CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

Εννοείς ότι το MAGIC DAC είναι πολύ ποιοτικότερο δηλαδή από την Ε-ΜU?
Να ρωτήσω, με ένα τέτοιο DAC μπορείς να ελέγχεις timecoded cd's με εφαρμογές τύπου traktor, όπως μπορείς με την EMU κι άλλες κάρτες ήχου?

Απάντηση: Re: CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

ΔΕΝ έχω ακούσει το μηχανάκι, αλλά για αυτά που έχει μέσα η τιμή του είναι τελείως χώμα.

Να θυμίσω (οι παλαιότεροι θυμούνται σίγουρα), πόσο κόστιζαν μηχανάκια με DSP αντί για έτοιμο ψηφιακό φίλτρο παλαιότερα (Wadia κλπ...).
Μού' ρχετε να το πάρω και ας έχω DAC....

Γιάννη κι εγώ "ψάρωσα" για τον ίδιο λόγο. Απορία: τι να το θέλει το dsp αφού στα καινούρια dac chips το φίλτρο είναι ενσωματωμένο????

Γιάννη κι εγώ "ψάρωσα" για τον ίδιο λόγο. Απορία: τι να το θέλει το dsp αφού στα καινούρια dac chips το φίλτρο είναι ενσωματωμένο????

RTFM! Κάνει upsampling σε 24/192. Και πάλι, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα src των 20$. :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

Αντ'αυτού χρησιμοποιεί ένα DSP σταθερής υποδιαστολής των 5 δολαρίων:
http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/tms320vc5501.html

Για την ακρίβεια το SRC4192 της ΤΙ (από τα κορυφαία chip) κοστίζει από $5,95 ως $6,55.

Τελικά μάλλον το DSP της βγαίνει ακριβότερα αφού αγόρασε και δικαιώματα από την Anagram + τους δικούς της πόρους (προγραμματιστές και υποστήριξη + αναβαθμίσεις) για να γράψουν τον κώδικα.

Κατα 99.9% το DSP εδώ κάνει και το upsampling αλλά εκτελεί ΚΑΙ χρέη ψηφιακού φίλτρου.
Βλέποντας τα χαρακτηριστικά του wolfson, μπορείς να παρακάμψεις το (μέτριο -82dB stopband att....) ενσωματωμένο ψηφιακό φίλτρο που έχουν με ένα εξωτερικό. Δηλαδή το DSP.

Και με το DSP έχεις και επιλογές στα χαρακτηριστικά του φίλτρου.
Είναι μια τεχνική επιλογή για κατασκευαστές με "κότσια".

H anagram πρέπει να είναι η πρώτη φορά που φοράει λογισμικό σε consumer κατασκευή ,
γενικά θεωρείται ακριβοθώρητη εταιρία με special πελάτες

τον αλγοριθμο της Anagram τον τρεχουν τα κορυφαια (και πανακριβα) DAC της Orpheus Labs καθως και το CD player της Soulution που στοιχιζει $60.000 . Αρα το γεγονος οτι το χρησιμοποιει ενα DAC των 300 Ευρω ειναι μεγαλη εξελιξη...

Αντ'αυτού χρησιμοποιεί ένα DSP σταθερής υποδιαστολής των 5 δολαρίων:
http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/tms320vc5501.html

Όπως το λέει ο Γιάννης. Η φασαρία κοστίζει όχι το τσιπ. Και για την τιμή του src δίκιο έχει. Η τιμή που έγραψα εγώ είναι e-bay. Η TI πουλάει σε ΟΕΜ πολύ φθηνοτερα.

Εντάξει ένα DSP είναι απείρως πιο παραμετροποιήσιμο από ένα SRC σε SoC.
Από ό,τι βλέπω το dacmagic έχει και ένα dac ανά κανάλι. Δεν ξέρω αν θα ήταν αυτό δυνατό (αν έχει mono mode το wolfson που φοράει) χωρίς το DSP.

Έχεις δίκιο.
Κάπου έχω δει δύο TDA1543 με το καθένα να βγάζει ένα κανάλι σε balanced.

Γινεται και χωρις dsp αυτο

Πρέπει όμως να μεσολαβήσει κάποιο κύκλωμα που θα διαχωρίσει τα κανάλια. Σχεδόν σε όλα τα dac με μονοφωνικά converter chips, αυτό το κάνουν τα τσιπ των ψηφιακών φίλτρων.

δυστυχως μόνο εδώ : http://www.richersounds.com

και συγκεκριμένα με απευθείας μετάβασή σου/δικού σου ΕΚΕΙ. γύρω στις £200 μπορεί και πιο κάτω...

Eκτος αν εισαι γκαντεμης.

Εγω ειχα παει εκει και ειχε τελειωσει το στοκ.

Τελικα το πηρα απο εδω.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Θα κάνω υπομονή και θα περιμένω μήπως το βρώ σε λογική τιμή.
Άλλωστε τώρα άρχισα να ακούω μουσική μετά από χρόνια (για διάφορους λόγους).
Προς το παρόν ακούω μουσική ή από το pc μου ή από έναν 20ετίας ONKYO, και ένα ζευγάρι mission 753 (για πηγή χρησιμοποιώ mp3 player).
Μάλλον μελλοντικά θα χρησιμοποιώ για πηγή ένα eeepc που θα παίζει flac ή wav και εκεί θα παρεμβάλλεται το dac.
Δεν ξέρω όμως με αυτά τα μηχανήματα αν θα ακούω αξιόλογη διαφορά από το dac.

Έχω ένα πρόβλημα με το dac magic μου, μήπως ξέρει κανείς κάτι;

Το έχω συνδέσει στον υπολογιστή μου σε μια usb και από το rca του dac magic στέλνω σήμα σε ένα ολοκληρωμένο electrocompaniet στην είσοδο του cd, που δίνει σήμα σε δύο b&w cdm1nt. Δεν είναι και το τέλειο σύστημα αλλά κάτι παίζει...
Στην είσοδο tape του ενισχυτή έχω συνδέσει την ενσωματωμένη κάρτα της motherboard.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν διακρίνω ακουστική διαφορά ανάμεσα, στο dacmagic και στην κάρτα. Πριν απευθυνθώ σε ωτορινολαρυγγολόγο έχει κανείς καμιά πρόταση?

Re: Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

Έχω ένα πρόβλημα με το dac magic μου, μήπως ξέρει κανείς κάτι;

Το έχω συνδέσει στον υπολογιστή μου σε μια usb και από το rca του dac magic στέλνω σήμα σε ένα ολοκληρωμένο electrocompaniet στην είσοδο του cd, που δίνει σήμα σε δύο b&w cdm1nt. Δεν είναι και το τέλειο σύστημα αλλά κάτι παίζει...
Στην είσοδο tape του ενισχυτή έχω συνδέσει την ενσωματωμένη κάρτα της motherboard.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν διακρίνω ακουστική διαφορά ανάμεσα, στο dacmagic και στην κάρτα. Πριν απευθυνθώ σε ωτορινολαρυγγολόγο έχει κανείς καμιά πρόταση?

Δεν χρειάζεται να πας πουθενά . όλα αυτά τα dac δεν έχουν παρά μικροδιαφορές σε σχέση με αλλά ενσωματωμένα .και εάν το σύστημα σου δεν είναι το super αναλυτικό δεν υπάρχουν για να τις καταλάβεις .
Οι διαφορές δημιουργούνται όταν τους βάλεις χέρι και τα βελτιώσεις . μονό τότε υπάρχουν πραγματικά ακουστές διαφορές και θα τις δεις και στο σύστημα σου.
Το καλό με τα εξωτερικά dac είναι ότι σου δίνουν χέρι να τα σκαλίσεις , ενώ πχ στο pc πρέπει να είσαι αετός για να κάνεις κάτι.

Αγαπητέ Kontr….
Εδώ ο skam λέει ότι δεν ακούει διαφορές μεταξύ onboard audio card Και dac magic.
Και η πρόταση σου είναι πείραγμα του dac?

Skam, πριν να αρχίσει να σκαλίζεις…
Καταρχάς συμφωνώ ότι οι διαφορές μπορεί να είναι μικρές και δυσδιάκριτες λόγο του υπόλοιπου συστήματος.
Δεύτερον, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις wasapi/asio σε foobar.
Τρίτο, δοκίμασε εναλακτικές συνδέσεις στο dac usb/spdif
Τέταρτο, διαφορές από το παλιο σου cd player βρίσκεις? Εάν συνδέσεις το cpplayer στο dac σε σύγκριση με πυγή το pc βρίσκεις διαφορές?
Πέμπτο, δοκίμασε κάποιο άλλο Interconect εάν έχεις πρόχειρο.