buffalizator

προς ενημερωση
δοκιμασα να το χρησιμοποιησω με το πρωτο σταδιο του legato ως i/v δηλαδ μπας και πεσει η παραμορφωση...ποια παραμορφωση δηλ εδω εχουμε λαμπα...τελος παντων.
τραγικο αποτελεσμα
παιζει κατι να μη συνδεθηκε και σωστα.
αλλα legato τελος.
εφαγα ηττα για να το ξαναβαλω και τωρα πρεπει να ξαναβγει.
ταλαιπωρια για μπουρδες.
το αλλο παιζει μουσικη...
δεν με ενδιαφερει αν ειναι ρευμα η ταση.
σιγα μην ακουσω ποτε τα -130 ντιμπι...

Ωραία, έχουμε λοιπόν ένα lowpass φίλτρο, που ουσιαστικά φιλτράρει HF σκουπίδια...μπορεί να κάνει αυτό τέτοια ζημιά στον ήχο? (εικόνα, δυναμικά κλπ.?)

μαι μικρη βελτιωση θα υπαρξη αλλα οχι πολλα πραγματα.εξαλλου μαλλον θα εχουν και οι ενισχυτες σου φιλτρα οποτε τα σκουπιδια παλι θα κοπουν.

Ωραία, έχουμε λοιπόν ένα lowpass φίλτρο, που ουσιαστικά φιλτράρει HF σκουπίδια...μπορεί να κάνει αυτό τέτοια ζημιά στον ήχο? (εικόνα, δυναμικά κλπ.?)

Aν πρόκειται για το ίδιο φίλτρο που πέταξε απο το δικό μου ο Κώστας, τα αποτελέσματα είναι ανιχνεύσιμα και σίγουρα προς το καλύτερο.
Αυτό που διαπίστωσα στο δικό μου σύστημα είναι καλλίτερη κατάληξη της νότας και γενικότερα άπλωμα των οργάνων ... ήχος πλουσιότερος και "σωστότερος"

Επαναλαμβάνω, αν μιλάμε για το ίδιο φίλτρο, αξίζει να δοκιμάσεις Άλεξ.

Aν πρόκειται για το ίδιο φίλτρο που πέταξε απο το δικό μου ο Κώστας, τα αποτελέσματα είναι ανιχνεύσιμα και σίγουρα προς το καλύτερο.
Αυτό που διαπίστωσα στο δικό μου σύστημα είναι καλλίτερη κατάληξη της νότας και γενικότερα άπλωμα των οργάνων ... ήχος πλουσιότερος και "σωστότερος"

Επαναλαμβάνω, αν μιλάμε για το ίδιο φίλτρο, αξίζει να δοκιμάσεις Άλεξ.

χειροτερο ειναι του αλεξ συνηθως βαζουν μονο ενα πυκνωτη.

αυτη η μακακια μου εκαψε ενα dvd της ευτυχως της πλακας.το συνδεσα και εκανε ενα μπαμ που εριξε την ασφαλεια του πινακα.το περιεργο ειναι οτι πριν το συνδεσο στο dvd αναβε και χωρις να βγαζη τιποτα περιεργες τασεις.
γυρω στα 200mv dc στην εισοδο και τιποτα στην εξοδο.και τωρα αναβη αλλα δεν προκειται να το συνδεσω στο συστημα.αμα το θελη κανεις να μου πη να του το στειλω.

αυτη η μακακια μου εκαψε ενα dvd της ευτυχως της πλακας.το συνδεσα και εκανε ενα μπαμ που εριξε την ασφαλεια του πινακα.το περιεργο ειναι οτι πριν το συνδεσο στο dvd αναβε και χωρις να βγαζη τιποτα περιεργες τασεις.
γυρω στα 200mv dc στην εισοδο και τιποτα στην εξοδο.και τωρα αναβη αλλα δεν προκειται να το συνδεσω στο συστημα.αμα το θελη κανεις να μου πη να του το στειλω.

καλά ρε συ...
πως τα κάταφερες να κάψεις την πηγή?

πάντως είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη
ίσως μεγαλύτερη κι απ το ίδιο το ζώο...

Ρε Δημήτρη μη με ψήνεις να το ξαναβάλω τώρα...
Εκανα αρκετές βελτιώσεις στο σύστημα αυτές τις μέρες, σάλας στο βουβάλι, upgrade στα orion στην έκδοση 3.3.1 από 3.2.1 που είχα, ελαχιστοποίηση μήκους καλωδίων ηχείων, balanced συνδεσμολογία μέχρι το κρος και μετατροπή εκεί πλέον με μετασχηματιστές, αλλαγή τελεστικών σε κάποια μέρη στο κρος, υψηλότερο bias στα ενισχυτικά κλπ...όλα έχουν δώσει από κάτι και πλέον το σύστημα είναι ακόμα πιο καλό και πολύ ισορροπημένο παντού, θα έλεγα σχεδόν αψεγάδιαστο...όμως, αν είναι να του δώσω μια 2η ευκαιρία...θα κάνω κάποιες αλλαγούλες στο κρος και θα το βάλω, γιατί έτσι όπως το είχα βάλει πριν δεν μπορούσε να παίξει και πιθανόν έφταιγε αυτό που δε μου γέμισε και πολύ το μάτι...για να δούμε....

Last edited:
ακου λιγο τα σαλας να τα συνηθισεις.
μην πανε χαμενες οι εντυπωσεις.
εγω εκλεισα με αναλογικα.
τωρα μονο βελτιωσεις στις τροφοδοσιες της λαμπας αργοτερα.
λεγκατο ...μια αναμνηση και μονο...

καλά ρε συ...
πως τα κάταφερες να κάψεις την πηγή?

πάντως είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη
ίσως μεγαλύτερη κι απ το ίδιο το ζώο...

παρολο που δεν επαιξε ειμαι σιγουρος οτι ειναι μια αηδια και μιση.21k αντισταση εισοδου και 47k αντισταση εξοδου τι να λεμε τωρα;
Φυσικα αυτο εξηγη και το τρομερο μπασο που ακους που βεβαια ειναι υποελεγχος.

πως τα καταφερα;εμ εγω τα καταφερα;μια χαρα ολα κανονικα τα συνδεσα, ρωτησα και των αλεξη ποια εινααι η εισοδοος για να ειμαι σιγουρος και μολις το εβαλα στη πριζα εκανε ενα μπαμ που επεσε η ασφαλεια του πινακα.δεν ξερω παντως το dvd δεν ειχε πυκνωτες στην εξοδο ουτε ο προ στην εισοδο,ισως φταιη αυτο.

Τι τάση το δούλεψες βρε σύ ? και απο που και ως πού έριξε την ασφάλεια ? μυστήρια πράγματα !
ε δεν ειναι και αηδια το srpp , ; ένα κάρο μηχανάκια χρόνια τώρα , την δουλέυουν κατα κότο την τοπολόγία ,

Last edited:
προφανώς έγινε κάποιο λάθος στην σύνδεση του μετασχηματιστή.
την αντίσταση εισόδου την κάνεις οσο θες εσυ.
Οσο για την εξόδου δεν μπορει να εχει 47Κ σε καμία περίπτωση. πρέπει να ειναι κατω απο 1κ. ακόμη και ετσι βέβαια ειναι μεγάλη αλλά αυτό επιβάλει απλώς προσοχή στα καλώδια και την αντίσταση της επόμενης βαθμίδας.
κατα τα αλλα θέλει πολύ δουλειά στο τιουνάρισμα.

παρολο που δεν επαιξε ειμαι σιγουρος οτι ειναι μια αηδια και μιση.21k αντισταση εισοδου και 47k αντισταση εξοδου τι να λεμε τωρα;
Φυσικα αυτο εξηγη και το τρομερο μπασο που ακους που βεβαια ειναι υποελεγχος.

αυτές οι τιμές ΔΕΝ παίζουν.
η 47k στην έξοδο από πού προκύπτει? Δεν πιστέυω να λες την βραχυκυκλωμένη της εισόδου.
21κ δεν υπάρχει

με λίγα ωμ παίζω.
τώρα το τι ακούω...τι να σου πω.
Δεν μπορώ να το περιγράψω. Αν σ αυτό ήθελα να βάλω πχ 10 (και θα έβαζα γιατί ειλικρινά δεν ξέρω πόσο καλύτερο μπορεί να είναι ένα άκουσμα) στο λεγκάτο θα έβαζα επιεικώς 5.
Κρίμα που δεν σου εκατσε.

με 117 και 9v το δουλεψα.καλα δε ξερω τι μετραω;οι αντιστασεις που ειναι πισω απο τα rca μετα τους πυκνωτες εξοδου ειναι 47k.ας την μετρηση καποιος να μου πεις εκτος αν ο κινεζος βαζη οτι του περισευη στον καθενα.
η 21k ειναι αναμεσα στο ποδι 2 και γη.μπορη να μετρηθη και απο την κλεμα εισοδου αφου δεν υπαρχη πυκνωτης εισοδου.ο βραχυκλωτηρας στην εισοδο ειναι για να μπει τριμερ στη θεση του.

με 117 και 9v το δουλεψα.καλα δε ξερω τι μετραω;οι αντιστασεις που ειναι πισω απο τα rca μετα τους πυκνωτες εξοδου ειναι 47k.ας την μετρηση καποιος να μου πεις εκτος αν ο κινεζος βαζη οτι του περισευη στον καθενα.
η 21k ειναι αναμεσα στο ποδι 2 και γη.μπορη να μετρηθη και απο την κλεμα εισοδου αφου δεν υπαρχη πυκνωτης εισοδου.ο βραχυκλωτηρας στην εισοδο ειναι για να μπει τριμερ στη θεση του.

η 21κ πήρε πόδι
ο βραχυκυκλωτήρας ισχύει. ως έχει.
στην έξοδο δεν θυμάμαι να πείραξα ή να μέτρησα.

Δεν είναι αυτή η αντίσταση εξόδου, αυτή είναι ίσα ίσα για να φορτώνει τον πυκνωτή, οπότε μπορείς να βάλεις και ακόμα μεγαλύτερη για καλύτερα...
Αν και δεν είμαι ειδικός στις λάμπες, η αντίσταση του srpp νομίζω υπολογίζεται από την αντίσταση στην άνοδο της λυχνίας και την αντίσταση της καθόδου...

Last edited:
Δεν είναι αυτή η αντίσταση εξόδου, αυτή είναι ίσα ίσα για να φορτώνει τον πυκνωτή, οπότε μπορείς να βάλεις και ακόμα μεγαλύτερη για καλύτερα...
Αν και δεν είμαι ειδικός στις λάμπες, η αντίσταση του srpp νομίζω υπολογίζεται από την αντίσταση στην άνοδο της λυχνίας και την αντίσταση της καθόδου...

έτσι νομίζω και γω.
βασικά είναι να μην φωνάζει κατά τη σύνδεση