Calibration

Κωστα για calibration εχω το DVD VIDEO ESSENTIALS και επισης το Disney WOW World of Wonder 2bd,πμ αν τα θες για το σεταρισμα

Γιώργο ευχαριστώ για την προσφορά σου..έχω όμως τα πατερνάκια από το AVS και είναι υπεραρκετά....
ευχαριστώ και πάλι..-bye-

Επαναφέρω το θέμα τώρα που πήρε το δρόμο του το power buy..λοιπόν,είπαμε παίρνουμε ως δεδομένο πως ο ακριβότερος προβολέας θα έχει καλύτερη εικόνα από τον φθηνότερο αλλά δεν ξεκαθαρίστηκε εάν ο φθηνός και καλιμπραρισμένος θα παίζει καλύτερα από τον ακριβό αλλά μη καλιμπραρισμένο...
Το σκεπτικό μου σε αυτό το νήμα ήταν πως, μπορεί να είναι καλύτερα τα ακριβότερα μηχανάκια αλλά θεωρώ το καλιμπράρισμα πιο σημαντικό και το λέω αυτό με αυτά που βίωσα έως τώρα.Είχα ένα προβολέα (άσχετα με το μηχανάκι) και προσπαθούσα να το "φέρω" με σκηνές αναφοράς..όταν έκανα μόνο τις απλές ρυθμίσεις με τα paterns του AVS είδα εικόνα μέρα με νύχτα,όταν δε έκανα ένα υποτυπώδες (για αρχάριο στο θέμα) calibration με τον συνδυασμό HCFR-Munki διαπίστωσα πως ακόμη και η μέρα ήταν αλλού για αλλού..να μην σας πω αποτελέσματα γιατί θα σας πιάσουν τα γέλια...
Το φθινόπωρο ήθελα να αγοράσω τον Epson 9100,είχα δει τον 9000 και μου άρεσε πολύ,αλλά τα χρήματα ήταν αρκετά για αυτή την εποχή και έτσι αποφάσισα να βρω ένα μηχανάκι με τις προδιαγραφές που θέλει το calibration (cms κλπ) και κατέληξα στον Benq 1070 και διέθεσα χρήματα και χρόνο (κυρίως) για το χρωματόμετρο (Munki) αλλά και νέα σωστή(ουδέτερη) οθόνη (Franky) και περιποίση του χώρου με μαύρα υφάσματα,μοκέτα κλπ..

Κλείνοντας θέλω να τονίσω την σπουδαιότητα του calibration για να πάρουμε τα μέγιστα από το μηχανάκι μας και μία προσπάθεια ,με διάβασμα,φίλους κλπ θα μας κάνει μόνο καλό..όσο για αυτούς που έχουν να διαθέσουν χρήματα για ακριβά μηχανάκια επιβάλλεται και εάν δεν μπορούν, ας απευθυνθούν σε επαγγελματία,το τελικό αποτέλεσμα θα τους ανταμείψει...

Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Γιάννη Χατζηγεωργίου για την βοήθεια του και υπομονή

Υ.Γ δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται ...δοκιμάστε το...-bye-

μιας και το εφερε η κουβεντα μια ιδεα για το Calibration του benq
http://www.cinetson.org/phpBB3/proj...eurs-benq-w1070-reglages-calib-t36708-45.html
και στην επομενη σελιδα εχει και το αποτελεσμα πριν και μετα,ειναι στα γαλλικα ομως

Γιώργο την έχουμε διαβάσει (πάνε τα ματάκια μας :) ) αλλά σε ευχαριστούμε...
την "ψάχνεις" την δουλειά ε? :)

γενικα διαβαζω πολυ οταν ειναι να κανω κατι,αλλα οπως ειπα το καλιμπραρισμα θα μου το κανει φιλος ειδικος σε τετοια θεματα -bye-

Λουκούμι ήρθε!!!

Η μόνη απορία είναι ως προς τα χρώματα. Ενώ έφερε θαύμα όλες τις φωτεινότητες, σε κορεσμό και απόχρωση μοιάζουν να μην έχουν κουνηθεί καθόλου μετά τη ρύθμιση. Αν δείτε τα προ και μετά γραφήματα, μοιάζουν τα χρώματα να κάθονται στα ίδια ακριβώς σημεία με απειροελάχιστες αποκλίσεις. Όχι, φυσικά, ότι έχουν κάτσει άσχημα, αλλά, μου κάνει εντύπωση...

1000 lumens είπα?? Ετοιμαστείτε για κανά 1200άρι καλιμπραρισμένο!!!:flipout:

Re: Απάντηση: Calibration

Λουκούμι ήρθε!!!

Η μόνη απορία είναι ως προς τα χρώματα. Ενώ έφερε θαύμα όλες τις φωτεινότητες, σε κορεσμό και απόχρωση μοιάζουν να μην έχουν κουνηθεί καθόλου μετά τη ρύθμιση. Αν δείτε τα προ και μετά γραφήματα, μοιάζουν τα χρώματα να κάθονται στα ίδια ακριβώς σημεία με απειροελάχιστες αποκλίσεις. Όχι, φυσικά, ότι έχουν κάτσει άσχημα, αλλά, μου κάνει εντύπωση...

1000 lumens είπα?? Ετοιμαστείτε για κανά 1200άρι καλιμπραρισμένο!!!:flipout:

Γιάννη,στον Franky πως θα ''μεταφραστούν''σε nits τα 1200 lumens?
βρε τελικά δεν το γλυτώνει το φιλτράκι :flipout:

Απάντηση: Re: Calibration

Γενικα, συνφωνω.
Απλα λαβε υποψιν σου οτι αυτος που εφτιαξε την ταινια, την εφτιαξε με αυτα τα στανταρ. Οποτε θεωρω οτι για να δεις αυτο που θελει ο "ποιητης" "πρεπει" να τ'ακολουθησεις !

μπαααα τι μας λες !!!!

ετσι παει το πραμα...?

.....πουσε μωρη τρελη ....?

που χαθηκες βρε ?

:ernaehrung004:

Πάμε λοιπόν: Έχουμε δύο βιντεοπροβολείς dlp ,επίτηδες επιλέγω ίδια κατασκευή και ίδια οικογένεια, ο ένας είναι ο "μικρός' Benq w 1070 αξίας +- 900 και ο άλλος ο Benq w 7000 αξίας +- 2500 και θεωρούμε πως ο μικρός έχει ένα καλό φακό σε σχέση με τον σίγουρα καλύτερο φακό του 7000,και οι δύο έχουν full cms και όλα τα απαραίτητα ρυθμιστικά για το calibration.Ο χώρος προβολής,οι συνθήκες ,οθόνη κλπ είναι ίδια και έρχεται η εξής ερώτηση:
θα υπάρξει διαφορά ποιότητας στην εικόνα υπέρ του ακριβότερου μοντέλου (λογικά) και εάν ναι γιατί?

απαντηση βλεπω δεν πηρες.....η πηρες και δεν το διαβασα ?

Re: Απάντηση: Calibration

απαντηση βλεπω δεν πηρες.....η πηρες και δεν το διαβασα ?
Κοίτα,αν έχεις διάθεση χωρίς ειρωνίες και σχόλια εναντίον του Γιάννη και σε αυτό το νήμα (το οποίο μπορεί να μην ειναι το πιο δημοφιλές αλλά είναι περισσότερο ενημέρωσης και γνώσεων) ευχαρίστως να το συζητήσουμε..

επι του θεματος....
......εκανες μια ερωτηση και δεν σου απαντησε κανεις η κανω λαθος...?

λοιπον ....χωρις να τον εχω δει τον 1070 οβερολ θα ειναι καλυτερος του 7000

....ειναι απλα τα πραγματα.....και μην κοιτας που ο Μ.Κ. πεταξε την μπαλα στην εξεδρα...:flipout:

απο την στιγμη που βγαζουν ιδια φωτεινοτητα και οι δυο με καλυτερη αντιθεση στον 1070 παρεχοντας και cms θα παιζει καλυτερα απο τον 7000......το αν ειναι ποιοτικοτερος σε χρονο ζωης ο 7000 ειναι αλλο θεμα.

απλα επρεπε να παρεις τον 9000(που ηθελες)και ας μην επαιρνες τον 1070 συν το munki :p
.....τοπαιρνες πιο μετα....δεν χαθηκε και ο κοσμος χωρις αυτο για κανα χρονο...

Last edited:

μπαααα τι μας λες !!!!

ετσι παει το πραμα...?

.....πουσε μωρη τρελη ....?

που χαθηκες βρε ?

Εχω βγει στη γυρα για μηχανημα και ειπα να περασω !

επι του θεματος....
......εκανες μια ερωτηση και δεν σου απαντησε κανεις η κανω λαθος...?

λοιπον ....χωρις να τον εχω δει τον 1070 οβερολ θα ειναι καλυτερος του 7000

....ειναι απλα τα πραγματα.....και μην κοιτας που ο Μ.Κ. πεταξε την μπαλα στην εξεδρα...:flipout:

απο την στιγμη που βγαζουν ιδια φωτεινοτητα και οι δυο με καλυτερη αντιθεση στον 1070 παρεχοντας και cms θα παιζει καλυτερα απο τον 7000......το αν ειναι ποιοτικοτερος σε χρονο ζωης ο 7000 ειναι αλλο θεμα.

απλα επρεπε να παρεις τον 9000(που ηθελες)και ας μην επαιρνες τον 1070 συν το munki :p
.....τοπαιρνες πιο μετα....δεν χαθηκε και ο κοσμος χωρις αυτο για κανα χρονο...

Απαντησε.

Αρχισες να μη "βλεπεις" και ολοκληρα ποστ τωρα :flipout:

Ένας πολυ χρήσιμος οδηγός για τις βασικές ρυθμίσεις του προβολεα μας (πριν τις προχωρημενες) ο οποίος θα μας δώσει μια πολυ σωστή εικόνα σε σχέση με τα ματια μας ή με εικόνες αναφοράς κλπ..
Μην σας τρομάζουν τα πατερνακια,ειναι πολυ εύκολη διαδικασία:http://www.projectorjunkies.com/?p=366

ερώτηση: αν ο προβολέας δεν μας δίνει CMS παραμέτρους
και χρησιμοποιούμε HTPC
μπορούμε να ρυθμίσουμε την έξοδο του PC, ή και αυτό δεν μας δίνει όλες τις παραμέτρους που χρειάζονται;

και χρησιμοποιούμε HTPC
μπορούμε να ρυθμίσουμε την έξοδο του PC, ή και αυτό δεν μας δίνει όλες τις παραμέτρους που χρειάζονται;

Έχει να κάνει αποκλειστικά με τις ρυθμίσεις του προβολέα,εάν δεν έχει cms (ο 1070 έχει να το γνωρίζεις) δεν μπορείς να κάνεις πλήρες calibration...

και χρησιμοποιούμε HTPC

Ρίξε μια ματιά στο ποστ 454:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Αναπαραγωγής-Ρυθμίσεις-Προβλήματα-κτλ/page46

Λίγο που το κοίταξα μου φάνηκε ολίγον μανούρικο. Το καλύτερο είναι να έχει ο προβολέας μας cms. Από το τίποτα, βέβαια, μια χαρά δουλειά κάνουν και αυτά. Ίσως ο Αλέξανδρος (Portioli) έχει ασχοληθεί περισσότερο.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

φθηνό πλην τίμιο μετρητικό ColorMunki..

Εχε υπ' οψιν σου οτι το φθηνο πλην τιμιο colormunki δεν ειναι και πολυ ακριβες και εχει διαφορα σε μετρησεις απο σπεκτομετρο 350 βαθμους Kelvin . Το ιδιο βεβαια συμβαινει και με αλλα colorimeters οπως το i1 display pro .

Last edited:
Απάντηση: Re: BenQ W1070

Εχε υπ' οψιν σου οτι το φθηνο πλην τιμιο colormunki δεν ειναι και πολυ ακριβες και εχει διαφορα σε μετρησεις απο σπεκτομετρο 350 βαθμους Kelvin . Το ιδιο βεβαια συμβαινει και με αλλα colorimeters οπως το i1 display pro .

Δεν είναι όλα τα κολορίμετρα το ίδιο off. Αν θυμάσαι παλιότερα τις αράχνες, οι μισές ήταν θαύμα και οι άλλες αλλού γι' αλλού. Θα μετρηθεί κάποια στιγμή και το Μούνκι του Κώστα και θα δούμε τι κάνει. Προς το παρόν, δεν υπάρχει τρόπος να το εξακριβώσει.