bufallo (ess 9008) - τί κατάφερα...

Διαφωνώ κάθετα στην παραπάνω άποψη, το datasheet αναφέρει "operating temperature free air -20 - 85C" που σημαινει οτι αφού μέτρησα 80C με 30 ambient μέσα σε 5 λεπτά λειτουργίας(στον αέρα και όχι με κλειστό κουτι), τότε αν μια από αυτές τις μέρες πιάσει 35 ambient και το χρησιμοποιήσω για να ακούσω 2-3 ώρες μουσική, είμαστε ακριβως στο όριο (αν όχι πολύ παραπάνω) είναι πολύ κακό για την αξιοπιστία της κατασκευής καθώς και για τη μακροβιότητά της. Νομίζω οτι ο σχεδιαστής το έχει παρακάνει εδω, εκτός και αν απευθύνεται σε Σουηδούς καταναλωτές ή υπάρχει καποιο "μυστικό" στις προδιαγραφές. Γενικά καλό, αν όχι απαραίτητο, ειναι τα ολοκληρωμένα να μην παιζουν στο θερμικό τους όριο ή παραπάνω.

To 32άρι που έχουμε παίζει συνέχεια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα πάντως και μένουμε Κρήτη, όχι Σουηδία. Η θερμοκρασία παραμένει σταθερή είτε παίζεις μισή είτε τρεις ώρες.
Για την αξιοπιστία θα πρέπει να περιμένουμε το δεύτερο batch που έχει πολλά κομμάτια και, φυσικά, θα φανεί σε βάθος χρόνου.

125 βαθμούς αναφέρει το datasheet για τους opamps που είναι στο στάδιο εξόδου ενώ ο Russ βρίσκεται τακτικά με τους ανθρώπους που σχεδίασαν το Sabre. Aν υπήρχε κάποιο πρόβλημα θα του το είχαν αναφέρει.

Πάντως το ευκολότερο θα ήταν να μεταφέρεις τους προβληματισμούς σου στον ίδιο τον κατασκευαστή, δηλ τους ανθρώπους της Twisted Pear.
Θα τους βρεις και στο επίσημο forum και στο diyaudio (και σε αρκετά ακόμη forum, αλλά αυτά τα δύο αρκούν) ενώ απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις άμεσα.

To support τους είναι άριστο, by the way. Όποτε είχε προκύψει πρόβλημα με κάποιο παλαιότερο revision το είχαν αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο.

Έχασες που δεν το άκουσες, πάντως. Μισή ωρίτσα δε νομίζω να μείωνε τόσο πολύ τη μακροβιότητα του DAC. Άσε που καλύτερα να του κάνεις stress testing τώρα που είναι καινούργιο ώστε να στο αλλάξουν αμέσως αν προκύψει το οτιδήποτε.

Last edited:
To 32άρι που έχουμε παίζει συνέχεια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα πάντως και μένουμε Κρήτη, όχι Σουηδία. Η θερμοκρασία παραμένει σταθερή είτε παίζεις μισή είτε τρεις ώρες.
Για την αξιοπιστία θα πρέπει να περιμένουμε το δεύτερο batch που έχει πολλά κομμάτια και, φυσικά, θα φανεί σε βάθος χρόνου.

125 βαθμούς αναφέρει το datasheet για τους opamps που είναι στο στάδιο εξόδου ενώ ο Russ βρίσκεται τακτικά με τους ανθρώπους που σχεδίασαν το Sabre. Aν υπήρχε κάποιο πρόβλημα θα του το είχαν αναφέρει.

Πάντως το ευκολότερο θα ήταν να μεταφέρεις τους προβληματισμούς σου στον ίδιο τον κατασκευαστή, δηλ τους ανθρώπους της Twisted Pear.
Θα τους βρεις και στο επίσημο forum και στο diyaudio (και σε αρκετά ακόμη forum, αλλά αυτά τα δύο αρκούν) ενώ απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις άμεσα.

To support τους είναι άριστο, by the way. Όποτε είχε προκύψει πρόβλημα με κάποιο παλαιότερο revision το είχαν αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο.

Έχασες που δεν το άκουσες, πάντως. Μισή ωρίτσα δε νομίζω να μείωνε τόσο πολύ τη μακροβιότητα του DAC. Άσε που καλύτερα να του κάνεις stress testing τώρα που είναι καινούργιο ώστε να στο αλλάξουν αμέσως αν προκύψει το οτιδήποτε.

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα, όμως δεν ειναι δικό μου και δεν επιθυμώ να διακινδυνευσω ξένο μηχάνημα. Όσα για τους 125 βαθμούς ισχύουν μόνο για το εσωτερικό του ημιαγωγού και όχι το κέλυφος! Αν στο πλαστικό κέλυφος έχουμε 80-85 στο εσωτερικό του ημιαγωγού έχει άνετα 125C αν όχι πολύ παραπάνω αν λάβουμε υπόψιν και το μέγεθος του ημιαγωγού άστα να πάνε.

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα, όμως δεν ειναι δικό μου και δεν επιθυμώ να διακινδυνευσω ξένο μηχάνημα. Όσα για τους 125 βαθμούς ισχύουν μόνο για το εσωτερικό του ημιαγωγού και όχι το κέλυφος! Αν στο πλαστικό κέλυφος έχουμε 80-85 στο εσωτερικό του ημιαγωγού έχει άνετα 125C αν όχι πολύ παραπάνω αν λάβουμε υπόψιν και το μέγεθος του ημιαγωγού άστα να πάνε.

Καλά 80-85 δεν έχουμε δει ποτέ.
Άσε να ξαναμετρήσουμε τώρα που κάνει περισσότερη ζέστη αλλά πραγματικά θυμάμαι να τα ακουμπάω με το χέρι μου χωρίς πρόβλημα μετά από 3-ωρη ακρόαση (όταν κάναμε την κόντρα με το παλιό).

μορφεα δεν μπορω να καταλαβω που οφειλεται η συνεχης ειρωνια σου.

ισως να ειναι και χιουμορ δεν ξερω.

ολοι οσοι τα εχουν ακουση τα θεωρουν μακραν καλυτερα απο οτιδηποτε αλλο

σε γηινες τιμες.

ωστοσο μαζι σας (τους κορνακηδες εννοω) ποτε δεν μπορη να ξερη κανεις

αφου το καλυτερο σας player ειναι το digital
δεν χρειαζεται να αρχισουμε τιποτα.

αν δεν σας αρεση ειστε τυχεροι αφου τη βγαζεται με τα digital που ειναι και

τσαμπα.

Χιουμορ είναι. Οταν γίνω ειρωνικός θα το καταλάβεις χωρίς να διαβάσεις καν.

Το τι λένε οι διάφοροι που δεν ξέρω, μου είναι εντελώς αδιάφορο.

Ρώτησα γιατί όπως είπε και ο Πάνος το μηχανάκι δεν είναι δικό μας. Είναι δανεικό. Αν στην μοναδική ευκαιρία που θα έχουμε να τ ακούσουμε, τουλάχιστον να είναι με τις καλύτερες συνθήκες. Αυτές που σαν υποστηρικτές έχετε καταλήξει.

Θενκς ιν αντβανς

ΥΓ: μακάρι να παίξει καλύτερα απ τον κινέζο. Οχι τίποτ άλλο αλλά δεν τα βρίσκουμε πια.

Αν στην μοναδική ευκαιρία που θα έχουμε να τ ακούσουμε, τουλάχιστον να είναι με τις καλύτερες συνθήκες.

To καινούργιο δεν είναι "ευαίσθητο". Στο καινούργιο κάνετε τα δύο mods που λέει το manual (join grounds, cut traces) και απλά κάνετε παιχνίδι με την τροφοδοσία αν θέλετε.
Ούτε το παλιό ήταν "ευαίσθητο".

Ένα συγκεκριμένο διακριτό στάδιο εξόδου, το Counterpoint, ήθελε την προσοχή του αλλά είναι τελείως διαφορετικό προϊόν από το Buffalo και είναι ακόμα σε beta μορφή.

Δεν θα το έβγαζε γιατί είχε προβλήματα αλλά τον είχαμε ζαλίσει οπότε δέχτηκε να το βγάλει ως Beta και χωρίς ιδιαίτερο support από τη μεριά του. Ήδη έχει κάνει κάμποσες βελτιώσεις/αλλαγές από τότε στα Counterpoint αλλά λογικά θα αργήσουν να βγουν στην τελική τους μορφή (όχι νωρίτερα από το νέο Tweaker's version).

Ούτως ή άλλως τα Counter δεν μπαίνουν στο καινούργιο board που έχετε στα χέρια σας, οπότε no worries.

Last edited:
ΟΤΙ δεν καίει δεν παίζει :flipout::grinning-smiley-043
παλιός νόμος του θεού μανιτού
το θέμα είναι να έχεις και σωστό κριτήριο ζέστης.
Γιά μένα πχ ζεστό είναι ένα trends το καλοκαίρι αφού έχει οδηγήσει 84άρια ηχεία στα 92 db γιά μιά ώρα....(δηλ...32 βαθμοί):2thumb22sup:

στο cambridge cd χαλαρά έχει μια 60αρα μέσα στο κουτί ( προ λάμπας !!!) μετα αστα βράστα

το τροφοδοτικό που έχω φτιάξει για το media player me to 2n3055 εκει να δεις αερόθερμο !!!!

μιας και το πιάσαμε το θέμα με τις θερμοκρασίες η πρωτη γενιά απο τα διακριτά του burson φλαμπαδιαζαν !!!! μετα απο επικοινωνία που είχα με τον καλλιτέχνη μου είπε ότι εαν δεν πιάσουν 50 με 60 στειλτα πίσω έχουν πρόβλημα ....

η μας δουλεύουν η και εγώ δεν ξέρω τι

Χιουμορ είναι. Οταν γίνω ειρωνικός θα το καταλάβεις χωρίς να διαβάσεις καν.

Το τι λένε οι διάφοροι που δεν ξέρω, μου είναι εντελώς αδιάφορο.

Ρώτησα γιατί όπως είπε και ο Πάνος το μηχανάκι δεν είναι δικό μας. Είναι δανεικό. Αν στην μοναδική ευκαιρία που θα έχουμε να τ ακούσουμε, τουλάχιστον να είναι με τις καλύτερες συνθήκες. Αυτές που σαν υποστηρικτές έχετε καταλήξει.

Θενκς ιν αντβανς

ΥΓ: μακάρι να παίξει καλύτερα απ τον κινέζο. Οχι τίποτ άλλο αλλά δεν τα βρίσκουμε πια.

φεαρ ιναφ.

τα ειπε ολα ο κωστας.

ρε σεις....
χτες λάλησα εντελώς.

έβαλα ένα δίσκο που πάντα ωχριούσε σε σχέση με το βινύλιο...
Μιλάμε γιά μεγάλη διαφορά.

Οι αποστάσεις γεφυρώθηκαν.
Επίσης ακούστε πιάνο και μάλιστα με ουρά...
Δεν το έχετε ξανακούσει έτσι.

Ωχ,ωχ.. Να την κάνω εγώ σιγά-σιγά, πριν πλακώσουν οι αναλογικοί...

:creep:

τώρα...
είπαμε μου περισσεύει ένας μτσ...

έχω δηλ δυό μτσ 15va με το καθένα να βγάζει 2 φορές 18 volt και 2 gnd

για να τροφοδοτήσουν το bipolar τροφοδοτικό

τί κάνω?
παίρνω ένα 18άρι από τον καθένα και αφήνω το άλλο στον αέρα?
ή κάνω κάτι πονηρό..?

οι μτσ είναι σαν αυτόν

attachment.php

Attachments

• 79661a.jpg
    79661a.jpg
    15.6 KB · Views: 264
Last edited:
τώρα...
είπαμε μου περισσεύει ένας μτσ...

έχω δηλ δυό μτσ 15va με το καθένα να βγάζει 2 φορές 18 volt και 2 gnd

για να τροφοδοτήσουν το bipolar τροφοδοτικό

τί κάνω?
παίρνω ένα 18άρι από τον καθένα και αφήνω το άλλο στον αέρα?
ή κάνω κάτι πονηρό..?

αφου δεν ακους δεν σου ξαναλεω.

Mερικές σελίδες πριν είχε απαντηθεί αυτό, Δημήτρη.
Έπαιζε και ένα σχεδιάκι. Για ρίξε μία ματιά..