Μηπως εχεις να μας δειξεις καποιο απτο παραδειγμα? Δηλαδη καπου που να εχουν μετρησει το πραγματικο contrast?
Μερικες μετρησεις που εχω δει εγω δεν δικαιολογουν αυτα που λες...
Panasonic 50PZ85 Contrast Ratio: Full-On/Full-Off 3,390:1
http://hometheatermag.com/plasmadisplays/1008panapz85u/index4.html
Sony XBR4 Contrast Ratio: Full On/Full Off 4,463:1
http://hometheatermag.com/lcds/608sonykdl52/index2.html
Αν παμε σε LED LCD μονο με Kuro μπορουν να συγκριθουν.
μιλαω για το native contrast της τεχνολογιας. Δηλαδη χωρις καθολου πειραγμα της φωτεινοτητας του backlight. Θυμισου οθονες LCD για PC πριν απο 5 χρονια πχ...αυτες με τα "καλα" σε contrast PVA/MVA panels εφταναν τα 1000:1 , οι αλλες επαιζαν στα 500:1. Απο τοτε που μπηκε στη μετρηση το κολπακι με το backlight control χαθηκε η μπαλα και ο καθενας δηλωνει οσο θελει...
Δεν ειναι κακο να παιζεις με το backlight, προφανως αν υπαρχει μια σκοτεινη σκηνη που το φωτεινοτερο κομματι της ειναι στο 1/10 της πληρης φωτεινοτητας , δεν υπαρχει λογος να μην ριξεις το backlight sto 1/10 και ετσι να εκμεταλευτεις το πληρες 1000:1 πεδιο σου στη χρησιμη περιοχη σου...πολυ καλο ειναι. Αλλα σε σκηνες που εχουν και φωτεινα και σκοτεινα σημεια αυτο το κολπακι παει περιπατο...εκει ειναι που μετραει να εχεις καλο native contrast.
Ε λοιπον αποκει και περα το τι native contrast μπορει να βγαλει καθε τεχνολογια ιεναι λιγο-πολυ δεδομενο, μπορει να βελτιωθει λιγακι με τα χρονια, αλλα τιποτα τρελο....και ειναι γνωστο λοιπον οτι οι LCD παιζουν εκει στα 1000:1 , οι plasma αρκετα παραπανω, δε θελω να που νουμερο γιατι δεν εχει ψαξει προσφατα, αλλα ειναι πολλαπλασιο, διολου αμελητεο... πχ οι DLP παιζουν σε περιοχες 3000-5000:1 native contrast...
Τωρα, οι LED-LCD ειναι μια οντως ενδιαφερουσα περιπτωση, γιατι εκτος της δυνατοτητας να σβησουν τελειως τα leds, κατι που θα βοηθουσε μονο το γενικο dynamic contrast, αλλα οχι την παραπανω περιπτωση (σκηνων με φωτεινα+σκοτεινα σημεια) εχουν και το local dimming το οποιο επιτρεπει να λυνεται εν μερει αυτο το "προβλημα"...προς το παρον επειδη οι περιοχες δεν ειναι παρα πολλες, εχουμε το blooming, αλλα οσο προχωραει η τεχνολογια και πληθαινουν οι led ανεξαρτητες περιοχες, τοτε πραγματι θα μπορουμε να μιλησουμε για ΧΡΗΣΙΜΟ dynamic contrast απο αυτες...
Σχετικα με το burn-in, το θεμα ειναι απλο....το φαινομενο ειναι πολυ δυσκολο πλεον. Και εγω στην αρχη φοβομουνα οταν πηρα μια 42px7 για τηλεοπτικο σημα. Τελικα μετα απο 10 μηνες δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο τετοιο θεμα, και ουτε καν αποφευγω να εχω το ιδιο καναλι για 2 ωρες πχ...ειναι πολυ ανθεκτικη στο θεμα.
Παρολαυτα, πιθανοτητες ειναι....η δυνατοτητα να παρουσιαστει υπαρχει! ειναι εγγενες ελλατωμα της τεχνολογιας τους αυτο, και οσο δυσκολο και να ειναι να γινει πλεον, αν σου κατσει, "την εκατσες!". Ειναι τετοιο το κοστος δηλαδη σε περιπτωση που γινει (για μενα, =αχρηστευμενη τηλεοραση) που με τιποτα δε θα την επαιρνα για monitor-pc και γι'αυτο ψαχνω LCD τωρα που θελω αυτη τη χρηση...Ακομα και για ps3 δε πιστευω πως υπαχει θεμα, οι μπαρες ενεργειας κλπ δε προκειται να μεινουν για 5-6 ωρες...αρκει να μην το ξεχασει κανα πιτσιρικι και φυγει...αλλα για PC ειναι τεραστιο το ποσοστο στατικων εικονων για να εχεις αυτο το μπελα, και πολυ συχνα αφηνω να κανει ενα encoding πχ και φευγω για ωρες....αν μια φορα ξεχασω να κλεισω την οθονη θα πρεπει να καταστραφει?
Μου θιμιζει την κατασταη που περασα το τελευταιο τριμηνο, που μου ειχαν παρει το διπλωμα οδηγησης σε alcotest. Δεν ειχα διπλωμα για 3 μηνες και ταλαιπωρηθηκα πολυ χωρις να παιρνω αυτοκινητο. Λοιπον, μια λογικη λεει θα μπορουσα να το παιρνω, η πιθανοτητα να με σταματησουν καπου ηταν ελαχιστη...ωστοσο ΑΝ καθοταν η στραβη και αυτη η ελαχιστη πιθανοτητα επαληθευοταν, αυτη τη στιγμη θα ειχα τεραστιες κυρωσεις...Καπως ετσι ειναι και το burn-in...πολυ δυσκολο να γινει πλεον, αλλα αμα γινει πας για νεα TV...