bufallo (ess 9008) - τί κατάφερα...

μπραβο δημητρη καλες ακροασεις.

επειδη με βαλατε στην πριζα δοκιμασα να παιξω unbalanced.

τελικα εκει ειναι ολο το προβλημα.

απο μηδενικο φησημα εως τυφωνα αναλογα τη θεση των πλανητων.

σε balanced δεν υπηρχουν τετοια προβληματα.

τελος σε balanced παιζη πολυ πιο δυνατα οποτε μαλλον θα χρειαστουν

οι αντιστασεις.

Aν πας σε balanced να επιστρέψεις σίγουρα στις 221R και να παίξεις με το voltage στα 13,5ν ή στα 15ν.

Τέλος μία ακόμη ερώτηση όταν τσεκάρουμε τα 15ν επειδη έχω ένα φθηνό πολύμετρο μου δίνει διαφορετικές μετρήσεις οταν αντιστρέφω τα καλώδια του πολυμέτρου, ποια είναι η σωστή όταν μετράω το + και γείωση να έχω θετική ένδειξη στο πολύμετρο; (πχ αν με την θετική έχω ένδειξη +15 και αντιστρέψω τα καλώδια τότε το πολύμετρο δείχνει -14,7!) και τέλος είναι καλύτερα να την μετράω πάνω στα καουντερ τα +15ν;

Ευχαριστώ

Με τις "μαμά" αντιστάσεις είναι σχετικά χαμηλά πάντως. 2V RMS balanced και το μισό σε SE. Σηκώνει λίγο "τσίμπημα".
Βέβαια ο Δημήτρης παίζει με ενεργό προ αν θυμάμαι (MBL?) οπότε δεν έχει θέμα.

Όσο για τον ήχο... Supersonic & prooptiki, welcome to the club!
Δημήτρη, μετά από τον Trends (αν θυμάσαι πότε έλεγα γι'αυτό το σπιρτόκουτο στο AVSite - Δεκέμβριο 2006) και το Βuffalo, τουλάχιστον εσύ πλέον ξέρεις ότι δεν προτείνω κάτι αν δεν είμαι σίγουρος ότι παίζει.
Tώρα μένει να ακούσεις και Hypex, αλλά με το μαλακό γιατί εκεί το μαλλί θα βγει "λίγο" πιο ακριβό.. :afro:

Eπειδή δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αν παίζεις balanced δεν υπάρχουν καν τέτοια προβλήματα γιατί ο θόρυβος είναι κοινός και στις δύο φάσεις.
Γι'αυτό άλλωστε λέει ο κατασκευαστής:

[humor]
Απ την άλλη δεν έχεις προτείνει το bluesky και προτείνεις πάνελ ηχεία. :Banane0:
[/humor]

O θόρυβοw είναι κακό δείγμα. Οτι ακυρώνεται στην έξοδο είναι η γατρειά. Καλύτερα θα ήταν να μην υπήρχε ιν δε φιρστ πλέϊς.
Νομίζω ότι συμφωνούμε σ αυτό. Καλό θα ήταν κάποιος με ένα βασικό εργαστήριο να δοκιμάσει να απαλάξει τον βούβαλο απο θορύβους οι οποίοι στοιχηματίζω ότι εκτίνονται πέρα απ το ακουστό φάσμα. Aσχετα απ τον τρόπο σύνδεσης.

O θόρυβοw είναι κακό δείγμα. Οτι ακυρώνεται στην έξοδο είναι η γατρειά. Καλύτερα θα ήταν να μην υπήρχε ιν δε φιρστ πλέϊς.
Νομίζω ότι συμφωνούμε σ αυτό. Καλό θα ήταν κάποιος με ένα βασικό εργαστήριο να δοκιμάσει να απαλάξει τον βούβαλο απο θορύβους οι οποίοι στοιχηματίζω ότι εκτίνονται πέρα απ το ακουστό φάσμα. Aσχετα απ τον τρόπο σύνδεσης.

τέτοιους ενδοιασμούς έχω και εγώ.

Αρκετοί μίλησαν γιά παράξενες ταλαντώσεις σε κάτι μεγάκυκλους...
Φυσικά μετά ανακάλυψαν τις αιτίες και τα γιάτρεψαν.
Όμως ένας ψιλοάσχετος diy όπως εγώ δεν έχω κάν δυνατότητα, γνώσεις και υλικό να τις εντοπίσω, αν υπάρχουν.

Φυσικά σίγουρα αυτές αφορούν τα counterpoints.
Είχα γράψει Μανώλη, και εξακολουθεί να ισχύει, ότι μόνο του σε voltage mode, παίζει επίσης πολύ καλά.
Και να φανταστείς εκεί βγάζει πάνω από 1 και volt.
Στα counter βγάζει σε unbalanced 1 μόλις και πρέπει να φανταστείς ότι πρέπει να αλλάξεις αντιστάσεις γιά να το φέρεις κάπου.

Μικρή σκιά όλα αυτά, σε ένα λαμπρό δείγμα δουλειάς...

Θα δούμε...

λοιπον για να τελειωνουμε με αυτη την ιστορια.

το βαουβαλι δεν εχει κανενα προβλημα θορυβων.

τα counterpoint τωρα καταρχην ειναι beta.

οποιος θελη τα παιρνη.

για αυτο και η τιμη των 70 ευρω που ειναι ζητημα αν πληρωνεις τα υλικα.

ταλαντωσεις εκτος του ακουστου φασματος δεν εχουν.

τα βαλαμε σε παλμογραφο πριν πουληθουν.

αυτο που συμβαινη ειναι οτι επηρεαζονται ευκολα τριγυρω καλωδια και

τροφοδοτικα.

εγω τα εβαλα απο την αρχη σε κουτι και δεν ειχα προβλημα.

επισης σε balance συνδεση το προβλημα δεν υπαρχη για αυτο και δεν

ασχοληθηκα παραπανω.

Ποιος έχει ακούσει το καινούργιο βουβαλο-ess;

Με τι ρυθμίσεις τα switches; I2S ή SPDIF;

Γενικά το αποτέλεσμα; Μια περιγραφή;

Θενς ιν αντβανς.

Ποιος έχει ακούσει το καινούργιο βουβαλο-ess;

Με τι ρυθμίσεις τα switches; I2S ή SPDIF;

Γενικά το αποτέλεσμα; Μια περιγραφή;

Θενς ιν αντβανς.

Το ακουσαμε στο σπιτι μου με οπτικη και αυτο και το παλιο.

τα switches αν και δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια στον ηχο ηταν ολα στο +

λιγο πιο μουσικο το παλιο με τα counterpoint και λιγο πιο αναλυτικο το

καινουργιο αλλα πολυ κοντα μεταξυ τους.

ωστοσο και τα δυο ηταν ατελιωτα με χυμα καλωδια το ενα σε παπουτσοκουτα

σεταρισμενο για οδηγηση ακουστικων και το αλλο χωρις τα avcc και χωρις

ξεχωριστο μ/τ για va και vd.

απο τοτε το δικο μου εχει βελτιωθη λιγακι αλλα το ιδιο ισχυη και για το

καινουργιο.

θα υπαρξη δευτερος γυρος.

υ.γ.ουτε εγω προτεινω digital και προτεινω πανελ για μεσουψηλα

και κλειστο κουτι χαμηλα.:flipout:

Όπως τα λέει ο back ήταν στην ακρόαση που κάναμε σπίτι του.
Συνολικά πιο ουδέτερο και τελικά φυσικό άκουσμα το καινούργιο σε σχέση με το παλιό και τα Counterpoints. Αυτά τα μαραφέτια τα Counterpoints έχουν τις αρμονικές τους ψηλά και κάποιοι ίσως το προτιμήσουν γι'αυτό το λόγο.

Εγώ το έχω ακούσει το 32S και στο σπίτι μου σε σχέση με το προηγούμενο Buffalo σκέτο, χωρίς Counterpoints. Πολύ ανώτερο το καινούργιο αλλά άδικη η σύγκριση αφού το ένα έπαιζε σε voltage mode ενώ το άλλο σε current mode με ένα άριστο I/V στάδιο μετά, το IVY II.

Γενικώς το καινούργιο έχει κάποια αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα: νέο 32bitο chip, καλύτερο clock, καλύτερο routing εφόσον όλα είναι στην ίδια πλακέτα, καλύτερα on-board regulators είναι τα χοντρά που μπορώ να θυμηθώ.

Όποιος ψάχνει ένα "έτοιμο" προϊόν να το βάλει στο κουτί και να απολαύσει μουσική αγοράζει το 32S. Παίζεις όσο θέλεις με τις τροφοδοσίες φυσικά.

Όποιος θέλει να ψαχτεί με άλλα I/V στάδια και γενικώς χεριάσματα, περιμένει το Tweaker's.

δε μου λέτε βρε παληκάρια....
εγώ γιά την ώρα τροφοδοτώ το βουβαλο με ένα μτσ.
Επίσης τα counters με ένα και ένα τροφοδοτικό.

Επειδή περισσεύει ένας 14va στα 18v...
Να τον βάλω στα counters?
Να μην τον βάλω καθόλου?
Μήπως να τον έβαζα στο bufallo ή θα είναι πολύ να το ρίξουμε από τα 18 στα 6.6 ?

στα καουντερ να τον βαλης που τραβανε πιο πολυ.

αμα πας στου τσαρουχα να σου παραλληλιση τα τυλιγματα στους δυο μ/τ να βαλης τον ενα στο + και τον αλλο στο -

Χωρίς πολλές αναλύσεις δώστε κατά την γνώμη σας το optimum setup για se σύνδεση.

Επίσης είναι φυσιολογικό το ότι ψήνεις αυγά πάνω σε όλα τα υλικά του;

αυγά δεν ψήνεις Μανώλη.
απλά μην εκλαμβάνεις τις ερωτήσεις άσχετου ως πρόβλημα...
Πχ δεν ξέρω πως πρέπει να ζεσταίνεται ένας τετραπλός τελεστικός.

Προχτές τα ίδια έλεγα και στον μπακ που μου έστειλε ένα διακριτό opa earth και ανέβασε γύρω στους 38 βαθμούς....
Τώρα ο τελεστικός του counter ανεβάζει άλλους 10 βαθμούς.
Δεν ξέρω αν είναι πολύ ή λίγο.

θερμομετρο δεν εχω βαλη αλλα ακουμπας τα χερια σου πανω και ειναι χλιαρα

χωρις να σε καινε.

το ιδιο και τα τροφοδοτικα ενω οι μ/τ ισα που καταλαβαινεις οτι δουλευουν.

κατι για 65 βαθμους που διαβασα εδω δεν παιζουν σε εμενα