bufallo (ess 9008) - τί κατάφερα...

σταματηστε ρε σεις να δουλευεται τον υπερηχα.

αντι να το βοηθησετε το παιδι μπας και γινη δικος μας.

δημητρη θα ερθη με τις αντιστασεις.

βγαλτο και πανω απο τον προ γιατι τα καουντερ επηρεαζονται και θα εισαι οκ.

υ.γ.εμενα επαιξε με τη μια ρε γαμωτο.

κιχ δεν κανη.

σταματηστε ρε σεις να δουλευεται τον υπερηχα.

....

βγαλτο και πανω απο τον προ γιατι τα καουντερ επηρεαζονται και θα εισαι οκ.

....

Απο τι άλλο επηρεάζονται; Απ την θέση της σελήνης ίσως; :Banane0:

LOL

ΣΟ λαμπιζατορας εχει σταδιο με λαμπα ή με οπα? Για βαλτε λινκ????

Λάμπα φυσικά!
Άντε εσείς οι λαμπάτοι βοηθήστε το Δημήτρη να το υλοποιήσει γιατί έχω κι εγώ μία περιέργεια να ακούσω σύγκριση με Counterpoints...
Εμάς μας έφαγε η αναβάθμιση στο καινούργιο και τα πουλήσαμε τα παλιά πριν προλάβουμε να δοκιμάσουμε με τις λάμπες.

Aκόμα καλύτερα, να καταφέρετε να ψήσετε τον back να το δοκιμάσει. Αυτός ακόμα αντιστέκεται στην upgraditis... :music-smiley-005:

Οπως τίποτα στον πλανήτη?

Τοσο πολύ ρε Δημήτρη?

Ε, τι λέμε τόσο καιρό...

World's best DAC chip το λέει ο Λαμπιζάτορας και το προηγούμενο αγαπημένο του ήταν το 1541..

Last edited:
κοίτα, αυτά τα ανισόρροπα έχουν κομματάκι από λάμπα αλλά μέχρι στιγμής έχουν και μιά κομματάρα από κασετόφωνο του 1972....:Banane0:

πάνω που ετοιμαζόμουνα να πάρω το σετάκι λάμπας που είχε προτείνει ο Βασίλης γιά το φτηνό κινέζικο μου προέκυψε η μόδα...

Αλλά πού θα πάει...
θα το λαλήσω...

Εχω στην κατοχή μου ένα S/P-DIF receiver

The kit can be used for both S/P-DIF (optical and electrical) and AES/EBU formats. The circuit uses the Crystal CS8415A chip, and supports resolutions up to 24 bits and sample rates from 32 to 96kHz.

http://electronics.dantimax.dk/Kits/Digital_audio/index.html

το παρακάτω

SPDIFRX.595_500.jpg

Αξίζει να γίνει receiver S/P-DIF ή AES/EBU και να στείλει σήμα στο βουβαλι 24bit I2S PCM format;

Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το SPDIF receiver που υπάρχει ήδη μέσα στο Sabre.

Από όσο καταλαβαίνω και εγώ από όσο έχω διαβάσει καλύτερα το εσωτερικό.

Supersonic, ξεκίνησες ένα εξαιρετικό διδακτικό Thread… μαθαίνουμε όλοι μαζί σου! Καλή συνέχεια τόσο σε εσένα όσο και στους υπόλοιπους!

λεπόν

αλλάξαμε τις αντιστάσεις.
από 221 τις πήγα 360.
Εβαλα και μεγαλύτερα rca (καλώδια) ώστε να μπορώ να τα δρομολογήσω όπως θέλω χωρίς να περνάνε από ύποπτα σημεία...
Σε πρώτη φάση λόγω μεγαλύτερου gain το χις έπεσε.
Αλλά, εμφανιζόταν περισσότερο στο ένα καναλι.
Τα άλλαξα λίγο θέση έπεσε κι άλλο.
Πήρα το ένα counter το ανέβασα μερικούς πόντους πάνω σε ένα χαρτόκουτο...
αυτό είχε αποτέλεσμα να πέσει και στα δυό στο ελάχιστο (σε εκείνο που είναι ψηλά) και εξαφανίστηκε στο άλλο.
Και άμα πιάνεις το καλώδιο από το Out- στο υπερυψωμένο το χις πάει περίπατο.
Αρα θέλει εξαιρετική χωροθέτηση (με δοκιμές) και φυσικά κουτί

Οπως τίποτα στον πλανήτη?

Τοσο πολύ ρε Δημήτρη?

Επιβάλεται ακρόασις....

Πότε κατέρχεσε προς τας Αθήνας?

Ελπίζω πιό νωρίς απ τον Νοέμβριο.

ΧΑΛΑΡΩΣΕ τζιμ !
σε καμιά 15 μέρες έρχεται και θα ακροαστουμε το καινούργιο :ADFADF1:

κοίτα, αυτά τα ανισόρροπα έχουν κομματάκι από λάμπα αλλά μέχρι στιγμής έχουν και μιά κομματάρα από κασετόφωνο του 1972....:Banane0:

πάνω που ετοιμαζόμουνα να πάρω το σετάκι λάμπας που είχε προτείνει ο Βασίλης γιά το φτηνό κινέζικο μου προέκυψε η μόδα...

Αλλά πού θα πάει...
θα το λαλήσω...

άμα είναι κάνας κολλητός εδώ γύρω εισ την πρωτεύουσα i mean , να στο έδινα να το δοκιμάσεις με το μπαφαλο

Έστω και με προσωρινά γιατροσόφια γιά να μπορέσει να παίξει πάνω στα χαρτόνια και ακάλυπτο δηλώνω χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό ότι ο συνδυασμός του παλιού 9008 με τα counterpoints πάταει χαλαρά ο,τιδήποτε έχω ακούσει σε dac.

Οι διαφορές χωρίς να είναι κραυγαλέες είναι κεφαλαιώδεις.
Είναι διαφορές στο staging, στην αληθοφάνεια των οργάνων και στην δυνατότητα αντίληψής τους.
ξαφνικά εκεί που ξέρεις ότι παίζουν αυτά τα όργανα, τα ξεχωρίζεις με χωρίς προσπάθεια, λες τώρα θα ακούσω το σαξόφωνο και το ακούς αν και συνήθως θα απολαύσεις να το ακούς μαζί με όλα τα άλλα όχι σαν ένα σύνολο ήχου αλλά σαν πολλά όργανα στον ίδιο χώρο.
Ξαφνικά αναγνωρίζεις φάλτσα που δεν υπήρχαν, ατέλειες στην ηχογράφηση ή λεπτομέρειες που ίσως κανείς δεν αναγνωρίσει.
Μοιάζει σαν να φοράς γυαλιά γιά πρώτη φορά και να βλέπεις ένα μωσαϊκό με τις ψηφίδες του και όχι σαν ένα ενιαίο μπεζ σύνολο.
Δεν υπάρχει αυτό που λέμε συνήθως, έχει πιό βαθύ χαμηλό, πιό καθαρά πρίμα, πιό υγρή μεσαία.
Δεν χρειάζεται να αναφερθείς σ αυτά.
Αυτά είναι όπως είναι στην ηχογράφηση.
Εκείνο που αναρωτιέσαι μόνο είναι πως θα έπαιζε με ένα σύστημα καλύτερο από το υπόλοιπο δικό σου.
Κρίμα που είναι γιά την ώρα διαθέσιμο μόνο σε diy (και μάλιστα σε ικανούς και ψαγμένους) και όχι ευρύτερα εμπορικά. (άλλωστε δεν ξέρω καν αν τα counterpoints θα εχουν αντάξιο εμπορικό αντίπαλο).
Φυσικά ΠΟΛΥ θα ήθελα να το ακούσω και με λάμπα και φυσικά balanced.

Η διαφορά από το σκέτο σε σχέση με την προσθήκη των counterpoints είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ακριβώς αλλά σίγουρα είναι σε μεγάλο επί πλέον ποσοστό.

Βασίλη καλώς να το δεχτείς όταν έρθει.
περιμένω εντυπώσεις.
όσο γιά τους υπόλοιπους (Μπακ και ΚώσταΦ ευχαριστώ μέχρι στιγμής αν και ακόμα δεν έχει τελειώσει το ψάξιμο) αναζητείστε το και ακούστε το.

Ελπίζω να μην έχω πλασεμπιαστεί, αλλά είναι να ευχαριστιέμαι έτσι τη μουσική που ακούω ας είναι και placebo....

δεν νομιζω να παθαμε ολοι ομαδικη παρακρουση.

εχτες ακουγα μια εγγραφη που θεωρουσα φοβερη

και ξαφνικα ενοιωσσα σαν να καθομαι στην κονσολα

του στουντιο και να ακουω τις ατελειες.

ολες ομως ακουγονται χωρις ενοχληση.

και εγω θα ηθελα να το ακουσω με λαμπα παντως.

βασιλη αμα παραλαβης το 32 δεν μας το στελνης καμια

βολτα και απο δω;

τα εξοδα δικα μου.

Ολα είναι μέσα στη μουσική ακόμα και οι ατέλειες την ομορφαίνουν.

Πως γίνεται πάντα το σύστημα μου να στρώνει από μια πηγή!!!
Πριν ήταν το advance acoustic 203 τώρα το βουβαλάκι...

Καλή απόλαυση στους κατόχους...

@supersonic

Μέχρι τώρα ψηνόμουν να τ ακούσω. Τώρα νοιώθω και μια φαγούρα στο χέρι. Λες;

ΥΓ: τα χίσια φύγανε ; )

Έστω και με προσωρινά γιατροσόφια γιά να μπορέσει να παίξει πάνω στα χαρτόνια και ακάλυπτο δηλώνω χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό ότι ο συνδυασμός του παλιού 9008 με τα counterpoints πάταει χαλαρά ο,τιδήποτε έχω ακούσει σε dac.

Οι διαφορές χωρίς να είναι κραυγαλέες είναι κεφαλαιώδεις.
Είναι διαφορές στο staging, στην αληθοφάνεια των οργάνων και στην δυνατότητα αντίληψής τους.
ξαφνικά εκεί που ξέρεις ότι παίζουν αυτά τα όργανα, τα ξεχωρίζεις με χωρίς προσπάθεια, λες τώρα θα ακούσω το σαξόφωνο και το ακούς αν και συνήθως θα απολαύσεις να το ακούς μαζί με όλα τα άλλα όχι σαν ένα σύνολο ήχου αλλά σαν πολλά όργανα στον ίδιο χώρο.
Ξαφνικά αναγνωρίζεις φάλτσα που δεν υπήρχαν, ατέλειες στην ηχογράφηση ή λεπτομέρειες που ίσως κανείς δεν αναγνωρίσει.
Μοιάζει σαν να φοράς γυαλιά γιά πρώτη φορά και να βλέπεις ένα μωσαϊκό με τις ψηφίδες του και όχι σαν ένα ενιαίο μπεζ σύνολο.
Δεν υπάρχει αυτό που λέμε συνήθως, έχει πιό βαθύ χαμηλό, πιό καθαρά πρίμα, πιό υγρή μεσαία.
Δεν χρειάζεται να αναφερθείς σ αυτά.
Αυτά είναι όπως είναι στην ηχογράφηση.
Εκείνο που αναρωτιέσαι μόνο είναι πως θα έπαιζε με ένα σύστημα καλύτερο από το υπόλοιπο δικό σου.
Κρίμα που είναι γιά την ώρα διαθέσιμο μόνο σε diy (και μάλιστα σε ικανούς και ψαγμένους) και όχι ευρύτερα εμπορικά. (άλλωστε δεν ξέρω καν αν τα counterpoints θα εχουν αντάξιο εμπορικό αντίπαλο).
Φυσικά ΠΟΛΥ θα ήθελα να το ακούσω και με λάμπα και φυσικά balanced.

Η διαφορά από το σκέτο σε σχέση με την προσθήκη των counterpoints είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ακριβώς αλλά σίγουρα είναι σε μεγάλο επί πλέον ποσοστό.

Βασίλη καλώς να το δεχτείς όταν έρθει.
περιμένω εντυπώσεις.
όσο γιά τους υπόλοιπους (Μπακ και ΚώσταΦ ευχαριστώ μέχρι στιγμής αν και ακόμα δεν έχει τελειώσει το ψάξιμο) αναζητείστε το και ακούστε το.

Ελπίζω να μην έχω πλασεμπιαστεί, αλλά είναι να ευχαριστιέμαι έτσι τη μουσική που ακούω ας είναι και placebo....

Να το χαιρεσαι!!!

Ζηλευωωωωωωωωωωωω!!!!:Banane0:

Tα hiss-ια απ'ότι κατάλαβα έφυγαν. Μπράβο υπερηχητικέ ντιούη!

Όσο για τον ήχο... Supersonic & prooptiki, welcome to the club!
Δημήτρη, μετά από τον Trends (αν θυμάσαι πότε έλεγα γι'αυτό το σπιρτόκουτο στο AVSite - Δεκέμβριο 2006) και το Βuffalo, τουλάχιστον εσύ πλέον ξέρεις ότι δεν προτείνω κάτι αν δεν είμαι σίγουρος ότι παίζει.
Tώρα μένει να ακούσεις και Hypex, αλλά με το μαλακό γιατί εκεί το μαλλί θα βγει "λίγο" πιο ακριβό.. :afro:

Eπειδή δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αν παίζεις balanced δεν υπάρχουν καν τέτοια προβλήματα γιατί ο θόρυβος είναι κοινός και στις δύο φάσεις.
Γι'αυτό άλλωστε λέει ο κατασκευαστής:

NOTE: To use Counterpoint's balanced outputs with singled-ended equipment, a seperate balanced-to-single-ended conversion stage is required.

Το θέμα τώρα για τους υπόλοιπους είναι ότι το setup του Δημήτρη (Buffalo 1.0 + Counterpoints) είναι δύσκολο να βρεθεί.

Οι εναλλακτικές είναι:
A. Aγοράζετε το 32S που φοράει το νέο 32bit τσιπάκι, έρχεται έτοιμο με δικό του I/V stage στην ίδια πλακέτα (opamps, όχι διακριτό), ηχητικά είναι ίδια "γεύση" με κάποιες βελτιώσεις αλλά κοστίζει περισσότερο και δεν έχει περιθώρια χεριάσματος (πχ αλλαγή I/V).
Β. Περιμένετε να βγει το αντίστοιχο Tweaker's board που θα είναι, στο περίπου, το αντίστοιχο του board που έχουμε τώρα στα χέρια μας και το οποίο θα μπορεί να παίξει με ό,τι I/V θέλετε (Counterpoint, lampizator κοκ). Αυτό το υπολογίζω σε ένα δίμηνο όμως.
Γ. Ψάχνετε το παλιό σε αγγελίες ξένων forum. Με πολύ υπομονή κάτι μπορεί να βρεθεί.

Last edited:
ναι
τα χίσια φύγανε.
Βέβαια είναι μην το πολυ πειράζεις... Το άτιμο το counter αρπάζει ακόμα και την ανάσα σου και την κάνει χις...:furious3:
Εχω κάτι κουτιά αλλά δεν χωράνε μέσα 5 πλακέτες και δυό ή τρεις μτσ

Σταύρο 10 φορές στην προκειμένη δεν ξέρω τί σημαίνει.
Πάντως 10 δίσκους άκουσα και μάλιστα αυτούς που άκουσα πριν από λίγο καιρό με το benchmark και με το κινέζικο (και προηγουμένως με το audiotrak) και είχα εντυπωσιαστεί με εκείνα τότε.

Σημειωτέον το benchmark είναι ένα εξαιρετικό dac (ιδίως αν το πάρεις δεύτερο χέρι, όπως εγώ) με πολλές δυνατότητες.
Αλλά,
(το αλλά είναι που μετράει)
το benchmark είναι ένα εξαιρετικό dac σε σχέση με τα dac που γνωρίσαμε και γνωρίζαμε μέχρι τώρα.
Το ess είναι απλά κάτι διαφορετικό.

Ειλικρινά μετά την πρόσφατη εμπειρία και αφού το βάλω σε καλό κουτί φαγουριάζομαι ήδη γιά το 32μπιτο...
(ήταν να μην πάρω φόρα...)
Περιμένω και έναν psaudio balanced προ οπότε θα δοκιμάσω και έτσι.
Και μιά και το λέμε αυτό, αν θελήσω να το δοκιμάσω balanced πρέπει να ξαναγυρίσω στις αντιστάσεις των 221Ω?

Θα βάλω σε λίγο μια φωτό από το νέο σεταπ, έτσι λίγο γιά να καταλάβετε τι βουντού θέλει το χισ....

Last edited:
Και μιά και το λέμε αυτό, αν θελήσω να το δοκιμάσω balanced πρέπει να ξαναγυρίσω στις αντιστάσεις των 221Ω?

Μπα, μην τις πειράζεις. Εκτός αν σου πέσει πολύ το output και θες να το ρίξεις, που δε νομίζω.