"budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

είναι πολύ καλό το ζιντακάκι ... είναι ουσιαστικά scaled down έκδοση των εξαιρετικών μονομπλόκς της εταιρείας ... υπάρχει και σε βέρσιον χωρίς ξυλαράκια, εμένα προσωπικά μου αρέσει καλύτερα η απλή και θυμάμαι ότι το κόστος σε αυτή την μορφή πρέπει να είναι στα 750 ευρώ ... πρέπει να το δοκιμάσεις ...
XA6800Rmain.jpg

Αγαπητε φιλε,θα στο θεσω αλλιως,σου ειπα οτι προσωπικα το συγκεκριμενο ηχειο δεν με ενθουσιαζει,δεν παυει ομως να ειναι ηχειο με εντονη προσωπικοτητα και αποψη γιαυτο θελει και ενισχυτη με αποψη,ακομη δε καλυτερα αν οι αποψεις συμπιπτουν.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι προσπαθησε να βρεις ενισχυτη απο εταιρεια που εχει σαφες ηχητικο στιγμα,δηλαδη εχει επικεφαλης συγκεκριμενο σχεδιαστη που βαζει την ηχητικη υπογραφη του,πχ η marantz παραγει μαζικα ενισχυτες,ομως αυτοι που υπογραφει ο Ken ishiwata ειναι η σημαια της.Τετοιες εταιρειες ειναι η creek,musical fidelity,parasound,leben,icon audio,ear,quad,naim,...Aπεφυγε τις μαρκες μαζικης παραγωγης,χωρις ιδιαιτερο στιγμα.Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.

σε ευχαριστώ φίλε για το ενδιαφέρον στο παρόν, συμφωνώ απολύτως με την επισήμανση σου. αυτό ψάχνω... απλά θέλω να έχει και το κύκλωμα που σας είπα στην αρχή και όσο γίνεται να μην ζεσταίνεται υπερβολικά...

Ωραία λοιπόν, επειδή όντως παρατράβηξε το νήμα -όχι απαραίτητα με δική σου ευθύνη NeXTgen- και καλό είναι να σημειωθεί και κάποια πρόοδος, και για σένα -κυρίως- και για όσους το παρακολουθούμε (γιατί είναι ενδιαφέρον να δούμε τι ακούς και πώς τα κρίνεις σε σχέση με τα Harbeth), μάζεψε 4-5 ενισχυτές, παρ' τους σπίτι σου, και άρχισε τις ακροάσεις (και γράψε και τίποτα να μαθαίνουμε κι εμείς!).

Προσωπική μου γνώμη, ο ενισχυτής σου είναι ήδη πολύ καλός, και δεν έχει νοημα στην αναζήτησή σου να ΚΑΤΕΒΕΙΣ κατηγορία... μπορεί να κερδίσεις κάτι, αλλά σίγουρα θα χάσεις κάπου αλλού, και φτου κι απ' την αρχή.

Και φίλε quader, ενώ τα μηχανάκια της Musical Fidelity παίζουν πάντα αξιοπρεπέστατα, δεν ξέρω κατά πόσο έχει στίγμα μια εταιρεία που αλλάζει μοντέλα και σχεδιαστική φιλοσοφία κάθε τρεις μήνες.

είναι πολύ καλό το ζιντακάκι ... είναι ουσιαστικά scaled down έκδοση των εξαιρετικών μονομπλόκς της εταιρείας ... υπάρχει και σε βέρσιον χωρίς ξυλαράκια, εμένα προσωπικά μου αρέσει καλύτερα η απλή και θυμάμαι ότι το κόστος σε αυτή την μορφή πρέπει να είναι στα 750 ευρώ ... πρέπει να το δοκιμάσεις ...
XA6800Rmain.jpg

Θα συμφωνησω απολυτα αν και εχω ακουσει μερικα απο τα προιοντα της συγκεκριμενης εταιριας (τα μεγαλα μονομπλοκ και το dac)
Προκειται περι "περιπτωσης" εξαιρετικου value for money.

Ωραία λοιπόν, επειδή όντως παρατράβηξε το νήμα -όχι απαραίτητα με δική σου ευθύνη NeXTgen- και καλό είναι να σημειωθεί και κάποια πρόοδος, και για σένα -κυρίως- και για όσους το παρακολουθούμε (γιατί είναι ενδιαφέρον να δούμε τι ακούς και πώς τα κρίνεις σε σχέση με τα Harbeth), μάζεψε 4-5 ενισχυτές, παρ' τους σπίτι σου, και άρχισε τις ακροάσεις (και γράψε και τίποτα να μαθαίνουμε κι εμείς!).

Προσωπική μου γνώμη, ο ενισχυτής σου είναι ήδη πολύ καλός, και δεν έχει νοημα στην αναζήτησή σου να ΚΑΤΕΒΕΙΣ κατηγορία... μπορεί να κερδίσεις κάτι, αλλά σίγουρα θα χάσεις κάπου αλλού, και φτου κι απ' την αρχή.
Θα συμφωνησω οτι οχι μονο δεν εχει νοημα να κατεβεις κατηγορια,αλλα ισως δεν εχει και το να ανεβεις ,ειδικα να ανεβεις πολυ σε κατηγορια ενισχυτη,αλλα τελικα θα μας πεις και συ neXTgen μετα απο την ολοκληρωση των ακροασεων ,περιμενουμε ...
Εχεις ισως σκεφτει οτι για το ηχητικο αποτελεσμα που ψαχνεις δεν ειναι ο ενισχυτης που πρεπει να αλλαξει?
Εκτιμω παντως πως αν τελικα ξοδεψεις για αντικατασταση ενισχυτη ,οτι παρεις δεν θα πρεπει απλα να παιζει καπως καλυτερα με τα harbeth ,αλλα να εχει τετοια ποιοτητα και χαρακτηριστικα που στο μελλον να μην χρειαστει να τον αλλαξεις ,με περιτα εξοδα,αν τυχει και αλλαξεις ηχεια η κατι αλλο στην ηχητικη αλυσιδα σου.
Δεν πιστευω ιδιεταιρα σε μαγικα ταιριασματα ,σιγουρα βασει τεχνικων χαρακτηριστικων,ευαισθησια κλπ υπαρχουν οι καταλληλοι συνδυασμοι ,αλλα
ενας καλος ενισχυτης χωρις χαρακτηρα,με λιγο χαρακτηρα,η με πολυ,εδω μπαινουν οι δικες σου προτιμησεις και αυτια ,θα πρεπει να ακουγεται σωστα και με αλλα set up.
Aν τωρα ,η προτιμηση σου ,ηχητικη ,συναισθηματικη ,ειναι για τον ηχο των shl5 ,πιστευω οτι δεν πρεπει να μπεις σε μεγαλα εξοδα .
Εκτος αν ενθουσιαστεις τοοσο πολυ με ενα διαφορετικο μηχανημα!!
buena suerte amigo

Πιστεύω οτι σε αυτη την κατηγορία τιμής δυσκολα θα βρεις τρανζιστορ με σωμα, δυναμικά (γιατι τα θέλεις να μειωσεις τον ''φραμπαλά'' των 5) και ταχύτητα.
Αυτους τους xindak τους ακουσα λιγότερο λεπτόηχους από τα άλλα αστερια της κατηγορίας, δεν χανεις τιποτα.
Χωρίς να θέλω να κάνω κανένα πρόμο, να πας στον Τζακιρίδη να σου δωσει δύο Απολλωνες με 6550 να τους ακουσεις σπίτι.
Και με 34αρες μια χαρα τα πάνε τα ηχεία
και οι Αρτεμιδες για 25τμ δεν ειναι ασχημες...ειδικά με την τιμή που εχουν
Θα αποκτήσεις πιστευω αυτα που σου λειπουν χωρις να πάρεις δάνειο :-))

Last edited:
τα creek (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) μετά από ενδελεχή ακρόαση απορρίφθηκαν (επίσης λεπτόηχα ΔΕΝ ΘΕΛΩ τα ίδια πράγματα που είχα). άκουσα τον 5350, και τον destiny 1.

αυτή τη στιγμή είμαι μεταξύ audia flight 3 και roksan m2 (είχα τον k2, τότε σε άλλο χώρο και με άλλα μηχανήματα ήταν λίγο πιο δυναμικός για τα γούστα μου, όμως ο m2 είναι caspian δηλαδή άλλη κλάση..)

πιστεύετε πως ο m2 (στα ίδια χρήματα με τον flight 3 είναι) θα γεμίσει το χώρο και θα μου δώσει αυτό που θέλω?

γνώμη μου είναι πως ένα overall καλό ενισχυτικό θα μείνει και θα "ματσάρει με πολλά ζεύγη ηχείων" όπως επίσης πιστεύω ακράδαντα πως ένας καλός / ένα καλό ηχείο παίζουν καλά μουσική (ανεξαρτήτως είδους) μην ανοίξουμε θέμα τώρα και με αυτή, τη γνώμη μου λέω, αν διαφωνείτε πετάξτε την, απλά εξηγώ πως ψάχνω έναν γενικά καλό ενισχυτή που να πάιζει στην οικονομική κατηγορία που περιγράφω (όπως οι δύο που αναφέρω) και να αξίζει να ανταγωνίζεται άλλους... ανώτερης! (εκεί πάει το budget)

δεν ξέρω, το πάω αργά για να είμαι όσο πιο σίγουρος...

Last edited:
Ξέρει κανείς αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ Audia Flight 3 (75watts) και Audia flight 2 (100 watts) πέραν της ισχύος;

το αστέρι της τριάδας είναι το 3 ... στα αυτιά όσων τα έχουν ακούσει . δυστυχώς έχω ακούσει μόνο του το flight 1...

αν κάποιος έχει ακούσει τον caspian M2 ας μας πει εντυπώσεις... ακόμα και κάποιος που γνωρίζει τον caspian (τον προηγούμενο) σε σχέση κυρίως με τον k2

Μωρε το θεμα ειναι να κάνεις δουλειά
και εντιαύτη περιπτώση πρέπει κάποια στιγμή και άλλοι μες το φόρουμ να μιλάνε για Ελληνες κατασκευαστές που χρεώνουν πιο οικονομικά απο Κινέζους, καλύτερα μηχανήματα.

Θα σου έλεγα και για audiotechnologies (κατω απο χιλιαρικο)
εχουν περισσότερη αναλυση, λιγότερη αναδραση με μικρή επίπτωση σε σωμα.

Last edited:
από τους κινέζους προτιμότεροι οι έλληνες 1000%...
για να μην το γυρίσω στην πολιτική και φάμε άλλες 40 σελίδες :)

ας πάω να ακούσω λίγη μουσική (μόλις μπήκα σπίτι κι έξω βρέχει) το deja-vu (csny) λέω να ακούσω... πιστεύω πως μέσα στο σαββατοκύριακο θα σας έχω την κατάληξη του "budget ενισχυτΟΥ με ιδιαιτερότητα" γιατί μάλλον βρέθηκε... :music-smiley-006:

μπα, δεν το έχω ακούσει ακόμα σπίτι μου (με harbeth το άκουσα) περιμένω να το ακούσω και τα λέμε...

πάντως στην απόφασή μου (όπου κι αν καταλήξω) με βοηθά ΣΙΓΟΥΡΑ "σύσσωμο" (όπως συνηθίζεται για την "πολιτική" (...) ηγεσία του τόπου) το παρόν forum αλλά τεράστια ώθηση μου έδωσαν ενισχυτές με αντίθετη κατεύθυνση μεταξύ τους, π.χ. unison με hegel...(άρχισα από μεγάλο εύρος και σιγά-σιγά έκλεινα...) φυσικά σε ένα τόσο υποκειμενικό ζήτημα, απλά καταθέτω την προσωπική μου άποψη και γούστο (κι αν βοηθηθεί κάποιος ή ας πούμε αν ενδιαφέρεται για τα ίδια πάνω-κάτω πράγματα κάποιος ακόμα καλύτερα!).