Βύσματα 75 Ohm;

Ανταποκριση απο υπογα Ακριβοπουλου.
Γιορτες εχουμε αρα και ελευθερο χρονο υπεραρκετο.Ετσι καθησαμε με τον φιλτατο Τζωννυ να δοκιμασουμε αν υπαρχουν οντως ηχητικες διαφορες αλλαζοντας το μηκος του ψηφιακου καλωδιου.
Συγκεκριμενα ακουσαμε με το καλωδιακι του βουνου-BEDEA-με μηκος
1 μετρο ακριβως γνωστα μας cd.
Αμεσως μετα κοντυναμε το καλωδιο στα 90 cm και φροντισαμε η θερμοκρασια
και στους 2 μπερι να ειναι ακριβως ιδια.
Ε,λοιπον ναι!Το μηκος των 90cm ακουστηκε πολυ καλυτερα.Μου το ειχε πει επαγγελματιας ηλεκτρονικος,το μετεφερα εδω στο club και τελικα την ακουσαμε.Υπαρχει διαφορα και μαλιστα εντονη.Πρωτες εντυπωσεις απο σημειωσεις που κρατουσα:
πολυ καλυτερα δυναμικα,timing,σωμα.Το μπασο ακουστηκε πιο γεματο,σφιχτο
και φυσικο.Τα τυμπανα ακουστηκαν πιο ζωντανα-εκρηκτικα.Εντυπωση μας εκανε το σβησιμο της νοτας στα πιατινια,πλουσιο σε αρμονικες.Το πιανο ακουστηκε πιο αληθινο και ακουστηκαν κρυμενες λεπτομερειες,που αγνουσαμε την υπαρξη τους.Φυσικα η ταχυτητα και η διαφανεια ηταν αλλου!..
Συμπερασματικα θα λεγα οτι το ακουσμα ηταν καθηλωτικο...
Η δοκιμη συνεχιστηκε και στο δικο μου συστημα κανοντας το ιδιο στο ψηφιακο μου καλωδιο.Και εδω ακουστηκε η διαφορα ακριβως οπως εγραψα παραπανω.
Ακομα και τωρα αναρωτιεμαι...ειναι δυνατον;
Ειναι!Τελικα οι επαγγελματιες ξερουν πολυ περισσοτερα απο εμας τους χομπιστες...
Κακαλιε...ποσο μηκος ειπαμε οτι εχει το Canare σου;

Στεργιο,Σταυρουπολη μερια παμε,αλλα ακόμη δεν το ξερουμε.Α και οι συνεστραμενες σχεδιασεις ειναι τα τρεχοντα .90 η το μηκος πριν την συστροφη?Το ρωτω γιατι ο Σαββας φτιαχνει ενα συναστραμενο

Το ότι η γεωμετρία ενός αγωγού πάιζει τον ρόλο της είναι γνωστό τοις πάσι.
Επίσης είναι πασίγνωστο ότι βασικό μέγεθος της γεωμετρίας είναι τι άλλο, το μήκος!
Επίσης είναι γνωστό ότι είμαστε ερασιτεχνίσκοι...
Οι οποίοι προσπαθούμε να βγάλουμε και τα τελευταία ψήγματα των μηχανών μας.
Βασικά και το μέτρο να ακούγατε δεν θα σας έλειπε τίποτα (το συστέμα ξεσκίζει:Banane0: )
Στους 90 όμως ήταν όλα καλύτερα έως πολύ καλύτερα.
Και σίγουρα δεν κόστισε τίποτα.
Παρόμοια βελτίωση θα πετύχαινε κανείς αν ας πούμε έβαζε στο σύστημα έναν άλλο προ κόστους χχχχχ ευρώ... (μιας και βρισκόμαστε στην HI-END)

Από καλώδια τέλεψα!
Σειρά σου!
Τώρα λέω να δοκιμάσω έναν τελικούλη της QSC και δύο μπασοκαμπινούλες... με 4 των 10" η κάθε μία...
Σκοπεύω μεσα στο 2007 να καταφέρω να "γκρεμίσω" την υπόγα...:Banane0:

Απάντηση: Re: Βύσματα 75 Ohm;

Ε,λοιπον ναι!Το μηκος των 90cm ακουστηκε πολυ καλυτερα.Μου το ειχε πει επαγγελματιας ηλεκτρονικος,το μετεφερα εδω στο club και τελικα την ακουσαμε.Υπαρχει διαφορα και μαλιστα εντονη.

Μπορείς σε παρακαλώ να ρωτήσεις τον επαγγελματία ηλεκτρονικό φίλο σου πως έβγαλε το συμπέρασμα ότι για το συγκεκριμένο τύπο καλωδίου που χρησιμοποίησες, τα 90 cm είναι το σωστό μήκος ;;; Μήπως είναι και μάγος ;;;

δεν ξερω γιατι πρεπη να ειναι πολλαπλασιο του 0.45 αλλα γιατι να μην εχει στασιμα η μεταδοση pcm οπως τα vhf;

4Μhz με 30mhz δεν ειναι και πολυ μακρια.

Απάντηση: Re: Βύσματα 75 Ohm;

.
Συγκεκριμενα ακουσαμε με το καλωδιακι του βουνου-BEDEA-με μηκος
1 μετρο ακριβως γνωστα μας cd.
Αμεσως μετα κοντυναμε το καλωδιο στα 90 cm και φροντισαμε η θερμοκρασια
και στους 2 μπερι να ειναι ακριβως ιδια.
Ε,λοιπον ναι!Το μηκος των 90cm ακουστηκε πολυ καλυτερα.Μου το ειχε πει επαγγελματιας ηλεκτρονικος,...

Εγω λέω να πας να αγοράσεις ένα ακόμη CD για να πλουτίσεις τη συλλογή σου, γιορτές που 'ναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βύσματα 75 Ohm;

pcm band 3.3-4.3mhz.

vhf band 30-300mhz.

MHz= MegaHertz
mhz = (???)

Eπίσης, για το audio :
1,536 MHz για την ψηφιακή κατάσταση "Μηδέν"
3,072 MHz για την ψηφιακή κατάσταση "Ενα "

Επαναλαμβάνω ότι τα προβλήματα των ανακλάσεων λόγω καλωδίων και βυσμάτων δεν μας απασχολούν στο audio για καλώδια μικρού μήκους (< 15μ.) Μας απασχολεί το ταίριασμα των εμπεδήσεων για τον ψηφιακό πομπό και τον ψηφιακό δέκτη. Για μεγάλο μήκος καλωδίου απαιτείται να γίνει και η ισοστάθμιση του σήματος που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Oι σωστά σχεδιασμένοι δέκτες δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές του μήκους των καλωδίων (0-15μ.) . Αν ο δέκτης δεν έχει σχεδιαστεί σωστά ή είναι πολύ φτηνός τότε σίγουρα θα επηρεάζεται από το παραμικρό.

Η ανάλυση του συχνοτικού φάσματος παρουσιάζει ενδιαφέρον μέχρι τα 20 MHz.
Mε βάση αυτές τις δύο συχνότητες ο ψηφιακός δέκτης έχει την δυνατότητα εξαγωγής των δεδομένων αλλά και της συχνότητας χρονισμού.

Last edited:
Aς περιμένουμε βέβαια και την επιστημονική τεκμηρίωση του επαγγελματία ηλεκρονικού μας, αυτήν δηλαδή που αφορούσε το "ϊδανικό" μήκος καλωδίου των 45cm και των 90 cm. Ισως έχει ανακαλύψει κάτι για το οποίο οφείλουμε σαν έθνος να ενημερώσουμε την διεθνή κοινότητα.
Εδώ θα είμαστε, δεν θα χαθούμε . Θα περιμένουμε.