bufallo και συναρμολόγηση

DIN963-Slotted-Countersunk-Screw.jpg

Με τα αντίστοιχα παξιμάδια εκτός αν έχεις το πάχος και την υπομονή και ανοίξεις βόλτες στην πλάκα του σασί.

επίσης αυτό το χοντροπάνελ του ιταλού...
υπάρχει περίπτωση να ξεβάψει το μαύρο του τρυπώντας γιά τα λεντ ?

(γιά τους κρητικούς - εκτός προέδρου- η ερώτηξις...)

Παραβλέποντας την απαγόρευση να σου ρίξω μια ιδέα που έχω κάνει στο phono μου και με άρεσε.

Τρυπάς την πρόσοψη με τρυπανάκι <=1mm και στερεώνεις το led απο μέσα στο κέντρο της. Πολύ διακριτικό, δεν φαίνεται καν η τρύπα στην πρόσοψη αν δεν ανάβει και αν δεν σ αρέσει την μεγαλώνεις για να το βγάλεις όξω.

Βίδες και τέτοια αγοράζουμε τοπικά.
Έχουμε ένα κατάστημα/αποθήκη με τα άπαντα από βίδες,αλουμίνια,φύλλα χαλκού,σωλήνες κ.ο.κ.
Λογικά υπάρχουν παντού αντίστοιχα μαγαζιά.

Πάρε Μ2, Μ2.5, Μ3 και Μ4 βίδες (και τα αντίστοιχα παξιμάδια) σε διάφορα μήκη να έχεις. Όλο και κάπου θα σου χρειαστούν και το κόστος είναι μικρό.

Για την πρόσοψη, δεν κατάλαβα γιατί φοβάσαι να ξεβάψει.
Μόνο στο κομμάτι που θα τρυπήσεις θα φαίνεται εσωτερικά το πραγματικό χρώμα του αλουμινίου.
Φυσικά προσοχή στα χτυπήματα για να μην κάνεις σημάδια. Μπορείς να βάλεις χαρτοταινία ή κάτι αντίστοιχο γύρω από το σημείο που θα δουλέψεις.

Last edited:
Παραβλέποντας την απαγόρευση να σου ρίξω μια ιδέα που έχω κάνει στο phono μου και με άρεσε.

Τρυπάς την πρόσοψη με τρυπανάκι <=1mm και στερεώνεις το led απο μέσα στο κέντρο της. Πολύ διακριτικό, δεν φαίνεται καν η τρύπα στην πρόσοψη αν δεν ανάβει και αν δεν σ αρέσει την μεγαλώνεις για να το βγάλεις όξω.

δεν σας απαγόρευσα πρόεδρε...:grinning-smiley-043(απλώς οι νέοι έχουν παρτίδες με ιταλούς μαφιόζους....):flipout:

φοβάμαι απλώς όταν σκάσει μύτη το τρυπάνι μπροστά μη ...δείξει το αλουμίνιο

Κατάλαβες Κώστα....?

φοβάμαι απλώς όταν σκάσει μύτη το τρυπάνι μπροστά μη ...δείξει το αλουμίνιο

Όχι, δε νομίζω. Αν χρησιμοποιήσεις τα γνωστά step drill τουλάχιστον που το κόβουν σαν βούτυρο δε θα έχεις τέτοια θέματα. Εγώ ξεκινάω να τρυπάω από μπροστά βέβαια, αλλά στα 10mm της πρόσοψης το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να δουλέψεις κι από τις δύο μεριές..

Πάντως έχεις λίγο "αέρα" για ατέλειες διότι θα μπει το κουμπί και θα κρύψει περιμετρικά κάποια σημαδάκια αν υπάρχουν.

Όχι, δε νομίζω. Αν χρησιμοποιήσεις τα γνωστά step drill τουλάχιστον που το κόβουν σαν βούτυρο δε θα έχεις τέτοια θέματα. Εγώ ξεκινάω να τρυπάω από μπροστά βέβαια, αλλά στα 10mm της πρόσοψης το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να δουλέψεις κι από τις δύο μεριές..

Πάντως έχεις λίγο "αέρα" για ατέλειες διότι θα μπει το κουμπί και θα κρύψει περιμετρικά κάποια σημαδάκια αν υπάρχουν.

δεν θα βάλω το κουμπί.
Το κουμπί θα πάει πίσω.
Μπροστά θα τραβήξω άλλο λεντ.
Οπότε νό πατούρα...
Δεν τρυπάω 1 πόντο αλουμίνιο.
Μπροστά θα το κάνω μούρη.
Θα βάλω και μεταξοτυπία....

προεδρε τρυπαη 10μμ αλουμινιο με 1μμ τρυπανακι;

τρυπάει....
οι φάτσες αυτές, έχουν από πίσω τρύπες διάφορες, σε αρκετό βάθος (αφήνουν μέχρι 1 χιλ κάπου), προφανώς γιατί είναι πασπαρτού και γιά άλλα κουτιά ή δεν ξέρω γιατί...

Αρα μένει λιγη δουλίτσα γιά κανένα λεντάκι...

Με δραπανακι σε βάση τρυπάει χαλαρά.
Φυσικά η ποιότητα του τρυπανιού είναι απαραίτητη.
Τα των 3 ευρώ όλη η σειρά δεν.

έχω πολύ καλά τρυπάνια.
Απλά φοβάμαι μην ξεφτύσει όταν μπουκάρει στη φάτσα...

Ρίξτε και λίγο νεράκι η οινόπνευμα στην αρίδα όταν τρυπάει ,θα πάει καλύτερα επειδή το αλουμίνιο είναι μαλακό και μπουκώνει το σπιράλ

βρε παιδιά δεν έχω πρόβλημα γιά το ΑΝ θα τρυπήσει.
Πρόβλημα έχω αν όταν βγεί το τρυπάνι μπροστά φαίνεται άσπρο το φαγωμένο αλουμίνιο στην περιφέρεια της τρύπας...

επίσης απογοήτευση σήμερα:
ούτε μπλε λέντ....
μόνο κόκκινο και μάλιστα μεγαλούτσικο.
Δεν είχε ψείρες...
Αύριο ίσως πάω σε άλλο κατάστημα...

Δε μου λέτε...Τί ασφάλεια να βάλω στο 220 ?

δημητρη απο μπροστα ξεκινα το τρυπημα.

βεβαια αν θελης να πετυχης μισοανοιγμενη τρυπα λιγο δυσκολο

αλλα ετσι δεν θα σου κανη ξεφτισμα.

1 Α ειναι καλα.

αν υποψιαστώ ότι θα το τελειώσεις πρώτος......:bigcry:

αυτό τι είναι 24ρι με ivy?