Burn In...

να κανω μια ερωτηση?
Αν ποτε θελησω να τεσταρω/δω αν εχει μεινει καποιο burn in στην τηλεοραση μου, θα το δω σε ασπρο φοντο η σε μαυρο?

Απάντηση: Re: Burn In...

να κανω μια ερωτηση?
Αν ποτε θελησω να τεσταρω/δω αν εχει μεινει καποιο burn in στην τηλεοραση μου, θα το δω σε ασπρο φοντο η σε μαυρο?

Αχρείαστο να είναι το test ... αλλά νομίζω σε μαύρο θα είναι πιο εμφανές.

αγορασα την px70e και απο προχτες τρεχω το γνωστο dvd για στρωσιμο ολονυκτις και ολομερις!
την σβηνω κανα μισαωρο το πρωι και κανα μισαωρο το βραδυ
η tv δεν ζεσταινετε σχεδον καθολου
κανω σωστα η πρεπει να την σβηνω ποιο πολλες ωρες?

Δεν νομιζω να πειραζει, αλλα για καλο και για κακο βαζε την να παιζει κανενα 10ωρο και μετα την αλλη μερα παλι. Παντως και παλι δεν νομιζω να παιζει ρολο...Μονο ο Μανωλης μπορει να μας πει σιγουρα..

οι ταινιες dvd που βγαζουν πανω-κατω μπαρες της αφηνω ως εχει?
η ζουμαρω?γιατι με ζουμ χανετε λιγο το σωστο μεγεθος

Μεχρι να περασουν 200 ωρες, να χρησιμοποιεις το ζουμ, οπως επισης και οι ρυθμισεις τις εικονας να ειναι στα μισα (αντιθεση, φωτεινοτητα,...). Μετα δεν θα εχεις κανενα προβλημα απολυτως.

αγορασα την px70e και απο προχτες τρεχω το γνωστο dvd για στρωσιμο ολονυκτις και ολομερις!
την σβηνω κανα μισαωρο το πρωι και κανα μισαωρο το βραδυ
η tv δεν ζεσταινετε σχεδον καθολου
κανω σωστα η πρεπει να την σβηνω ποιο πολλες ωρες?

Καλορίζικη και καλές θεάσεις. Καλό είναι το στρώσιμο να γίνεται με σύνεση. Σιγά σιγά.
Και η τηλεόρασή σου είναι αρκετά ζεστή άσχετα εαν εσυ δεν ο καταλαβαίνεις.
Εγω πάντως θα "έκαιγα" την τηλεόρασή μου σιγά σιγά για να μπορώ α την απο´λάσω μετά αργά-αργά.
Καλορίζικη και πάλι.

Καλη μερα και απο μενα.
Πριν 3 ημερες πηρα μια Samsung plasma 42c96.
Εχει πανω μια λειτουργια λευκης οθονης που ειναι για το burn in.
Μπορω να την βαζω τωρα που ειναι καινουργια για κανενα μισαωρο πριν την κλεισω για στρωσιμο ή δεν κανει καλο???
Παντως χθες το βραδυ που εβλεπα Eurosport και εβαλα το λευκο το λογοτυπο εκανε αμυδρα την εμφανιση του!!!!!
Μετα απο 20 λεπτα λευκης οθονης εξαφανιστηκε.

Εγω πάντως θα "έκαιγα" την τηλεόρασή μου σιγά σιγά για να μπορώ να την απολαύσω μετά αργά-αργά.

Αυτό εγώ το κάνω εδώ και πολύ καιρό... αλλά στις μπριζόλες...
icon10.gif
:ernaehrung004:

Καλη μερα και απο μενα.
Πριν 3 ημερες πηρα μια Samsung plasma 42c96.
Εχει πανω μια λειτουργια λευκης οθονης που ειναι για το burn in.
Μπορω να την βαζω τωρα που ειναι καινουργια για κανενα μισαωρο πριν την κλεισω για στρωσιμο ή δεν κανει καλο???

Μάλλον όχι.
Το dvd στρωσίματος έχει μεν λευκό χρώμα αλλά έχει και εναλλαγές και σε άλλα χρώματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σκοπός του να "ξυπνήσει το πάνελ".

Μπαμπη, την Pioneer εσυ πως την εστρωσες??

Άστα... Την πρώτη μέρα που την πήρα μου έδωσε ο Μανώλης ένα ειδικό DVD και μου είπε να το βάλω και να την αφήσω να παίξει καμιά δεκαριά ώρες....
Μέχρι σήμερα δεν το έχω κάνει ακόμα..... :bang:

(Και με βρίζει ο Μανώλης γιατί τον ανέβασα άρον-άρον στην Αθήνα για να μου δώσει το DVD... :bigcry:)

Άστα... Την πρώτη μέρα που την πήρα μου έδωσε ο Μανώλης ένα ειδικό DVD και μου είπε να το βάλω και να την αφήσω να παίξει καμιά δεκαριά ώρες....
Μέχρι σήμερα δεν το έχω κάνει ακόμα..... :bang:

(Και με βρίζει ο Μανώλης γιατί τον ανέβασα άρον-άρον στην Αθήνα για να μου δώσει το DVD... :bigcry:)

Αντε, βαλτο αποψε οταν κοιμηθεις, αφου σου το θυμησαμε! :antlers:

Βρε μπας και το ειχες στον JVC *και θαυμαζες τα χρωματα??? :flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Burn In...

Καλορίζικη και καλές θεάσεις. Καλό είναι το στρώσιμο να γίνεται με σύνεση. Σιγά σιγά.
Και η τηλεόρασή σου είναι αρκετά ζεστή άσχετα εαν εσυ δεν ο καταλαβαίνεις.
Εγω πάντως θα "έκαιγα" την τηλεόρασή μου σιγά σιγά για να μπορώ α την απο´λάσω μετά αργά-αργά.
Καλορίζικη και πάλι.

ευχαριστω παιδια

Μάλλον όχι.
Το dvd στρωσίματος έχει μεν λευκό χρώμα αλλά έχει και εναλλαγές και σε άλλα χρώματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σκοπός του να "ξυπνήσει το πάνελ".

Μαλιστα...
Παμε παρακατω...
Εχει και μια αλλη λειτουργια, που δεν θυμαμαι πως την λενε!!, και σαρωνει την οθονη απο την μια ακρη ως την αλλη με εναλλαγες ασπρου και μαυρου χρωματος.
Αυτη τουλαχιστον κανει?????

orea,brikame to dvd gia break

pos to doulevoume tora?
poses ores? sinexomenes?
me ti rithmisis?

Το thread το διαβασες καθολου??? :smash:
Ολες οι ερωτησεις σου ειναι ηδη απαντημενες :ernaehrung004:

Tηλεοραση LCD 42'' επαιζε για αρκετο καιρο σε 4/3.Εμφανισε καθετες γραμμες αριστερα και δεξια,οπου αρχιζαν οι μαυρες μπαρες.Θα επανελθει η ειναι μονιμο?Υπαρχει τροπος επισκευης?

Tηλεοραση LCD 42'' επαιζε για αρκετο καιρο σε 4/3.Εμφανισε καθετες γραμμες αριστερα και δεξια,οπου αρχιζαν οι μαυρες μπαρες.Θα επανελθει η ειναι μονιμο?Υπαρχει τροπος επισκευης?

Ποιά LCD και πόσο καιρό περίπου ?

Δοκίμασε το dvd στρωσίματος για τις plasma που έχει αναφερθεί στο παρών thread.