Caipirinha-Καϊπιρίνια

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,626
Το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό - το mojito (μοχίτο) είναι λίγο soft-γυναικείο, προτιμώ αν είναι havana με λεμόνι ή havana μαύρο σκέτο.
Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές για την Καϊπιρίνια, η πιό κλασική είναι αυτή:
Κόβουμε λάιμ (μόνο λάιμ και όχι λεμόνι) στα 8, παίρνουμε 4 κομμάτια και 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη (ή καφέ) και τα λιώνουμε με ένα γουδοχέρι. Στην συνέχεια βάζουμε το ποτό Cachaca-Κασάσα (Βραζιλιάνικο ποτό). Τέλος βάζουμε και πολύ πάγο (πολλοί λένε τριμμένο, εγώ προτιμώ μεγάλα κομμάτια).
Το σερβίρουμε σε ότι ποτήρι μας αρέσει.
Τώρα ανάλογα με τα γούστα του καθενός, οι αναλογίες δεν είναι δεσμευτικές.
Υπάρχουν πολλές μάρκες, το πιο κλασικό είναι το Pitu, αλλά υπάρχουν και καλύτερα όπως το Cachaca 51 και το κορυφαίο ΙΜΟ το Ypioca.

Δημητρη, εισαι θεος! Το απολυτο coctail για ολο το χρονο! Το κακο ειναι πως τα περισσοτερα bar και εστιατορια δεν ξερουν να το φτιαχνουν σωστα. Εμεις το φτιαχνουμε συχνα και στο σπιτι. Καλυτερη Cachaca ειναι η "51" (IMO) αλλα δεν εχω δοκιμασει και παρα πολλες.

:ADFADF1: :ADFADF1: :ADFADF1:

Προτίμησε μαύρη ζάχαρη Μαδαγασκαρης, η οποία είναι σε νωπή μορφή και κρατάει το lime ωστε να μην αρχίσουν να επιπλέουν.

Απο πάγο, προτιμώ και εγω τριμένο μιάς και το κάνει πιό δροσερο! Ποτήρι οχι οτι νάναι!! χαμηλό!

Αυτά από την προπερσινή μου διατριβή στο Caipirinha :)

Το χειρότερο είναι που κάποια μαγαζιά, βάζουν λάιμ το έτοιμο, που είναι απαίσιο και τίγκα στα συντηρητικά. Υπάρχουν μαγαζιά που ξέρουν αλλά θέλει ψάξιμο και συνήθως να προτιμάτε μπάρμαν και όχι καμιά όμορφη αλλά ατάλαντη μπαργούμαν.
Και μιας και ανέφερα mojito για όσες (:cool: ) πίνουν, δεν πίνεται με δυόσμο που βάζουν οι πάντες αλλά με μέντα.

προτιμω τον πολυ παγο απο τον τριμενο, μιας και ο τριμενος νερωνει πολυ γρηγορα το ποτο.

Το ετοιμο λάιμ ειναι για κλοτσιες! Μπλιάχ!

…όλα αυτά είναι για όσους δεν έχουν πιει αυθεντικό Strawberry Daiquiri (και με μην ακούσω τα περί γυναικείου πότου ;)

6 ώριμες φράουλες
½ λαιμ
1 ½ κουταλιά μαύρη ζάχαρη
30 ml Bacardi (Carta Bianca)
10 ml Captain Morgan ( Dark Rum)
Πάγος θρυμματισμένος για frozen σε κύβους για long

Περνάμε τις φράουλες από το μπλέντερ, προσθέτουμε το πάγο (για frozen) και συνεχίζουμε το κτύπημα, προσθέτουμε τη ζάχαρη + λαιμ και το ρούμι…σερβίρουμε σε ότι ποτήρι μας αρέσει (προτιμώ ποτήρι μαργαρίτας για frozen)

… ομπρελίτσες και λοιπά ανάλογα τη διάθεση ;)

Και μετά από κάνα δυο ξαναγυρνάμε σε old time classic… Jack Daniels :grinning-smiley-043

Μόνο το Bacardi με ξενερώνει.
Δεν υπάρχει χειρότερο ρούμι.
Θα το δοκιμάσω με Ηavana και θα σου πω λεπτομέρειες.
Ο John Daniels (ατάκα Αλ απ το άρωμα γυναίκας) θεωρώ ότι είναι χειμωνιάτικο ποτό.

Το Cachacha είναι το εθνικό ποτό της Βραζιλίας και το βασικό συστατικό για την Caipirinha. Η ιστορία του Cachacha ξεκινά πριν από 400 χρόνια, όταν οι ιδιοκτήτες φυτειών άρχισαν να το δίνουν στους σκλάβους τους, καθώς είχαν παρατηρήσει ότι αύξαινε την αποδοτικότητά τους.

Μέχρι τη δεκαετία του 1920 το Cachacha είχε γίνει το σύμβολο της βραζιλιάνικης ταυτότητας, που παράγεται και καταναλώνεται από όλες τις εθνικές και κοινωνικές ομάδες της χώρας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε το λάιμ με 1/2 φλιτζάνι φρέσκο tangerine, passion fruit, ροδάκινο, αχλάδι, ανανά, πορτοκάλι, δαμάσκηνο, μάνγκο, σταφύλι, guava, κ.λπ.

http://www.naftemporiki.gr/t+z/story.asp?id=1220489

αυτό με το γουδί δεν το κατάλαβα.
Κοπανάς δηλ τα λεμόνια με τη ζάχαρη?
Τα φλούδια τι γίνονται?

σόρρυ άσχετος.....νερό πίνω

Το κακο ειναι πως τα περισσοτερα bar και εστιατορια δεν ξερουν να το φτιαχνουν σωστα.
:ADFADF1: :ADFADF1: :ADFADF1:

Αυτό δυστυχώς είναι ο κανόνας για το 99.9% των μπαρ και δεν αφορά μόνο το Caipirinha αλλά γενικότερα όλα τα cocktails. Τα περισσότεα σκοτώνουν ακόμη και την απλή Μαργαρίτα. Πρέπει να ψάξεις αρκετά για να πετύχεις μπάρμαν που θα ξέρει όχι μόνο να φτιάξει το κοκτειλ αλλά και να το βάλει στο σωστό ποτήρι.

Εχμμ...ας πω και εγώ την σπιτική μου συνταγή για Μαργαρίτα φράουλα...
Για να μην αγχονόμαστε με προετοιμάσιες, παίρνουμε για 2 μεγάλα ποτήρια 6-8 calipo φράουλα (τα κλασσικά σπρώξε-γλύψε) και τα βάζουμε στο μπλέντερ με αρκετή τεκίλα μέχρι να γίνει τόσο πηκτό ώστε να μπορείς να το ρουφίξεις με καλαμάκι, ούτε πάγο ούτε τίποτε άλλο...
Δεν ξέρω αλλά σε μένα αφήνει πολύ καλύτερη αίσθηση από τα περισσότερα bar και πιο κοντά στη μαργαρίτα που σερβίρουν τα μεξικάνικα εστιατόρια...

ναι... δροσερή και μετά να ιδρώνεις σαν γουρούνι.

Μα καλά, με τέτοια ζέστη πώς μπορείτε να μιλάτε για αλκοόλ? Ζεσταίνομαι και μόνο που τα διαβάζω!

Απάντηση: Re: Caipirinha-Καϊπιρίνια

αυτό με το γουδί δεν το κατάλαβα.
Κοπανάς δηλ τα λεμόνια με τη ζάχαρη?
Τα φλούδια τι γίνονται?

σόρρυ άσχετος.....νερό πίνω
Nαι, με την φλούδα, και είναι και το μυστικό για το πολύ ωραίο άρωμα του κοκτέιλ.
Αν δεν κάνω λάθος η ελληνική ονομασία του λάιμ είναι μοσχολέμονο.

κιτρολέμονο μήπως?

Μητσιάς? (Στην Αμοργό στην Κίμωλο στην Κω στην Σαντορίνη....)

Εγώ προτιμώ το Cosmopolitan....:worshippy:

2 ½ μεζούρες Vodka
1 μεζούρα Cointreau
1 μεζούρα Lime
2 μεζούρες χυμός cranberry

Χτυπήστε όλα τα συστατικά στο shaker με πάγο, και σερβίρετε straight up σε ποτήρι του cocktail, με μια φέτα λεμόνι… :ADFADF1:

Πολύ ασύμφορα τα κοκτέηλ.
Ασε που είναι και κοροιδία.Λεμόνια,χόρτα,ζάχαρες,καλαμάκια και ένα δάχτυλο
αλκοόλ.
Δεν τα συνιστώ παρά μόνο για δοκιμή ή για εντυπωσιαμό σε καμία δεσποινίδα.
Γενικώς είμαι υπερ των καθαρών ποτών χωρίς χυμούς κτλ και μόνο σε μέρη με ανθρώπους που τους αρέσοει να πίνουν.
Στο ουίσκι ούτε πάγο,στη βότκα μόνο πάγο αντε και μια σταγόνα λεμόνι.
Στα νησιά και σε δήθεν προορισμούς μόνο εμφιαλομένα.
Και το ελληνικό λευκό κρασί που είναι και καλοκαιρινό,έχει πάρει τα πάνω του τα τελευταία χρόνια.
Δεν ανάγκη μια ζωη να τρέχουμε πίσω απο κάθε τι ξενόφερτο.
Οι Βραζιλιάνοι ειναι γνωστοί για τη σάμπα,το ποδόσφαιρο,τον καφέ και τον Senna.
Στο αλκοόλ τους έχουμε