Cambridge Audio CXN Network Player

Attachments

• _DSC0326.jpg
    _DSC0326.jpg
    80.8 KB · Views: 212
να συνεχισω την παρουσιαση.
η παραπανω εικονα με την αγγλικη σημαια παρουσιαζεται μολις πατησεις το on στο τηλεκοντρολ για να ξεκινησει
το μηχανημα και διατηρειται στην οθονη για 15 δευτερολεπτα. απο εκει και περα μπαινεις αν θελεις κατευθειαν
στον σκληρο και παιζεις την μουσικη που θα επιλεξεις, η πας σε ιντερνετικα ραδιοφωνα. να αναφερω επισης οτι
η πλοηγηση ειναι γρηγορη και απλη, οπως επισης οτι ο σκληρος μου ειναι σε ntfs. διαβαζει και τους fat κανονικα
το δοκιμασα.

Φιλιππος

στην παραπανω φοτο αλλαξα φακο και επιτελους φαινεται λιγο στην 4ταρτη σειρα,
το 192kHz/24bit flac.
ειναι ο λογος φιλε μου Panoramix που τρωω ολη αυτη την τυραννια με την μετατροπη
των cd σε 24/192 κι ας χανω σε χωρο στον σκληρο.
γιατι δεν μου φτανει να την ακουω την ποιοτητα, θελω και να το βλεπω!!!!!
αυτο με φτιαχνει ακομα πιο πολυ

ευχαριστω και τα παιδια για τον χωρο στην σελιδα τους. δεν θα βαλω αλλες φοτο

Απάντηση: Re: Cambridge Audio CXN Network Player

Καλοτάξιδο το μοτόρι!
Πλήρες είναι. Με ψηφιακές εισόδους και εξόδους, αξιόλογα dac chips, δυνατότητα ενσύρματης και ασύρματης αναπαραγωγής από nas drive, airplay, bt, internet radio και Spotify, αλλά και απροβλημάτιστη αναπαραγωγή από εξωτερικό δίσκο που θα του κουμπώσεις απευθείας (must και για μένα).

Καλορίζικο αν και προσωπικά δεν θα έδινα ποτέ 1k+ σήμερα για streamer που δεν το χειρίζομαι από κινητό / tablet!

Σταύρο απ'ότι βλέπω μια χαρά δυνατότητα χειρισμού έχει "via the free Cambridge Connect App for Apple and Android devices".
Γιατί λες ότι δεν?

Ε ναι έχει πολλές δυνατότητες χειρισμού!

Και εγώ υπέρ του ξεχωριστού dac είμαι (είτε έχουμε, καλό είτε όχι :), αλλα δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις και ιδιοτροπίες.
Εξάλλου μοιάζει να είναι ιδιαίτερα ικανό και σε αυτό το τομέα το μηχανακι. Μια χαρά είναι και τα wm8740.

Μπορεί να αποτελέσει άνετα την καρδιά ενός πολύ καλού συστήματος.

Νίκο υπάρχουν δυο πραγματάκια που κανει χρήση ο φίλος
Η χρήση του ντάκ και η χρήση του ως προ
Αυτο για κάποιους είναι καλό ,για κάποιους άλλους οχι
Είναι θέμα επιλογών
Αφού ο ιδιοκτήτης είναι ευχαριστημένος ,εμάς δε μας πέφτει λόγος

Αυτό ακριβώς λέω, ότι όπως βολεύεται ο καθένας!
Μάλιστα ο φίλος μας φαίνεται να έχει διαλέξει μηχάνημα τούμπανο που κάνει απροβλημάτιστα όλα όσα θέλει!
Καρδιά πραγματική! Με τεράστιες ευκολίες!

Γιατί λες ότι κάνει χρήση ως pro, όμως? Αυτό δεν το κατάλαβα!

Last edited:
Καλή χρονιά !

Την Cambridge την σέβομαι σαν εταιρία σοβαρή όπως και την NAD,Musical fidelity ....Καλές ακροάσεις !

Υπάρχει μια κατηγορία φίλων που δεν θέλουνε να πλεξουνε με υπολογιστές και προτιμάνε μηχανήματα με ευκολίες.

Εδω ο άλλος δεν βάζει το to ps3 στο σαλόνι του γιατί λέει είναι παιχνιδομηχανή...Ο καθένας με το προσωπικό του γούστο.

σε ευχαριστω και σενα φιλε μου Dalanik
λοιπον για να μηνν μπερδεψουμε τον κοσμο.
μεσα στο μενου audio εχει μια επιλογη digital pre-amb mod
πανω σ αυτο τσεκαρουμε on η of
εγω το εχω στο on. πια ειναι η διαφορα. εχω ρυθμισει την ενταση εξοδου του Cambridge στο 27 ωστε να ακουγεται
εφαμιλλα με την ενταση του πικαπ που εχω κουμπομενο στον προενισχυτη rotel rc-1580 στην θεση phono.
να ακουγεται εφαμιλλα με το ραδιοφωνικο δεκτη που εχω κουμπομενο στον προενισχυτη rotel rc-1580 στην θεση tuner
το Cambridge το εχω κουμπομενο στον προενισχυτη rotel rc-1580 στην θεση cd.
αν το βαλω στο off, η ενταση δεν αλλαζει πηγαινει αυτοματα στο 30 που ειναι το max και ακουγεται το Cambridge πιο
δυνατα απο τις αλλες πηγες.
αυτο ειναι το ολο θεμα προενισχυτης το γραφει και στην σελιδα τους.
τα εγραψα αναλυτικα για να μην μπερδεψουμε κανεναν και νομισει οτι κουμπονουμε πανω πικαπ, σιντι, ραδια κ.λ.π

Yπάρχει λοιπόν όντως η δυνατότητα digital preamp, απλά την χρησιμοποιείς μόνον για ισοσταθμιση του gain των πηγών σου (δεν είναι συνδεμένο το CNX απευθείας στον power amp).
Αν δεν επηρεάζει την έξοδο του CNX (=δεν κόβει πληροφορία) είναι έξυπνη κίνηση και αυτή! Άλλωστε σε πιο "critical" ακροάσεις μπορείς και το βγάζεις εκτός. Pre-amp παραμένει σε κάθε περίπτωση ο rotel.

+++
Το CD μπορείς να το συνδέσεις ψηφιακά με το CNX. Δεν είναι άσχημη ιδέα να δοκιμάσεις ποιο από τα δύο ενσωματωμένα dacs υπερτερεί!

ετσι ακριβως οπως τα γραφεις φιλε μακη. αυτη την στιγμη που μιλαμε τα

Cambridge audio 851N
Pioneer N-70A
Pioneer N-50A
Cambridge audio cxn
Cocktail audio x40

κανουν θραυση σε πωλησεις στην αγορα της ευρωπης πλην της ελλαδας μας για τους γνωστους οικονομικους
λογους. τα παραπανω μηχανηματα και οι αντικαταστατες αυτων θα μας απασχωλησουν τα επομενα 10 χρονια
και θα ειναι αυτα που θα τελειωσουν στην κυριολεξια τις συσκευες cd.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ετσι ακριβως φιλε μου Dalanik δεν κοβει τιποτε

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ναι μπορω να το συνδεσω, αλλα δεν υπαρχει ο λογος πλεων.
εχει φυγει και αυτο στο ντουλαπι φιλε μου Dalanik

Ειδικα με το upsampling στα 24/192... Και να κόψει κάτι μένει. Τώρα τι κόβει και τι μενει...
Προσωπικά θα είχα το digital preamp στο off και θα τα ξαναριπαρα όλα bit perfect.
Είπαμε, τεχνικό φόρουμ είμαστε

σε ευχαριστω δημητρη για το μηνυμα.
για το αλλο που με ρωτας δεν γινεται

στην παραπανω φοτο αλλαξα φακο και επιτελους φαινεlται λιγο στην 4ταρτη σειρα,
το 192kHz/24bit flac.
ειναι ο λογος φιλε μου Panoramix που τρωω ολη αυτη την τυραννια με την μετατροπη
των cd σε 24/192 κι ας χανω σε χωρο στον σκληρο.
γιατι δεν μου φτανει να την ακουω την ποιοτητα, θελω και να το βλεπω!!!!!
αυτο με φτιαχνει ακομα πιο πολυ
....................
Η κατανάλωση χώρου στο δίσκο είναι:

-στα 16 Bits/44,1 KHz:

10,0936889648 Mbytes/min. =

605,621337888 Mbytes/h.

-στα 24 Bits/192 KHz:
65,91796875 Mbytes/min =

3.955,078125/Mbytes/h =

3,8623809814 Gbytes/h

Δηλαδή μετατρέποντας τα αρχεία CD (16/44,1) σε format 24/192 καταναλώνουμε περίπου 6,5 φορές περισσότερο χώρο στο δίσκο! Ο οποίος ουσιαστικά αχρηστεύεται, διότι ΔΕΝ υπάρχει αλλαγή στην ποιότητα. Στο αρχείο απλά προστίθενται περιττά μηδενικά. (Αν υπάρχει κάποια βελτίωση λόγω της πιο ομαλής λειτουργίας του βαθυπερατού φίλτρου, από το Upsampling που συνήθως μπορεί να κάνει το ίδιο το DAC κι' αυτή αμφίβολη και συζητήσιμη είναι).

Σημειώνω ότι σε ένα δίσκο του 1 Terrabyte χωράνε περίπου 1700 ασυμπίεστα CD (της μίας ώρας). Που αν τα μετατρέψουμε σε FLAC's μπορούν να γίνουν 2880 περίπου. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι σ' ένα δίσκο του 1TB χωράνε πάνω από 2500 CD άλμπουμ που έχουμε μετατρέψει σε FLAC και με όλα τα πλεονεκτήματα του.

(Άλμπουμ -πραγματικά- σε 24/192 χωράνε περίπου 260, ενώ συμπιεσμενα σε FLAC περίπου 440, πάντα υποθέτοντάς ότι είναι της μίας ώρας).

Η άσκοπη κατανάλωση τόσου χώρου στο δίσκο είναι προφανώς παράλογη.
Αν όμως σε φτιάχνει να βλέπεις στην οθόνη το 192/24, τότε απλά...
Πάσο! :nounder: :laugh:

Επιπλέον καλό είναι να γνωρίζεις πως χρησιμοποιώντας το Network Player ως προενισχυτή με το ψηφιακό του Volume θα επιφέρει μία μικρή, πολύ μικρή, αλλά υπαρκτή υποβάθμιση της ποιότητας, ειδικά στα χαμηλά περάσματα, ηχοχρώματα, αντηχήσεις, κλπ. Θα συνιστούσα να το αποφύγεις, αν γίνεται. Ή τουλάχιστον να πειραματιστείς πρώτα.

Μουσικό και καλοτάξιδο ας είναι λοιπόν το καινούργιο μηχανάκι! :smile1:

Ο Άγιος Βασίλης ήταν cool! :presents2:

Μιχάλη για την μετατροπή των 16/44.1 θα πάω και εγώ πάσο, δεν θα το έκανα. Άλλωστε και ο φίλος μας είπε , ότι θέλει να το βλέπει στην οθόνη και όχι να το ακούει.
Επιπλέον αρκείται στα CD που διαθέτει και δεν κατεβάζει ώστε να υπάρξει πρόβλημα με την βιβλιοθήκη του (που και πάλι αυτό λύνεται με περισσότερους δίσκους αποθήκευσης... άλλο ένα πάσο χεχε)
Προσωπικά θα έδινα περισσότερη σημασία στο πώς κάνει την μετατροπή (πόσο αξιόπιστα) και όχι στο κόπο και τον χώρο αποθήκευσης/χρήμα που δαπανιέται.

Για το θέμα του ψηφιακού volume, το CXN χρησιμοποιεί blackfin dsp και η εταιρεία υπόσχεται ότι "τhe entire digital signal remains fully intact for the best possible sound."
Για αυτό άλλωστε έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα "Αν δεν επηρεάζει την έξοδο του CNX (=δεν κόβει πληροφορία)..." γιατί δεν μπορώ να το τεκμηριώσω, ενάντια στην αναγγελία της εταιρείας.
Αν μπορείς εσύ κάντο, θα βοηθούσε και το φίλο μας.

καλή και δυναμική χρονιά να έχουμε!
:ernaehrung004:

Απο την αλλη Νίκο, για λογο ταιριάσματος με την υπόλοιπη αλυσίδα η benchmark ρυθμίζει το συγκεκριμενο θεμα με παθητικο τροπο στο dac2 και προτείνει τη χρηση του volume σε σκάλα πάνω απο 40% αν θυμάμαι καλά για να μη χάνεται ανάλυση. Δε νομιζω το cxn να ενσωματώνει καλύτερη τεχνολογία απο το dac2.
Σορυ αν γίνομαι σπασικλακης άπιστος Θωμάς