Burn In...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Burn In...

Πόσες ώρες ;

Πιθανόν, αν οι κάτοχοι έβλεπαν μόνο Mega....

Oύτε εμείς έχουμε λόγο να σε πιστέψουμε. Καλοπροαίρετα πάντα, μην με παρεξηγήσεις. Γι' αυτό και θα θέλαμε κάποια απόδειξη.
Και κατι ακομη Kblachos..Ποτε μην αναφερεις τις λεξεις καλοπροαιρετα η φιλικα σε καποιον που τον αποκαλεις με πλαγιο τροπο ψευτη..Θεωρω πως ειναι τουλαχιστο τραγικο...Γραφτηκα σε αυτο το σαιτ για να μοιραστω αποψεις με τους συνανθρωπους μου...Τιποτε αλλο...Αλλα φενεται πως υπαρχουν και ατομα που εκτος απο αποψεις θελουν να μοιραστουν και αλλα πραγματα..

Φίλε μου παραξήγησες! κανείς δεν σε είπε ψέυτη, πρώτα απ' όλα γιατί δεν σε γνωρίζει.

Το ζήτημα είναι πιο απλό.

Υπάρχει μια αναφορά για πολλαπλά burn in σε διαφορετικά panels, μετά από ολιγόωρη αναπαραγωγή τηλεοπτικού καναλιού... πράγμα το οποίο είναι πρωτόγνωρο για τις αναφορές που γίνονται στο forum.
Πρέπει λοιπόν να δικαιολογήσεις την αμφισβήτηση εφόσον δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία και τεκμηρίωση.

Μην το παίρνεις προσωπικά... σου ξαναλέω... απλά δεν γνωριζόμαστε.

Αν υπάρχει τρόπος να μας βάλεις φωτογραφίες θα ήταν ιδανικό.
Αν πάλι όχι, ας έχουν υπόψιν τους οι υποψήφιοι αγοραστές plasma tv και αυτές τις περιπτώσεις όπως και τις πολυάριθμες με χρήση στατικών εικόνων χωρίς πρόβλημα.

ps. Eίναι γνωστό ότι ο κίνδυνος burn in στις plasma είναι μεγαλύτερος τις πρώτες 200 ώρες και μειώνεται σταδιακά (χωρίς να εξαλείφεται) έως τις 1000 ώρες.
Και οι τρείς περιπτώσεις που αναφέρεις βρίσκονται μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα της ζωής των plasma panels και αν μη τι άλλο δείχνει κακή χρήση της τηλεόρασης και πολύωρη προβολή στατικής εικόνας (αυτής του mega).

Φιλε Dalanik καλημερα..Δεν ανεφεραν την λεξη ΨΕΥΤΗΣ αλλα αυτο εννοουν...Αλλα δεν πειραζει...Με πετυχαν και μενα σημερα που ειμαι στις κακες μου...Εχω πει παμπολλες φορες οτι η καθε γνωμη ειναι σεβαστη...Ας σεβαστουμε λοιπον την γνωμη καποιων που θεωρουν οτι εν ετη 2010-2011,ειναι πολυ δυσκολο εως απιθανο να εμφανιστει Burn In μονο με 2 ωρες θεασης μιας στατικης εικονας...Οσο για αυτα που εχουν δει τα ματακια μου και περι 2 ωρες μονο Mega=BURN IN,ειναι αληθεια και μιλαω παντα με απολυτη ειλικρινεια...Και αυτο θα συνεχισω να κανω..Να ειμαι παντα ειλικρινης...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Burn In...

Και κατι ακομη Kblachos..Ποτε μην αναφερεις τις λεξεις καλοπροαιρετα η φιλικα σε καποιον που τον αποκαλεις με πλαγιο τροπο ψευτη..Θεωρω πως ειναι τουλαχιστο τραγικο.....

Ευχαριστώ για τη συμβουλή, θα το έχω υπόψην μου.....

Στο δια ταύτα, και επειδή έχω κάποια εμπειρία από θεάσεις σε αρκετές plasma τηλεοράσεις, θεωρώ πως αυτά που λες δεν γίνονται εκτός ίσως αν οι τηλεοράσεις αυτές κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας τους έπαιζαν μόνο Mega και με ανεβασμένες ρυθμίσεις φωτεινότητας και αντίθεσης.

Αν όχι, τότε δεν μιλάμε για burn-in αλλά για IR το οποίο και διορθώνεται. Πες στους κατόχους των τηλεοράσεων να τρέξουν για κάποιες ώρες το break-in DVD το οποίο μπορείς να κατεβάσεις από εδώ.

Ο κάτοχος της 5090Η μπορεί επίσης να τρέξει απ' το menu της τηλεόρασης το video pattern (πληροφορίες στη σελ. 59 του manual).

Eπιμένω ότι έχεις παρεξηγήσει, δεν είναι προσωπικό!!!

Απλά... αναφορές χωρίς αποδείξεις, λόγω τις φύσεως του forum, KΑΛΩΣ, τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Προσωπικά παλαιότερα επέμενα ότι σε φωτεινό περιβάλλον οι plasma δεν βλέπονται... Είχα κάποια αμφισβήτηση, έβαλα τις φωτογραφίες για τις επιπτώσεις ελάχιστου φωτός και τελείωσε.

Τα παιδιά όπως και εσύ έχουν σαν σκοπό την ενημέρωση. Απλά τέτοιου είδους ενημέρωση (χωρίς αποδείξεις) πρέπει να τις ερευνούμε περισσότερο.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί... ΔΕΝ αφορά το πρόσωπό σου ΣΙΓΟΥΡΑ!

Αν θες τη γνώμη μου κάνε ότι μπορείς για να μας δώσεις κάποιες φωτογραφίες, όποτε βρείς χρόνο. Όχι για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ψεύτης, αλλά για να ενημερώσεις όλους εμάς και να επωφεληθούμε από τη συμμετοχή μας στο forum!

-bye-

Kblackos δεν χρειαζεται να το συνεχισουμε αλλο...Εχεις την γνωμη την δικη σου και γω εχω επισης εχω την δικη μου εμπειρια και γνωμη..Ξερω τι εχω δει και βιωσει...Και κατι ακομη...Δεν ειμαι το μελος αυτο που θα ασχολουμε ολη μερα και μονο με το σαιτ,να κανω σχολια και να ανεβαζω φωτος για να πεισω καποιον που ειναι δυσπιστος..Βλεπω η ζω κατι;;;Θα μπω και θα το πω..Θελω να μου λυσουν μια απορια;;;Θα μπω και θα ρωτησω...Αυτα...

Kblachos ηθελα να συμπληρωσω οτι δεν εχω κατι μαζι σου..Απλα σημερα δεν ειμαι και στα καλυτερα μου...Αν δεν πιστευεις αυτα που λεω και εν μερη σε δικαιολογω διοτι ισως εσυ να μην ειχες υην ιδια εμπειρια που εχω εγω,δεν πειραζει...Ολα καλα...Το καθε μελος αυτου του σαιτ διαβαζει και αυτο θα κρινει τι μπορει να υσχιει και τι οχι...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΤΑ BURN IN και ολα τα αλλα κακα

Φίλε imjp1982 ακόμα και να ανεβάσεις μια φωτογραφία με ένα panel που έχει burn in το σήμα του mega κανείς δεν θα μπορεί να ξέρει αν το panel αυτό έπαιζε mega 2 ώρες ή 200 ώρες ασταμάτητα? Νομίζω ότι αρχικά οι χρήστες θέλουν να πειστούν ότι η περιβόητη G20 με το burn-in ρεκόρ υπάρχει. Κάθε άποψη είναι σεβαστή αλλά η πληροφορία πρέπει να ελέγχεται. Δεν πρέπει να θίγεσαι επειδή η πληροφορία σου αμφισβητείται, είσαι νέο μέλος και είναι φυσικό οι υπόλοιποι να είναι επιφυλακτικοί απέναντί σου, ειδικά όταν ισχυρίζεσαι κάτι τόσο σοβαρό. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται με τον καιρό.

Απάντηση: Re: Burn In...

Φίλε imjp1982 ακόμα και να ανεβάσεις μια φωτογραφία με ένα panel που έχει burn in το σήμα του mega κανείς δεν θα μπορεί να ξέρει αν το panel αυτό έπαιζε mega 2 ώρες ή 200 ώρες ασταμάτητα? Νομίζω ότι αρχικά οι χρήστες θέλουν να πειστούν ότι η περιβόητη G20 με το burn-in ρεκόρ υπάρχει. Κάθε άποψη είναι σεβαστή αλλά η πληροφορία πρέπει να ελέγχεται. Δεν πρέπει να θίγεσαι επειδή η πληροφορία σου αμφισβητείται, είσαι νέο μέλος και είναι φυσικό οι υπόλοιποι να είναι επιφυλακτικοί απέναντί σου, ειδικά όταν ισχυρίζεσαι κάτι τόσο σοβαρό. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται με τον καιρό.

Φιλε Inspiron ολα καλα...Θεωρω πως εχεις απολυτο δικιο..Και φωτος να ανεβαζα απο τις συγκεκριμενες Tvs,αδικος κοπος θα ηταν γιατι κανεις δεν θα ηξερε αν οντως εχουν παιξει οντως τοσες ωρες οσο αναφερομαι..Οσο για την αμφισβητηση σιγουρα θα υπαρχει...Και γω αμφησβητω καποιους που εχουν πει οτι ειναι κατοχοι Kuro αν οντως ειναι...Ισως να μην ειναι κατοχοι Kuro αλλα κατοχοι πουρο,που παντα θα ηθελαν και ποτε δεν μπορεσαν να γινουν κατοχοι των συγκεκριμενων τηλεορασεων...Οπουε και πολυ ανετα θα τραβουσαν φωτο την Kuro του φιλου τους και θα την περνουσαν στο σαιτ σαν δικη τους...Και αλλα μαγικα ναμαστε...Πιστηκαμε οτι οντω εχουμε στο σαλονι μας την δικη μας Kuro..Μπαααα...Δεν μπαινω σε αυτη την διαδικασια...Εγω θα συνεχισω να λεω με απολυτη ειλικρινια εδω στο σαιτ αυτα που ζω και βλεπω με τα ματακια μου και αυτο μονο..Και αν θελω να ανεβασω φωτο θα το κανω επεπιδη το θελω εγω,οχι για να πεισω τους δυσπιστους αλλα για να βοηθησω αυτους που θεωρουν οτι γνωριζουν περισσοτερα πραγματα αποτι γνωριζουν στην πραγματικοτητα..Οχι και μια στιγμη γιναμε ολοι ειδικοι και παντογνωστες στις τηλεορασεις...

Ένας φίλος μου πήρε G30 και έπαθε burn in σε 2 ώρες που έβλεπε DVD sirina.

Ένας άλλος με κουρο τα ίδια, και ο γείτονας με την LG PK του έχει τυπωθεί το ANT1 επειδή είδε τούρκικα σήριαλ την πρώτη μέρα που την πήρε.

Α, όποιος θέλει με πιστεύει, καλή καρδιά ρε παιδιά δεν ασχολούμαι να βγάζω φωτογραφίες.

Ένας φίλος μου πήρε G30 και έπαθε burn in σε 2 ώρες που έβλεπε DVD sirina.

Ένας άλλος με κουρο τα ίδια, και ο γείτονας με την LG PK του έχει τυπωθεί το ANT1 επειδή είδε τούρκικα σήριαλ την πρώτη μέρα που την πήρε.

Α, όποιος θέλει με πιστεύει, καλή καρδιά ρε παιδιά δεν ασχολούμαι να βγάζω φωτογραφίες.

Φιλε underdog αν οντως ισχυουν αυτα που λες για τα burn in που εχεις δει,τοτε καλα κανεις και τα αναφερεις..Εγω προσωπικα δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω αφου σχεδον ολοι οι συγγενεις και φιλοι που εχουν plasma,εχουν παθει burn in

Μηπως μπερδευεις το burn in με το image retention?

το burn in φαινεται οτιδηποτε και να δειχνει η οθονη , δηλαδη πχ. βλεπεις DVD και στην γωνια φαινεται αχνα και το σημα του MEGA.

Αντιθετα το IR φαινεται μονο σε μαυρη οθονη.

Και τελος παντων τοσο δυσκολο ειναι να παρεις μια φωτογραφικη και να τραβηξεις μια φωτογραφια? Τοτε κανεις δεν θα μπορει να το αμφισβητησει.

Μηπως μπερδευεις το burn in με το image retention?

το burn in φαινεται οτιδηποτε και να δειχνει η οθονη , δηλαδη πχ. βλεπεις DVD και στην γωνια φαινεται αχνα και το σημα του MEGA.

Αντιθετα το IR φαινεται μονο σε μαυρη οθονη.

Και τελος παντων τοσο δυσκολο ειναι να παρεις μια φωτογραφικη και να τραβηξεις μια φωτογραφια? Τοτε κανεις δεν θα μπορει να το αμφισβητησει.

Φιλε Yperion γνωριζω πολυ καλα τι ειναι το IR και τι ειναι το Burn In..Και οι 3 που ανεφερα εχουν Burn In...Μολις μπορεσω θα βαλω φωτο

AN παντως μια τηλεοραση επαθε burn in στις πρωτες 2 ωρες θα επρεπε να την πας για αντικατασταση.

Επισης ειναι λογικο οταν ερχεται καποιος σε ενα φορουμ και φερεται καπως ''επιθετικα'' προσπαθωντας να κανει τα αλλα μελη να ''ξεκολλησουν'' με τις εμμονες τους για την τεχνολογια plasma και τα διαφορα που αναφερεις φιλε, να επιδεχεται κριτικης η τοποθετηση του. Ποσο μαλλον οταν αυτα που αναφερονται ειναι πρωτοφανη για τα υπολοιπα μελη.

Αυτα κ απο εμενα.

Last edited:

AN παντως μια τηλεοραση επαθε burn in στις πρωτες 2 ωρες θα επρεπε να την πας για αντικατασταση.

Επισης ειναι λογικο οταν ερχεται καποιος σε ενα φορουμ και φερεται καπως ''επιθετικα'' προσπαθωντας να κανει τα αλλα μελη να ''ξεκολλησουν'' με τις εμμονες τους για την τεχνολογια plasma και τα διαφορα που αναφερεις φιλε, να επιδεχεται κριτικης η τοποθετηση του. Ποσο μαλλον οταν αυτα που αναφερονται ειναι πρωτοφανη για τα υπολοιπα μελη.

Αυτα κ απο εμενα.

Φιλε Dim-sat καλησπερα..Ας βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους...Καποιοι ισως εχουν καταλαβει διαφορετικα αυτα που εχω πει..Δεν ειπα ποτε οτι η Tv βγηκε απο την κουτα,επαιξε 2 ωρες και επαθε Burn In..Ειπα οτι η Tv μετα απο 2 ωρες προβολης του Mega,επαθε Burn In..Δεν αναφερθηκα ποτε στο οτι ηταν οι πρωτες ωρες λοιτουργιας...Συνεχεια 2 ωρες Mega χωρις αλλαγη καναλιου...Αυτο εννοουσα...Η τηλεοραση θα ειχε γραψει πανω κατω 150-200 ωρες...Καπου εκει

Oι 150-200 πρώτες ώρες θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες για burn in, γι' αυτό και έχει υποδειχθεί πολλάκις ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις στατικές εικόνες και ρυθμίσεις με χαμηλή αντίθεση.

Ο "κίνδυνος" παραμένει έως τις 800-1000 πρώτες ώρες, μειούμενος φυσικά...

Προφανώς φίλε imjp1982 δεν έγινε σωστή χρήση των τηλεοράσεων που έπαθαν burn in, όπως επίσης είναι πολύ πιθανόν κάποιες από αυτές (ή όλες) να είχαν μεγαλύτερη "ευαισθησία" από άλλες (έχει αποδειχθεί από αναφορές των μελών, σημαντικά διαφοροποιημένη συμπεριφορά στο ir και αυτό είναι σοβαρότατο δείγμα και για διαφοροποίηση στο θέμα μας, δηλ. το burn in).

Εγώ πλάσμα θα ξαναπάρω και ας πάθει burn in!
Έχω και μια lcd και η μία είναι τηλεόραση (plasma) ενώ η άλλη monitor (lcd), η μέρα με την νύχτα.

Εγώ πλάσμα θα ξαναπάρω και ας πάθει burn in!
Έχω και μια lcd και η μία είναι τηλεόραση (plasma) ενώ η άλλη monitor (lcd), η μέρα με την νύχτα.

Φιλε tiniakos συμφωνω μαζι σου..Οι Pladma εννοειτε πως εχουν ανωτερη ποιοτητα εικονας απο τις Lcd-Led..Και γω Pladma fan ειμαι..Αλλα οπως λενε ολοι και υσχιει εννοειτε αυτο,και η μια τεχνολογια και η αλλη,εχουν θετικα και αρνητικα...Εγω αυτο που εκανα,ηταν να πω στους συνανθρωπους μου καποια πραγματα που ειδα με τα ματια μου,οχι που ακουσα,και να τα μειραστω μαζι τους..Δυστηχως δεν εχω καταφερει να βαλω ακομη φωτος και δεν ξερω αν θα βαλω κιολας....Απλα θα σου πω οτι ναι να παρεις Plasma γιατι οχι..Αλλα θα ειναι πολυ ασχημο η τηλεοραση που μολις πληρωσες 2-3 χιλιαρικακια,καθε φορα που θα διχνει μαυρη-σκοτεινη σκηνη,να σου εμφανιζει και καποιο λογοτυπο καναλιου η κια μπαρα καποιου παιχνιδιου που θα εχεις λιωσει στο PS3...Σιγουρα θελει προσοχη μια Plasma ειδικα τον πρωτο καιρο λειτουργιας της,αλλα παντα θα εισαι με τον φοβο της σκεψης(Ωχχχ...Μηπως τωρα που εφυγα την ξεχασα ανοιχτη,η μηπως καποθος απο την οικογενεια μου θα λιωσει με το Mega);

Ρε παιδιά υπάρχει και η προφύλαξη οθόνης/screen saver που φροντίζει για αυτά τα ζητήματα. Την ρυθμίζεις να μπαίνει σε λίγα λεπτά και ησυχάζεις. Έτσι δεν είναι?
Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να κάνει χοντρή απροσεξία (και ένα ποσοστό ατυχίας μαζί) για να την πατήσει έτσι.

Ευτυχώς το Mega αλλά και τα άλλα κανάλια πλέον, έχουν φροντίσει φέτος για όσους έχουν Plasma:SFGSFGSF:. Τα προγράμματά τους είναι απαράδεκτα και γεμάτα επαναλήψεις και έτσι -τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση- δεν διατρέχω άμεσο κίνδυνο:coool: