Calibration

Re: Απάντηση: Re: Calibration

Γιάννη νομίζω πως ο φίλος aragornleg δεν αναφέρθηκε στις προσδοκίες που σαφώς πρέπει να έχουμε αλλά στο ότι το μετρητικό πρέπει να κοστίζει αναλογικά φυσικά με τον προβολέα μας σαν χομπίστες που είμαστε,το λέει ξεκάθαρα <<Σε αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι τα λεφτα που δινεις για το μεσο προβολης θα ειναι αναλογα και στο οργανο που θα παρεις (με τις οποιες αποκλισεις εχει), αν εχεις την ορεξη να ασχοληθεις φυσικα.>>δηλαδή,δεν είναι λογικό να έχεις τον 1070 των 900 και να πάρεις ένα σπέκτρο των 1000 ,αγοράζεις ένα φθηνό μετρητικό και κάνεις την δουλειά σου και ας έχει και απόκλιση βρε αδερφέ..δεν θα πεθάνουμε κιόλας...το 60% του κόσμου βλέπει με τις default ρυθμίσεις.
Γιάννη νομίζω πως πέφτεις στην παγίδα του "μύθου"..εκεί σε "οδηγούνε"...

Γιαννη μου συμφωνω με αυτα που λες, δεν εννοουσα αυτο, απλως ελεγα οτι δεν γινεται να δωσεις παραπανω λεφτα για το οργανο απο οτι για το μεσο προβολης. Συμπληρωσε καλυτερα τα λεφτα που θα εδινες για οργανο και calibration στα χρηματα που θα δωσεις για τον προβολεα. Ολα αυτα φυσικα για καποιον που θελει να παρει εναν μηχανηματακι για το σπιτι του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Calibration

Γιάννη νομίζω πως ο φίλος aragornleg δεν αναφέρθηκε στις προσδοκίες που σαφώς πρέπει να έχουμε αλλά στο ότι το μετρητικό πρέπει να κοστίζει αναλογικά φυσικά με τον προβολέα μας σαν χομπίστες που είμαστε,το λέει ξεκάθαρα <<Σε αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι τα λεφτα που δινεις για το μεσο προβολης θα ειναι αναλογα και στο οργανο που θα παρεις (με τις οποιες αποκλισεις εχει), αν εχεις την ορεξη να ασχοληθεις φυσικα.>>δηλαδή,δεν είναι λογικό να έχεις τον 1070 των 900 και να πάρεις ένα σπέκτρο των 1000 ,αγοράζεις ένα φθηνό μετρητικό και κάνεις την δουλειά σου και ας έχει και απόκλιση βρε αδερφέ..δεν θα πεθάνουμε κιόλας...το 60% του κόσμου βλέπει με τις default ρυθμίσεις.
Γιάννη νομίζω πως πέφτεις στην παγίδα του "μύθου"..εκεί σε "οδηγούνε"...

Κώστα, λογικό είναι να έχεις το καλύτερο μηχάνημα για μια συγκεκριμένη δουλειά. Λογικό είναι ν' αγοράζεις αυτό που αντέχει η τσέπη σου (είτε σε μετρητικά, είτε σε προβολέα). Δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Η επιθυμία για πιστότητα και το βέλτιστο αποτέλεσμα θα παραμείνει και στον κάτοχο του προβολέα χιλιάρικου και σ' αυτόν που πλήρωσε πέντε χιλιάδες.

Το τι βλέπει κανείς στην εικόνα και τι απαιτήσεις έχει, είναι τελείως ξεχωριστό κεφάλαιο.

Υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν το χρήμα και παίρνουν για την βιντεοπροβολή ό,τι πιο ακριβό χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα από εικόνα και υπάρχουν άλλοι που δεν διαθέτουν το χρήμα, αλλά, την ψάχνουν την εικόνα αρκετά!!

Ένας άνθρωπος που δεν ασχολείται με το χόμπυ, αλλά, πήρε τον SIM γιατί έχει πολλά λεφτά, είτε του φέρεις την εικόνα μέτρια, καλά, εξαιρετικά, με ένα κολορίμετρο των 100, 200, 200000 ευρώ, θα σου πει....''δεν βλέπω καμμιά διαφορά!!''

Με λίγα λόγια, το πάθος για την πιστότητα στις ρυθμίσεις και το τελικό αποτέλεσμα, δεν έχει σχέση με τον προβολέα ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Έχει σχέση με το πόσο ασχολείσαι ώστε να ψάχνεσαι συνεχώς για κάτι καλύτερο. Αν μπορέσεις ποτέ να το αποκτήσεις είναι άλλο θέμα. Π.χ. το μινόλτα δεν πρόκειται να το αποκτήσουμε ποτέ...ωστόσο, αν γινόταν κάποιο θαύμα και το αποκτούσαμε, δεν θα πηγαίναμε να δώσουμε 200000 ευρώ για προβολέα επειδή το μετρητικό μας κοστίζει 20000. Θα δίναμε όσα έπρεπε για να πάρουμε αυτά που αναζητούμε από την κινούμενη εικόνα, είτε κάνει 1000 είτε 10000 ευρώ!!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Calibration

Γιαννη μου συμφωνω με αυτα που λες, δεν εννοουσα αυτο, απλως ελεγα οτι δεν γινεται να δωσεις παραπανω λεφτα για το οργανο απο οτι για το μεσο προβολης. Συμπληρωσε καλυτερα τα λεφτα που θα εδινες για οργανο και calibration στα χρηματα που θα δωσεις για τον προβολεα. Ολα αυτα φυσικα για καποιον που θελει να παρει εναν μηχανηματακι για το σπιτι του.

Να συμφωνήσω άλλη μία φορά με το σκεπτικό σου...:a0210:

Απάντηση: Re: Calibration

OK.

Παντως και παλι δεν ειναι σιγουρο. Μπορει να εχει οσα ρυθμιστικα θες, αλλα να ειναι κλειστο το τριγωνο και να μην ανοιγει με τιποτα. Οποτε τζιφος.
Επισης αλλο μηχανημα να μην εχει τιποτα απο ρυθμιση cms και να ειναι καρφι στην αναφορα.

Το θεμα ειναι πως ισσοροπεις ολους τους παραγοντες της εικονας ωστε να πας κοντα στο πιο αποδεκτο που μπορει να σου δωσει η αλυσιδα σου.
Μεμονομενα δεν νομιζω οτι βοηθαει τιποτα.
Δεν μπορω να φανταστω να ζω με μια εικονα που να ειναι εκτος το greyscale και το τριγωνο καρφι.

Δεν διαφωνώ σε τίποτα και ασφαλώς εννοείται ότι τα ρυθμιστικά πρέπει να δουλεύουν (γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις). Αν έχω ένα cms και δεν δουλεύει, τι να το κάνω?

Φυσικά και συμφωνώ στα περί ισορροπίας της εικόνας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Calibration

Κώστα, λογικό είναι να έχεις το καλύτερο μηχάνημα για μια συγκεκριμένη δουλειά. Λογικό είναι ν' αγοράζεις αυτό που αντέχει η τσέπη σου (είτε σε μετρητικά, είτε σε προβολέα). Δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Η επιθυμία για πιστότητα και το βέλτιστο αποτέλεσμα θα παραμείνει και στον κάτοχο του προβολέα χιλιάρικου και σ' αυτόν που πλήρωσε πέντε χιλιάδες.

Το τι βλέπει κανείς στην εικόνα και τι απαιτήσεις έχει, είναι τελείως ξεχωριστό κεφάλαιο.

Υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν το χρήμα και παίρνουν για την βιντεοπροβολή ό,τι πιο ακριβό χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα από εικόνα και υπάρχουν άλλοι που δεν διαθέτουν το χρήμα, αλλά, την ψάχνουν την εικόνα αρκετά!!

Ένας άνθρωπος που δεν ασχολείται με το χόμπυ, αλλά, πήρε τον SIM γιατί έχει πολλά λεφτά, είτε του φέρεις την εικόνα μέτρια, καλά, εξαιρετικά, με ένα κολορίμετρο των 100, 200, 200000 ευρώ, θα σου πει....''δεν βλέπω καμμιά διαφορά!!''

Με λίγα λόγια, το πάθος για την πιστότητα στις ρυθμίσεις και το τελικό αποτέλεσμα, δεν έχει σχέση με τον προβολέα ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Έχει σχέση με το πόσο ασχολείσαι ώστε να ψάχνεσαι συνεχώς για κάτι καλύτερο. Αν μπορέσεις ποτέ να το αποκτήσεις είναι άλλο θέμα. Π.χ. το μινόλτα δεν πρόκειται να το αποκτήσουμε ποτέ...ωστόσο, αν γινόταν κάποιο θαύμα και το αποκτούσαμε, δεν θα πηγαίναμε να δώσουμε 200000 ευρώ για προβολέα επειδή το μετρητικό μας κοστίζει 20000. Θα δίναμε όσα έπρεπε για να πάρουμε αυτά που αναζητούμε από την κινούμενη εικόνα, είτε κάνει 1000 είτε 10000 ευρώ!!-bye-

Γιάννη συμφωνώ με αυτά που λες και κυρίως με το : <<Με λίγα λόγια, το πάθος για την πιστότητα στις ρυθμίσεις και το τελικό αποτέλεσμα, δεν έχει σχέση με τον προβολέα ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Έχει σχέση με το πόσο ασχολείσαι ώστε να ψάχνεσαι συνεχώς για κάτι καλύτερο.>> έτσι προκύπτει και το ΧΟΜΠΥ μας,η τρέλα μας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Calibration

ΟΚ!!:ernaehrung004:

Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη λογική. Αγοράζω ένα ακριβό όργανο και το χρησιμοποιώ παντού (για τον φθηνό προβολέα που έχω σήμερα, για τον ακριβότερο που θα πάρω αύριο, για τον πανάκριβο του φίλου μου του γείτονα που μου ζήτησε να τον βοηθήσω στις ρυθμίσεις κ.λ.π.).

Όλα στην τελική είναι ζητήματα χρήσης και εφαρμογής.

Το ίδιο αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου και του Κώστα ότι δεν χρειάζεται να δίνεις παραπάνω χρήματα για το όργανο απ' ότι για τον προβολέα, σαν γενική αρχή και νοοτροπία.

-bye-

Γιαννη και παλι δεν διαφωνω σε κατι παντα ψαχνουμε την καλυτερη εικονα και παντα θελουμε να παιρνουμε το καλυτερο αποτελεσμα απο το μεσο προβολης μας. Απλως σε εναν που πηρε τον πχ w1070 και θελει να αρχισει να ασχολειται με calibration να μαθαινει καποια πραγματα κτλ δεν θα του πω παρε το πχ i1 pro2 αλλα παρε ενα οργανο των 100+ ευρω. Παντα μιλαω για ενα ατομο που θελει να αρχισει να ασχολειται με το χομπι και θα παρει πχ τον πρωτο του προβολεα. Οσο πιο "μεσα" μπαινει ατο χομπι ολο και θα ζηταει το καλυτερο για αυτον ειτε σε προβολεα ειτε σε μετρικο.

ΥΓ Το ονομα μου Κωστας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Calibration

Γιάννη συμφωνώ με αυτά που λες και κυρίως με το : <<Με λίγα λόγια, το πάθος για την πιστότητα στις ρυθμίσεις και το τελικό αποτέλεσμα, δεν έχει σχέση με τον προβολέα ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Έχει σχέση με το πόσο ασχολείσαι ώστε να ψάχνεσαι συνεχώς για κάτι καλύτερο.>> έτσι προκύπτει και το ΧΟΜΠΥ μας,η τρέλα μας...

Καλύτερα που μπήκες στην ''τρύπα'' της εικόνας διότι αν είχες μπει στου ήχου με 130 ευρώ δεν παίρνεις ούτε διακόπτη!!:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Calibration

Γιαννη και παλι δεν διαφωνω σε κατι παντα ψαχνουμε την καλυτερη εικονα και παντα θελουμε να παιρνουμε το καλυτερο αποτελεσμα απο το μεσο προβολης μας. Απλως σε εναν που πηρε τον πχ w1070 και θελει να αρχισει να ασχολειται με calibration να μαθαινει καποια πραγματα κτλ δεν θα του πω παρε το πχ i1 pro2 αλλα παρε ενα οργανο των 100+ ευρω. Παντα μιλαω για ενα ατομο που θελει να αρχισει να ασχολειται με το χομπι και θα παρει πχ τον πρωτο του προβολεα. Οσο πιο "μεσα" μπαινει ατο χομπι ολο και θα ζηταει το καλυτερο για αυτον ειτε σε προβολεα ειτε σε μετρικο.

ΥΓ Το ονομα μου Κωστας.

Οκ Κώστα!! Σε κατάλαβα απόλυτα!!:smile:

ΥΓ Το ονομα μου Κωστας.

Γιαυτό συμφωνούμε βρε..είμαστε συνονόματοι...:ernaehrung004:

Παιδες, δεν εχω γνωση του παρασκηνιου του ολου θεματος, θεωρω ομως οτι κακως μπλέκετε τον Μανώλη στα γραφομενα σας.
Επι του θέματος, η προσωπικη μου αποψη ειναι πως το calibration ενος προβολέα ειναι πολυ δυσκολο έργο και ο μονος σιγουρος τροπος για να επιτευχθει σωστα ειναι απο επαγγελματία με μεγαλη εμπειρια και ακριβή και προσφάτως καλιμπραρισμενα όργανα.
Ο μόνος που εμπιστευομαι με τυφλα ματια να μου ρυθμισει τον προβολέα ειναι ο Μανώλης Καστρουνης και αυτό οχι επειδή ειναι καλός φίλος.
Και εγώ είχα καποια στιγμη μπει στον πειρασμό να ψαχτω με το calibration, οταν ομως ειδα το ποσο περιπλοκο ειναι και ποσο μπορει να επηρεαστεί η εικόνα με το παραμικρό κλικ, αποφάσισα πως δεν αξιζει τον κόπο και πως καποια πράγματα ειναι καλό να τα αφήνουμε στους πραγματικούς γνώστες του αντικειμένου.
Αυτο φυσικά δεν αποτελεί μομφή για οποιον πειραματίζεται ερασιτεχνικά, το αντίθετο, ειναι μια πολύ ωραια ενασχόληση απλα με μεγάλους "κινδύνους" αναφορικά με το τελικό αποτελεσμα..

Re: Απάντηση: Calibration

Παιδες, δεν εχω γνωση του παρασκηνιου του ολου θεματος, θεωρω ομως οτι κακως μπλέκετε τον Μανώλη στα γραφομενα σας.
Επι του θέματος, η προσωπικη μου αποψη ειναι πως το calibration ενος προβολέα ειναι πολυ δυσκολο έργο και ο μονος σιγουρος τροπος για να επιτευχθει σωστα ειναι απο επαγγελματία με μεγαλη εμπειρια και ακριβή και προσφάτως καλιμπραρισμενα όργανα.
Ο μόνος που εμπιστευομαι με τυφλα ματια να μου ρυθμισει τον προβολέα ειναι ο Μανώλης Καστρουνης και αυτό οχι επειδή ειναι καλός φίλος.
Και εγώ είχα καποια στιγμη μπει στον πειρασμό να ψαχτω με το calibration, οταν ομως ειδα το ποσο περιπλοκο ειναι και ποσο μπορει να επηρεαστεί η εικόνα με το παραμικρό κλικ, αποφάσισα πως δεν αξιζει τον κόπο και πως καποια πράγματα ειναι καλό να τα αφήνουμε στους πραγματικούς γνώστες του αντικειμένου.
Αυτο φυσικά δεν αποτελεί μομφή για οποιον πειραματίζεται ερασιτεχνικά, το αντίθετο, ειναι μια πολύ ωραια ενασχόληση απλα με μεγάλους "κινδύνους" αναφορικά με το τελικό αποτελεσμα..

Κανείς μας εκτός του svellinis δεν "έμπλεξε" τον Μανώλη Καστρουνή και μάλιστα τον θέλαμε από την αρχή για τα του νήματος να μας πει τις απόψεις του ή ότι άλλο ήθελε.
Επίσης ποτέ δεν ακυρώσαμε τον ρόλο του επαγγελματία (αν είναι δυνατόν?) ή ότι μπορούμε να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.
Όσο για τους <<μεγάλους "κινδύνους">> που λες είναι το μόνο κομμάτι το οποίο αν μου επιτρέπεις ,διαφωνώ μαζί σου.
Όλα αυτά με φιλικό τόνο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Calibration

Κανείς μας εκτός του svellinis δεν "έμπλεξε" τον Μανώλη Καστρουνή και μάλιστα τον θέλαμε από την αρχή για τα του νήματος να μας πει τις απόψεις του ή ότι άλλο ήθελε.
Επίσης ποτέ δεν ακυρώσαμε τον ρόλο του επαγγελματία (αν είναι δυνατόν?) ή ότι μπορούμε να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.
Όσο για τους <<μεγάλους "κινδύνους">> που λες είναι το μόνο κομμάτι το οποίο αν μου επιτρέπεις ,διαφωνώ μαζί σου.
Όλα αυτά με φιλικό τόνο...

Υπηρχε περιπτωση να ειναι εχθρικος ο τόνος;
Δεν εχω παρακολουθησει το thread πληρως, απλα είδα την αναφορα του ονοματος του Μανώλη εδω και εκεί.
Τώρα, στα περί calibration, την αποψη μου την κατεθεσα. Εχω δει εικόνα καλιμπραρισμενη και σωστη στα νούμερα/διαγραμματα με εντελώς κουκου-ρουκου αποτέλεσμα.

θελω να αναφερθω στο θεμα μιας και οτι εγινε διαδραματιστηκε στο σπιτι μου.καταρχην να ευχαριστησω το Γιαννη και δημοσιως για τη βοηθεια του στη ρυθμιση του προβολεα.Να πω οτι ποτε δε μου ζητησε ο Γιαννης προσωπικα χρηματα για να καλιμπραρει το προβολεα.το Γιαννη τον γνωρισα την ωρα που ηρθε σπιτι μου.Να πω επισης ομως οτι πουθενα δεν ειδα γραμμενο να κατηγορει ο svellinis προσωπικα το Γιαννη για χρηματισμο.Στη κοντρα μεταξυ τους δεν θελω να εμπλακω αν και θα προτιμουσα να τα βρουνε και να μη μαλωνουν.Αλλωστε το club ειναι για να συζηταμε πανω στο χομπυ μας και οχι για λογομαχιες.

svellinis τρείς μήνες εκτός φόρουμ για επιθετική συμπεριφορά και τρολλάρισμα.

Και να ανφερω και κατι προς τη διαχειριστικη ομαδα.επειδη τα πραγματα μ'αρεσει να τα βλεπω αντεικειμενικα και δεν ειναι ωραιο να μενει κανενας εκτος φορουμ εγω ξερω οτι στο καβγα φταινε παντα και η δυο και ποτε ενας.Εγω ειδα οτι και η δυο ειχαν επειθετικη συμπεριφορα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Calibration

Και να ανφερω και κατι προς τη διαχειριστικη ομαδα.επειδη τα πραγματα μ'αρεσει να τα βλεπω αντεικειμενικα και δεν ειναι ωραιο να μενει κανενας εκτος φορουμ εγω ξερω οτι στο χωρισμο φταινε παντα και η δυο και ποτε ενας.

Θα αναφερω κατι,οπως τουλαχιστον το βλεπω εγω που δεν εχω καμια σχεση με τη διαχειριστικη ομαδα.Το ολο θεμα αρχισε με το που μπηκε ο svellinis.Ο Γιαννης οσο καιρο τον βλεπω στο AV Club,δεν εχει δωσει αφορμες γα αντιπαλοτητες και συρραξεις,αντιθετα ο τροπος του svellinis,ηταν καπως επιθετικος και το μονο που καταλιγιζω στον Χατζ οτι ασχοληθηκε παραπανω.Ισως οπως λες παραπανω για τον αποκλεισμο να φταινε και οι δυο μεριες,αλλα αν η μια φταει 90% και η αλλη 10% τι να κανουμε δηλαδη?
Τελος,το νημα αυτο ειναι για αλλο σκοπο και οχι για προσωπικες αντιδικιες.Για το λογο αυτο υπαρχουν και τα p.m.,δεν εχουμε κανενα λογο οι υπολοιποι που διαβαζουμε το νημα,κλεβοντας χρονο απο τη δουλεια μας,να αναλωνομαστε σε προσωπικες κοντρες.
Φιλικα Αγης..

καταρχην να ευχαριστησω το Γιαννη και δημοσιως για τη βοηθεια του στη ρυθμιση του προβολεα.Να πω οτι ποτε δε μου ζητησε ο Γιαννης προσωπικα χρηματα για να καλιμπραρει το προβολεα.

Μπράβο Νικόλα! ντόμπρα και αντρίκια στάση :a0210:

...για να μην μένει ούτε υποψία στίγματος για πρόσωπα (έστω και όσους καταλάβαμε ότι υπήρξαν υπόνοιες και κατ επέκταση συκοφάντηση)

Επειδή παρακολούθησα τη διένεξη απο την αρχή και πρόλαβα να διαβάσω κι αρκετά μηνυματα πριν σβηστουν ,σιγουρα μεριδιο ευθυνης έχουν κι οι δυο πλευρές. Θα μπορουσε να είναι μια ενδιαφερουσα αντιπαραθεση απο 2 ατομα που έχουν γνωση του αντικειμενου κι εξελιχθηκε σε μια συνεχη ανταλλαγή ειρωνικών και προκλητικών σχολίων. Αν δεν ειχαν σβηστεί τα σχόλια ,θα μπορουσαμε να έχουμε βγάλει ασφαλέστερο συμπέρασμα για το αν φταίνε εξίσου κι οι 2 πλευρές.