομη και μηνες) για να συμβει κατι τετοιο.

Εγω αν θυμαστε προτεινω πολυ συχνα πλασμα ειδικα για τηλεοπτικο σημα αλλα οταν μιλαμε για κονσολα η PC πιστευω οτι αντικειμενικα αν μιλησουμε μια LCD ειναι πιο καταλληλη.

Στα ξενα φορουμ υπαρχουν πολλοι που παιζουν παιχνιδια σε πλασμα και η μεγαλη πλεοψηφια δεν εχει προβλημα. Υπαρχει ομως και μια μικρη μειοψηφια που ειχε προβληματα.

Μηπως εχεις να μας δειξεις καποιο απτο παραδειγμα? Δηλαδη καπου που να εχουν μετρησει το πραγματικο contrast?

Μερικες μετρησεις που εχω δει εγω δεν δικαιολογουν αυτα που λες...

Panasonic 50PZ85 Contrast Ratio: Full-On/Full-Off 3,390:1

http://hometheatermag.com/plasmadisplays/1008panapz85u/index4.html

Sony XBR4 Contrast Ratio: Full On/Full Off 4,463:1

http://hometheatermag.com/lcds/608sonykdl52/index2.html

Αν παμε σε LED LCD μονο με Kuro μπορουν να συγκριθουν.

μιλαω για το native contrast της τεχνολογιας. Δηλαδη χωρις καθολου πειραγμα της φωτεινοτητας του backlight. Θυμισου οθονες LCD για PC πριν απο 5 χρονια πχ...αυτες με τα "καλα" σε contrast PVA/MVA panels εφταναν τα 1000:1 , οι αλλες επαιζαν στα 500:1. Απο τοτε που μπηκε στη μετρηση το κολπακι με το backlight control χαθηκε η μπαλα και ο καθενας δηλωνει οσο θελει...

Δεν ειναι κακο να παιζεις με το backlight, προφανως αν υπαρχει μια σκοτεινη σκηνη που το φωτεινοτερο κομματι της ειναι στο 1/10 της πληρης φωτεινοτητας , δεν υπαρχει λογος να μην ριξεις το backlight sto 1/10 και ετσι να εκμεταλευτεις το πληρες 1000:1 πεδιο σου στη χρησιμη περιοχη σου...πολυ καλο ειναι. Αλλα σε σκηνες που εχουν και φωτεινα και σκοτεινα σημεια αυτο το κολπακι παει περιπατο...εκει ειναι που μετραει να εχεις καλο native contrast.

Ε λοιπον αποκει και περα το τι native contrast μπορει να βγαλει καθε τεχνολογια ιεναι λιγο-πολυ δεδομενο, μπορει να βελτιωθει λιγακι με τα χρονια, αλλα τιποτα τρελο....και ειναι γνωστο λοιπον οτι οι LCD παιζουν εκει στα 1000:1 , οι plasma αρκετα παραπανω, δε θελω να που νουμερο γιατι δεν εχει ψαξει προσφατα, αλλα ειναι πολλαπλασιο, διολου αμελητεο... πχ οι DLP παιζουν σε περιοχες 3000-5000:1 native contrast...

Τωρα, οι LED-LCD ειναι μια οντως ενδιαφερουσα περιπτωση, γιατι εκτος της δυνατοτητας να σβησουν τελειως τα leds, κατι που θα βοηθουσε μονο το γενικο dynamic contrast, αλλα οχι την παραπανω περιπτωση (σκηνων με φωτεινα+σκοτεινα σημεια) εχουν και το local dimming το οποιο επιτρεπει να λυνεται εν μερει αυτο το "προβλημα"...προς το παρον επειδη οι περιοχες δεν ειναι παρα πολλες, εχουμε το blooming, αλλα οσο προχωραει η τεχνολογια και πληθαινουν οι led ανεξαρτητες περιοχες, τοτε πραγματι θα μπορουμε να μιλησουμε για ΧΡΗΣΙΜΟ dynamic contrast απο αυτες...

Σχετικα με το burn-in, το θεμα ειναι απλο....το φαινομενο ειναι πολυ δυσκολο πλεον. Και εγω στην αρχη φοβομουνα οταν πηρα μια 42px7 για τηλεοπτικο σημα. Τελικα μετα απο 10 μηνες δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο τετοιο θεμα, και ουτε καν αποφευγω να εχω το ιδιο καναλι για 2 ωρες πχ...ειναι πολυ ανθεκτικη στο θεμα.
Παρολαυτα, πιθανοτητες ειναι....η δυνατοτητα να παρουσιαστει υπαρχει! ειναι εγγενες ελλατωμα της τεχνολογιας τους αυτο, και οσο δυσκολο και να ειναι να γινει πλεον, αν σου κατσει, "την εκατσες!". Ειναι τετοιο το κοστος δηλαδη σε περιπτωση που γινει (για μενα, =αχρηστευμενη τηλεοραση) που με τιποτα δε θα την επαιρνα για monitor-pc και γι'αυτο ψαχνω LCD τωρα που θελω αυτη τη χρηση...Ακομα και για ps3 δε πιστευω πως υπαχει θεμα, οι μπαρες ενεργειας κλπ δε προκειται να μεινουν για 5-6 ωρες...αρκει να μην το ξεχασει κανα πιτσιρικι και φυγει...αλλα για PC ειναι τεραστιο το ποσοστο στατικων εικονων για να εχεις αυτο το μπελα, και πολυ συχνα αφηνω να κανει ενα encoding πχ και φευγω για ωρες....αν μια φορα ξεχασω να κλεισω την οθονη θα πρεπει να καταστραφει?

Μου θιμιζει την κατασταη που περασα το τελευταιο τριμηνο, που μου ειχαν παρει το διπλωμα οδηγησης σε alcotest. Δεν ειχα διπλωμα για 3 μηνες και ταλαιπωρηθηκα πολυ χωρις να παιρνω αυτοκινητο. Λοιπον, μια λογικη λεει θα μπορουσα να το παιρνω, η πιθανοτητα να με σταματησουν καπου ηταν ελαχιστη...ωστοσο ΑΝ καθοταν η στραβη και αυτη η ελαχιστη πιθανοτητα επαληθευοταν, αυτη τη στιγμη θα ειχα τεραστιες κυρωσεις...Καπως ετσι ειναι και το burn-in...πολυ δυσκολο να γινει πλεον, αλλα αμα γινει πας για νεα TV...

Ε λοιπον αποκει και περα το τι native contrast μπορει να βγαλει καθε τεχνολογια ιεναι λιγο-πολυ δεδομενο, μπορει να βελτιωθει λιγακι με τα χρονια, αλλα τιποτα τρελο....και ειναι γνωστο λοιπον οτι οι LCD παιζουν εκει στα 1000:1 , οι plasma αρκετα παραπανω, δε θελω να που νουμερο γιατι δεν εχει ψαξει προσφατα, αλλα ειναι πολλαπλασιο, διολου αμελητεο... πχ οι DLP παιζουν σε περιοχες 3000-5000:1 native contrast...

Ωραια ολα αυτα αλλα που ειναι οι αποδειξεις? Το ταδε site μετρησε την ταδε τηλεοραση και ειχε τοσο κτλ.

Δεν λεω οτι αυτα που λες δεν ισχυουν αλλα δεν μπορουμε να στηριζομαστε σε γενικοτητες.

Για παραδειγμα εγω βλεπω Pioneer Elite με ANSI contrast 930:1...

http://www.hometheatermag.com/plasmadisplays/0207pioneer/index2.html

Παιδιά , ξεκολήστε από τα προβληματα που εχει η καθε τεχνολογία... Δυο-τρεις σελιδες τωρα και διαβαζω συνεχεια για τα burn in των plasma, και για τα Clouding και Contrast -μαυρα (πραγματικη και μη πραγματικη αντιθεση) ANSI contrast , κολπα του marketing για να προωθει την καθε τεχνολογία, και αλλα τετοια ΑΣΧΕΤΑ με το θεμα που ανοιξε ο φιλος παραπανω και ψαχνει τη βοήθειά μας...

ΟΛΕΣ οι τεχνολογιες ειναι πλεον πολυ ανταγωνιστικες τοσο σε ποιοτητα όσο και σε κοστος, και υπαρχουν λυσεις για όλες τις ανάγκες και χρησεις που θελει να κανει ο καθενας, αλλα και για όλα τα πορτοφόλια...

Δεν ειμαι υπερ των plasma ή των LCD, αλλά για τη δουλειά που θέλω να κάνω πήρα LCD και δεν το μετάνιωσα...

Καλυτερα να σταματησουμε τις αντιπαραθεσεις LCD vs plasma (μιας και δεν ειμαστε μετοχοι καμιας απο τις παραπανω τεχνολογίες) και να δωσουμε στον συμφορουμιτη μια πληρη και σαφης απαντηση σχετικα με το που θα πρεπει να κατευθυνθεί....

Φιλικά πάντα, -bye-

Εγω δεν εχω καμια απολυτως διαθεση για αντιπαραθεση.

Αντιθετως αν υπαρχουν καποιες μετρησεις που να δειχνουν καποια συγκεκριμενα πραγματα θα ηθελα να τις δω. Αλλωστε καθε μερα στο φορουμ μαθαινω νεα πραγματα και θα ηθελα να συνεχισω να το κανω.

Για παραδειγμα αν δεν υπηρχε ο Χρηστος (czoun) δεν θα ειχα μαθει ποτε τον ορο "image persistance" , αυτος το ανεφερε πρωτος...-bye-

PLASMA OLE OLE OLE
Και PS3 και XBOX360 και WII και HTPC χωρίς κανένα πρόβλημα!!!

Πέρα από τα αστεία συμφωνώ με τον tromb1!

μια φιλικη κουβεντουλα κανουμε :) αλλωστε ουτε εγω ειμαι υποστηρικτης των plasma ουτε ο Yperion των LCD. Οπως φαινεται απο τις προτασεις αγορας, καθενας προτεινει σε καθεναν οτι συμφερει για την περιπτωση του...καμια τεχνολογια απο τις 2 δεν ειναι απολυτα καλυτερη σε ολα απο την αλλη.

Αν ειχα το χρονο θα εψαχνα για νουμερα, αλλα δε ξερω και ποσο αξιοπιστα θα ειναι...δηλαδη πχ πιο πανω που εγραψες για την W4500 οτι εχει περιπου 4.000:1 , αυτο για dynamic ειναι πολυ λιγο, και απο την αλλη, για native ειναι τεραστιο και δε το πιστευω με τιποτα...αρα δε θελω να μπω στη διαδικασια να ψαξω καν... αρκουμαι σε αυτα που ξερω για τις εγγενεις δυνατοτητες καθε τεχνολογιας, για τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα της. Αν δε γινει καποια μεγαλη τεχνολογικη αλλαγη σε καποια κατηγορια, τοση που πιθανον να μιλουσαμε για διαφορετικη κατηγορια, δε μπορω να θεωρησω οτι απο το ενα μοντελο στο νεοτερο μπορει ξαφνικα το contrast να πηγε απο 1000:1 σε 1500:1, ουτε καν τα 1200:1 δε προκειται να πιστεψω, οι βελτιωσεις σε αυτα τα θεματα απο γενια σε γενια ειναι ταξης μικροτερης του 10% γιατι τα περιοριζει η εκαστοτε τεχνολογια τους. Πχ τετοια μεγαλη εξελιξη μπορεις να πεις οτι εγινε στους προβολεις με την τεχνολογια SXRD της sony. Πηρανε τα LCD panels και τα παραλλαξανε αρκετα ωστε πετυχαν αρκετα καλυτερο contrast και μαυρο. Η τεχνολογια ειναι βασισμενη στην LCD, αλλα με τοση παραλλαγη που υπεστη πλεον τη θεωρουμε διαφορετικη...Αν δε γινει λοιπον κατι τοσο δραστικο, δε θεωρω πως μπορει να επιτευχθει βελτιωση μεγαλυτερη του 5% σε αυτους τους τομεις, γι'αυτο και εχουν εστιασει να βελτιωνουν αλλα πραγματα, το backlight, τα Hz κλπ....για γι'αυτο εχω παψει και να κοιταω τα νουμερα που δινουν. Το μονο που μου λεει η μετρηση του κατασκευαστη σε contrast πλεον, ειναι μια ενδειξη να καταλαβω ποσο παλια κυκλοφορησε η τηλεοραση :D

Τα έχουμε μπλέξει λίγο με dynamic, native, on/off, ansi κλπ. Καλά όλα αυτά σαν νούμερα αλλά θέλει λίγο προσοχή ώστε να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Και θέλει περισσότερο προσοχή όταν συγκρίνουμε τηλεοράσεις διαφορετικών τεχνολογιών με τα δικά τους χαρακτηριστικά η κάθε μία.