Buffalo III : Κατασκευή

Η εκδοχή που πήραμε τα έχει ενσωματωμένα τα Trident.
Προσωπικά σκεφτόμουν το Placid, μετά από προτροπή του υπέρηχα.

Από αναλογικό στάδιο τι λέτε; Legato ή IVY;

Επίσης, κανένα "σταύλο" για το ζωντανό έχει να προτείνει κανείς;

Για τροφοδοτικό εγώ έχω πει ότι θα πάω σε Σάλα.

Για αναλογικό στάδιο είναι αρκετά υποκειμενικό..

Για "στάβλο" θα πάω στο δοκιμασμένο του Ιταλού (http://www.hifi2000.it/default.asp?id=100&mnu=100) στα 2U με την 10άρα πρόσοψη αλουμινίου, ώστε να ταιριάζει με τον προ & τον τελικό μου που είναι σε ίδια κουτιά.

οποιος εχει ορεξη παη σε salas αλλιως placid.

τα lcdps lcbps ειναι αρκετα κατωτερα.

τα Ivy και legato ειναι διαφορετικα μεταξυ τους.

τα Ivy εχει λιγο πιο απολυτο ελεγχο στο μπασσο

και λιγο πιο συγκεκριμεη εικονα ενω το Legato

εχει πιο γεματες μεσαιες ειναι πιο "λαμπατο"

οτι αρεση στον καθενα.

κουτι εγω εχω αυτο

http://www.audioselection.it/product.php~idx~~~669~~LITE+AUDIO+A28A~.html

ειναι πιο ομορφο απο του ιταλου και εχει και ποτενσιομετρα για επιλογεα εισοδου

και volumite.

ειχε ομως ενα θεμα.

οι βιδες για το πανω και κατω καπακι δεν βιδωναν στο πασο.

το ελυσα τρωγοντας το πασο με ψιλο τρυπανακι και βαζοντας

βιδες με παξιμαδι στο κατω και λαμαρινοβιδες στο πανω για να ανοιγει.

Σχετικά με τροφοδοσία του ζώου από τα "ετοιματζίδικα" kits. Ποιά θα λέγαμε ότι είναι η καλύτερη επιλογή και γιατί ?

1.)Low Current Bipolar Power Supply (LCBPS) - A Regulated CRC Supply
--------------------------------------------------------------------
2.) Low Current Dual Power Supply (LCDPS) - A Dual Regulated CLRC Supply
-------------------------------------------------------------------------
3. ) Trident - Three-leg Shunt Regulator
---------------------------------------
4.) The Placid HD Bipolar Shunt Regulated Power Supply
------------------------------------------------------

να μην μπερδεύετε ορισμένες βασικές λεπτομέρειες.
Ισχύουν τα όσα είπαν ο Βασίλης και ο μπακ.
επιπροσθέτως:
1. είναι συμμετρικό για +/- τροφοδοσίες που θέλουν συνήθως τα αναλογικά στάδια όπως λεγκάτα ιβια κλπ
2. είναι αυτό που βγήκε για το πρώτο βουβάλι που είχε δυό τάσεις (μια για ψηφιακά και μια για αναλογικά). Κάνει και για το ΙΙ, απλά σου περισσεύει μια τάση έξοδος (την κάνεις κάτι άλλο, volumite κλπ)
3. Τα trident είναι έξτρα για τα πρώτα ΙΙάρια και πάνε πακέτο με το ΙΙΙ. Στο ΙΙΙ αν δεν τα βάλεις ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις κάτι άλλο, πχ σαλας....
4. τα bp είναι ό,τι αντίστοιχα είναι το 1, αλλά ακούγονται καλύτερα. Επίσης υπάρχει placid απλό για την μια και μοναδική τροφοδοσία του βουβαλιού ΙΙ ή ΙΙΙ.

Ελπίζω να μην έκανα λάθος και να είναι κατανοητά.
Μην μπερδεύεστε οι καινούργιοι με τα DP και BP.
Αυτά ισχύουν και τα L και για τα Placid και αντίστοιχα σημαίνουν dual power - δυό τάσεις, και bipolar - συμμετρικές τάσεις.

υγ
δεν είμαι σοφός.
Τα έμαθα...στην κασίδα μου....

Tο βουβαλάκι παίζει ταμαμ με lm .. του κόβει και ελαφρά λίγο απο την ξυνίλα στα ψηλά ,, στρογγυλέυει και λίγο την λεπτομέρεια ,,

δεν μα ακούτε όμως ,, δεν μα ακουτε ,,,

σας τρώει ..

να μην μπερδεύετε ορισμένες βασικές λεπτομέρειες.
Ισχύουν τα όσα είπαν ο Βασίλης και ο μπακ.
επιπροσθέτως:
1. είναι συμμετρικό για +/- τροφοδοσίες που θέλουν συνήθως τα αναλογικά στάδια όπως λεγκάτα ιβια κλπ
2. είναι αυτό που βγήκε για το πρώτο βουβάλι που είχε δυό τάσεις (μια για ψηφιακά και μια για αναλογικά). Κάνει και για το ΙΙ, απλά σου περισσεύει μια τάση έξοδος (την κάνεις κάτι άλλο, volumite κλπ)
3. Τα trident είναι έξτρα για τα πρώτα ΙΙάρια και πάνε πακέτο με το ΙΙΙ. Στο ΙΙΙ αν δεν τα βάλεις ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις κάτι άλλο, πχ σαλας....
4. τα bp είναι ό,τι αντίστοιχα είναι το 1, αλλά ακούγονται καλύτερα. Επίσης υπάρχει placid απλό για την μια και μοναδική τροφοδοσία του βουβαλιού ΙΙ ή ΙΙΙ.

Ελπίζω να μην έκανα λάθος και να είναι κατανοητά.
Μην μπερδεύεστε οι καινούργιοι με τα DP και BP.
Αυτά ισχύουν και τα L και για τα Placid και αντίστοιχα σημαίνουν dual power - δυό τάσεις, και bipolar - συμμετρικές τάσεις.

υγ
δεν είμαι σοφός.
Τα έμαθα...στην κασίδα μου....

Μια διορθωσούλα μόνο.. το volumite είναι πλέον ενσωματωμένο στο B III οπότε δεν χρειάζεται δικιά του τροφοδοσία.

Συνεπώς εγώ που έχω :

- Buffalo-III DAC Module (Assembled and Tested) + Trident Regulator Set (Assembled and Tested)
- 4-Channel S/PDIF Input and Switch Module Kit
- Sidecar
- The IVY III Balanced Linestage

Και θέλω να βάλω Placid HD Bipolar Shunt Regulated Power Supply, πόσα τεμάχια πρέπει να πάρω?

Επίσης από τορροειδής τί να πάρουμε? να πάρουμε το κίτ που δίνει η αχλάδα των 30VΑ ή να βάλουμε παραπάνω και πόσο? Αν βάλουμε διπλά VA π.χ. είναι καλά? Θέλουμε και την θωράκιση του μετασχηματιστή. Το κουτί που προτείνει ο μπάκ όντως είναι κομπλέ ταμάμ.

Πραγματικά βουβάλι-ready, μάλλον κάτι τέτοιο θα τσιμπήσω.

Απ' ό,τι βλέπω, εγώ είμαι για IVY, μια και προτιμώ γενικά τον έλεγχο και την καλή εικόνα.

Άλλο ερώτημα: το βουβάλι έχει πάνω του volumite, ε;

Υ.Γ. τώρα είδα τη διόρθωση του ΔημΔημ...

Το καλό είναι ότι στην είσοδο που θα μπει το βουβάλι μου είναι και το bypass του προ άμα θέλω, οπότε παρακάμπτω και το ποτενσιόμετρο του προ και παίζω απευθείας με volumite...

Re: Απάντηση: Buffalo III : Κατασκευή

Tο βουβαλάκι παίζει ταμαμ με lm .. του κόβει και ελαφρά λίγο απο την ξυνίλα στα ψηλά ,, στρογγυλέυει και λίγο την λεπτομέρεια ,,

δεν μα ακούτε όμως ,, δεν μα ακουτε ,,,

σας τρώει ..

διαφωνο ταμαλα:music-smiley-005:

το βουβαλακι τοσο καλυτερη τροφοδοσια τοσο αυξανη η λεπτομερεια

και μειωνεται η ξυνιλα.

α ξεχασα το κουτι εχει πολλες τρυπες πισω για rca γιατι ειναι για προ αλλα εγω τις αφησα αδειες οσες δεν μου χρειαζονταν και μεγαλωσα και δυο για να χωρεσουν xlr.

Συνεπώς εγώ που έχω :

- Buffalo-III DAC Module (Assembled and Tested) + Trident Regulator Set (Assembled and Tested)
- 4-Channel S/PDIF Input and Switch Module Kit
- Sidecar
- The IVY III Balanced Linestage

Και θέλω να βάλω Placid HD Bipolar Shunt Regulated Power Supply, πόσα τεμάχια πρέπει να πάρω?

Επίσης από τορροειδής τί να πάρουμε? να πάρουμε το κίτ που δίνει η αχλάδα των 30VΑ ή να βάλουμε παραπάνω και πόσο? Αν βάλουμε διπλά VA π.χ. είναι καλά? Θέλουμε και την θωράκιση του μετασχηματιστή. Το κουτί που προτείνει ο μπάκ όντως είναι κομπλέ ταμάμ.

Θα έλεγα ότι χρειάζεσαι ένα Placid HD (όχι το bipolar..) για να τροφοδοτήσεις την πλακέτα με το βουβάλι και ένα Placid HD Bipolar για το IVY.

Για τον / τους Μ/Τ μπορείς να πας όσο γουστάρεις.. Εγώ θα έλεγα τουλάχιστον στα απαιτούμενα VA x 2. Προσωπικά παρήγγειλα έναν 150VA για καλό και για κακό.. :p

Υπόψη ότι τα placid είναι λίγο μπερδεγουέι στο στήσιμο / ρύθμιση, shunt γαρ. Αλλά με λίγη φορουμική βοήθεια δεν θα έχεις πρόβλημα.

Θα έλεγα ότι χρειάζεσαι ένα Placid HD (όχι το bipolar..) για να τροφοδοτήσεις την πλακέτα με το βουβάλι και ένα Placid HD Bipolar για το IVY.

Για τον / τους Μ/Τ μπορείς να πας όσο γουστάρεις.. Εγώ θα έλεγα τουλάχιστον στα απαιτούμενα VA x 2. Προσωπικά παρήγγειλα έναν 150VA για καλό και για κακό.. :p

Υπόψη ότι τα placid είναι λίγο μπερδεγουέι στο στήσιμο / ρύθμιση, shunt γαρ. Αλλά με λίγη φορουμική βοήθεια δεν θα έχεις πρόβλημα.

Να σου πώ καλά τα λές για τα placid και τα VA, Μόνο που εγώ θα κοιτάξω να παραγγείλω δύο , ένα για κάθε κανάλι με τις θωρακίσεις. Επίσης θέλουμε XLR βύσματα και το κουτί του back (αν δεν προκύψει κάτι άλλο εν τω μεταξύ).

Ωραία........τα χρήματα πού θα βρούμε τώρα χαχα!

Παίζει να στήσουμε δυο placid, ένα για κάθε κανάλι, όπως λέει ο Σιδέρης;
Εγώ σκέφτομαι και την περίπτωση να στεγάσω σε χωριστό κουτάκι τους μετασχηματιστές...

Για να το κάνεις απόλυτα σωστά χρειάζεσαι 2 x Placid Bipolar (ένα για κάθε κανάλι) αντί για ένα και συνολικά 3 Μ/Τ, οι δύο με διπλά τυλίγματα.

Για χωριστό κουτί με τους Μ/Τ μάλλον είναι too much.

Θένκς! Στα υπόψιν και αυτό. Αντε σιγά σιγά να κλείνουν τα accessories, να μας έρθουν με το καλό, να κλείσει το κουτί και να πιάσουμε τις κολλήσεις....