"budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

κάτι με έσπρωχνε ρε παιδιά να ακούω χθες το βράδυ (μετά τους crosby κλπ) captain beefheart ... συνέχεια... τι είναι αυτό το πράγμα λες και το ήξερα (για το χαμό του, λέω) . τα ξημερώματα με ξύπνησε ένας φίλος και μόνο που δεν κλαίγαμε μαζί...

karavan : δυστυχώς ΔΕΝ κατάφερα να ακούσω AF3....(το 3 επισημαίνω)

Πού μένεις; Αν είσαι κοντά στη Θεσ/νίκη, έλα να τον ακούσεις σε μένα.

Πιο σίγουρο χαρτί από τον Audia Flight 3 δεν γνωρίζω.

σε ευχαριστώ φίλε _tzo_ . το west coast που γράφω στο location δείχνει πως μένω δυτικά , στην αχαία... έξω από την πάτρα... συνεπώς δεν γίνεται.. ξανά σε ευχαριστώ...

δεν έχω καλή κάμερα στο κινητό...

όμως, προτιμώ φαγητό σπιτικό και ας έχει λιγότερο ή παραπάνω αλάτι, από τα έτοιμα (links υπάρχουν άπειρα, απλά μαζί σας το βλέπω κι εγώ, μπροστά μου)... άντε καλορίζικος να πούμε !! (ξεπακετάρω ...)

Attachments

• Photo0258_001.jpg
    Photo0258_001.jpg
    59.1 KB · Views: 93
Last edited:
η εταιρία (από το 1985) που θαυμάζω για τις ROBUST κατασκευές της εδώ και χρόνια , 2 "παιδιά" που πενηνταρίζουν απο την περσία οι οποίοι βγάζουν ΜΟΝΟ made in england μηχανάκια ... συγκεκριμένα αυτό εδώ βγαίνει για πάνω από 12 χρόνια σαν caspian, series 1, m2 και πάει λέγοντας .... δίνουν δε ονόματα ΠΕΡΣΙΚΑ (ιρανικά αν προτιμάτε) π,χ, η κόρη του δαρείου (βασιλιά της περσίας) λεγόταν ροξάννη, εξού και το όνομα της εταιρίας. ξέρξης, αρταξέρξης κ.ο.κ.

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ... μια θάλασσα πλατιά .. που ΔΕΝ είναι ΘΑΛΑΣΣΑ αλλά λίμνη (παρότι το νερό της είναι ...αλμυρό!!!) λίμνη λοιπόν και μάλιστα η μεγαλύτερη της γης...με συνολική επιφάνεια 371.000 km2. και όγκο νερού 78.200 κυβ.χιλιομέτρων, ξεπερνάει δηλαδή τις επόμενες έξι μεγαλύτερες σε έκταση λίμνες μαζί. έχει δε σύνορα με τη Ρωσία, το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν και το Ιράν. εδώ κολλάνε και οι φίλοι μας της εταιρίας αυτής που έχει την έδρα της στο λονδίνο...

φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με τον Κ2 (που είχε περάσει για ένα διάστημα κι από τα χέρια μου) προσέξτε ένα στοιχείο για ολοκληρωμένο ενισχυτή (και μάλιστα 85W/8Ohm) 60 Amps Peak to Peak ..

αυτή τη στιγμή ακούω επιτέλους τα harbeth με φινέτσα ΚΑΙ τσαμπουκά (δύσκολο πράγμα για την κατηγορία τιμής) και απ' ότι φαίνεται εύκολο φορτίο το shl5 αλλά από ένα σημείο και πάνω .... το ακούς όπως πρέπει..

Last edited:
Μια μικρή διόρθωση μόνο... Ρωξάνη λεγόταν η κόρη του Οξυάρτη, ενός από τους σατράπηδες του Δαρείου, ο οποίος είχε ταμπουρωθεί στο τελευταίο φρούριο της Περσίας, όταν νικήθηκε ο Δαρείος. Ήταν η πρώτη γυναίκα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ηχητικά αυτό που ακούω είναι πολύ πιο γεμάτο από τους creek (evo/destiny) πιο γλυκό από τον yamaha 2000, με πιο πολύ μπάσο (σφιχτό και πολύ) από τον Beat B-110 (ο οποίος b110 κατά τη γνώμη μου ταιριάζει περισσότερο από τον hegel με τα harbeth) .. audiolab ο 8000 (ο αγγλικός των 80ς μου άρεσε αρκετά, τα προ-τελικά τα κινέζικα οκ αλλά πιο λεπτόηχα από τον caspian), ένας τελικός adcom είχε ατάκα αλλά ήταν πολύ ξερός για τα γούστα μου, και τέλος ο plinius 9100 φοβερές φωνές και μεσαίες αλλά ίσως αργός για τα γούστα μου (υποκειμενικά)... ξεκίνησα με unison (ήταν το άλλο άκρο από τα σκανδιναβικά πρέπει να ομολογήσω..).. δεν μπόρεσα να ακούσω προ-τελικό parasound ούτε τον flight 3, που ο αντιπρόσωπος μου είπε πως σταμάτησε να έρχεται σε μαύρο, αλλά οι ίδιοι οι ιταλοι πως συνεχίζει κανονικά, έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ υπήρχε στην εταιρία κομμάτι για να αγοράσω, μόνο ένας demo, ένας ενισχυτής που ο caspian φέρνει ΠΑΡΑ πολύ είναι ο LFD 0 Mk3 (ο προηγούμενος). αλλά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...

όλα όσα σας λέω αφορούν ακροάσεις συγκριτικές με τον caspian series 1 (τον προηγούμενο) και με έκαναν να παραγγείλω τον καινούριο (Μ2) χωρίς να τον έχω ακούσει (!) που λίγο που παίζει εδώ και μια ώρα είναι τρελό best-buy κάτω από τα 2000)

άρα είναι budget (σύμφωνα με τον τίτλο) μιας και είναι ΚΑΙ μέσα στο budget μου, αλλά και σε τιμή λογική και για αυτά που προσφέρει και σε σύγκριση με την κατηγορία τιμής των ηχείων που οδηγεί (οκ. τα harbeth έχουν αυτή τη στιγμή 2650 -ανέβηκαν λίγο, κάποτε είχαν πάνω από 3000 βέβαια) .. όσο για την ιδιαιτερότητα που επέμεινα, φυσικά και έχει όπως και ο Alan Shaw προτείνει, mute circuit... και κάτι ακόμα ΔΕΝ είναι ενεργοβόρος και λόγω τροφοδοσίας και κατασκευής δεν καταναλώνει πάνω από 230w (!!!).

το ζητούμενο είναι πως ακούω σώματα, ατάκα όπως στα naim αλλά με αέρα και φυσική γλυκύτητα (που δεν περίμενα να συνδυάζονται έτσι...)

φαντάζομαι αν τα έσκαγα χοντρότερα και έπαιρνα luxman κλπ ενδεχομένως να είχα (δεν είμαι σίγουρος αν δεν ακούσω) μεγαλύτερο ήχο...

προτιμώ ό,τι μου μείνει από το πετρέλαιο που μας έχει (ας μην το πω) να το δώσω σε δίσκους κι άλλους δίσκους κι άλλους δίσκους.....

Last edited:
Καλορίζικος, καλοάκουστος και ο ενθουσιασμός σου είναι σε τελική ανάλυση αυτός που μετρά. Δεν έχω ακούσει κάτι από Roksan αλλά πάντα τους συνόδευαν εξαιρετικές κριτικές και η στάμπα Value for money. Καλές ακροάσεις!!!

Υ.Γ. Αν θες βάλε καμιά φώτο από το περιεχόμενο πιο μετά.

"budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα ΒΡΕΘΗΚΕ!

το 2 ωρών μωρό...

Attachments

• IMG_1298.jpg
    IMG_1298.jpg
    37.4 KB · Views: 141
  • IMG_1302.jpg
    IMG_1302.jpg
    58.8 KB · Views: 107
Κι από μένα φίλε neXTgen. O ενθουσιασμός σου είναι έκδηλος από τις πρώτες ακροάσεις άρα πήγαν όλα καλά!

(Πάνο καλοάκουστα και τα μωρά σου... χεχε... σε κάρφωσα!)

να στε καλά παιδιά! ευχαριστώ για τη συμμετοχή και τις απόψεις σας. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ από ένα thread που κάπου εδώ φαντάζομαι πως κλείνει τον (μεγάλο...) κύκλο του. να χαιρόμαστε τις οικογένειές μας και καλά ακούσματα!

να στε καλά παιδιά! ευχαριστώ για τη συμμετοχή και τις απόψεις σας. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ από ένα thread που κάπου εδώ φαντάζομαι πως κλείνει τον (μεγάλο...) κύκλο του. να χαιρόμαστε τις οικογένειές μας και καλά ακούσματα!

Ας μην "κλείσει" το νήμα ακόμα, μπορείς να μας ενημερώνεις για το πως ακούγεται ο ενισχυτής όσο θα στρώνει με τον καιρό.

Καλορίζικος και καλοάκουστος κι από μένα! Είναι μεγάλη χαρά ούτως ή άλλως το νέο μηχανάκι, πρωτίστως γιατί μας ξαναβάζει με μεγαλύτερη ένταση σε μουσικόφιλη διάθεση... :a0210: