canon 550d

Thanks.

Δεν νομίζω ότι είναι θεμα scaling, μου κάνει καθαρα θέμα θορύβου.

Με την 500 δεν είχα κανένα τέτοιο θέμα (τώρα η αλλαγή στην ανάλυση να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, δεν νομίζω).

Anyway, θα του ξαναρίξω μια ματιά με περισσότερη προσοχή.

Για δες και πες μου κι εμενα.

Ψηνομαι, λογω βιντεο και μονο.

Θα σου πω. Θα προσπαθήσω τώρα το Πάσχα που θα έχω άδεια και θα είναι Κρήτη μήπως πάω καμιά βόλτα.

Thanks.

Δεν νομίζω ότι είναι θεμα scaling, μου κάνει καθαρα θέμα θορύβου.

Με την 500 δεν είχα κανένα τέτοιο θέμα (τώρα η αλλαγή στην ανάλυση να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, δεν νομίζω).

Anyway, θα του ξαναρίξω μια ματιά με περισσότερη προσοχή.

Ρε φίλε, ούτε και εγώ βλέπω θόρυβο...

Συριε, κανονισε μια συναντηση με εναν οφθαλμιατρο καλου - κακου ...-bye--bye--bye-

Οσον αφορα αυτους που ενδιαφερονται για το βιντεο, καλυτερα να το ξανασκεφτουν, ιδιως αν δεν ξερουν τι ζητανε.
Δεν ειναι για ολους οι vdslr... θελουν εξοπλισμο και εμπειρια.
Πρεπει να εισαι συνεχεια σε manual focus, πραγμα τραγικα δυσκολο...
Στο σινεμα και σε τηλεοπτικες παραγωγες, υπαρχουν ειδικοι ανθρωποι που κανουν μονο αυτη τη δουλεια και βγαζουν περισοοτερα κι απο τους καμεραμαν!

Aν πραγματικα σας ενδιεφερει, δειτε αυτα τα εισαγωγικα βιντεο για να καταλαβετε...
http://www.freshdv.com/2007/09/freshdv-film-school-the-art-of-pulling-focus-part-3.html

Υπαρχει και part 1 - 2 ...

Συριε, κανονισε μια συναντηση με εναν οφθαλμιατρο καλου - κακου ...-bye--bye--bye-
20/20 εχω αγαπητέ μου

robocop/john με μυωπία στο Θεο 1η φορά βλέπω

τα manual focus (και τα Apple) σε μαράνανε

:p :p :p

(ε μα πια με τη ζήλια σου για το PC μου :p)

Σοβαρα παντως, ο Δημητρακουδης ''τα ριχνει όλα'' στο raw (vs jpeg denoise)...

Αυτο θα κανω.

Ο Δημητρης λεει με την 500 ειχε παρατηρησει μεγαλη διαφορα.

Λοιπόν, 500D, φακός kit 18-55, ISO800, f/5.6, 1/30, 100% crop, από το RAW χωρίς καθόλου denoising:

attachment.php

100% crop από το JPG που παρήγαγε η Canon:

attachment.php

Attachments

• dig_noise_sample_raw2jpg.jpg
    dig_noise_sample_raw2jpg.jpg
    152.2 KB · Views: 112
  • dig_noise_sample_orig_jpg.jpg
    dig_noise_sample_orig_jpg.jpg
    89.2 KB · Views: 111
Last edited:
Δεν προλαβα το edit, 550, DD 15 ή ΤΤ είχε γραψει ο ζηλιάρης; :p :p :p

Φυσικό είναι αυτό, αφού στο raw αρχείο δεν έχει εφαρμοστεί καθόλου αποθορυβοποίηση. Και το δείγμα δεν είναι το αντιπροσωπευτικό, γιατί γενικώς στερείται ευκρίνειας. Σε θέμα με ευκρίνεια μπορεί να γίνει η σύγκριση, πόση λεπτομέρεια θα έχει συγκρατήσει το jpeg και πόση το raw στο οποίο θα εφαρμόσουμε αποθορυβοποίηση κατά το δοκούν. Γιατί εάν μιλάμε απλά για εξαφάνιση του θορύβου, και το jpeg της μηχανής δεν κάνει άσχημη δουλειά.

Θα ήθελα τις εντυπώσεις από τους κατόχους στο θέμα video (και ειδικά στο panning) διότι από δείγματα που έχω δει στο ίντερνετ η μόνη που μπορώ να πω ότι τα πάει πολύ καλά έως άριστα είναι η 5D MKII. Στην 550D παρατηρώ πολύ "σκαλοπάτιασμα" στα δείγματα κατά την οριζόντια κίνηση (ακόμη και σε αυτά που έχω κατεβάσει από το vimeo και θεωρητικά δεν έχουν αλλιωθεί από την συμπίεση). Έχετε προσέξει κάτι ανάλογο;