Canon 550D , 600D ή Nikon D3200 ? Ποια να παρω ?

Απάντηση: Re: Canon 550D , 600D ή Nikon D3200 ? Ποια να παρω ?

Έχε υπόψιν σου αυτά:

Η d3200 δεν έχει auto bracketing ( βοηθά αρκετά την λήψη hdr φωτογραφίας)
Η 550d έχει μικρότερη διάρκεια μπαταρίας απο την nikon d5100.

Σε επίπεδο ποιότητας φωτογραφίας όλες είναι στο ίδιο επίπεδο.

Εγώ θα έπαιρνα αυτήν με την χαμηλότερη τιμή και ένα κάρο φακούς.. ;-)

Οντως δεν εχει auto bracketing αλλα και Image stabilization .
H μπαταρια θελω να πιστευω οτι δεν θα με απασχολει και πολυ..

Οποτε παμε παλι πισω. Περιμενω το παιδι με την μτχ 550d να μου απαντησει ειδαλως παω για 600d με 18-55mm στα 678ε

Re: Απάντηση: Re: Canon 550D , 600D ή Nikon D3200 ? Ποια να παρω ?

Η 550d έχει μικρότερη διάρκεια μπαταρίας απο την nikon d5100.

ακόμη και με τον 24-70L επάνω στην 550 σε γάμο με έβγαλε ασπροπρόσωπο όλη μέρα...στο θέμα μπαταρίας...
ένα χρόνο και κάτι που την έχω με μια μπαταρία είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της.και δεν βγάζω λίγες...:)

Έχω την εντύπωση ότι όλες αυτές έχουν το σύστημα σταθεροποίησης στο φακό και οχι στο σωμα.

Γιατί έχουν σταθεροποίηση οι άλλες δύο?:blink:
Έχω την εντύπωση ότι όλες αυτές έχουν το σύστημα σταθεροποίησης στο φακό και οχι στο σωμα.

Οι 550-600 ειχαν σταθεροποιηση στον φακο οντως.
Η Νικον αληθεια που το ειχε? Στο φακο ειχε μονο το ζοομ. Βασικα με χαλασε αυτο πολυ στην νικον.
Αυτοματη σταθεροποιηση ειδα μονο σε σονυ που δοκιμασα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Canon 550D , 600D ή Nikon D3200 ? Ποια να παρω ?

ακόμη και με τον 24-70L επάνω στην 550 σε γάμο με έβγαλε ασπροπρόσωπο όλη μέρα...στο θέμα μπαταρίας...
ένα χρόνο και κάτι που την έχω με μια μπαταρία είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της.και δεν βγάζω λίγες...:)

η 550 είναι μια χαρά στο θέμα μπαταρίας και συμφωνώ. Αλλά πάντα συγκριτικά με τις αντίστοιχες nikon είναι μικρότερη. Δεν σημαίνει ότι δεν θα σε καλύψει. (Και το λέω εκ πείρας, αφού την ίδια μέρα εγώ αγόρασα την 5100, και ο αδερφός μου την 550. Είμαστε και οι δύο πολύ ευχαριστημένοι, (και με την διαρκεια μπαταρίας φυσικά και στις δυο μηχανές), απλά η 5100 κρατάει λίγο περισσότερο.

Τελικα πηρα την 5100 με 18-55 , 55-200 , 2η μπαταρια , τριποδο κ τσαντα.

Ελπιζω να εκανα σχετικα καλη επιλογη.

Αφού δεν έμπλεξες με Canon μια χαρά είσαι :D Καλορίζικη.

Μια χαρα είναι και η canon δεν νομίζω ότι σ´ αυτη την κατηγορία υπάρχουν διάφορες.
Πολυ καλη επιλογη έκανες με καλα αξεσουάρ. Όπως είπε και ο Jim καλοκλίκωτη!

Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια..

Μηπως να παρω κανα φιλτρο η οχι?
Υπαρχει κανα tutorial για UV , ND , Star filters ?

Απάντηση: Re: Canon 550D , 600D ή Nikon D3200 ? Ποια να παρω ?

Καλορίζικη! Και πολύ καλό το πακέτο όπως το πήρες. Εγώ το πρώτο αξεσουάρ που αγόρασα ήταν το πολύ φθηνό BR2-A converter για λήψη macro στον 18-55 που έχω και έμεινα super ευχαριστημένος (20 ευρώ απο γνωστό καταστημα αθήνα). Αν θές και σε ενδιαφέρει το macro (μόλις με 20 ευρώ!!) ρίξε μια ματιά.

Re: Απάντηση: Re: Canon 550D , 600D ή Nikon D3200 ? Ποια να παρω ?

Καλορίζικη! Και πολύ καλό το πακέτο όπως το πήρες. Εγώ το πρώτο αξεσουάρ που αγόρασα ήταν το πολύ φθηνό BR2-A converter για λήψη macro στον 18-55 που έχω και έμεινα super ευχαριστημένος (20 ευρώ απο γνωστό καταστημα αθήνα). Αν θές και σε ενδιαφέρει το macro (μόλις με 20 ευρώ!!) ρίξε μια ματιά.

εχεις καποιο λινκ να το δω?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Canon 550D , 600D ή Nikon D3200 ? Ποια να παρω ?

βγαίνει και για canon τέτοιο???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Canon 550D , 600D ή Nikon D3200 ? Ποια ν

βγαίνει και για canon τέτοιο???

ναι, βγαίνει και για canon. Reverse ring adaptor (δακτυλίδι αναστροφής). Το άσχημο είναι ότι στην 550d το δαχτυλίδι αναστροφής δεν σου επιτρέπει να ρυθμίσεις το διαφραγμα (f) ενώ στην d5100 το ρυθμίζεις κανονικά (manual ennoeitai). (Στο λέω εκ πείρας, όταν πήρα το δικό μου, αγόρασα και ένα αντίστοιχο για τον αδελφό μου που έχει την 550d.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Canon 550D , 600D ή Nikon D3200 ? Πο

ναι, βγαίνει και για canon. Reverse ring adaptor (δακτυλίδι αναστροφής). Το άσχημο είναι ότι στην 550d το δαχτυλίδι αναστροφής δεν σου επιτρέπει να ρυθμίσεις το διαφραγμα (f) ενώ στην d5100 το ρυθμίζεις κανονικά (manual ennoeitai). (Στο λέω εκ πείρας, όταν πήρα το δικό μου, αγόρασα και ένα αντίστοιχο για τον αδελφό μου που έχει την 550d.

Tι επιπλεον προσφερει?