canon 550d

Mην παιδευεσαι με τα βιντεο στο ιντερνετ... λογω συμπιεσης και ισως διαφορετικου framerate , δεν προκειται να καταλαβεις τι γινεται.
Σιγουρα , για να δεις ομαλα παναρισματα, θελεις 50-60 fps ,που γινεται σε αναλυση 720p.
Aν θες 1080, τοτε καλο ειναι να ξερεις τι κανεις και πως ... θελει τριποδι καλο με κεφαλη βιντεο fluid , και σωστη ταχυτητα στο παναρισμα , πραγμα λιγο δυσκολο.

Να ρωτήσω κάτι;
Κοίταγα λίγο τα fps στις τελευταίες entry level Canons.
Η 450D με τον Digic III επεξεργαστή έχει: Continuous: 3.5 fps up to 53 JPEG / 6 RAW frames.
Η 500D με επεξεργαστή τον Digic 4 έχει, Continuous: 3.4 fps up to 170 JPEG / 9 RAW frames και η 550D επίσης με τον Digic 4 επεξεργαστή: Continuous: 3.7 fps up to 34 Large/Fine JPEG / 6 RAW frames.
Αυτό σημαίνει πως έχουν δυνατότητα για x καρέ το δευτερόλεπτο και τα νούμερα στο jpeg και στο RAW είναι η χωρητικότητα του buffer. Σωστά;
Πρακτικά τη σημαίνει χωρητικότητα του buffer; Και πως γίνεται η 550 να είναι τόσο χειρότερη από την 500 και στο jpeg χειρότερη και από την 450;

Λογω των περισσοτερων megapixles.

Μα με αύξηση κατα 20% των μεγαπίξελς επήλθε μείωση των jpeg στο 1/5

500D=170, 550D =34. Ενω στα RAW είναι σχετικά φυσιολογικά 9 vs 6.

Πάντως στο τέστ βρήκαν 100+ jpeg για την 550 και απεριοριστα για την 500.

Σε ευχαριστώ συνονόματε για την απάντηση....
Σήμερα πέρασα από τον Κατερέλο και ρώταγα....
Κρατιέμαι με νύχια και με δόντια γαι την αγορά και είμαι μεταξύ της 5D MK II με τον φακό 24-105 L /F4 από Γερμανία ή για την 550D από τον Κατερέλο αλλά με τι φακό έτσι ώστε να μου μείνει για το μέλλον (για ένα σώμα fullFrame);
Έχετε καμμία ιδέα;

Επίσης στον φακό που παει με το κιτ (18-55) μπορώ να ρυθμίσω το DOF; (έχω την εντύπωση πως δε γίνεται λόγω κόστους)

Σε ευχαριστώ συνονόματε για την απάντηση....
Σήμερα πέρασα από τον Κατερέλο και ρώταγα....
Κρατιέμαι με νύχια και με δόντια γαι την αγορά και είμαι μεταξύ της 5D MK II με τον φακό 24-105 L /F4 από Γερμανία ή για την 550D από τον Κατερέλο αλλά με τι φακό έτσι ώστε να μου μείνει για το μέλλον (για ένα σώμα fullFrame);
Έχετε καμμία ιδέα;

Επίσης στον φακό που παει με το κιτ (18-55) μπορώ να ρυθμίσω το DOF; (έχω την εντύπωση πως δε γίνεται λόγω κόστους)

Συγνώμη, αλλά έχεις καταλάβει για ποιά σετ κάνεις σύγκριση; Από τη μια βάζεις τη βασική CANON (έστω πολύ καλή και καινούρια) με έναν μέτριο προς κακό φακό (18-55) κι από την άλλη ένα κορυφαίο σώμα με έναν πολύ καλό φακό.

Περιμένεις απάντηση;

Τί σκέφτεσαι να κάνεις με τη μηχανή που θέλεις να πάρεις;

Ποιοί φακοί για το μέλλον;

Αν το μέλλον είναι μια μηχανή σαν την CANON 5 MKII τότε ο 24-105 είναι ο απολύτως βασικός φακός, ενώ το σώμα ξεφτυλίζει πολλούς από τους μεσαίους κι ακριβούς φακούς της CANON κι άλλων εταιρειών.

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Έχω την εντύπωση ότι ένα σετ φακών που θα καλύψει μία περιοχή ζουμ 10Χ ή 15Χ μου είναι υπέραρκετο (για εμένα).

Με την μηχανή θέλω να τραβάω πολύ καλές προς άριστες φωτογραφίες καθώς επίσης και βίντεο HD αντίστοιχης ποιότητας (θα ήθελα να είχα μια RED αλλά δεν μπορώ να διαθέσω τόσα χρήματα και είπα να συνδυάσω και την αγάπη μου για την φωτογραφία μαζί με το βίντεο σε ένα).
Ξεκίνησα πριν από 6 χρόνια με μία Sony V1 και με έχει υπηρετήσει άψογα τόσα χρόνια. Έτσι αφού είδα φωτογραφίες και τεστ ειδικά σε αυτό εδώ :

Canon EOS 7D Review

και βλέποντας την σύγκριση μεταξύ 7D και 5D mkII

700851376_L3kfP-XL.jpg

ο "έρωτάς" μου για την 5D mkII φούντωσε! (τρομερή ευκρίνεια!)
(η δεξιά φωτογραφία είναι από την 5D mkII και η αριστερή από την 7D - έχω την εντύπωση ότι κάτι ανάλογο σε ποιότητα 7D θα μου δώσει και η 550D αφού έχουν τον ίδιο αισθητήρα).

Και φθάνοντας στο τέλος για να μην μακρυγορώ το μόνο "φρένο" είναι ο φόβος μήπως "πετάξω" άδικα 2500 Ευρώ ενώ μπορώ αυτή την στιγμή να έχω σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις (όχι σίγουρα 100%) με πιο λίγα χρήματα και αργότερα όταν η 5D mkII γίνει 5D mkIIΙ με καλύτερο σύστημα Autofocus και πιο ανθεκτικο σώμα να πάω προς τα εκεί. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα ήταν καλό να έχω επενδύσει σε φακούς που θα μου μείνουν ή προτείνετε να πάρω (αν είναι αυτή η απάντησή σας) το κίτ με τον φθηνο 18-55 IS ή 18-135 IS και αργότερα αν με τραβήξει περισσότερο το "άθλημα" να ξεκινήσω από την αρχή;

Θα μπορώ με αυτούς τους φακούς του κιτ να παίζω με το βάθος πεδίου;

Ευχαριστώ

Γιάννης

Βασικά όπως είπε και ο Βλασίδης, συγκρίνεις δύο πολύ διαφορετικά σώματα...
Το θέμα είναι εσύ ποσο τα χρειάζεσαι και πόσα θέλεις να δώσεις. Αν δεν εχεις πρόβλημα με τα χρήματα και δεν θέλεις να περιμένεις 2-3 χρόνια για την mkIII αγοράζεις τώρα την 5d η οποία είναι καθαρά καλύτερη απο τα χαμηλώτερα μοντέλα.
Aπο κει και πέρα αν θέλεις να πειραματιστείς πρώτα σε μικρότερη μηχανή (ειδικά αν είναι και η πρώτη σου SLR), αλλά βλέπεις στο μέλλον να πάρεις Full Frame, αγοράζεις μόνο το σώμα της 550D και παίρνεις φακούς EF οι οποίοι θα σου κάνουν και στην μεγάλη...

Επίσης με τους απλούς φακούς θα μπορέσεις να παίξεις με το βάθος πεδίου αλλά περιορισμένα...Γι'αυτό αν θέλεις μπορείς να πάρεις μόνο σώμα 550D και κανένα φωτεινό φακό για FF...

δεν είναι δυνατόν οι δυό φωτογραφίες να οφείλονται μόνο σε δυό διαφορετικά σώματα....
Ούτε να λες ότι θα αγοράσεις την 5 επειδή είδες την δεξιά φωτογραφία.
Αυτά δεν λενε τίποτα.
Ούτε το θέλω να έχω ζουμ 10 έως 15Χ.
Συγνώμη φίλε μου, αλλά αυτά δεν είναι κριτήρια επιλογής φωτογραφικής μηχανής.
Είναι κριτήρια πετάγματος χρημάτων σε μαύρη τρύπα.

I initially used a Sigma 30mm f1.4 lens on the 7D and a Canon EF 50mm f1.4 USM lens on the 5D Mark II. I was quite surprised to find the 5D Mark II images looked significantly sharper than those from 7D, even at ISO 100. To rule out a problem with the Sigma 30mm f1.4, I next made a set of comparison with a Canon EF 16-35mm f2.8L USM on the 7D set at around 31mm and the Canon EF 50mm f1.4 USM on the 5D Mark II. I got essentially the same results. To rule out that I have an exceptionally sharp copy of EF 50-mm f1.4, I made yet another set of comparison. This time with the Canon EF 16-35mm mounted on both cameras, with focal length set to around 21mm on the 7D and 35mm on the 5D Mark II. Well, I got the same results again. So I made a final set of comparison. This time I used the same Canon EF 50mm f1.4 on both camera, but I moved the 7D further back than the 5D Mark II as to get similar framing and FOV, of course the perspective are a bit different.

Mυλος.....

Αν δεν γινει με τον ιδιο φακο το συγκριτικο ειναι για τα σκουπιδια.

Και δεν αναγραφει στις φωτο ποιοι φακοι ειναι επανω.

Last edited:
δεν είναι δυνατόν οι δυό φωτογραφίες να οφείλονται μόνο σε δυό διαφορετικά σώματα....

Δεν το ξερεις αυτο Δημητρη. Θα μπορουσαν να εχουν και αλλες τρανταχτες διαφορες. Το θεμα ειναι οτι ο τυπος δεν χρησιμοποιησε σε ολα τα τεστ εναν φακο μονο οποτε δεν ειναι και πολυ σοβαρο το τεστ.

Ψαξτε βρειτε κανα σοβαρο συγκριτικο . Λογια θα πρεπει να ειναι γεματο το δικτυο.

Για να πάρεις άριστα αποτελέσματα σε CANON 5D MKII και σε εστιακή απόσταση 16 έως 200 θέλεις

16-35 ΙΙ 2.8 1400 ευρώ
24-70 2.8 1200 ευρώ
70-200 4.0 IS 1000 ευρώ

και φυσικά 2200 ευρώ για το σώμα της CANON.

Αλήθεια έστω ότι πήρες τον εξοπλισμό, ξέρεις πώς να τραβάς; Τεχνική δηλαδή;

άντε καλά....:AFADF0:

τελικά το ίντερνετ ΕΙΝΑΙ πολύ παραπλανητικό, ιδίως άν δεν ξέρεις...

Δεν το ξερεις αυτο Δημητρη. Θα μπορουσαν να εχουν και αλλες τρανταχτες διαφορες. Το θεμα ειναι οτι ο τυπος δεν χρησιμοποιησε εναν φακο μονο οποτε δεν ειναι και πολυ σοβαρο το τεστ.

Ψαξτε βρειτε κανα σοβαρο συγκριτικο . Λογια θα πρεπει να ειναι γεματο το δικτυο.

αυτό ακριβώς λέω.
Δεν είναι δυνατόν να έχουν τόσες διαφορές δυό σώματα με ίδιο φακό.

αυτό ακριβώς λέω.
Δεν είναι δυνατόν να έχουν τόσες διαφορές δυό σώματα με ίδιο φακό.

Οχι.

Μπορουν σε τετοιο crop.

Το θεμα ειναι οτι εκανε το τεστ και με τον ιδιο φακο και με διαφορετικους. Αλλα δεν αναγραφει επανω ποιος φακος ειναι σε καθε συγκριση....