"budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

Αυτός δεν είναι πανάκριβος; Αν θυμάμαι καλά έχω διαβάσει για...17000 ευρώ; Πόσο να πέσει μεταχειρισμένος;

Mαθηματικα σκιζουμε βλεπω!!:flipout:
Και απο κατανοηση στα γραφομενα.
Ειπαμε ,θελει ρευματα για να παιξει ,αν δεν το καταλαβες.
Αν σε καποιους αρεσει το harbeth με 15 w ενισχυτη,καλα θα κανει να το ακουει ετσι,ομως ο φιλος που ανοιξε το thread ζηταει αποψεις και οχι μονο
την δικη σου η την δικη μου-bye-
Τι να κανουμε;Μεχρι εκει φτανουν τα Ελληνικα μου.Ο neXTgen ζητησε την αποψη κατα προτιμηση καποιων που ακουσαν τα 5 και αυτο εκανα.Δεν ηξερα οτι πρεπει να εχω δοκτορατο στην Ελληνικη για να καταλαβω αυτα που καταλαβες εσυ."Απο μαθηματικα.....σκιζουμε"ειναι η σωστη φραση.....
Οσο για τα μαθηματικα μερικων,σε ενα δωματιο 25 τμ,δεν νομιζω να βοηθουν περισσοτερο απο τα δικα μου ιδιαιτερα αν καποιος δεν θελει πολυ ψηλες εντασεις.Και ενα τελευταιο,αν δεν εχεις η εχεις ακουσει καλα και για αρκετο χρονικο διαστημα ηχεια της φιλοσοφιας των harbeth,rogers κλπ δεν θα καταλαβεις ποτε για τι μιλαμε.Προχωρα με τα μαθηματικα αν νομιζεις οτι το αποτελεσμα ειναι και καλυτερο......καλες εξισωσεις

Υ.Γ. τα Harberth δεν θα τα ελεγα με τίποτα ουδετερα, βασικά θεωρώ οτι επεμβαίνουν δραματικά στα δρόμενα :D
Πολλοι θα συμφωνησουν μαζι σου,κανενας που του αρεσουν δεν θα τα αλλαζε για κατι πιο "ουδετερο"........αν ολα ηταν "ουδετερα και πανισχυρα"καποιοι σοβαροι κατασκευαστες δεν θα ειχαν την μεγαλη φημη και εκτιμηση που εχουν με τα "χρωματισμενα" μηχανηματα τους.....

Υ.Γ. τα Harberth δεν θα τα ελεγα με τίποτα ουδετερα, βασικά θεωρώ οτι επεμβαίνουν δραματικά στα δρόμενα :D

Για να αξιολογήσουμε την παρατήρηση, άν θέλετε, καλοπροαίρετα και χωρίς ίχνος ειρωνίας, μιας και δεν σας γνωρίζουμε όλοι, μήπως είναι σκόπιμο να μας πληροφορήσετε για το μέγεθος της εμπειρίας σας από ζωντανή (πραγματικά unplugged) μουσική, όχι μικρόφωνα και τα τοιαύτα...

Απάντηση: Re: "budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

Για να αξιολογήσουμε την παρατήρηση, άν θέλετε, καλοπροαίρετα και χωρίς ίχνος ειρωνίας, μιας και δεν σας γνωρίζουμε όλοι, μήπως είναι σκόπιμο να μας πληροφορήσετε για το μέγεθος της εμπειρίας σας από ζωντανή (πραγματικά unplugged) μουσική, όχι μικρόφωνα και τα τοιαύτα...

+1 Εύγε

απλώς ενημερώνω πως μετά από επικοινωνία που είχα με τους ανθρώπους της audia στην ιταλία το πρόβλημα με το μαύρο finish λύθηκε και πλέον τροφοδοτούν την αγορά ξανά και με τα δύο χρώματα...

απλώς ενημερώνω πως μετά από επικοινωνία που είχα με τους ανθρώπους της audia στην ιταλία το πρόβλημα με το μαύρο finish λύθηκε και πλέον τροφοδοτούν την αγορά ξανά και με τα δύο χρώματα...

να σε ρωτήσω κάτι?
υπάρχει η πεποίθηση ότι ο audia είναι καλύτερος από τον hegel που έχεις?
προβλέπω έγκλημα δίνοντας τον hegel προς 900 και ακουμπώντας άλλα 1000 και για το audia ότι θα έχεις το αποτέλεσμα που ψάχνεις

αν θες nextgen πες και τα υπόλοιπα συναδα γιατί μου φαίνεται ότι δεν είναι το τελικό στάδιο σου που θέλει αλλαγή
και για να το προεκτείνω ( κακώς ίσως ) 25τμ με ηχείο βάσης ότι ενισχυτικό και να βάλεις ............

όχι, δεν υπάρχει αλλιώς θα τον είχα αγοράσει εξ' αρχής... όταν αγόραζα τον hegel ήξερα τι έκανα. και ούτε κλικ κάνει ούτε τίποτα ενοχλητικό, ίσα-ίσα που είναι εξαιρετική και η ποιότητα συναρμογής του και τα υλικά του.

περνώντας ο καιρός όλοι μας (φαντάζομαι!) ξέρουμε καλύτερα τι θέλουμε και αυτός είναι ο λόγος που τον δίνω.... ψάχνω τι πάει καλύτερα με τα harbeth και τα αυτιά μου αυτή τη στιγμή ! (ακούω μουσική συνεχώς....εδώ και 30+ χρόνια.... η μουσική που γουστάρω ολοένα και περιορίζεται, οπότε ο σκοπός είναι αυτά τα 500-1000 αγαπημένα μου albums να τα ακούω ιδανικότερα ... και μην ξεχνάμε: άλλα πράγματα θέλουμε ή αλλιώς ακούμε στα 20, αλλιώς στα 40 κ.ο.κ.)

rega saturn, thorens td160mk2, αλλά πλέον παρ'όλα τα βινύλια ΔΕΝ παίζω βινύλια, beresford dac caiman (ούτε αυτό το χρησιμοποιώ μονίμως) και διάφορα μέσης τιμής καλώδια...

το ερώτημα μου τώρα δεν θα είναι για τον nextgen αλλά για όσους συμμετείχαν στο thread
25τμ χώρος - ηχεία βάσης - πηγή rega saturn thorens 160 beresford - ολοκληρωμένος ενισχυτής
ποιες είναι οι προτάσεις σας ?

ειλικρινά διαβάζοντας και συμμετέχοντας στο παρών thrad θέλω να βοηθήσω και δεν έχω ουδεμία εμμονή με φίρμες ηχείων ενισχυτών κτλ :rolleyes:

χμ, φιλε antonisgr είναι μια κουβέντα που και το ελάχιστο θετικό (που το έχει πετύχει ήδη) να βγάλει , για μένα είναι πετυχημένη... αυτή που γίνεται εδώ μέσα εννοώ...

το shl5 παίζει άνετα σε χώρο 25τ.μ. και μεγαλύτερο.. εξάλλου κάθομαι περίπου στα 2/3 οπότε είναι ακόμα μικρότερος... και τα συνοδά μια χαρά είναι, υπέροχα θα έλεγα..

ο δε ενισχυτής έχει όλες τις αρετές ενός μέχρι τα 2000 ευρώ ενισχυτή.. κάπως έτσι.

απλά πιστεύω πως τα ηχεία μπορούν και θα παίξουν ακόμα καλύτερα και αυτό προσπαθώ να πετύχω χωρίς να αγοράσω pass ή burmester... απλό.

αρκετά παιδιά με harbeth και εδώ και έξω είναι φίλοι μου. κάποιοι από αυτούς έχουν πετύχει εξαιρετικό -στα αυτιά μου- ήχο ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερα ακριβά συνοδά...

σε αυτό το σημείο, θέλω να ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ για την μέχρι τώρα συμμετοχή σας στο παρόν, και να πω πως πραγματικά χάριν σε σας πολλές φορές λύνω απορίες ή καθοδηγώ τη σκέψη μου, κυρίως μέσω των εμπειριών σας. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ελπίζω να μην σας έχω ζαλίσει ήδη...χαίρομαι που συμμετέχω σε ένα τέτοιο φόρουμ !

Last edited:

Και μόνο σε ροζ να έβγαινε, θα τον ξαναγόραζα πάντως.:smile:

... beresford dac caiman (ούτε αυτό το χρησιμοποιώ μονίμως) και διάφορα μέσης τιμής καλώδια...

Μήπως καλύτερα να επένδυες στην παρούσα φάση σε ένα καλύτερο dac;

Μπορεί να προτείνω τον Audia, αλλά χωρίς αντίστοιχης ποιότητας σήμα φωνάζει και δαγκώνει.

Το σύστημά σου ως έχει τώρα πιο αρμονικό φαίνεται να είναι με τον Hegel.

το shl5 παίζει άνετα σε χώρο 25τ.μ. και μεγαλύτερο.. εξάλλου κάθομαι περίπου στα 2/3 οπότε είναι ακόμα μικρότερος... και τα συνοδά μια χαρά είναι, υπέροχα θα έλεγα..
ο δε ενισχυτής έχει όλες τις αρετές ενός μέχρι τα 2000 ευρώ ενισχυτή.. κάπως έτσι.
απλά πιστεύω πως τα ηχεία μπορούν και θα παίξουν ακόμα καλύτερα και αυτό προσπαθώ να πετύχω χωρίς να αγοράσω pass ή burmester... απλό.
αρκετά παιδιά με harbeth και εδώ και έξω είναι φίλοι μου. κάποιοι από αυτούς έχουν πετύχει εξαιρετικό -στα αυτιά μου- ήχο ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερα ακριβά συνοδά...
σε αυτό το σημείο, θέλω να ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ για την μέχρι τώρα συμμετοχή σας στο παρόν, και να πω πως πραγματικά χάριν σε σας πολλές φορές λύνω απορίες ή καθοδηγώ τη σκέψη μου, κυρίως μέσω των εμπειριών σας. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ελπίζω να μην σας έχω ζαλίσει ήδη...χαίρομαι που συμμετέχω σε ένα τέτοιο φόρουμ !

1.Σημασία έχει και ο συνολικός χώρος όμως εκτός από τη θέση ακρόασης, ο αέρας διεγείρεται σε όλο τον χώρο. Δηλαδή αν κάτσεις σε 100τ.μ σαλόνι, αλλά σε κανονική θέση ακρόασης π.χ 3 μέτρων από αυτά τα ηχεία, νομίζεις θα ακούς καλά επειδή είσαι 3 μέτρα μόνο μακριά? Τέσπα, εγώ θεωρώ πάντως πως τα 25μ. είναι οριακά για αυτό το ηχείο, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
2.Τα ηχεία σου μπορεί να μπορούν να παίξουν ακόμα καλύτερα, όμως αυτό δεν θα το καταφέρεις με ενισχυτές στην ίδια κατηγορία τιμής, όσο και να το θέλεις. Καλοσχεδιασμένοι ενισχυτές του 2χίλιαρου, όπως ο hegel,af3,as2000 κλπ, θα παίξουν πάνω κάτω παρόμοια καλά, με μικρές διαφοροποιήσεις. Μην περιμένεις θεαματικές διαφορές, απλά δεν θα τις πάρεις.
3. Δεν έχω διαβάσει τί πηγή έχεις, αλλά δυστυχώς, όλα ξεκινάν από την πηγή... Μπορεί να αλλάξεις όσους ενισχυτές θες, με όλους θα φτάνεις σε ένα προκαθορισμένο παρόμοιο σημείο που καθορίζεται από τη δυνατότητα της πηγής σου και θα σκέφτεσαι..."μα καλά, και αυτός πάνω κάτω το ίδιο με τον άλλο παίζει? Τί γίνεται?". Οπότε αν δεν έχεις πηγή που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε καλύτερα μηχανήματα, δεν έχει νόημα και να τα πάρεις...

Last edited:

Μη βλέπετε που ειμαι το μαυρο προβατο στην οικογενεια και εχω ηλεκτρονικά ακούσματα....στην οικογένεια έχουμε μέχρι soprano:firstprize:

Αλλά δεν νομίζω οτι ειναι εκει το θέμα, αν πιστευεις οτι τα Harberth δεν εχουν χαρακτήρα ελα μια βολτα από το σπίτι να ακουσεις τα Μ40 (βρισκουμε ευκολα και HL5) με λίγο πιο ουδετερα ηχεία:BDGBDGB53:

Συμφωνώ βεβαια με τον φιλο που λέει οτι δυσκολα θα βρεις καποιον ιδιοκτητη harberth να θέλει να τα αλλάξει, μέχρι και εγω που τα εχω αποσύρει θελω να τα στησω σε ενα αλλο χωρο να τα ακουω που και που