CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

εχω να πω κατι σε αυτα που του λες να κανει φιλικα παντα
αν βαλει αλλο interconect και δει διαφορα μηπως η διαφορα ειναι στο οτι εχει βαλει καλυτερο καλωδιο και ακουει την διαφορα του καλωδιου μηπως για να γινει σωστο τεστ θα πρεπει να βαλει και στο pc το ιδιο καλωδιο;
και για το foobar μηπως θα δει διαφορα βαζοντας το wasapi/asio σε foobar το οποιο θα αναβαθμισει την ποιοτητα αλλα αυτη δεν θα οφειλεται στο dac ;

εχω να πω κατι σε αυτα που του λες να κανει φιλικα παντα
αν βαλει αλλο interconect και δει διαφορα μηπως η διαφορα ειναι στο οτι εχει βαλει καλυτερο καλωδιο και ακουει την διαφορα του καλωδιου μηπως για να γινει σωστο τεστ θα πρεπει να βαλει και στο pc το ιδιο καλωδιο;
και για το foobar μηπως θα δει διαφορα βαζοντας το wasapi/asio σε foobar το οποιο θα αναβαθμισει την ποιοτητα αλλα αυτη δεν θα οφειλεται στο dac ;

Το Interconnect έτσι κι αλλιώς είναι διαφορετικό αφού φαντάζομαι από την Onboard παίρνει μέσω απλού καλωδίου πρόκα (και πρόσεξε είπα εάν υπάρχει).
Φυσικά και θα οφείλεται αλλού η αλλαγή του ήχου (wasapi/asio)… προς το καλύτερο εκτιμώ… και μάλιστα η αλλαγή αυτή δεν κοστίζει τίποτα. Οπότε ναι είναι από τις πρώτες συμβουλές που δίνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Για αυτό λέω πριν το πείραγμα υπάρχουν πολλά πιο απλά πράγματα :ernaehrung004:

δεν διαφωνο σε οσα λες και οτι εγραψα τα εγραψα φιλικα παντα

αλλα αν δει διαφορες με αυτες τις αλλαγες τοτε ισως το dac δεν εχει νοημα γιατι λεω ισως αν βαλει ενα ιδιο καλωδιο στο pc και foobar με (wasapi/asio) ισως παιξει το ιδιο με το dac οποτε το dac δεν εχει νοημα

Κατά πρώτον ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Δοκίμασα ήδη το asio4all, ίσως υπάρχει μια ελάχιστη διαφορά, (ή την φαντάζομαι για να μην κλάψω τα 240 του dacmagic).
Για άλλο καλώδιο, θα το δω τις επόμενες μέρες.
Δεν έχω κάποιο παλαιό cd player! απίστευτο και όμως αληθινό.
ίσως πρέπει να κοιτάξω τον επόμενο αδύνατο κρίκο δηλαδή ηχεία, για να ακούσω κάτι καλύτερο με την βοήθεια του dac.
Περίμενα ότι θα είχα ευδιάκριτες διαφορές.
Κάθε άλλη συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Καταλάβατε γιατί είπα ότι θέλει σκάλισμα .γιατί τα έχω δοκιμάσει πολύ πριν και σας διαβεβαιω ότι πολλά pc (δεν συζητώ για mac) παίζουν καλυτέρα από τα εξωτερικά dac μαμά . δοκίμασε ότι θες όταν απογοητευτείς με το dac τότε στείλε πμ να σου πω τι να κάνεις για να πατήσει το ενσωματωμένο του pc.

Re: Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

Κατά πρώτον ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Δοκίμασα ήδη το asio4all, ίσως υπάρχει μια ελάχιστη διαφορά, (ή την φαντάζομαι για να μην κλάψω τα 240 του dacmagic).
Για άλλο καλώδιο, θα το δω τις επόμενες μέρες.
Δεν έχω κάποιο παλαιό cd player! απίστευτο και όμως αληθινό.
ίσως πρέπει να κοιτάξω τον επόμενο αδύνατο κρίκο δηλαδή ηχεία, για να ακούσω κάτι καλύτερο με την βοήθεια του dac.
Περίμενα ότι θα είχα ευδιάκριτες διαφορές.
Κάθε άλλη συμβουλή ευπρόσδεκτη.

1. Μονο 240? Από Αγγλια το εφερες?
2. Κι εγώ τις πρωτες μερες δεν μπορουσα να ακουσω διαφορες. Εκανα άμεση συγκριση αναμεσα στο NAD 525 απευθείας στον ενισχυτη και μεσω DAC Magic και τα ακουγα όλα ιδια. (Καπου υπάρχει και σχετικο ποστ δικο μου)
3. Μετά από λίγο καιρο ανακαλυψα ότι ένα ασχημο μπουμπουνητο που είχα σε μεσες-υψηλες εντασεις έχει περιοριστει παρα πολύ.
4. Tωρα απλα απολαμβανω τη μουσικη μου.

Αν δεν ακους διαφορές, μάλλον είναι γιατί περιμενεις να τις ακουσεις. Εκτός αν χρωματιζουν τοσο πολύ τα υπολοιπα της αλυσιδας.

Τωρα για τις επεμβασεις δεν έχω αποψη, αλλα δεν ξερω γιατί δεν τις εκανε η ιδια η CA αν είναι κατι τοσο απλο που απογειωνει τον ηχο.

Χαλαρωσε και ακου μουσικη. Είναι καλο το κουτακι.

Καταλάβατε γιατί είπα ότι θέλει σκάλισμα .γιατί τα έχω δοκιμάσει πολύ πριν και σας διαβεβαιω ότι πολλά pc (δεν συζητώ για mac) παίζουν καλυτέρα από τα εξωτερικά dac μαμά . δοκίμασε ότι θες όταν απογοητευτείς με το dac τότε στείλε πμ να σου πω τι να κάνεις για να πατήσει το ενσωματωμένο του pc.

Kontr, μήπως υπερβάλεις? Ξαναρωτάω γιατί η άποψη σου είναι σίγουρα ενάντια σε αυτά που έχουμε διαβάσει οι περισσότεροι.
Λ.χ. έχω μια κάρτα ήχου των 100-150 ε η οποία εννοείτε ότι πατάει κάτω οποιαδήποτε Onboard (Ενδεικτικά έχω στο σπίτι Realtek ALC889A και ALC883) .. και εννοείτε πολύ πιο χαμηλά από το dac-1. Θες να πεις ότι οι onboard είναι ισάξιες με το dac magic ??? Εάν το λες σε παρακαλώ πες μου έστω το μοντέλο pc ή mac.

Απάντηση: Re: CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

Kontr, μήπως υπερβάλεις? Ξαναρωτάω γιατί η άποψη σου είναι σίγουρα ενάντια σε αυτά που έχουμε διαβάσει οι περισσότεροι.
Λ.χ. έχω μια κάρτα ήχου των 100-150 ε η οποία εννοείτε ότι πατάει κάτω οποιαδήποτε Onboard (Ενδεικτικά έχω στο σπίτι Realtek ALC889A και ALC883) .. και εννοείτε πολύ πιο χαμηλά από το dac-1. Θες να πεις ότι οι onboard είναι ισάξιες με το dac magic ??? Εάν το λες σε παρακαλώ πες μου έστω το μοντέλο pc ή mac.

Το εκλαμβάνω ως αστείο, διότι ή εγώ προσωπικά είμαι κουφός ή συγκρινόμενο με την Auzentech X-Meridian που έχω και βέβαια με τα ενσωματωμένα chipάκια της Realtek στις Motherboard ακούω μεγάλη διαφορά η οποία είναι ακόμα μεγαλύτερη με τα τσιπάκια της Realtek.

Υ.Γ. Τι να πω εκτός και αν δεν κατάλαβα τα λεγόμενα του Kontr.

Τελευταίο τεστ με ένα macbook μαμά το οποίο έπαιζε ίδια ακριβώς με το dac που χρησιμοποιώ σαν monitor το οποίο απλά δεν είχε καμία σχέση με το CA άφτιαχτο.
Γενικώς τυχαίνει να έχω ακούσει πολλά dac στο σύστημα μου και να τα έχω ακούσει όλα πριν και μετά τη βελτίωση σε σχέση με το δικό μου πάντα και παρουσία του κατόχου βέβαια. Κάποιοι μάλιστα είναι και συνφορουμιτες και έχουν γράψει τις εντυπώσεις τους.
Τα πράγματα δυστυχώς είναι έτσι ακριβώς. Τα περισσότερα dac παίζουν τραγικά (το CA δεν είναι ένα από αυτά αφού παίζει καλούτσικα ακόμα και άφτιαχτο) κλασικές περιπτώσεις ήταν τα rme dr2 και Beresford στα οποία η διαφορά ήταν απίστευτη .
Σε αλλά πχ emu0404 CA behringer η διαφορά ήταν σαφέστατη αλλά όχι και δραματική .
Το γιατί δεν το κάνουν οι εταιρίες το έχουμε αναλύσει πολλές φορές.

Τελευταίο τεστ με ένα macbook μαμά το οποίο έπαιζε ίδια ακριβώς με το dac που χρησιμοποιώ σαν monitor το οποίο απλά δεν είχε καμία σχέση με το CA άφτιαχτο.
Γενικώς τυχαίνει να έχω ακούσει πολλά dac στο σύστημα μου και να τα έχω ακούσει όλα πριν και μετά τη βελτίωση σε σχέση με το δικό μου πάντα και παρουσία του κατόχου βέβαια. Κάποιοι μάλιστα είναι και συνφορουμιτες και έχουν γράψει τις εντυπώσεις τους.
Τα πράγματα δυστυχώς είναι έτσι ακριβώς. Τα περισσότερα dac παίζουν τραγικά (το CA δεν είναι ένα από αυτά αφού παίζει καλούτσικα ακόμα και άφτιαχτο) κλασικές περιπτώσεις ήταν τα rme dr2 και Beresford στα οποία η διαφορά ήταν απίστευτη .
Σε αλλά πχ emu0404 CA behringer η διαφορά ήταν σαφέστατη αλλά όχι και δραματική .
Το γιατί δεν το κάνουν οι εταιρίες το έχουμε αναλύσει πολλές φορές.

Σε παρακαλώ πές μας το μοντέλο του macbook που μαμά
- παίζει ισάξια με το δικό σου dac
- και καλύτερα από το CA

Γιώργο, βλέπω και εσύ προτίμησες τα συγκεκριμένα player/dac από την ενσωματωμένη κάρτα ήχου και απο την creative.

Γιώργο, βλέπω και εσύ προτίμησες τα συγκεκριμένα player/dac από την ενσωματωμένη κάρτα ήχου και απο την creative.

Βεβαιως!!!!!!!!!!!! Το Oppo ειναι κορυφαιο player!!!!!!!!!!
Και ιδιαιτερα μετα τις επεμβασεις του φιλου kontr
το αποτελεσμα εχει απογειωθει.

Δεν θυμάμαι ποιο macbook ήταν αλλά το έχω κάνει με δυο διαφορετικά το τεστ και τα δυο έπαιζαν έτσι όπως σου είπα …..άψογα . είναι mac τέλος . γεγονός είναι ότι από pc ένα τοσιβα ήταν που άκουσα και έπαιζε σχεδόν όπως το dac μου .
Βέβαια να σημειωθεί ότι μετά το θηριώδες scd1 που θεωρώ ότι είναι μακράν ότι καλύτερο έχω ακούσει στο σύστημα μου (δεν είναι δικό μου όμως γκργκργκργκργκρ) το αμέσως καλύτερο (ίσως και καλύτερο) ήταν ένα διαλυμένο pc με μια πολύ βελτιωμένη emu0404 . αλλά μιλάμε για μεγάλη διαφορά από το dac μου.
Και αυτό με το ένα να παίζει το cd και το pc να παίζει το ίδιο πράγμα με μετρημένες εντάσεις σε wav .

Τα έχουμε ξαναπεί αναλυτικά εδώ γιαυτο και δεν αναφέρθηκα .συνοπτικά θα πω τα έξεις :
Είναι δεσμευμένοι στο red book άρα πρέπει να βάλουν φίλτρο στην έξοδο το οποίο υλοποιούν συνήθως με τελεστικούς.
Πρέπει να 20πλασιασουν το κόστος άρα δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν γιατί αν για παράδειγμα βάλουν αντί του κινέζικου τελεστικού τον ΒΒ τότε αυτά τα 80 εβρο της διαφοράς του κόστους θα πρέπει να μεταφραστούν σε 800 ή 1600 εβρο στη λιανική όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό.
Έχω δει τέτοιες κουλαμάρες (στις οποίες πολλές φορές έχω αναφερθεί) μέσα σε μεγάλων οίκων μηχανήματα που πιστεύω ότι είτε έχουν άσχετους σχεδιαστές είτε έχουν κωλύσει σε μια μαλακ…και δεν ξεκολλάνε με τίποτα.
Υπάρχει μια αγορά που κινείται μια χαρά έτσι και δεν θέλουν να την χαλάσουν όπως ακριβώς και με τα αυτοκίνητα που ακόμα μας πουλάνε τεχνολογία του προπερασμένου αιώνα αφού σαν μαλακ…. πάμε και την ξαναγοράζουμε.
Άρα γιατί να ασχοληθούν και να χαλάσουν ώρα για ακροάσεις και μελέτη.?
Γενικά ένα ελάχιστο ποσοστό των μηχανημάτων που παράγονται σήμερα συγκρίνονται και αξιολογούνται ακουστικά αφού πλέων δεν υπάρχουν άνθρωποι να κάνουν αυτό το πράγμα και έχουν αναλάβει οι μακετίστες που το μονό που κοιτάνε είναι ισολογισμούς .
Εγώ λόγω σέρβις έρχομαι σε επαφή με εκατοντάδες μηχανήματα τα οποία ανοίγω . είναι δυνατόν κάποια εταιρία να έχει επαφή με όλα αυτά τα μηχανήματα ?
Όχι βέβαια και γιαυτο τους βλέπεις με μια φωτογραφική στις εκθέσεις και βλέπουν τι κάνει ο ανταγωνισμός .
Αλλά από μια φωτογραφία και ένα τηλέφωνο δουλειά δεν γίνεται.
Είναι και αλλά πολλά αλλά δεν μου έρχονται λόγω περασμένης ώρας .

Δεν θυμάμαι ποιο macbook ήταν αλλά το έχω κάνει με δυο διαφορετικά το τεστ και τα δυο έπαιζαν έτσι όπως σου είπα …..άψογα . είναι mac τέλος . γεγονός είναι ότι από pc ένα τοσιβα ήταν που άκουσα και έπαιζε σχεδόν όπως το dac μου .

Τεσπα… αυτό το 'είναι mac' … δε μου λέει τίποτα… για αυτό ζήτησα μοντέλο. Και τα mac τα ίδια τσιπάκια με τα pc φοράνε :-) Άμα βρεθεί το μοντέλο ρωτάμε και στην δίπλα κατηγορία με τα mac Να μας πουν την άποψή τους τα παιδιά εκεί. Γιατί καθένας μπορεί να έχει την άποψή του.
Ας προχωρήσουμε τη συζήτηση :ernaehrung004: αλλά προσωπικά διατηρώ πολλές επιφυλάξεις! Τι επιφυλάξεις δηλαδή… αφού έχω ακούσει εκατοντάδες Onboard…

Καμία onboard δεν συναγωνίζεται μια αξιοπρεπή κάρτα ήχου.

Αν δεν ακούτε διαφορές κάτι δεν πάει καλά με το σύστημά σας ή περιμένετε διαφορά απο τα ηχεία του υπολογιστή.