buffalizator

άστους βρε με τις περιττές....:grandpa:
να ψάχνουν να βρούν ποιά η νότα και ποιά η αρμονική...

Re: Απάντηση: buffalizator

Τι να οδηγήσει βρε το τσιπιον ?

αντε κανα μοτοποδηλατο το πολύ

ασε που τσιμπάς και τις άρτιες και ακους και λίγο μουσική ,, σαν μουσική ,,

Κι όμως, κόσμος παίζει και έτσι, τελείως "σκέτα". Ούτε εμένα μου αρέσει σαν ιδέα, αλλά το τσιπάκι τα δίνει τα mV του και έχει χαμηλή αντίσταση εξόδου (ως γνωστό).

Περί αρτίων δεν θα συμφωνήσω.. IMO ακούς ψεύτικη "ζέστη", όχι μουσική.. Αλλά αυτά είναι τα δικά μου γούστα.. ;)

το πολύ πολύ κανε την λαμπα μπαφερ και αυτο ειναι ολο.

οι σινεμαγγ στην εξοδο μου φαίνονται πολυ καλή ιδέα αλλα audionote. wynote!!!!!!!

έχουμε καμιά καμπύλη παραμόρφωσης μεταξύ τάσης και ρεύματος. γιατί ο θόρυβος είναι προφανώς λιγότερος σε χαμηλότερη αντίσταση αλλά η παραμόρφωση είναι αυτή που θα μας δείξει τι κάνει πραγματικά.

πλακα πλακα το καλυτερο ivy ειναι το ivy3.τσαμπα μου φαινεται τη πηρα τη λαμπα αλλα ειμουνα περιεργος.για να δουμε.

Ναι Γιώργο, το ivy3 που έχω ακούσει κι εγώ στο σύστημά μου, μου άρεσε περισσότερο...το συγκεκριμένο λαμπάτο εμένα τουλάχιστον μου θυμίζει πολύ legato με cinemag για bal-se, στο λίγο πιο γλυκό... ενώ με το IVY είχα σαφώς διαφορετικό άκουσμα, πιο δυναμικό και ακριβές, με λίγο μικρότερο πλάτος σκηνής όμως...είναι και θέμα γούστου βέβαια...αλλά εμένα θυμάμαι που έχω τεράστια σκηνή ούτως η άλλως με τα ορίον, μου άρεσε πολύ το ivy.

οι σινεμαγγ στην εξοδο μου φαίνονται πολυ καλή ιδέα αλλα audionote. wynote!!!!!!!

Τί αντίσταση θα βλέπει το βουβάλι με τους σινεμάγκ? Eίναι 1:1 από ότι θυμάμαι, δεν ισχύει ότι όσο πιο χαμηλός ο λόγος τόσο πιο υψηλή αντίσταση θα βλέπει το ντακ? Άρα πάλι δεν θα παίζει current...ή θα παίζει αυτόματα ως current λόγω χαμηλού dcr του πρωτεύοντος?

Ο Russ λέει:
"If I were going to use a transformer with the BUF II it would be a 1:1 600:600 type. Because your *always* using the DAC as a voltage source when you use a transformer. This is because the DAC is truly a voltage source with an output impedance of 195R. So it is nothing close to an ideal current source. To compensate you need a load with *extremely* low impedance to make the "non-idealness" have as little impact as possible
AHsJFJhC1JVdTiwNFHjIzQRYghQooATggIBTTTRlyNVL0Z4COQLoGuCnQgAduFxBEWgoDaMibGzFWSPmU4csj+wM1PKj1okIIUjp6WEESB+BGGKhQHUrj5U6CaosGTVmjgxZfDhtogIpxgAJAgBgmZTpC5kNAxkcmaIq1B1PgSotWCgQzyIagHx4afCnFZqFdF5IKWCKgGENQxAxKdGi1yBCpWrMCCDCAC0TAdrsuGRDyAcYFIJ0QSDAAIIEiQBEYpWEh5JXTySZAQBmxYADD8KQaOQCTi8cXFZ5cGRBDYRUZd6AuiFnIIhOW1QQucCBFxJMLM7QFTgiioNZheYuAgwIADs=
. Much lower than you could achieve with any transformer I know of.

You also have to look at the transformer as a reactive component and your not likely going to get the impedance down low enough where THD will be stellar across the audio band. Good, yes. But, not as good as possible. I don't mean to make that sound too negative. It is not meant so. It just to set expectations. Also the distortion (not just harmonic) of the transformer itself will be much worse than -108db. So I would not even let that number come into play.
AHsJFJhC1JVdTiwNFHjIzQRYghQooATggIBTTTRlyNVL0Z4COQLoGuCnQgAduFxBEWgoDaMibGzFWSPmU4csj+wM1PKj1okIIUjp6WEESB+BGGKhQHUrj5U6CaosGTVmjgxZfDhtogIpxgAJAgBgmZTpC5kNAxkcmaIq1B1PgSotWCgQzyIagHx4afCnFZqFdF5IKWCKgGENQxAxKdGi1yBCpWrMCCDCAC0TAdrsuGRDyAcYFIJ0QSDAAIIEiQBEYpWEh5JXTySZAQBmxYADD8KQaOQCTi8cXFZ5cGRBDYRUZd6AuiFnIIhOW1QQucCBFxJMLM7QFTgiioNZheYuAgwIADs=

So if I were using a transformer I would not think of the DAC as a current source. As for it to be an effective current source requires an input impedance at AC and DC which is simply too low for any transformer (any many active stages) to achieve."

Last edited:
o cinemag πάντως λέει ότι είναι High input impedance: 18kΩ with 15K load και ότι "It is designed to operate well when driven by 600Ω lines." , ενώ το βουβάλι έχει 195Ω...τέσπα θα δείξει στη πράξη, σόρυ για τον "μετασχηματισμό" του νήματος...

εάν δεν γουστάρετε το πλακετολάμπάκιον ,, το θέλω τώρα ..

έχασα μια παραγγελειά απο τα postal service ..

οπότε όποιο παλουκάρι δεν γουστάρει ,,, εδω είμαι ,, με το αζημίωτο ,,

όχι από κάτω είναι κολλημένος γιατί δεν με βόλευαν τα κοντά του ποδαράκια να τον κολλήσω πίσω κανονικά, αφού τον ξεκόλλησα νομίζωντας στην αρχή κοιτώντας τη φωτό, ότι αυτούς έπρεπε να βγάλω...

Λοιπόν, κοιτάχτε τι κάνει ένας τύπος με το κιτ του λαμπιζάτορα + μετασχηματιστές και λέει πως είναι καλύτερα και από τα 2...
http://www.audio-talk.co.uk/phpBB2/...&start=0&sid=f8963b0e8caf1269a06a7aa40fc16c05

παίδες θέλει ζύγισμα και δοκιμές ,, εγω όταν τα πήρα τα κιτάκια ,, 2 + 2 μετά , δεν έδωσα πολύ σημασία ,, για λύση emergency τα πήρα ,, και μετά απο´λιγο´ ζύγισμαστα μέτρα μου απλα δεν τα άλλαζω με τίποτα ,,

θέλει πολλές δοκιμές με τα ρέυματα παντου !

εγω κατάληξα κάπου μετά απο πολλες δοκιμές ,,

δεν έχω βουβάλια πλέον ,, (βόσκουν σε φίλους ,, και εχθρους ,, ) αλλα ψάχτε την φόρμουλα ,, και πιστεύω ότι θα σας κάτσει ταμαμ ..

Και να το πω απλά ,, γιατί μου κλονίζεται την ψυχολογία !! και έχω τα νέυρα μου με την γυναίκα ( σιγα το νέο )

μην δίνετε σημασία ότι δεν σπρώξατε χρήμα και ότι δεν είναι κυκλωμα που τα σπάει με σπέσιαλ τροφοδοτικά κτλ ,, πάιζει μπάλα μια χαρά !!

ειναι 34242323 χρόνια το srpp ,, απλά τώρα με τα τσιπάκια με τις συπερ ντουπερ επιδόσεις ,, αυτό κρατάει ακόμα καλύτερα !!

εάν δεν γουστάρετε το πλακετολάμπάκιον ,, το θέλω τώρα ..

έχασα μια παραγγελειά απο τα postal service ..

οπότε όποιο παλουκάρι δεν γουστάρει ,,, εδω είμαι ,, με το αζημίωτο ,,

μα πως γινεται να τα χανεις ?

εγω παντως δε στο δινω
ηδη παιρνω δευτερο

Re: Απάντηση: buffalizator

παίδες θέλει ζύγισμα και δοκιμές ,, εγω όταν τα πήρα τα κιτάκια ,, 2 + 2 μετά , δεν έδωσα πολύ σημασία ,, για λύση emergency τα πήρα ,, και μετά απο´λιγο´ ζύγισμαστα μέτρα μου απλα δεν τα άλλαζω με τίποτα ,,
θέλει πολλές δοκιμές με τα ρέυματα παντου !
εγω κατάληξα κάπου μετά απο πολλες δοκιμές ,,
δεν έχω βουβάλια πλέον ,, (βόσκουν σε φίλους ,, και εχθρους ,, ) αλλα ψάχτε την φόρμουλα ,, και πιστεύω ότι θα σας κάτσει ταμαμ ..

μακάρι μπιλ, σκοπεύω πάντως να το ακούσω κι άλλο το 2μερο και να δοκιμάσω κάποια πράγματα...