Burn In...

Απάντηση: Re: Burn In...

Toshiba 42WL67.Eπαιζε περιπου δυο μηνες.Δηλαδη δεν ειναι σιγουρο τιποτα?

Στις plasma σε κάποιες περιπτώσεις φεύγει ενώ σε κάποιες άλλες μένει μόνιμο σημάδι. Αν είναι εντός εγγύησης θα μπορούσες να έρθεις σε επαφή με την αντιπροσωπεία μήπως μπορούν να κάνουν κάτι. Αφού μιλάμε για LCD δεν νομίζω να σου πουν πως θα έπρεπε να έχεις πάρει τα μέτρα σου και να είσαι πιο προσεκτικός.

Last edited:
Ωπα!!!!!
Δηλ και οι lcd εχουν αυτο το προβλημα ρε φιλαρες????
Γιατι μολις πριν λιγο ειπα σε μια συναδελφο να παρει lcd για να μην εχει τετοιους μπελαδες!!!!!
Πειτε σας παρακαλω μην παρω στο λαιμο μου την κοπελα.

Εγω παντως ,και για κανα μηνα οπως το βλεπω, εχω βαλει την λειτουργια "μεγενθυση" εχω ξεχειλωσει την εικονα να μην δειχνει κανενα λογοτυπο και νομιζω οτι ειμαι οκ.
Το οτι βλεπω βεβαια μισο εργο ,ειναι ενα θεμα,αλλα νομιζω οτι ειναι και η μοναδικη λυση.
Βαζω και το dvd στρωσιματος (χιλια ευχαριστω στον φιλο που το εβαλε στο φορουμ) βεβαια κανα τριαρι ωρες την ημερα ,οποτε πιστευω σε κανα μηνα να ειμαι ...σενιος!!!

Στις LCD πρέπει να το επιδιώξεις πολύ και πάλι δεν είναι σίγουρο αν θα τα καταφέρεις. Κι ακόμα και αν τα καταφέρεις πιθανότατα θα σε καλύπτει η αντιπροσωπεία αν είναι εντός εγγύησης.

Ούτε η LCD θα έχει πρόβλημα, ούτε η συνάδελφος, και το σπουδαιότερο ούτε ο λαιμός σου :D

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Burn In...

Αυτό εγώ το κάνω εδώ και πολύ καιρό... αλλά στις μπριζόλες...
icon10.gif
:ernaehrung004:

Ωραίος :SFGSFGSF:

Άστα... Την πρώτη μέρα που την πήρα μου έδωσε ο Μανώλης ένα ειδικό DVD και μου είπε να το βάλω και να την αφήσω να παίξει καμιά δεκαριά ώρες....
Μέχρι σήμερα δεν το έχω κάνει ακόμα..... :bang:

(Και με βρίζει ο Μανώλης γιατί τον ανέβασα άρον-άρον στην Αθήνα για να μου δώσει το DVD... :bigcry:)

Ειδες? Εσενα στο'φερε κιολας. Εμενα μου ειπε βρες'το και κατεβασ'το και δε μου'λεγε κιολας τι να το κανω :damnyou:

Ειδες? Εσενα στο'φερε κιολας. Εμενα μου ειπε βρες'το και κατεβασ'το και δε μου'λεγε κιολας τι να το κανω :damnyou:

Σοβαρά;:chinscratch: :jester:

(Γι' αυτό τον γουστάρω τον Καστρουνή...
icon10.gif
icon10.gif
)

Γεια σας παιδιά. Νέος χρήστης εδώ, αν και παρακολουθώ εδώ και αρκετούς μήνες αυτό το θαυμάσιο forum. -bye-

Σήμερα το απόγευμα, έτσι για την εμπειρία, είπα να φτιάξω ένα anti-burn-in DVD, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=52

Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε αρκετούς "πλασματάκηδες". :grinning-smiley-043

Τι έγινε βρε παιδιά, δεν το κατέβασε κανείς για να πει τις εντυπώσεις του; :ears:

Τέσπα, ας εξηγήσω λίγο τι έκανα. Με σκριπτάρισμα σε perl (:grinning-smiley-043) και με την βοήθεια της GD βιβλιοθήκης δημιούργησα jpeg εικόνες. Για να υπάρχουν αρκετά χρώματα που να εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, θεώρησα 5 αποχρώσεις για κάθε βασικό χρώμα (0, 64, 128, 192, 255). Συνεπώς εμφανίζονται 5 x 5 x 5 = 125 χρώματα. Επειδή ήθελα το μαύρο και το άσπρο να μην εμφανίζονται μόνο μία φορά, τα έβαλα να εμφανίζονται και μετά από τις τρεις αποχρώσεις του γκρι (δηλαδή όταν r = g = b = (64 ή 128 ή 192)), οπότε συνολικά δημιούργησα 125+6= 131 καρέ. Μάζεψα όλα αυτά τα καρέ με την βοήθεια του mencoder, οπότε δημιουργήθηκε το βιντεάκι διάρκειας 131 δευτερολέπτων. Με το dvdauthor ρύθμισα να loop-άρεται αυτόματα αυτό το βιντεάκι, με το που βάζει κανείς το DVD στο player.

Στη συνέχεια απλά παίζει για όση ώρα είναι ανοιχτό το DVD player. Αυτά! :grandpa:

Απάντηση: Re: Burn In...

Τι έγινε βρε παιδιά, δεν το κατέβασε κανείς για να πει τις εντυπώσεις του; :ears:

Τέσπα, ας εξηγήσω λίγο τι έκανα. Με σκριπτάρισμα σε perl (:grinning-smiley-043) και με την βοήθεια της GD βιβλιοθήκης δημιούργησα jpeg εικόνες. Για να υπάρχουν αρκετά χρώματα που να εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, θεώρησα 5 αποχρώσεις για κάθε βασικό χρώμα (0, 64, 128, 192, 255). Συνεπώς εμφανίζονται 5 x 5 x 5 = 125 χρώματα. Επειδή ήθελα το μαύρο και το άσπρο να μην εμφανίζονται μόνο μία φορά, τα έβαλα να εμφανίζονται και μετά από τις τρεις αποχρώσεις του γκρι (δηλαδή όταν r = g = b = (64 ή 128 ή 192)), οπότε συνολικά δημιούργησα 125+6= 131 καρέ. Μάζεψα όλα αυτά τα καρέ με την βοήθεια του mencoder, οπότε δημιουργήθηκε το βιντεάκι διάρκειας 131 δευτερολέπτων. Με το dvdauthor ρύθμισα να loop-άρεται αυτόματα αυτό το βιντεάκι, με το που βάζει κανείς το DVD στο player.

Στη συνέχεια απλά παίζει για όση ώρα είναι ανοιχτό το DVD player. Αυτά! :grandpa:

Mπραβο!!! Ως κατοχος Plasma σε ευχαριστω πολυ για το dvdακι! Ειναι οτι καλυτερο για την προστασια της!

Thanks. :coool:

Ελπίζω και εγώ να το χρησιμοποιήσω στο μέλλον (μόλις αποκτήσω τη δική μου plasma). Προς το παρόν βολεύομαι με μια ταπεινή 32άρα LCD Samsung του αδερφού μου. :nounder:

Όση ώρα θέλεις. Το αρχικό στρώσιμο θέλει συνήθως 100-200 ώρες.

Από 'κει και πέρα το χρησιμοποιείς αν δεις κάποιο είδωλο που έχει ξεμείνει. Το πόση ώρα θα κάνει να φύγει εξαρτάται από την TV σου.

Re: Απάντηση: Burn In...

παιζει και σε λαπτοπ ? Εχω ενα με burnin

Σε laptop υπάρχουν συνήθως dead ή stuck pixels. Για τα πρώτα δεν γίνεται τίποτα. Για τα δεύτερα φημολογείται ότι με γρήγορες εναλλαγές μπορούν να επανέρθουν. Δοκίμασε με 4x ή 8x ταχύτητα με κάποιο software DVD-player (π.χ. vlc).

Σε dvd disc η cd ?

Σε DVD, αφού είναι καθαρό DVD-Video image.

Ρωτώ γιατί το nero απο dvd iso που του δήλωσα , στο παραθυράκι για εγγραφή δήλωσε μόνο του cd iso , τεσ πα , έβαλα cd disc μέσα και δουλεύει οκ.

Άμα σου δουλεύει είσαι μια χαρά. Αν θες όμως 100% standalone συμβατότητα, πρέπει να το γράψεις σε DVD.