Burn in - Αξίζει να "ρισκάρω";

πάντως συμπεραίνω πως η τιβί σου δεν έχει κάποιο ειδικό μηχανισμό απαλοιφής του burn in...
Εχει εχει!!!
Ενα με ασπρη οθονη και ενα με σημα ασπρομαυρο που σαρωνει ολη την οθονη.

Απαλοιφη του burn in δεν υπαρχει , ειναι μονιμη βλαβη , αλλωστε το λεει και ο ορος "καψιμο" (burn)...

Mονο το image retention ειναι αναστρεψιμο....

Απάντηση: Re: Burn in - Αξίζει να "ρισκάρω";

Υπαρχει τροπος να την κανω να παιξει με χιονια??????

Μιχάλη αν έχεις κανένα βίντεο ή κανένα DVD-recorder...

....δοκίμασε να βγάλεις το καλώδιο RF της κεραίας από αυτό, μετά το ανοίγεις και πας στην είσοδο της τηλεόρασης που το έχεις συνδέσει έχοντας επιλέξει κάποιο κανάλι....πιθανόν έτσι να ξεγελάσεις την τηλεόραση ότι υπάρχει εισερχόμενο σήμα κι ας παίζει το player χιόνια.

Μην τον ταλαιπωρείτε, δεν έχει επιστροφή. Δεν είναι και τόσο ενοχλητικό.

Για πεστε ρε φιλαρακια τι ειναι αυτο που εχω εγω...
Burn in ή image ret. ????

Εχει αποτυπωθει το λογοτυπο του Mega και φαινεται σαν αχνη γκρι σκια μονο σε ασπρο φοντο ή σε πολυ ανοιχτα χρωματα.
Αφου να φανταστειτε το παρατηρησα μονο οταν πηγα να βαλω την ασπρη οθονη που δινει η Samsug γαι το καθαρισμα της οθονης.
Την βαζω καθε 2μηνο για προληπτικους λογους, αλλα μαλλον αυτη την φορα....δεν προκανα!!!

Αρα τι εχω γιατροι μου?????-bye-

Αν δεν φευγει και μενει στο ιδιο σημειο για ημερες/εβδομαδες κτλ. τοτε ειναι μονιμο το αποτυπωμα...burn in δηλαδη...

Μαστα.....
Παντως η πλακα ειναι οτι πριν την παρω, ειχα διαβασει οτι αν κανεις το και το και το .....δεν υπαρχει κανενα προβλημα!!!!!

Τελικα η πραξη μας διεψευσε πανηγυρικα:bigcry:

Μαστα.....
Παντως η πλακα ειναι οτι πριν την παρω, ειχα διαβασει οτι αν κανεις το και το και το .....δεν υπαρχει κανενα προβλημα!!!!!

Τελικα η πραξη μας διεψευσε πανηγυρικα:bigcry:
Αυτά ακούς από την άλλη....

Απάντηση: Re: Burn in - Αξίζει να "ρισκάρω";

Για πεστε ρε φιλαρακια τι ειναι αυτο που εχω εγω...
Burn in ή image ret. ????

Εχει αποτυπωθει το λογοτυπο του Mega και φαινεται σαν αχνη γκρι σκια μονο σε ασπρο φοντο ή σε πολυ ανοιχτα χρωματα.
Αφου να φανταστειτε το παρατηρησα μονο οταν πηγα να βαλω την ασπρη οθονη που δινει η Samsug γαι το καθαρισμα της οθονης.
Την βαζω καθε 2μηνο για προληπτικους λογους, αλλα μαλλον αυτη την φορα....δεν προκανα!!!

Αρα τι εχω γιατροι μου?????-bye-

Όσες αναφορές έχω διαβάσει για burn in, λένε ότι παραμένει πιο φωτεινό το σημείο που έχει γίνει η ζημιά και είναι εμφανές σε μαύρο φόντο, στην περίπτωσή σου Μιχάλη, συμβαίνει το αντίθετο, εμφανίζεται σκούρο αποτύπωμα σε άσπρο φόντο, δεν έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο....:nounder:,

...καλά μου το είχες πει, αυτό είναι burn out και όχι burn in....:flipout:...-bye-

Υ.Γ.:Αφού το παιδεύεις τόσο καιρό και δεν έχει φύγει, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, δυστυχώς κάηκες!!!!

Re: Απάντηση: Re: Burn in - Αξίζει να "ρισκάρω";

...καλά μου το είχες πει, αυτό είναι burn out και όχι burn in....:flipout:...-bye-

Υ.Γ.:Αφού το παιδεύεις τόσο καιρό και δεν έχει φύγει, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, δυστυχώς κάηκες!!!!

Εμ πως....τι νομιζες ρε Χρηστο....σε μενα θα τυχαινε κατι απλο!!!!!:HTEHETH63:

Παντως δεν νομιζω να το εχω εξαντλησει το θεμα.
Απλα ξεχναω να την αφησω ολη νυχτα ανοιχτη .
Αληθεια τι ειναι καλυτερο???
Η Sansung δινει δυο mode.
Ενα με τελειως λευκη οθονη και ενα με ενα ασπρομαυρο σημα που διατρεχει ολη την οθονη.
Ποιο να βαλω για καλυτερα????-bye-

Καλημέρα Μιχάλη...:ernaehrung004:

...δεν το βάζεις εύκολα κάτω φίλε, δεν βαριέσαι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αν θες να το παλέψεις κι άλλο προτίμησε το ολόσωμο λευκό, όποτε μπορείς να την αφήνεις για κανα δίωρο....

Υ.Γ.: Για χιόνια που έλεγες, δοκίμασες με κανένα βίντεο ή DVD-R???

Όσες αναφορές έχω διαβάσει για burn in, λένε ότι παραμένει πιο φωτεινό το σημείο που έχει γίνει η ζημιά και είναι εμφανές σε μαύρο φόντο, στην περίπτωσή σου Μιχάλη, συμβαίνει το αντίθετο, εμφανίζεται σκούρο αποτύπωμα σε άσπρο φόντο, δεν έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο....:nounder:

Ουσιαστικά εδώ μιλάμε πλέον για "κόπωση" των πίξελ.
Ως γνωστόν οι plasma χάνουν φωτεινότητα με τη χρήση. Συνεπώς το λογότυπο του Mega που είναι σαν το γάλα, κουράζει πιο γρήγορα τα pixel που καταλαμβάνει (ενώ τα υπόλοιπα είναι πιο λευκά).

Υποθέτω ότι σε σκοτάδι θα φαίνεται πιο λευκό το ίδιο σημείο?

*edit
Νομίζω κάποιος είχε αναφέρει εδώ αντίστοιχη "σκουράδα" από υπότιτλους.

*edit
Δεν καταλαβα τι εννοεις....συγγνωμη...μου το εξηγεις!!

Οχι Χρηστο με τα χιονια απο αλλη πηγη δεν εκανα τιποτα ,γιατι για να βγαλω την κεραια απο το dvd-r ειναι ολοκληρη ιστορια!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Burn in - Αξίζει να "ρισκάρω";

Απ' ότι είπε ο Μιχάλης δεν φαίνεται τίποτα σε μαύρο ή σκούρο φόντο, μόνο σε λευκό ή ανοιχτό....σωστό αυτό που λες για την γήρανση του φωσφόρου και την πτώση της φωτεινότητας με την πάροδο του χρόνου...

....από ότι έχει αναφερθεί όταν πάθει μια plasma Burn in μένει μόνιμα 'υπερφωτισμένο' το σημείο εκείνο, το να 'υποφωτιστεί' πιο γρήγορα το σημείο προβολής στατικής εικόνας (εν προκειμένω λογότυπου) δεν το έχω ξαναδιαβάσει κάπου...

Για τους υπότιτλους έχει αναφερθεί το γνωστό Burn in με 'υπερφωτισμένη' στάμπα .... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1153&page=25

5. acoustics............Pioneer PDP-506XDE...burn in λογότυπα καναλιών ( http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=249 )

Τελικα ποσες ωρες μπορεις να βλεπεις τηλεοπτικο με το σημα του καναλιου ή να παρακολουθεις ταινια με μαυρες μπαρες πανω κατω τις πρωτες 200 ωρες,αλλα και μετα χωρις απολυτως κανενα κινδυνο για burn in?

Re: Απάντηση: Burn in - Αξίζει να "ρισκάρω";

Τελικα ποσες ωρες μπορεις να βλεπεις τηλεοπτικο με το σημα του καναλιου ή να παρακολουθεις ταινια με μαυρες μπαρες πανω κατω τις πρωτες 200 ωρες,αλλα και μετα χωρις απολυτως κανενα κινδυνο για burn in?

Εγώ τις πρώτες 200 ώρες μόνο το τηλεοπτικό σήμα έβλεπα με zoom ώστε τα λογότυπα να είναι εκτός οθόνης, κι αυτό όχι όλες τις φορές. Ταινίες από την πρώτη μέρα τις έβλεπα σε 1:1 pixel mapping με μαύρες μπάρες πάνω - κάτω. Και είδα αρκετές.....

200 ώρες από 5 ώρες την μέρα = 40 μέρες για να μπορούμε να δούμε σωστά! (Εκτός αν την αφήνουμε ανοιχτή και το βράδυ). Και πάλι βέβαια ο φόβος θα υπάρχει…. και αν σου τύχει....
Από την άλλη όμως όταν «στρώσει», η εικόνα των plasma αξίας π.χ. 1000 είναι ανώτερη αυτής των lcd της ίδιας αξίας, ίσως και ακριβότερων.
Επίσης από τους κατόχους plasma (στο forum τουλάχιστον), ένα μικρό ποσοστό έχει πάθει burn in. Και γενικά πιστεύω ότι αν ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα, πολύ απλά κανείς δεν θα αγόραζε plasma!
Επαναφέρω λοιπόν το αρχικό ερώτημα: Αξίζει να "ρισκάρω";

Εγώ παίδες δεν έκανα κανένα ιδιαίτερο στρώσιμο και όλα είναι μια χαρά (pioneer 5090H plasma). Δεν ξέρω ο φίλος παραπάνω τι ακριβώς έκανε και κατέλειξε με πρόβλημα. Αν την αφήσεις να παίζει όλη νύχτα μόνη της στο ίδιο κανάλι με λογότυπο πιθανά και να το πετύχεις!!! Η δική μου TV πάντως έχει ρυθμιση προστασίας να μην μένει πάνω από 3 ώρες ανοιχτή χωρίς κάποια κίνηση από τον χρήστη και είμαι μια χαρά (κάτι σαν screen saver). Με κανονική θέαση προγραμμάτων και DVD δεν έχω δεί απολύτως κανένα πρόβλημα...