Buffalo III SE (Stereo Edition)

Re: Απάντηση: Buffalo III SE (Stereo Edition)

Παίδες εάν δεν υπάρχει jitter στην ψηφιακή αλυσίδα η κατασκευαστικά προβλήματα ,, το ψηφιακό πάει και έρχεται στο ντάλας αμέρικα το ίδιο και απαράλαχτο ,,
για να καταργήσεις την spdif πρέπει να καταργήσεις ουσιαστικά όλλη την consoumer αγορά ,, και όχι μόνο !!

Το κατά πόσο υπάρχει jitter και πόσο είναι κάτι που κανείς μας δεν μπορεί να μετρήσει.. Δεν έχουμε τα εργαλεία και δεν φαίνεται σε παλμογράφο.

Το να καταργήσεις την s/pdif σημαίνει απλά ότι θα χρειαστείς μια πηγή που να δίνει USB, π.χ. PC ή SB. Δεν σε εμποδίζει κανείς να κρατήσεις και s/pdif εισόδους για μη-κρίσιμες εφαρμογές (αν καταφέρεις να το κάνεις σωστά φυσικά.. :p ).

και μετά τι ? αυστηρά i2s είτε dsd ? με τι μήκος ? με 15 εκατοστά 4πλό η 5πλό καλώδιο ? ,, και τι θα μιλάει αυτό ? 16 24 ? left right ? και που θα κολλάει ? σε πιό ντακ ? αλλα νταλα της παρασκευής το γάλα θα γίνει ,, οπως γίνεται δλδ μετα το spdif !! εργαστηριακού τυπου πλέον διαμεταγωγές ,, με 10δες παράμετρους !!

Τέτοια θέματα στην πράξη δεν υπάρχουν, τη στιγμή που μιλάμε για δοκιμασμένες λύσεις σε δοκιμασμένες πλατφόρμες. Για παράδειγμα το amanero δουλεύει σε βουβάλια πρακτικά out-of-the-box. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα, εκτός από το software αναπαραγωγής αν παίζεις από PC. Αν παίζεις από άλλου είδους πηγή (π.χ. Squeezebox) απολύτως τίποτα.

και αναλογικά πλέον δεν μετράω ,, δεν έχει κανένα νόημα πλήν αυτής της διαπίστωσης της καλής λειτουργείας ,, τι να μετρήσω ?? το γλόμπο του 60 ? με τον διαστημικό τελεστικό του 2010 ??

ο γλόμπος πάιζει μουσική όμως ( τίποτε δεν είναι θεσφατο ,,, γουστα .... )

Εδώ συμφωνούμε..

μετράω πάντως εκει που πρέπει !
πάρτε και μια κυματομορφή spdif ,,, κρέμα μετα απο αποτζιτεροση ( οπως αποτοξίνωση !!)

$(KGrHqN,!i8FBhKRQrYUBQmjf02wkQ~~60_12.JPG

Αυτό που βλέπεις είναι μια "κομψή" (απαραμόρφωτη) κυματομορφή.. Δεν μπορείς να πεις ότι έχει ή δεν έχει jitter.. αυτό μετριέται αλλιώς.. ;)

Αυτό που βλέπεται είναι μετρημενο στα 24 ps , με σήμα εισόδου στα 320 ps ! και εν γένει μια καλή κυματομορφή οσο το δυνατον κοντα στο ιδεατό δείχνει σήμα σωστο και απροβληματιστο απο τροφοδοσίες κτλ κτλ ..

δεν είναι του παρόντως όμως ,,

Απάντηση: Re: Απάντηση: Buffalo III SE (Stereo Edition)

Το κατά πόσο υπάρχει jitter και πόσο είναι κάτι που κανείς μας δεν μπορεί να μετρήσει.. Δεν έχουμε τα εργαλεία και δεν φαίνεται σε παλμογράφο.

...

Δημήτρη, είχε γίνει μια προσπάθεια από το μέλος dinos, πριν καιρό και μας είχε εντυπωσιάσει.

Δες στο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/74829-%CE%91%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-jitter?highlight=jitter

Παίδες εάν δεν υπάρχει jitter στην ψηφιακή αλυσίδα η κατασκευαστικά προβλήματα ,, το ψηφιακό πάει και έρχεται στο ντάλας αμέρικα το ίδιο και απαράλαχτο ,,
για να καταργήσεις την spdif πρέπει να καταργήσεις ουσιαστικά όλλη την consoumer αγορά ,, και όχι μόνο !!

Συγγνώμη Μπιλ, αλλά μέχρι το Ντάλλας το ψηφιακό έχει γίνει αγνώριστο. Άσχετα που δεν πολυπειράζει, γιατί αρκεί να μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεντρική ιδέα: 0 ή 1. Από κει και μετά το ξαναδημιουργούμε..

Το ψηφιακό σήμα κουβαλάει πάνω του όλλες τις οδηγίες για να αναγεννηθεί οπώς στην αρχή ,, το spidf στην προκειμένη εμπλέκει κατουσίαν αναλογική εκπομπή και είναι διαφορετικό πραγμα απο την ψηφιακή μετάδοση πακέτων μέσω πρωτοκολλου επαλήθευσης μεταφοράς , web πακέτα ας πούμε ,, είτε usb mass storage ,,

έχει χιλιάδες παράμετρους το θέμα ,, εμεις τώρα με το spdif τις οπτικές και τα i2s παλέυουμε , και η προσπάθεια μέσω usb stream προσεγγίζει την μεταφορά ψηφιακών πακέτων επικοινωνιας , γιαυτο και έχει ενδιαφέρον

όταν κατεβάζεις μια ταινία η ένα τραγούδιον απο το νταλας αμερικα ,, ,, δεν χάνεις bit !!
το μπλέξαμε λιγουλάκι ..

αλλα έτσι είναι αυτα ,, μπλεγμένα ,,

Πέρα από error correction δεν κουβαλάει τίποτα άλλο. Για το τραγούδι δεν είμαι σίγουρος, αν είναι UDP μπορεί να χαθεί ολόκληρο πακέτο, δεν έχει retransmission..

Τέλος πάντων, στις αποστάσεις που το στέλνουμε εμείς, δεν υπάρχουν τέτοια θέματα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Buffalo III SE (Stereo Edition)

Δημήτρη, είχε γίνει μια προσπάθεια από το μέλος dinos, πριν καιρό και μας είχε εντυπωσιάσει.

Δες στο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/74829-%CE%91%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-jitter?highlight=jitter

Μπράβο, το θυμάμαι το θέμα! Ήταν όντως ενδιαφέρον.. Ο Ντίνος είχε εξετάσει σήμα TTL αν κατάλαβα καλά (σίγουρα όχι s/pdif) και είχε στη διάθεσή του μηχανήματα τρομερής ακρίβειας..

Με έναν κοινό παλμογράφο δεν νομίζω να μπορούν να βγουν αξιόπιστα συμπεράσματα, ακόμα και για TTL σήματα.

Βασίλη, εσύ με τι παλμογράφο δουλεύεις;

Μετα απο ακροαση του βουβαλιου του Dim Dim στο σπιτι μου και αφου πατησε κατω τις ψηφιακες μου πηγες παρηγγειλα την stereo εκδοση του. Το πως επαιξε το dsd ειναι απιστευτο. Βεβαια η υλοποιηση του Δημητρη ειναι κορυφαια αλλα ελπιζω σε παρομοια αποτελεσματα.

γιατί μπρε...είχες κανα σοβαρό ψηφιακό?:worshippy:

δηλαδή τόσο καιρό που εμείς κάνουμε τις σοφίτες μας σταύλους λες να γουστάρουμε την κοπριά?:Banane0:

Περασαν πολλα απο το τσαρδι μου Δημητρη και ενα sabre based πριν λιγο καιρο και δεν... Για να ειμαι ειλικρινης πιστευα οτι επαιζε καλα, αλλα οχι και τοσο. Χαρουμενος ειμαι γιατι με λογικο κοστος μπορω να εχω την ποιοτητα που θελω, με τις ευκολιες ενος dac (ασε που με αυτα που φτιαχνει ο Δημητρης, θα ανοιγω την καφετιερα το πρωι και θα ξεκιναει το συστημα) :p.

Μετα απο ακροαση του βουβαλιου του Dim Dim στο σπιτι μου και αφου πατησε κατω τις ψηφιακες μου πηγες παρηγγειλα την stereo εκδοση του. Το πως επαιξε το dsd ειναι απιστευτο. Βεβαια η υλοποιηση του Δημητρη ειναι κορυφαια αλλα ελπιζω σε παρομοια αποτελεσματα.

Να διευκρινίσω ότι παίζαμε από PC μέσω USB (Amanero).. από τις απλές s/pdif ούτε που δοκιμάσαμε να δούμε πως παίζει.

USB is the way to go.

Επίσης, λογικά του Πάνου θα παίζει καλύτερα από το δικό μου, λόγω αναβαθμισμένου AVCC (δυστυχώς για μένα :p).

Να διευκρινίσω ότι παίζαμε από PC μέσω USB (Amanero).. από τις απλές s/pdif ούτε που δοκιμάσαμε να δούμε πως παίζει.

USB is the way to go.

Επίσης, λογικά του Πάνου θα παίζει καλύτερα από το δικό μου, λόγω αναβαθμισμένου AVCC (δυστυχώς για μένα :p).
Με χαρα να σου δωσω ολα τα components να φτιαξεις καινουργιο με το αναβαθμισμενο Αβεσεσε και εγω να παρω το δικο σου... Να δεις τι φιλος ειμαι :p Και σου χαριζω τις επιπλεον ωρες δημιουργιας... :p