Burn in - Αξίζει να "ρισκάρω";

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Burn in - Αξίζει να "ρισκάρω";

όλο το ζουμί βρίσκεται στο (γ) σου, και κυρίως στο (δ) που δεν έγραψες, ότι δηλαδή οι περισσότεροι έχουν την τηλεόρασή τους 0.5-1-2 χρόνια

Πόσα χρόνια να την έχουν, πέντε η δέκα; Πριν 5 χρόνια οι 42άρες plasma κόστιζαν 10.000 ευρώ.....

Επίσης οι plasma είναι ευάλωτες σε φαινόμενα burn-in τις πρώτες 200 - 300 ώρες λειτουργίας τους. Μετά ο κίνδυνος είναι αισθητά μειωμένος.

Οσον αφορά το (γ) αν έχεις στοιχεία ότι κάποιοι απ' τους 354 έχουν burn-in στην τηλεόρασή τους, να μας το πεις να το γράψουμε ευχαρίστως.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Burn in - Αξίζει να "ρισκάρω";

Πόσα χρόνια να την έχουν, πέντε η δέκα; Πριν 5 χρόνια οι 42άρες plasma κόστιζαν 10.000 ευρώ.....

το θέμα για όσους ΤΩΡΑ αγοράζουν είναι τι ΘΑ γίνει σε 3+ χρόνια

συνεπώς το τι έχει ήδη γίνει σε 1-2 χρόνια σε όσους αγόρασαν στο παρελθόν δεν λέει και πολλά...

Οσον αφορά το (γ) αν έχεις στοιχεία ότι κάποιοι απ' τους 354 έχουν burn-in στην τηλεόρασή τους, να μας το πεις να το γράψουμε ευχαρίστως.

όχι, ούτε εγώ κατασκοπεύω τα σαλόνια των συμφορουμιτών

τελικά αυτοί οι 354 θα παραμείνουν ένα μυστήριο φοβάμαι... μαζί με όσους έχουν LG...

Re: Απάντηση: Re: Burn in - Αξίζει να "ρισκάρω";

Αληθεια τι ειναι καλυτερο???
Η Sansung δινει δυο mode.
Ενα με τελειως λευκη οθονη και ενα με ενα ασπρομαυρο σημα που διατρεχει ολη την οθονη.
Ποιο να βαλω για καλυτερα????-bye-

Ασφαλώς το δεύτερο, το ασπρόμαυρο σήμα που διατρέχει όλη την οθόνη. Έχω κι εγώ Samsung και ξέρω. Κάνει καλή δουλειά αυτό το mode.

το θέμα για όσους ΤΩΡΑ αγοράζουν είναι τι ΘΑ γίνει σε 3+ χρόνια.
συνεπώς το τι έχει ήδη γίνει σε 1-2 χρόνια σε όσους αγόρασαν στο παρελθόν δεν λέει και πολλά......

Σου απάντησα πριν:

Επίσης οι plasma είναι ευάλωτες σε φαινόμενα burn-in τις πρώτες 200 - 300 ώρες λειτουργίας τους. Μετά ο κίνδυνος είναι αισθητά μειωμένος.

όχι, ούτε εγώ κατασκοπεύω τα σαλόνια των συμφορουμιτών
τελικά αυτοί οι 354 θα παραμείνουν ένα μυστήριο φοβάμαι... μαζί με όσους έχουν LG...

Κανένας με LG δεν έχει αναφέρει πρόβλημα burn-in. Δεν έψαξα να βρω πόσοι είναι οι κάτοχοι γιατί δεν υπάρχει κάποια σχετική λίστα και πρέπει να ψάξω τα post ένα - ένα. Επίσης οι παραπάνω 354 είναι ενεργοί εδώ στο forum, και θεωρώ (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι αν είχαν πρόβλημα θα το είχαν γράψει.

Τώρα, αν κάποιος έχει στοιχεία ότι στις 100 plasma ένα Χ ποσοστό παθαίνει burn-in ας μας τα παραθέσει, αλλιώς συζήτηση με εικασίες δεν μπορεί να γίνει. Και όποιος παρακολουθεί καθημερινά το forum θα έχει διαπιστώσει ότι τα προβλήματα που καθημερινώς αναφέρονται αφορούν clouding, backlight bleeding, ανομοιομορφίες στο panel, προβλήματα στην κίνηση κ.λ.π. και κανένα δεν αφορά burn-in.

Last edited by a moderator:
Πες τα ρε Κώστα.....

Το έχουμε κάνει μεσανατολικό το burn in με τουλάχιστον 10 thread. Υπάρχει ξεχωριστό thread για το clouding? Το backlight bleeding? Το motion blur? Τα καμμένα pixels?
Και να πεις ότι δεν το λέμε ότι θέλει προσοχή...Το πρώτο που αναφέρετε σε κάθε νήμα που ρωτάει κάποιος είναι αυτό. Στο τέλος θα φανεί ότι οι μισές πλάσμα έχουν τεράστιες μόνιμες στάμπες...

Για την ιστορία έχω LG χωρίς burn in....

Δυστυχώς για ορισμένα από τα μέλη η πίκρα είναι μεγάλη όταν δουν το πρόβλημα τότε που είναι πλέον αργά

και είναι επόμενο αφού:

- δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να αγοράσουν τα κορυφαία πάνελ που αντιστέκονται στο burn-in, εξάλλου αν δεν είσαι μέσα στα πράγματα ούτε καν ξέρεις ποιές εταιρίες έχουν τα "καλά" πάνελ και σε ποια μοντέλα τους
- δεν είναι δυνατόν να αποφύγεις τα λογότυπα των καναλιών
- δεν είναι δυνατόν να αποφύγεις τις μαύρες μπάρες, παρά μόνο αν παραμορφώσεις την εικόνα για να τη χωρέσεις από 4:3 σε 16:9, αφού μόνο ο σκάι ξεφεύγει από το 4:3 των άλλων καναλιών και οι τηλεοράσεις είναι 16:9
- αργά ή γρήγορα θα ξεχάσεις την τηλεόραση ανοικτή για κάποιες ώρες, άνθρωποι είμαστε
- το ότι "ο κίνδυνος μειώνεται" μετά τις 200-300 ώρες δεν σημαίνει και ότι εξαλείφεται
- δεν έχουν όλοι την τεχνογνωσία ή και την ίδια την πληροφόρηση να κατεβάζουν DVD στρωσίματος από ιντερνετ και να τα παίζουν

@underdog

υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να δεις τα πράγματα:

ΑΚΡΙΒΩΣ το ότι τόσοι ασχολούνται με το burn-in αποδεικνύει και την ένταση του προβλήματος, σε σχέση με τα άλλα που παραθέτεις ;-)

εύχομαι ούτε σε 10 χρόνια να μη δεις burn-in στην LG σου, κι εγώ τέτοια σκόπευα προ μηνός να πάρω αλλά αναγκάστηκα να αναθεωρήσω και να στραφώ προς LCD

Αν ψάξουμε όλο το forum θα βρούμε 500 κατόχους plasma με 5 απ' αυτούς να έχουν burn-in. Ποσοστό; 1%
Μήπως να ψάξουμε πόσοι κάτοχοι LCD έχουν πρόβλημα π.χ. clouding?
Και μπορείς να ψάξεις όλα μου τα post για να δεις αν πρότεινα plasma σε κάποιον που παίζει όλη μέρα games ή σε κάποιον που την θέλει για καφετέρια ή για μόνιτορ ανακοινώσεων.....

Δυστυχώς για ορισμένα από τα μέλη η πίκρα είναι μεγάλη όταν δουν το πρόβλημα τότε που είναι πλέον αργά
και είναι επόμενο αφού:
- δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να αγοράσουν τα κορυφαία πάνελ που αντιστέκονται στο burn-in, εξάλλου αν δεν είσαι μέσα στα πράγματα ούτε καν ξέρεις ποιές εταιρίες έχουν τα "καλά" πάνελ και σε ποια μοντέλα τους

Αυτό δεν ισχύει πλέον. Στις πρώτες plasma πριν 4-5 χρόνια ίσως.

- δεν είναι δυνατόν να αποφύγεις τα λογότυπα των καναλιών
- δεν είναι δυνατόν να αποφύγεις τις μαύρες μπάρες, παρά μόνο αν παραμορφώσεις την εικόνα για να τη χωρέσεις από 4:3 σε 16:9, αφού μόνο ο σκάι ξεφεύγει από το 4:3 των άλλων καναλιών και οι τηλεοράσεις είναι 16:9

Ολα αυτά γίνονται. Αλήθεια να υποθέσω ότι στην LCD που πήρες βλέπεις τηλεοπτικό σήμα σε κάδρο 4:3? Γνωρίζεις ότι δεν συνιστάται ούτε σε LCD η θέαση έτσι;

- δεν έχουν όλοι την τεχνογνωσία ή και την ίδια την πληροφόρηση να κατεβάζουν DVD στρωσίματος από ιντερνετ και να τα παίζουν

Δεν χρειάζεται. Εγώ δεν χρησιμοποίησα DVD στρωσίματος στην δική μου, όπως και πολλοί άλλοι το ίδιο.

μάριε δεν ισχυρίζομαι πως στα 6 χρόνια όλες οι πλασμα θα έχουν πρόβλημα, αλίμονο, αλλά και 5% να έχουν... αποτελεί παράγοντα κατά την αγορά σήμερα...

Λοιπόν για να χαλαρώνουμε λίγο! Όποιος γράφει εδώ μέσα (και ειδικότερα αυτοί που έχουν γράψει πολύ...) το κάνει καλοπροαίρετα για να δώσει πληροφορίες - γνώμες - απόψεις - συμβουλές. Δεν φαντάζομαι το χόμπι κάποιου να είναι να αφιερώνει ΩΡΕΣ... να διαβάζει και να γράφει και μετά να λέει: "Τι ωραία, παραπληροφόρησα!" Ούτε επίσης κάποιος άλλος επειδή υποστηρίζει την άποψη του (είτε συμφωνούμε είτε όχι με αυτή), σημαίνει ότι πρέπει να τον "αφορίσουμε".
Καλό είναι, όλοι εμείς που αναζητούμε πληροφορίες σε ένα τέτοι forum, (α, για να είμαστε εδώ δεν νομίζω ότι δεν ξέρουμε πως να κατεβάζουμε ένα dvd), να διαβάζουμε, να φιλτράρουμε, να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ και να αποφασίζουμε!
Όπως και να χει όλες οι απόψεις είναι χρήσιμες!-bye-