Buffalo III : Κατασκευή

παιδια μερικες συμβουλες.

τα salas εχουν πολυ μεγαλη διαφορα.

δεν θα επρεπε αλλα εχουν ειδικα με τα Remote sensors.

επισης ακομα και με salas τροφοδοσια τα trident παλι δινουν κατι.

για να βαλετε salas ξεχαστε τους μ/τ 15 και 30va.

παρτε 50va 12volt για το βουβαλι και 18volt για το ivy γιατι τα salas απαιτουν

μεγαλη πτωση τασης.

εχω φτιαξη καμποσα βουβαλια με ρελε στις εισοδους τοτε που οι TP πουλαγαν μονο

το mux αντι 140$ και δουλευουν τελεια.

π.χ. http://www.ebay.co.uk/itm/Audio-Inp..._HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item23161c3c99

και ενα με remote που με καποιες μετατροπες θα μπορουσε να κινη το ποτ του volumite.

για αυτον που ειπε για volume η γνωμη μου ειναι οτι το volumite ειναι καλυτερο απο αναλογικα volume

αφου δουλευη στα 32bit.

εγω τουλαχιστον δεν ακουω να χαλαη τον ηχο στις χαμηλες εντασεις.

Re: Απάντηση: Buffalo III : Κατασκευή

Λογικά κάποιο προενισχιτή θα έχετε ή θα θέλετε να χρησιμοποιείτε, άρα το volume δεν είναι must.

Προσωπικά θα βάλω volume γιατί θέλω να μπορώ να συνδέω το βουβάλι balanced με τον Hypex μου, χωρίς να μεσολαβεί προενισχυτής.

Το input module που πουλάει η TP έχει το καλό ότι είναι tightly integrated με το βουβάλι, καθότι περνάει και τις 4 s/pdif στην πλακέτα του βουβαλιού και εκεί γίνεται το source selection μέσω firmware. Οπότε no relays required. Θεωρητικά είναι ο,τι πιο κομψό.

ΙΜΗΟ το source selector είναι must για οποιοδήποτε DAC. Ακόμα και αν ξεκινάμε με μια πηγή, είναι θέμα χρόνου το πότε θα το χρειαστούμε.

You do have a point my friend.

Διαβαζοντας καλυτερα ειδα οτι το switching δεν γινεται απο την πλακετα του βουβαλου αλλα απο το CS8416 που εχει επανω το SPDIF mux, γιαυτο κιολας σου δινει την επιλογη mechanical switch για την μεταγωγη. Απλα αν θελει κανεις δινει την "εντολη" απο το βουβαλι. Αλλα ειναι ενδιαφερον, πολυ ενδιαφερον. :)

Οσο για τα sources... I couldn't agree more!

To Buffalo III δέχεται σήμα TTL στην είσοδο, οπότε το consumer s/pdif χρειάζεται προσαρμογή. Άρα κάτι (ενεργό) πρέπει να μπει..

Ω ρε φιλε... τωρα το ειδα... ετσι εξηγειται...
Ρε τα αχλαδια... TTL...

Ναι τοτε πρεπει γιατι υπαρχει διαφορα σε σταθμες κλπ αν θυμαμαι καλα. Δηλαδη "σκετο" δεν λαλαει το ΙΙΙ?

You do have a point my friend.

Διαβαζοντας καλυτερα ειδα οτι το switching δεν γινεται απο την πλακετα του βουβαλου αλλα απο το CS8416 που εχει επανω το SPDIF mux, γιαυτο κιολας σου δινει την επιλογη mechanical switch για την μεταγωγη. Απλα αν θελει κανεις δινει την "εντολη" απο το βουβαλι. Αλλα ειναι ενδιαφερον, πολυ ενδιαφερον. :)

Οσο για τα sources... I couldn't agree more!

Μπερδεύεις το S/PDIF 4:1 MUX/Receiver Module με το νέο input selector που πουλάνε για το Buffalo III. Δεν είναι ίδια.. Το νέο δεν έχει πάνω CS.

Το MUXing το κάνει πλέον το Buffalo σε firmware.

Last edited:

Ω ρε φιλε... τωρα το ειδα... ετσι εξηγειται...
Ρε τα αχλαδια... TTL...

Ναι τοτε πρεπει γιατι υπαρχει διαφορα σε σταθμες κλπ αν θυμαμαι καλα. Δηλαδη "σκετο" δεν λαλαει το ΙΙΙ?

Nope.. Σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να μπει μπροστά.

Μπερδεύεις το S/PDIF 4:1 MUX/Receiver Module με το νέο input selector που πουλάνε για το Buffalo III. Δεν είναι ίδια.. Το νέο δεν έχει πάνω CS.

Το MUXing το κάνει πλέον το Buffalo σε firmware.

Εχεις δικιο ρε Δημητρη, αυτο ακριβως μπερδεψα... γεραματα... :slapface:

καλα δεν εχουν βαλη spdif receiver στο 3αρι;

τελικα εχουν βρη τι κοτα με τα χρυσα αυγα αυτοι.

αλλος ενας τροπος να στα παρουν.

Ε, ναι..

Αν και αν κάποιος απλά θέλει να κάνει τη δουλειά του, φτιάχνει κάτι τέτοιο (ή παρόμοιο) και ξεμπερδεύει:

coaxinput.gif

Απάντηση: Re: Buffalo III : Κατασκευή

και φαντάζομαι την έχουν κλειδώσει .. για να μην μπορείς να την τσιμπίσης

αλλα το spidf του sambre δεν είναι και ότι καλύτερο ...

εγω με wolfson δεκτη το 'εχω σενιάρει ,, και κλειδωνει παντου και παντα και με διαφορά στον ήχο ..

Ναι πριν λίγο καιρό που το συζητούσαμε με τον tsip το είχα ανακαλύψει και εγώ.

Πιθανά το sidecar να μπορεί να παίξει το ρόλο ενός διπλού επιλογέα. Αλλά πλήρεις προδιαγραφές δε δίνουν θα πρέπει να δω την πλακέτα.

Last edited:

και φαντάζομαι την έχουν κλειδώσει .. για να μην μπορείς να την τσιμπίσης

αλλα το spidf του sambre δεν είναι και ότι καλύτερο ...

εγω με wolfson δεκτη το 'εχω σενιάρει ,, και κλειδωνει παντου και παντα και με διαφορά στον ήχο ..

Είναι γνωστά τα παρoβλήματα του με το spdif,
Για αυτό οι περισσότερες εμπορικές υλοποιήσεις έχουν κάποιο receiver μπροστά και ακολουθεί i2s -> dac

Last edited:
Εχω το IVY και το sidecar στα add to cart. Ερώτηση : LCDPS Dual Power Supply & LCBPS Bipolar Power Supply που διαφημίζουν για τροφοδοσία κάνουν τίποτα? Η πάμε όλοι εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο ΔημΔημ?

Εχω το IVY και το sidecar στα add to cart. Ερώτηση : LCDPS Dual Power Supply & LCBPS Bipolar Power Supply που διαφημίζουν για τροφοδοσία κάνουν τίποτα? Η πάμε όλοι εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο ΔημΔημ?

Salas…
Ευκαιρία είναι τώρα που το φτιάχνετε πολλοί και θα υπάρχει αλληλοβοήθεια

Re: Απάντηση: Re: Buffalo III : Κατασκευή

Ναι πριν λίγο καιρό που το συζητούσαμε με τον tsip το είχα ανακαλύψει και εγώ.

Πιθανά το sidecar να μπορεί να παίξει το ρόλο ενός διπλού επιλογέα. Αλλά πλήρεις προδιαγραφές δε δίνουν θα πρέπει να δω την πλακέτα.

Το sidecar είναι ουσιαστικά μερικά ρελεδάκια. Δεν κάνει μετατροπή, μόνο επιλογή.

Re: Απάντηση: Re: Buffalo III : Κατασκευή

δεν καταλαβαινω τι εννοεις.

ολα τα βουβαλια ειχαν ξεχωριστο receiver.

αν εννοεις αυτο που εβαζαν οι tp

εγω με το 24αρι και με το 32s

ειχα 10 μετρα καλωδιο spdif και δεν ειχα προβλημα.

edit για το vasilis-t ηταν η ερωτηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Buffalo III : Κατασκευή

Το sidecar είναι ουσιαστικά μερικά ρελεδάκια. Δεν κάνει μετατροπή, μόνο επιλογή.

Ναι σορρυ
Δε κάνει μόνο του για spdif switch για το buffalo 3
Κάνει για i2s

(an και μπορεί να κάνει για spdif για χρήση σε άλλα dac)